Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Moc se mi libi zdejsi diskuze lidi co evidentne jednicku poradne nehrali. Protoze kdyby jo tak by vedeli ze v nenocnici nasel Joel papir a nahravku kde je jasne receno ze Ellie neni jedina. Proto udelal to co udelal. Takze si to zahrajte znovu, poradne prolezte vsechny kouty a stoly a pak teprve piste zavery. Diky.

    • dworkin

      Ne, z ničeho v jedničce nevyplývá, že Ellie není jediná. Blbě jsi to pochopil.

      • Tak urcite :) to ze si to nenasel neznamena ze to tam neni. Tak sup zahrat znovu! 

        • dworkin

          Tahle diskuse se vedla už v době vydání. Není to tam. Googli.

          • Aha tak to jsem asi hral nejakou predprodukcni verzi protoze js to tam mel. A lidi z okoli co to hrali ve stejnou dobu to tam meli taky. Tak asi specialni edice. Rikam ze to tam bylo.

            • dworkin

              Jsem si stoprocentně jistý, že jsi hrál normální retailovou verzi a že tam nic takového nebylo. Je tam jeden záznam, kde se mluví o "předchozích případech", ale jsou tím míněni normální nakažení. Hele, tu hru do posledního místečka prošmejdili lidi, kteří nemají v životě co lepšího na práci. Kdyby tam byla zmínka o jiných imunních, věděli bychom to.

              Jinak jak tady někdo zmiňoval, že by stejně vakcínu nezískali, tak autoři potvrdili, že kdyby Joel nezasáhl, tak by vakcínu získali. Jestli je to reálné v našich pojmech, je úplně fuk - v herních pojmech by to tak zkrátka bylo.

              Konec jedničky se mi líbí, ale kdyby ho udělali tak, že Ellie umře, vakcína bude na světě, ale Joel _podruhé_ přijde o dceru, bylo by to taky hodně silný.

              • Reakce na příspěvek:

                Stojim si za svym. Je tam zaznam ktery rika ze Ellie nebi jedina. Proto se nakonec Joel zachoval jak se zachoval a proto Ellie nelhal kdyz se ho na to ptala. Nechce se mi to hrat zase znovu abych to nasel ale je to nekde cca v posledni petine hry.

  • sugyn

    Ja asi od trojky necekam vubec nic. Jednicka me bavila pribehem (vyjma DLC), dvojka mela lepsi gameplay i kdyz to bylo porad rozsireni 10 let stareho designu, ale co musim vyzdvihnout jsou herecky vykony a celkovy audio (krik kdyz nekoho trefite puskou mrazi krev). 

    O pribehu toho bylo napsano spoustu a i tady v komentarich. Tak je to asi i zbytecny rozebirat. Jen za sebe dodam, ze podle me ani Joel ani Tommy by se ve dvojce nezachovali tak jak se tomu stalo. Ne pote co se stalo v prvnim dile. 

  • dworkin

    Doufám, že najdou vakcínu na Cordyceps.

    Chci, aby to nakonec skončilo dobře.


    • Slavik_Jenda

      Já jsem si to přál u prvního dílu, přál jsem si to u druhýho dílu... Ale zpětně mi došlo, že je ten příběh mnohem silnější, když dopadne tak jak dopadne... Takže samozřejmě je tu do očí bijící možnost, aby to skončilo tak, jak měl skončit první díl... Ale já bych si asi už přál, aby to dopadlo zase jinak, zase jsme prožili to trauma, zase přemýšleli nad tím proč tohle a ne tamto... 

      Např. hodně lidí odsuzuje Ellie za její roli v 2. díle... Ale mě to její chování nakonec přijde 100% pochopitelný včetně závěru... Některý věci prostě nejde hodit za hlavu, nelze je odpustit... Vidět ji zlomenou, "rozbitou", posedlou... Fakt super...

      Možná by bylo super, kdyby vakcínu nevynalezli, ale nákaza přirozeně pomalu začala ustupovat / mizet... Zůstal jen totálně rozvrácenej svět...

      • dworkin

        Mně nevadí, jak dopadla jednička a dvojka, ale pokud má být trojka závěr, chtěl bych tam šťastný konec pro Ellie a aspoň náznak naděje pro lidstvo. Ten přirozenej ústup nákazy bych klidně bral. Třeba že se planeta tím, že lidstvo víceméně zmizelo, začala zase ochlazovat, a houbě se přestalo dařit přežívat mimo hostitele nebo tak něco.

        • Slavik_Jenda

          Jasný, ale tím by právě zabili tu atmosféru zmaru, kterou TLOU přináší a skvěle buduje od začátku až dokonce... Je to jako chtít Romea a Julii, kteří se na konci vezmou... Je to možný, ale...

  • mr.clayman

    <spoiler>

    Pokud by z Ellie ve trojce mohli udělat trochu menší "búúú", budu jedině rád. V jedničce jsem si tu postavu hodně oblíbil, ale co z ní scénáristi udělali ve druhém díle, bylo na ránu.

    </spoiler>

    • medveddd

      To byl podle mě ale záměr, aby se ti postupně Ellie začala hnusit a naopak ses apoň trošku ztotožnil s Abby. Neříkám, že každej detail toho byl udělanej perfektně, občas to bylo trochu na sílu a neohrabaný, ale tohle "otočení" bylo podle mě jedním ze základních stavebních kamenů toho příběhu.

      • iSpirit

        V tom story není nic promyšleneho.

        Takže první díl psal Bruce Straley, už při prvním díle vznikly pře mezi Druckmennen a Brucem. Už první díl měl mít příběh o pomstě, kde by byla silná žena a to Tess, jenže příběh nedával smysl a měl hodně děr(stejně jako dvojka), proto nakonec vznikl příběh o lidskosti ve zničeném světě. Skoro nikdo nezpochybňoval rozhodnutí Joela jako správné, protože je lidské, otec dá přednost dceři před pseudo šanci zachránit už zničený svět.

        Jenže Bruce byl odejit, Druckmann povýšil, takže mohl vytáhnout děravý céčkový revenge story se silnými ženami, který mu pro viditelnou hloupost u jedničky zatrhli. Takhle vznikl poměrně hloupý scénář plný děr ke dvojce.

        Takže, tady žádný koncept, jak čteš od mě, nebyl, jsou to dva díly hry, kterou každý psal jiný člověk a každy z nich má úplně jiny pohled na svět, to že si oba díly teď připisuje Druckmann je pouze jeho ego- velikaštví.

      • mr.clayman

        Jj, téměř jistě je to tak, jak píšeš, a na mě to mělo přesně tento účinek. Osobně jsem byl z tohoto aspektu příběhovýho oblouku TLoU2 poněkud zklamanej/rozčarovanej z důvodu výše, ale byl to zkrátka cíl, takže úplně vytýkat to tvůrcům nechci.

        • frank.horigan

          Přesně tyhle tvé pocity po dohrání byly tvůrčími záměry. Vždyť když nad tím zamyslíš, tak ta Ellen je doslova bláznivá zuřivá psychopatka.. nebudu spoilovat, skoro konec na farmě znáš.

          A Joel mistr světa v sobectví, co neváhal povraždit celou osádku Fireflays, lhát své “nové dceři” a koneckonců bez mrknutí oka obětovat celé lidstvo.

          Nene pánové, scénáristé to celé měli vymyšleno od začatku precizně. Jen si prostě manipulovali s hráčivými city a nechali jej nejprve hrát a i několik let žít v tom, že jejich postavy jsou ti klaďasové.

          Ale ruku na srdce, při objektivním pohledu na věc je jediná normální ta Abby.

          A rozhodně nic neskončí tím, že najdou lék a zase bude dobře, to by popíralo celý smysl té serie. O dobrém konci to není

          • jesli byl jejich záměr napsat laciný brak, naštvat lidi a naprosto zabít sérii, tak se jim to povedlo, v tom případě i disney wars nebo nový star trek jsou mistrovská díla omglol.

            Tak hloupé hraní na city, kdy každá věc co udělala ellie měla působit negativně a vše co udělala abbyzilla bylo pozitivní, to už jsem dlouho neviděl.

          • iSpirit

            Tohle ti do hlavy namdala do hlavy propaganda od Druckmenma, jinak Joel se zachoval jako každý otec, které miluje svoji dceru. 

          • SPOILERY!

            Já nechápu ten hejt na Ellie a Joela, drtivá většina lidí se na to dívá hrozně černobíle..

            Sobec Joel? Na konci jedničky už pro něj Ellie byla skoro jako dcera, a ruku na srdce, kdo z vás by obětoval svou dceru? I kdyby to opravdu zachránilo svět, což ani nebylo jisté? Někdo argumentuje tím, že by to Ellie sama chtěla, ale stejně bych to nedokázal... A oni mu nedali jinou možnost, ani s ní nemohl mluvit, když ho ti agresivní k****i omráčili když Ellie oživoval.. Je to zkrátka situace pochopitelná z obou stran. Joel jako otec vs Fireflies, kteří mají šanci vyvinout vakcínu..

            Co se dvojky týče, Abby zabila Ellie "otce" před očima neskutečně brutálním způsobem, hned po tom, co ji s Tommym zachránili život.. Celá ta jejich skupinka byla šíleně agresivní, snad kromě Owena, ten mi jako jediný připadal, že má rozum. Elliin hon na Abby chápu, viděla z ní jen to nejhorší, a pořád měla před očima Joelovu rozmlácenou hlavu.. Nakonec ji Ellie stejně nechala žít, když už ji mohla zabít, ale došlo ji, že Joel by tohle nechtěl, tak ji nechala jít..

            Potom se hejtí zabití těhotné Mell, té mi popravdě nebylo vůbec líto. Zaprvé to Ellie nevěděla, a zadruhé měla sedět v bezpečí na stadioně, kde by porodila, než aby se jako velká borka pouštěla na dobrodrůžo, mohla si za to sama.. To naopak Abby chtěla těhotnou Dinu zabít VĚDOMĚ.

            Jak Ellie, tak Joel, tak i Abby si prošli fakt sračkama, takže každého se dá pochopit, ale za mě Abby rozhodně není lepší člověk než Ellie

            Co mi do dvojky fakt nesedí je rozhodnutí Tommyho poslat Ellie na "misi", než aby ji konečně dopřál klid na farmě s Dinou a dítětem..

            • frank.horigan

              """""Co se dvojky týče, Abby zabila Ellie "otce" před očima neskutečně brutálním způsobem,"""""

              Nezapomeň na to, že to byl Joel, kdo Abby nejprve zabil otce a tím i šanci na normální lidstvo.  VĚDOMĚ. Bez tohodle by nebyl žádný hon a rozmlácená hlava tyčkou a golf. 

              • Slavik_Jenda

                Reakce na příspěvek:

                Ale to je zcela irelevantní... V takhle rozvrácené společnosti, kde je celý svět rozdělený x malých frakcí, kde si jdou všichni více, či méně po krku... Držíš s těmi svými... Neexistuje žádná vyšší spravedlnost, která by to obhájila... Joel byl táta, Joel byl kámoš, oni cizáci... 

              • hulibalda

                Reakce na příspěvek:

                Možná sis nevšiml ale ve chvíli kdy začíná hra (nemyslím samotný úvod, ale první setkání Joela a Ellie) už byl problém lidstvo, ne ta nákaza 😀

              • J.V.Stalin

                Reakce na příspěvek:

                Lidstvo už žádnou šanci nemělo. Podívej se jak dlouho se ve fungujícím světě dělala vakcína na covid, kterej byl jen jiná forma už známého onemocnění. Jak dlouho myslíš, že by se dělala vakcína na něco, na co potřebujou mít nejdřív imunního pacienta, protože do té doby nepřišli vůbec na nic? A v jaký fabrice by tu vakcínu vyráběli?

                Vakcína byla kravina od samého začátku. Chceš vědět jak by vypadala šance na normální lidstvo? Hned ve chvíly, kdy se to dostalo do fáze mimo kontrolu se nejdřív mělo udělat tohle a následně pěchotou systematicky "čistit" dům od domu a vytvářet uzavřený karanténí zóny, kde budou lidi muset čekat nějakou dobu dokud se nepotvrdí, že nejsou nakažený.

                To by byla šance na normální lidstvo a ne čekat, až se lidi poblázní a začnou být víc nebezpeční než samotná nákaza...

              • Reakce na příspěvek:

                To ano, já netvrdím, že je Abby špatná, protože Joela zabila, zasloužil si to. Jde spíše o okolnosti.. Joel s Tommym ji zachránili život, tak to aspoň mohla udělat rychle a důstojně, a nebo ho mohla nechat být s vědomím, že se setkal s dcerou doktora, kterého zabil, věřím, že to by Joela taky vytrestalo, ale dokážu pochopit, že to neudělala.

                Takže neříkám, že na Abby není nic dobrého, jen podle mě není lepší člověk než Ellie, jak spousta lidí tvrdí. 

            • A ještě bych dodal, že asi pokaždé, když Ellie někoho zabila, tak bylo vidět, jak je z toho zhnusená, a příčí se ji to. Naopak Abby má tu agresivitu a zabíjení prostě v sobě, a dělá to bez mrknutí oka.. Nechápu tu její glorifikaci 

          • J.V.Stalin

            "bez mrknutí oka obětovat celé lidstvo"

            Zrovna tohle je blbost. I kdyby jednička skončila tak, že by Ellie rozřezali a ten lék se v podmínkách jaký bylo to zařízení nějakým zázrakem vyrobili (jakože tak na 99.8% ne) tak by to bylo stejně úplně jedno. V tom světě by distribuce léku naprosto nefungovala. Armáda v podstatě téměř neexistuje, jakýkoliv očkovací centrum by okamžitě někdo vyplundroval a společnost už tou dobou byla tak rozvrácená, že dát ji zpátky do pořádku už bylo naprosto vyloučené. Nakažení by pořád existovaly (když jim ta houba vrostla do hlavy, tak jim stejně nikdo nepomůže) a v podstatě by se to nikam nepohlo. Celej svět by jsi stejně neporoočkoval, takže by počet nakažených tak jako tak moc neklesal.

            Ten svět už by vakcína nijak zvlášť neovlivnila...

            • frank.horigan

              Stalin - to jsou jen domněnky, v příběhu tady tohle jeho rozhodnutí fungovalo tak, že mu je celé lidstvo úplně ukradené a v téhle divočině mu vlastně vyhovuje žít.

              Pokud by nebyla žádná šance na vakcínu, nikam by se ani s tou Elle neplahočil pěšky přes půl USA. O možné funkční vakcíně věděl už od  Marlene na začátku hry. 

              • J.V.Stalin

                Reakce na příspěvek:

                No ale vždyť píšu (stačí pořádně číst), že i kdyby se jim vakcínu povedlo nějakým zázrakem v té polofunkční nemocnici vytvořit, tak její distribuce (natož testování a nějaká hromadná výroba) je stejně naprosto vyloučená, protože svým způsobem jsou ti nakažení jen část problému, kterým lidstvo tou dobou trpí...

          • Tanatonaut

            SPOILER na druhý díl !!!!!!!!!!!!!!!

            Abby je zlatíčko. Akorát chtěla spravedlnost. Vykonala jí jen na viníkovi a neublížila nikomu dalšímu. A co za to dostala ? Ta mrcha jí vyvraždila všechny kamarády ( doslova hrdiny, co bojovali proti zlu.  2x ). Naháněla ji jako zvěř. A když Ellie porazila, tak jí nechala naživu. I její holku. Ellie je white trash cuchta z karavanu a zaslouží facku

            • Slavik_Jenda

              Jenomže to byla chyba... Nemůžeš někomu způsobit takovou bolest a nechat ho žít jakoby se nechumelilo... Měla buď odpustit všem a nebo to "vyřešit" úplně... 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit