Přejít na výpis diskuzí
Válečná strategie Men of War: Assault Squad 2 vyjde na konci února
10.1.2014 | Adam Homola
55 příspěvků
-
Zjednoduste prosim ten hloupej mikromenedzment naboju u kazdyho vojaka a mate dalsiho zakaznika...
-
-
Nebýt toho, byla by série Men of War, jen lepší strategí....
-
-
Ani náhodou. Men of War by i bez přerozdělování munice byl naprosto vyjímečnou strategií. Realistická balistika a průraznost materiálů, možnost krytí se za čímkoliv...to dělá hrozně moc.
-
-
Ano napsal jsi to správně, realističnost je to co ji odlišuje. Nemůžeš ale chtít něco, ale jen z půlky, protože ta druhá ti nevoní..
-
-
V reálu se o sebe jednotlivci dokážou postarat. Už vidím, jak velitel operace rozdává jednotlivé pokyny jednotlivým vojákům, ať si po velké straně utřou zadek.
-
Máš zajímavou představu o realističnosti. "Pane, našemu družstvu došla munice, co máme dělat?" "Oberte tu mrtvolu 2 metry na severovýchod o munici!"
-
-
http://static1.wikia.nocookie.net/__cb20120213020559/knowyourmeme/images/0/0b/Close_Enough.png
-
-
-
A to ještě pomíjím fakt, že ti vojáci nijak graficky neindikují, že nemají munici. Pouze řvou v rodné řeči, že jim chybí munice, ale já jaksi neumím japonsky...
Krom toho jak se mám sakra dopátrat, kterému z dvaceti zrovna munice chybí? Kdo to řval?
Prostě stupidní systém, který potřebuje zpřehlednit a uživatelsky zpříjemnit. Bez "ale".
Dalšéí featury, které z MOW dělají vyjímečnou strategii jsou zásahové zóny vojáků a vozidel. Přilba má šanci odvrátit headshot, zkosení pancíře odrazí protitankovou střelu apod.
Munice je vedle toho jen nepodstatný prvek. -
-
Každopádně je to skvělá, která sice má co zlepšovat, ale staví na už teď výborném základu..
-
hrajeme stejnou hru? když máš družstvo, tak si ho celý označíš a vidíš, že ti např chybí pušková munice. Seberu ji jedním vojákem z toho družstva a tím je k dispozici i zbytku vojáků daného družstva... nemusím kontrolovat každého zvlášť, jen celou jednotku...
-
-
Tak se ti musím hlubokou úklonou omluvit. když někdo řekne, že hraje men of war, tak jsou to často boje, kde se střetávají dvě velké armády. To já sice nemám moc rád, občas si je zahraju, ale dávám přednost bojům, kde ovládám tak deset vojáků. Bohužel, jak v základní hře, tak ve vetšině map/misí od komunity mají malé jednotky velmi malé zastoupení. Proto se tak často hrabu v editoru, abych si sám něco vytvořil a zahrál s kamadrádem. Už jen proto, že malé skupiny, třeba 2-3 vojáci na skupinu, mají šanci se rychle přesunout, účině zaútočit a nepotřebují příliš velký kryt.. No jdu si zahrát...
-
Já často ovládám jednotlivé vojáky, takže v mnoha situacích nemám ucelené skupiny. Potřebuji mít průzkumníky, kulometčíky a snipery v záloze apod. Jednotky používám jen pro masivní útoky a pak se je stejně snažím rozprostřít.
-
Dodatek - já mám jednotky na rychlý volbě přes čísla, tím si dokážu udržet přehled až o devíti skupinách vojáků během pár vteřin... Uznávám, že u větších skupinje to opruz. když je v bitvě kolem stovky vojáků, technika atd, jsem taky mimo, ale spíš se soutředím na obrané mise v malém počtu mužů tak do deseti mužů, většinu si ixch dělám sám...
-
Hrajeme stejnou hru. Nechci označovat jednotlivé vojáky a skupiny abych zjistil, jak na tom jsou. Mají mi to ukazovat ikonkou (stejně jako by to hlásily v reálu svým velitelům). Velitel se nemusí pořád ptát, podřízení mu automaticky hlásí. Masochismus neznamená realita.
-
-
-
-
-
To taky + AI. Problém by to nebyl kdyby nebyla možnost přímého ovládání, kdy jsem o hodně lepší jak moje vozidla. Po té co je opustím tak to je špatný. Nestřílý na velkou vzdálenost (na svou maximální) a často nechávají doběhnout vojáky blízko a pak zemřou na zásah granátem.
- Klidně bych byl bral zhruba realistický počet munice a po vystřílení by stačilo kliknout na mrtvolu a voják by sebral munici a případně vyměnil zbraň sám jestliže by mrtvolo měla jinou. Taky by to mohli panáci dělat samy. -
-
Je to holt taková dost specifická hra. Na druhou stranu je úžasný si s tančíkem jezdit po bojišti sám.
-
-
Mno je to super ale trochu me mrzi ze nemas jinou moznost ale zvlast u obrannych misi je to casto hroznej voprc. Clovek si na chvilku sedne do tanky a soustredi se na strileny a na druhe strane mu mezitim v klidu prorazi obranne linie protoze vsem dosli naboje a uz jen cekaj na smrt.
-
-
To záleží, já miluju právě obraný mise a problém s municí řeší podle mě dostatečně distribuce skrz družstva, to mi právě strašně vadilo na men fof war, v AS to vyřešili v poho...
-
-
-
-
JJ, stačilo by udělat radius doplňování munice z beden nebo z muničních vozidel. Prostě aby člověk nemusel do inventáře. Taky by bylo super, kdyby manuálně natočená jednotka čuměla kam má rozkázáno a nehleděla směrem nepřítele na druhém konci mapy za dvaceti domy jenom proto, že ho jiná přátelská jednotka viděla. Pak ti takhle fog of war proklouzne i Tiger.
-
-
Pershing Spottend Commandant
-
-
spíš trochu samostatnější AI pajduláčků...ale jo, dá se to hrát i stylem Commandos (souhlasím s tebou)
-
-
Na starsich dilech byla nejlepsi kooperativni kampan, kterou posledni dil uz neobsahoval a tento na tom asi bude podobne. Skoda *9*
-
-
Něco o coop misích je v popisu na steamu psáno. Tak možná bude.
-
-
Mise ála staré MoW budou ;-) Vývojáři to řekli na fóru... Všimli si, jak moc to hráčům chybělo, tak dali kampaň o několika misích pro každý národ + přepracované skirmishe pro volný čas... ;-) Co víc si přát *4*
-
-
-
Jsou dvě hry, do kterých jsem se absolutně a bezmezně zamiloval a to Wargame: Airland Battle a Men of War: Assault Squad. Na další díl AS těším jako dítě na zmrzlinu, ale jedna věc mě u obou her (Wargame a MoW) vytáčí. Nemůžu je hrát obě najednou :D
-
Wargame a MoW AS2 ... no já jsem asi umřel a jsem v neby 8)
-
-
v neby ? to je kde ?
-
-
Hrál jsem ještě první Heroes: Soldiers of WW2 a bylo to fajn, hlavně většina misí byla jen v několika lidech, takže se to dalo v klidu hrát. Pokračovaní už na mě byla moc hektická a masová (co se týče počtu jednotek), neustále to někde spawnovalo jednotky a neměl jsem moc čas ty svoje řídit, a nechat to na skupinové AI, tak je z toho byl masakr. U prvního dílu byl inventář a zásoba munice fajn, protože na to byl čas. Ale v MoW mi přišlo, že se střílí pořád a čas prohledat padlé nějak není. V jedničce se dala většinou systematicky čistit mapa a konflikt se rozdrobil do menších přestřelek po kterých byl čas opatřit si novou výstroj + doplnit munici a granáty.
-
-
Jo, jo, pamatuju, jak jsem poprve hral Face of War (pokracovani Soldiers: Heroes of WW2 a predchudce Men of War) a nestacil se divit. Zejmena ty masove utoky ruske pechoty byly obcas az prilis. Nerikam, ze to tak nebylo v realu, ale v realu zase nikdo nekontroloval vyzbroj a vystroj kazdeho jednotliveho vojaka.
-
-
Pravda, tenkrát jsem zkoušel FoW, MoW mám někde v poličce (dostal jsem poukaz do alzy a zbylo mi cca 50,- tak jsem to přihodil do košíku, abych to využil). Zatím jsem neinstaloval, ale snad se k tomu časem dostanu. Nějak nechápu proč pořád měnili název. Možná jim bylo blbé prodávat pořád skoro to samé pod stejným jménem jen s # na konci.
-
-
-
objednano. absence podpory vice jader bylo nejvetsi zlo na assault squad, tak ted uz to snad pojede plynule. jen doufam, ze dodrzi slib o pridavani obsahu zdarma a nedockame se hned po vydani nejakych dlc
-
Doufám ve 2 věci. Lepší mise než obsaď deset vlajek na mapě a s tím související vzhled map, které by mohli vypadata nějak rozumněji než v AS.
No a pak editor a asi měsíc času na uskutečnění svých plánů *1* *1* *1* -
-
Jen ať se znovu nevracejí k nalajnovaným misím z předchozích dílů, které nemají ani špetku znovuhratelnosti. Měli by udělat nějaký dynamický generátor misí a pokud možno bez příběhu, protože ten by situace jen a jen svazoval.
-
-
Osobně mě nejvíc bavil DCG mod. Nebyl dokonalý a AI stála za *****, ale aspoň něco. U AS po několika hodinách dobíjení vlajek, kde je vždy jedna nejjednodušší cesta je to nuda, a v předchozím díle byla zase minimální znovuhratelnost, zato DCG pro MoW AS udávalo potřebu pokaždé se zachovat trochu jinak a vytěžit ze svých jedntek maximum. Hlavně díky obrovské řesile AI v počty jednotek..
Scéna z DCG : hra za Rusy. Nikdy jsem neměl dost bodů na nákup tanku, takže když se někde objevi nepřátelský obrněnec mimo dosah mých děl, losovali vojáci, kdo se obětuje a neběhně na něj s granátem.. Za hrdinu jsem považoval toho vojáka co dokázal přežít dvakrát útok na nepřátelský tank.. Ale bohužel nikdo to nedal třikrát... vždcyky je sundal kulomet... -
-
DCG právě hraju a není to úplně nejlepší. Lepší než nic, to rozhodně. Konečně se alespoň bojím o své vojáky, protože musím posílat průzkumníky pročesat terén a často i minohledačkou čistit cesty apod. Jen kdyby to nebylo tak super náhodné a nelogické (rozmístění nepřátel po mapě a jejich "taktika", často jsou zaseknutí do budov atd).
-
-
Jen nevím jak ty, ale odehrál jsem asi půl roku a bylo to pořád o jednom, ubraň / dobij tenhle bod/body a po danou dobu je drž...
-
-
AS2 bude mít podle vývojářů kampaň pro každý národ s několika misemi *3* ála staré MoW *4*
-
Je to tak. Budu si muset udělat nějakou potyčku v editoru asi...
-
-
Případně se rozběhne třicet nepřátekských vojáků přes otevřenou planinu na moje zakopané jednotky... AI v tomhle stylu moc neumí chodit. jak není vše předem nalajnované, má problémy...
-
-
-
-
-
No nevim, zatim mě teda nepřesvědčili. Co tak koukám tak i podle obrázků mi to přijde totožný s prvním dílem. A říct si za pár herních modů 30 euro mi přijde docela drzost.
-
-
Je to o krok dále jako první díl, grafika běží na novém enginu (který je určený pro jejich budoucí strategii z moderní doby Call to Arms), podpora více jader o hodně zlepší plynulost hry hlavně na městských a velkých pamách, všechny jednotky budou přemodelované (v mowas byly některé dokonce z dob starého MoW nebo z módů), bude vylepšená AI, přibudou nové skirmish mapy a staré se předělají, servery přejdou z mizerného a starého Gamespy na Steam, což sníží padání her, přibyde Steam workshop - snadné stahování a publikování módů, nahrávání videí ze hry, automatch - neboli PC sám vybere hráče podle zkušeností a vytvoří balancovanou hru a další... je to sice v základu to samé co MoWAS, ale kompletně zrekonstruované... navíc, v předobjednávce za v přepočtu 600kč, což si myslím je na takle propracovanou a kvalitní hru dost málo... vemte si, v čem "pokročilo" CoH2 (snad v ničem krom přidání rusů) a chtělo za předobjednávku skoro dvojnásobek...
-
-
Tak já si to samozřejmě koupim, jen ne za tuhle cenu, ty změny mi prostě nepřijdou tak markantní.
-
-
Jaké změny byly v CoH2 za cenu 50euro ?? Přidali vánici ? Pár tančíků pro rusy ? A kolik lidí si to koupilo... vývojáři MoWAS si ty peníze zaslouží, však je to teď ve slevě -20% za nějakých 20e, což je vzhledem ke kvalitám hry fakt dost málo... i deluxe verze stojí JEN polovinu toho co CoH2... Nicméně pokud si chceš počkat na ještě nižší cenu, tak to potrvá, 20.2. to vyjde za plnou cenu, tj. nějakých 25e za normální verzi, takže než to klesne na ještě míň, než je to teď v předobjednávce, to potrvá tak rok... když nepočítám nahodilé super akce...
-
-
-
-
Těším se a moc, byť se nejedná o nic na první pohled převratného, tak změny přináší AS2 zásadní - podporu více jader (v AS1 docela problém, někdy FPS klesalo bezdůvodně nízko), nové servery pro MP od Steamu - ty staré z Gamespy byl hrozné a nestabilní, nový engine - na poměry RTS jedny z nejlepších detailů textur, nové ozvučení, Steam Workshop - podpora MODů po všech stranách, Matchmaking - v hodnocených hrách v MP se automaticky řadíte podle zkušeností - vytváří se balancované týmy a balancované hry, nové HD modely všech jednotek, přepracovaný Skirmish mód a nové kampaně s misemi ve stylů MoW (ty byly luxusní) pro každý národ... Co vís si přát *5* Tohle bud nejlepší hardcore RTS z druhé světové...
-
Sakra ten Wargame se mi líbí, koupil jsem oba díly na Steamu v masakrózní slevě ale i jako fanda RTS do toh nemůžu nějak proniknout. Až mám z toho pomalu deprese...
-
-
Znam ten pocit :D
-
v klídku, můžem si tréningově zahrát 1 vs 1
(Radegast2)
-