Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • je vidět že to dělají lidi co mají k Civ nějaký vztah

  • Já se třeba nikdy nijak ke starším dílům nevracím a musím říct že naopak 6 tka se mi libí nejvíc a navíc konečne vyřešili Workry . Ale každý díl měl svoje plus i minus . Pro zajímavost první civilizaci jsem hrál v roce 1992 . Takže par hodin už v té serii mám a nikdy jsem si neztěžoval . Každý díl je jiný . no a co ;)

  • Civku hraji co mám kompa . tzn 1992-3 a za mě není nespokojenost . Pořád se to mění a pořád je to pro mne chytlavé . Teď byla ve slevě 6 tak si ji kamarádi taky koupili a hrajeme . Osobně my u ní chybí nějaké přímé DLC třeba Mars . Prostě něco jako Beyond Earth ale co vy přímo navazovalo ve vývoji . Jasný tam už to budou vždycky dohady ale myslím že nikdo by neprotestoval . Ne tam objevovat cizí rasy ale prostě kooperace s vladou na zemi a vlastně jakoby 2 mapu . I ten měsíc by stačil . ;) Tohle vypadá hodně čučavě a jestli to vyjde tak to rád zkusím . 

  • LessPh

    Jsem rád, že se shodneme na tom, že legendární vykopávky to mají za sebou a je lepší je nehrát.

    Téma herních sériích je zcela nové a víceméně tě chápu, ale vidím to trochu jinak.

    Třeba tebou jmenovaná série Settlers se pro mě vyvinula do série Anno (naposledy jsem hrál S2 a pak až Anno 1404). Nové díly Settlers už hrát asi nikdy nebudu, pro mě je aktuálně na této pozici Anno. Bohužel ani 1800 u mě nenaplňuje moje standardy (není na Steamu a mám problémy s UI - vidím pixely i v 1440p, zkoušel jsem v bezplatném víkendu). Stejně tak série SimCity se vyvinula do Cities Skylines. Mnou zmiňované HOMAM III se pro mě vyvinulo do série Total War (nejnovější HOMAM bych už nehrál) atd. atd. Těch příkladů je mraky.

    Je to evoluce, a proto je důležité sledovat co se děje a vždy si vybírat to nejlepší na trhu a staré série klidně pouštět bez výčitek k vodě.

    A občas jako v případě TW Warhammer je dvojka spíš větší DLC k jedničce, vadí mi to? Možná mi vadí jedině tak cena, ale jinak jsem spokojený.. chtěl jsem víc toho samého, proč taky ne.. bavil jsem se. TW 3K je pak herními mechanikami trochu jinde než TW Warhammer, ale je to změna a stále mě to baví..

    Primárně by hry měly sloužit k odreagování a měli by být zábavné, člověk by nad tím neměl moc přemýšlet. Protože pokud nad tím moc přemýšlí a s*re ho to, tak dřív nebo později začne na všechno nadávat a hejtit. Znám to, taky se občas v takovéhle situaci octnu, pak je třeba si dát odstup a pořádně se nadechnout.

    Jsou to přece jenom videohry..

  • To není o tom, že stará hra je vždycky lepší než nová (přirovnání ke škodovce a pevné lince), ale člověk má nahráno hodně a dokáže rozlišit co kde přidali/ubrali - zlepšili/zjedondušili, která serie je v úpadku nebo přešlapuje na místě a která se naopak rozvíjí, ale přijde mi, že hodně lidem už paměť neslouží a ty rozdíly nevidí. Já hraju nejvíc strategie, takže největší přehled mám tam, takže třeba Tropico do 4 vylepšovali a ta zůstává stále vrcholem serie, 5 je ve většině věcí krok špatným směrem a 6 navazuje ve všem špatném na 5. Anno se konečně pochlapilo s 1800, předtím do 1404 vylepšovali, 2070 byla lepší, ale ne každému sedlo sci-fi a dodrbali to s DRM, která zasahovala do herních mechanik, nicméně 2205 byl průšvih, ze kterého se poučili a 1800 už je zase na správné cestě. Pak máš hry jako Settlers, kdy zejména u těch posledních je každý díl úplně jiná hra, takže je prakticky nejde ani provonat. Tam byla 1/2 + výroční remake, pak 3/4, a 5-7 spojuje snad jen název Setters. Pak máš třeba Supreme Commander, kdy 1 a pak datadisk byly super a následně 2 dodrbali. Nebo Warhammer 40k DoW, 1 + datadisky, 2 nebyla špatná, ale byla to už žánrově úplně jiná hra a 3 dodrbali totálně. Stronghold 1+crusader je taky stále top, 2 se mi taky líbí, ale jsou tam určité výhrady a je nedodělaná. Pak to dokopali už od datadisku Legends a 3 byla labutí píseň. Teď to jakž takž zachraňují s crusaderem 2, ale spíš přešlapují na místě. SimCity (2013) bylo oproti 4 taky krok vzad a pak ho poprávu sesadilo Cities Skylines. Podobně Rollercoaster World vs Planet Coaster. Pak máš hry jako Wargame nebo train/transport fever, které mají zatím stále vzestupnou tendenci a kromě kampaně už není důvod pouštět ty starší díly, ale těch serií dnes moc není navíc TF2 už dokáže konkurovat i oTTD, i když to zarytí fanoušci TT neradi slyší.

  • LessPh

    Jeste jsem zapomnel na Fallout 2 vs. DOS 2... DOS 2 any day, a to jsem ve F2 stravil stovky hodin.

    Musis jit trochu s dobou hochu!

  • LessPh

    Mam doma uz 25 let PC. Nechodil jsem hrat k sousedum, ani ke kamaradum, proste ctvrt stoleti vlastni PC platformu a jsem hrac. Mam za sebou upravy autoexecu, vytvareni systemovych disket, a to vsechno proto, abych uvolnil systemove prostredky a mohl si tehdy zahrat nejnovejsi hry. Usel jsem velkou cestu, ktera zacinala u MS-DOS. Takze mi nemusis vykladat, ze sem moc mlady ty kokso:D

    Takhle presne mluvi stari lidi jako muj deda, telefon s kabalem byl nejlepsi (rozumej pevna linka), stary Skodovky to byly ale auta (no jasne, kdyz je clovek startoval 1x za tyden a ve volnejch chvilich se pak hrabal v motoru). To je ruzova nostalgie a ne realita. jako kdybych ho slysel... “Jo za me to bylo...”

    Par prikladu legendarnich vykopavek vs novy hry (a jestli sam k sobe budes uprimny vzdy budes volit novejsi titul). Vsechny vykopavky jsem samo hral nebo pozoroval pres rameno dlouhe hodiny nebo desitky hodin.

    Lotus Challenge III, Stunts, Test Drive III, Mega Race vs. Forza Horizon nebo Motorsport; Fifa 94 vs. PES 2019 (PES 2020 jsem nehral); Aladin, Lion King, Alcatraz, Asterix vs. Hollow Knight, Ori, Yoka L.; Civ I, AC, Colonization vs. Civ VI; HOMAM III vs Total War Hammer nebo 3K (ano opravdu se jedna o stejny koncept kampane, rozdil je v bitvach), MGS 1 vs MGS V  (ovladani 1 je uz dneska tak zkostnatele, ze to nejde hrat), TES Daggerfall nebo Arena vs. Skyrim, DM 1 nebo 2 vs Legend of Grimrock, FF VII vs. Tales of Berseria.

    Atd. Atd. Atd. Jestli hrajes kazdou novou sra*ku, ktera vyjde a nestoji za to, tak je problem nikde jinde nez v novych hrach.

    Unavuje me mit porad pravdu.


  • tomwolf33

    *na tie stare

  • tomwolf33

    ja napriklad vidim velky dovod...jednotka je stale pre mna jedna z najlepsich hier vobec...VI je zdaleka najslabsi diel serie....VI som chcel mat rad, ale neskutocne tupa umela "inteligencia" a ich dlc politika mi to totalne znechutili...takze pevne dufam ze humankind ich zakope pod ciernu zem...uz endless legend v mnohych smeroch civku totalne valcuje....a to pisem ako clovek ktory stravil tisice hodin napriec touto seriou...objektivne je dodnes najlepsi Alpha Centauri a omodovana IV


    a chlape... nie dnesne hry niesu ANI OMYLOM lepsie ako tie stare....vsetko nieje len o grafike a efektoch...skor ty si moc mlady a rozmaznany dnesnou jednoduchostou a peknym kabatikom...tym netvrdim ze nevychadzaju aj dnes vyborne hry, ale tie stare sa teda ani zdaleka nechytaju az na par vynimiek....pri strategiach a rpg hrach to plati trojnasobne...

  • LessPh

    V 90kach hral muj bratr jak sileny prvni Civku, takze si dovolim rict, ze jsem byl u pocatku serie, vcetne Colonizace a Alpha Centauri. Prave proto, ze uz nejsem nejmladsi a nemam tolik casu nemuzu si dovolit hrat starsi dily a porovnavat je mezi sebou, pro me je Civ VI prvni a nejlepsi, jako pro nekoho byla III nebo IV (pochybuju ze tyhle lidi hrali treba I nebo ACent.) Nevidim jediny duvod proc se vracet ke starsim dilum.

    A to plati obecne, predevsim mladsi hraci by meli hrat to co je ted na trhu a nevracet se ke starym vykopavkam, jakkoli jsou legendarni. Dnesni hry jsou mnohem lepsi nez kdy predtim, a kdo s tim nesouhlasi je uz moc starej a mel by hrani povesit na hrebik.

  • Doboručuju zkusit i ty předchozí a nemít tak zbytečně zkreslený úsudek. Bohužel mi přijde, že dneska se hry obecně spíš vytvářejí pro "mladé", kteří předchozí hry nehrály a přijde mi že ani nechtějí aby ty starší pecky znali, když spousta herních serií mění číslování a názvy aby radši nikdo nepátral, že předtím už existovala lepší hra. Třeba Battlefront, SimCity, Prey...

  • LessPh

    To je strasne individualni a hodne zalezi, kdy si do cely serie naskocil.

    Ja naskocil se VI a nemuzu si ji vynachvalit, predchozi diky bych samozrejme nehral a ani me nezajimaji a verim, ze VII pro me nebude tak dobra jako VI. Protoze VI je moje srdcovka.. byla preci moje prvni.

    Na Humankind se moc tesim a doufam, ze to dopadne na jednicku, historie studia napovida, ze by mohlo.

  • hlavně když se nikam moc neposouvá. Nejkomplexnější byla omodovaná 4 (C2C - kdy člověk začínal s jednou jeskyní v pravěku měla grády), 5 přišla s hexy, hezčí grafikou a taktickým bojem, ale zbytek se dodrbal/zjednodušil, ale pořád se to dá hrát, ale pak 6, která je ošklivá, zjednodušená a až moc překopaná.

  • moc doufám, že herní mechaniky budou tak dobré, jak je to hezké.. Civka by si zasloužila konkurenci.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit