V remaku první Mafie si nastavíte přísnost policistů
-
no právě podle mě je z toho cítit ta nejistota při vývoji, že jsem to udělal moc těžký / moc lehký a tak se tam radši prdne tady tahle možnost, už to že to tam je mi tohle říká. Ale je to vlastně o tom, proč kdo hry hraje, já mám třeba rád výzvu a odměnu, a někdo fakt třeba hledá jen způsob jak zabít čas, a já pro to nemám moc pochopení 🙂
-
Opět - snad ve všech hrách je nějaké defaultní nastavení (tak jak to tvůrce zamýšlel) a nějaká obtížnost zvaná normal, většinou při výběru předvybraná (taková jak to tvůrce zamýšlel). A nějak není důvod se trápit že hra není dobrá na jiné obtížnosti, když o ně nestojím, ne?
-
já si taky myslím, že volba obtížnosti je designová chyba hry, nejlepší hry co jsem hrál neměli volbu obtížnosti (gothic, dark souls, morrowind), je to teda tvrzení založené čistě na skutečnosti. Já věřím že dobrej vývojář má nějaký záměr a umí ho dobře následovat, součástí toho záměru je představa o tom, jak se budou problémy ve hře řešit. Udělat dobrou hru, která jde řešit na třech různých úrovních obtížnosti a pořád dávat smysl - nenapadá mě snad ani jedna kde se to povedlo. Když si dám Witchera na Easy, vůbec to nebude "rewarding" a příběh mě netáhne tolik abych to kvůli tomu hrál. KDyž si ho dám na Hard a někde se zaseknu, budu přemýšlet jestli to má smysl. Snad nejhorší je to podle mě ve Skyrimu, kde jestli si vzpomínám tak s vyšší obtížností se jen zvyšuje HP nepřátel, takže vlka nestačí trefit šípem do hlavy, ale udělat mu z hlavy úplnej jehelníček, aby konečně zdechl. Podle mě to je celkem pěkná metafora nastavitelnosti obtížnosti. Je to jako dělat tři různý hry, kde jen jedna z nich může úplně dávat smysl.
-
To snad nemusíš ne? Snad každá má nějaké defaultní nastavení a případně obtížnost, která se jmenuje "normal" a stačí to odkliknout jedním tlačítkem.
Hledáš problém tam, kde nejsou.
-
Tato možnost bude odemčena jen pokud budete hrát za bonusovou postavu Lincolna Claye.
-
Jo, kdyby se tak ta hra dohrála nejraději sama :(.
-
Mě obtěžuje už když musím volit obtížnost. Natož si hru ještě donastavovat podle sebe. -))
-
kdy ukazou ten gameplay? asi se ho bojej ukazat co ? xDD
-
Po Mafii 3 tomu studiu fakt věřím, že ten remake zmákne hodně dobře.
Jako neberte mě špatně. Vím, že trojka nebyla v některých ohledech úplně ideální. Ale to bylo hlavně kvůli šablonovité struktuře příběhu a vyzobávání ikonek na mapě. Což bych řekl, že v případě remaku nehrozí.
A co se týče jiných kvalit, tak zpraocvání filmečků měla M3 tak parádní, že si skoro troufnu říct, že si remake filmové jedničky v jiné kvalitě snad ani nedokáži představit. (mimojiné i trailer naznačuje, že kvalitu bude super). Hratelnost byla ok (nic extra, nic špatně), ale proti zastaralé jedničce to byl krok dopředu (hlavně díky možonsti volit akce/stealth a několik cest k cíli). Pokud tohle zvládnou ještě aspoň trošku vytunit a M1 má být M3 s příběhem jedničky a maličko vylepšeným gameplayem, tak co víc si přát?
-
Šanci udušení po zaklenutí krku nastavím aspoň na 90%