Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Stojim si za svym. Je tam zaznam ktery rika ze Ellie nebi jedina. Proto se nakonec Joel zachoval jak se zachoval a proto Ellie nelhal kdyz se ho na to ptala. Nechce se mi to hrat zase znovu abych to nasel ale je to nekde cca v posledni petine hry.

  • Slavik_Jenda

    Jasný, ale tím by právě zabili tu atmosféru zmaru, kterou TLOU přináší a skvěle buduje od začátku až dokonce... Je to jako chtít Romea a Julii, kteří se na konci vezmou... Je to možný, ale...

  • dworkin

    Jsem si stoprocentně jistý, že jsi hrál normální retailovou verzi a že tam nic takového nebylo. Je tam jeden záznam, kde se mluví o "předchozích případech", ale jsou tím míněni normální nakažení. Hele, tu hru do posledního místečka prošmejdili lidi, kteří nemají v životě co lepšího na práci. Kdyby tam byla zmínka o jiných imunních, věděli bychom to.

    Jinak jak tady někdo zmiňoval, že by stejně vakcínu nezískali, tak autoři potvrdili, že kdyby Joel nezasáhl, tak by vakcínu získali. Jestli je to reálné v našich pojmech, je úplně fuk - v herních pojmech by to tak zkrátka bylo.

    Konec jedničky se mi líbí, ale kdyby ho udělali tak, že Ellie umře, vakcína bude na světě, ale Joel _podruhé_ přijde o dceru, bylo by to taky hodně silný.

  • Aha tak to jsem asi hral nejakou predprodukcni verzi protoze js to tam mel. A lidi z okoli co to hrali ve stejnou dobu to tam meli taky. Tak asi specialni edice. Rikam ze to tam bylo.

  • dworkin

    Tahle diskuse se vedla už v době vydání. Není to tam. Googli.

  • Tak urcite :) to ze si to nenasel neznamena ze to tam neni. Tak sup zahrat znovu! 

  • dworkin

    Mně nevadí, jak dopadla jednička a dvojka, ale pokud má být trojka závěr, chtěl bych tam šťastný konec pro Ellie a aspoň náznak naděje pro lidstvo. Ten přirozenej ústup nákazy bych klidně bral. Třeba že se planeta tím, že lidstvo víceméně zmizelo, začala zase ochlazovat, a houbě se přestalo dařit přežívat mimo hostitele nebo tak něco.

  • dworkin

    Ne, z ničeho v jedničce nevyplývá, že Ellie není jediná. Blbě jsi to pochopil.

  • Moc se mi libi zdejsi diskuze lidi co evidentne jednicku poradne nehrali. Protoze kdyby jo tak by vedeli ze v nenocnici nasel Joel papir a nahravku kde je jasne receno ze Ellie neni jedina. Proto udelal to co udelal. Takze si to zahrajte znovu, poradne prolezte vsechny kouty a stoly a pak teprve piste zavery. Diky.

  • sugyn

    Ja asi od trojky necekam vubec nic. Jednicka me bavila pribehem (vyjma DLC), dvojka mela lepsi gameplay i kdyz to bylo porad rozsireni 10 let stareho designu, ale co musim vyzdvihnout jsou herecky vykony a celkovy audio (krik kdyz nekoho trefite puskou mrazi krev). 

    O pribehu toho bylo napsano spoustu a i tady v komentarich. Tak je to asi i zbytecny rozebirat. Jen za sebe dodam, ze podle me ani Joel ani Tommy by se ve dvojce nezachovali tak jak se tomu stalo. Ne pote co se stalo v prvnim dile. 

  • Slavik_Jenda

    Jenomže to byla chyba... Nemůžeš někomu způsobit takovou bolest a nechat ho žít jakoby se nechumelilo... Měla buď odpustit všem a nebo to "vyřešit" úplně... 

  • Slavik_Jenda

    Ale to je zcela irelevantní... V takhle rozvrácené společnosti, kde je celý svět rozdělený x malých frakcí, kde si jdou všichni více, či méně po krku... Držíš s těmi svými... Neexistuje žádná vyšší spravedlnost, která by to obhájila... Joel byl táta, Joel byl kámoš, oni cizáci... 

  • Slavik_Jenda

    Já jsem si to přál u prvního dílu, přál jsem si to u druhýho dílu... Ale zpětně mi došlo, že je ten příběh mnohem silnější, když dopadne tak jak dopadne... Takže samozřejmě je tu do očí bijící možnost, aby to skončilo tak, jak měl skončit první díl... Ale já bych si asi už přál, aby to dopadlo zase jinak, zase jsme prožili to trauma, zase přemýšleli nad tím proč tohle a ne tamto... 

    Např. hodně lidí odsuzuje Ellie za její roli v 2. díle... Ale mě to její chování nakonec přijde 100% pochopitelný včetně závěru... Některý věci prostě nejde hodit za hlavu, nelze je odpustit... Vidět ji zlomenou, "rozbitou", posedlou... Fakt super...

    Možná by bylo super, kdyby vakcínu nevynalezli, ale nákaza přirozeně pomalu začala ustupovat / mizet... Zůstal jen totálně rozvrácenej svět...

  • iSpirit

    Jsem zcela přesvědčen, že u naprosté většiny včetně tebe by ten tvůj zde proklamovaný utilitarismus naprosto selhal, kdybys došel do roviny jako Joel. 

    Pojďme si srovnat vše, co Joel musel zažít a proč se zachoval, jak se zachoval. Úmrtí nevinné dcery, x let dělaní pašeráka, aby přežil, viděl úmrtí své blízké přítelkyně Tess, viděl sebevraždu Henryho, protože jeho bráška se proměnil v zombie, skoro umřel proti banditům, viděl svoji Ellie traumatizovanou v rámci incidentu s kanibaly.  Joel viděl to nejhorší v rámci lidské rasy a teď přichází dilema, kde je ta lidskost a to jestli v pseudo záchraně lidstva, které se mezi sebou požírá a zabíjí, nebo jestli je pro něho lidskost v rámci vtahu mezi ním a Ellie, přesně jak to bylo mezi Samem a Henrym. Možná kdyby lidstvo bojovalo spolu proti Zombies a vše bylo sluničkové, tak by se Joel rozhodl jinak, jenže Joel zažil lidstvo skoro vždy v té nejhorší podobě posledních 20 let. Jak psal Stalin nahoře, v té době nebyl problém virus ale samo lidstvo. Joel zažil kanibaly, vrahy, bandity etc. V ten moment jasně z psychologického hlediska musí na pomyslnou misku vah převážit ta lidskost v rámci  záchrany Ellie, budu se opakovat, u naprosto většiny populace by v ten moment utilitarismus selhal, i kdyby v něho Joel věřil, což samozřejmě nevěřil.

    Z pohledu Joela je to za mě jasné. 

    V rámci pohledu doktorů to byla opět chyba. Byla to střela na x KM s jedním nábojem bez zaměřovače, pokud by se jim cokoliv rámci oddělení imunního patogenu z mrtvého těla nepovedlo, tak nemají v rukách nic. V ten moment by měli zvažovat spíše budoucnost a to možnost, že by Ellie měla děti, které by mohly být také imunní, s čímž by se zvýšila šance na získaní protilátky.  Ti doktoři se rozhodli hrát na bohy bez pořádné analýzy, co by mohla Ellie vykonat, kdyby byla živá.

    Takže ten narativ, co spustil Druckmenn, je jen relativizace pravdy, obhajovači tohoho narativu si ho ve finále nejsou schopni obhájit viz ty a nesmyslný příměr s Ukrajinou.

  • frank.horigan

    No asi stojí, kdyby si Ukrajinci hned na začátku řekli, "to nedáme" to je Rusko. Tak nikdo neumřel.  No a oni si řekli že je nějaká naděje, že jako národ nezaniknou. A skóre si můžeš průběžně číst iDnes.

    Víš kolik lidí se po světě obětovalo pro pseudonaděje??

    Co je tohle vůbec za debatu.



  • iSpirit

    zeptám se tě znovu. Pseudo naděje stojí za jeden lidský život?  A jaké pozice to soudíš? I kdyby to byla iluze dcery, tak je to pořád jeden lidský život obětovaný pro nic, možná pro pár vyvolených v rámci fanatické organizace. 

    Ti borci se rozhodli vzít lidský život a hrát si na bohy, Joel se rozhodl jako každý normální lidský jedinec v jeho situaci. Jako Joel by se nezachovali pouze sociopati, psychopati a lidi, co by neměli jeho schopnosti či zbabělci. 

  • frank.horigan

    Hele na začátku měl pašerák dostat "subjekt" z bodu A do bodu B.  Byla to práci na chvíli, takže by nestihnul vzniknout vztah. Jakmile by ji městem odevzdal, oni by ji zabili a on by už nevěděl.

    Nicméně se to zvrtlo... a byli spolu déle, ale žádná dcera ani matka to nebyla. Byla to iluze dcery.  A to že tam vymlátil (mimo jiné) celou budovu kvůli jedné... 

    To je v pořádku? .) Ty jsi v nich viděl útočící NPC ale taky to byli dcery, matky fotři bratři.  To je v cajku? Těch rozmašírovaných lidí tam bylo alespoň 50. Padesát různých osudů.

    A ano byl tam i něčí fotr. Proto ten golfový mazec. 

  • iSpirit

    Takže ty mi tvrdíš, že pseudo naděje stojí za jeden lidský život? Z jaké pozice to soudíš? Respektoval by sis svůj názor, kdybys tam na ten stůl měl hodit dceru/matku?

  • hulibalda

    Možná sis nevšiml ale ve chvíli kdy začíná hra (nemyslím samotný úvod, ale první setkání Joela a Ellie) už byl problém lidstvo, ne ta nákaza 😀

  • J.V.Stalin

    Lidstvo už žádnou šanci nemělo. Podívej se jak dlouho se ve fungujícím světě dělala vakcína na covid, kterej byl jen jiná forma už známého onemocnění. Jak dlouho myslíš, že by se dělala vakcína na něco, na co potřebujou mít nejdřív imunního pacienta, protože do té doby nepřišli vůbec na nic? A v jaký fabrice by tu vakcínu vyráběli?

    Vakcína byla kravina od samého začátku. Chceš vědět jak by vypadala šance na normální lidstvo? Hned ve chvíly, kdy se to dostalo do fáze mimo kontrolu se nejdřív mělo udělat tohle a následně pěchotou systematicky "čistit" dům od domu a vytvářet uzavřený karanténí zóny, kde budou lidi muset čekat nějakou dobu dokud se nepotvrdí, že nejsou nakažený.

    To by byla šance na normální lidstvo a ne čekat, až se lidi poblázní a začnou být víc nebezpeční než samotná nákaza...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit