Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tolik blbostí a Half-Life 3 nikde.
  • Pro některé budu za hlupáka, ale Steam Machine podle mě dává smysl.

    Je to jednoduchá úvaha: Steam má miliony hráčů. Tihle hráči si své Steam hry na současných konzolích nezahrajou, takže přichází Valve a chce jim dát vlastní konzoli. Valve tak našlo mezeru na trhu. Využije svůj dlouho vyvíjený OS a svu distribuci her. Vše bude zabalené v jediné krabičce, která by k tomu měla být levnější než běžné herní PC. Valve tím chce získat líné konzolové hráče - ten útok na tento trh mi příjde velmi logický. K tomu by mohlo Valve stlačit cenu své herní konzole natolik dolu, že se stane velmi zajímavou nabídkou. Nakonec Valve chce vydělávat hlavně na službách a zpřístupnění her většímu počtu lidí může generovat velké zisky.

    Je tu ale několik ALE. Tím největším je Steam OS (je to linuxová distribuce) - ten podporuje pouze hry běžící na Linuxu. Těch her je dnes ale už poměrně dost.

    Někteří tu psali, že si raději své PC připojí k TV sami. Jistě, to mohou. Musíte ale počítat s tím, že je tu obrovský segment spotřebitelů, kteří nehodlají své PC přepojovat na TV, ale zároveň chtějí mít své Steam hry na TV. Lidé jsou líní. Za ty předpokládané peníze a služby se pak podle mě Steam Machine může vyplatit.

    Podobně jako Apple a další, i Valve jde směrem k "vlastnímu" HW. Je to naprosto logické. Valve má službu, kterou chce prodávat (hl. Steam) a tuto službu chce nabídnout na rozumné dostupné platformě. Třetí konzole s tak obrovskou spotřebitelskou základnou je naprosto logickým krokem. Nakonec Steam nezůstane na věky jen distributorem her, ale bude se dále posouvat a své služby masivně rozšiřovat. Prostor na trhu pořád je.
    • Her na Linux je pomerne dost? Schvalne, kolik % z nabidky Steamu tvori? 1% A jake hry to jsou? Povetsinou nejake indie, ktere maji specifickou cilovou skupinu. Z mych 125 her na Steamu bezi na Linuxu jen dve. Takze opravdu nechapu, kdo si tu jejich krabici poridi.
      Clovek, co ma PC na hry na nem ma i OS na hry, a to Windows. Clovek, co chce konzoli ma konzoli od Sony ci od MS. A pak jsou taci, co maji i PC i konzoli. Opravdu nevidim zadnou diru na trhu, kterou by Steam machine mela vyuzit.
      • Counter-Strike: Global Offensive, Sid Meier's Civilization® V (+ další z této série), Borderlands 2, The Witcher 2, Metro, KERBAL SPACE PROGRAM (!!!), Europa Universalis IV, CK II, X-Plane, Mount and Blade Warband, Portal... Vybral jsem jen hry, co vlastním. Jistě, není toho tolik jako na Win, ale podle mě pořád dost slušný. Asi je to na konkrétních preferencích, protože hry, co jsem tu jmenoval, by mi vystačily možná do konce života. *1*
    • Samozrejme ze davaji smysl, to ale mistni vesnickej jouda hrac call of duty nemuze pochopit.
    • + Je to další konkurence konzolím a to je podle mě pozitivní. Steam Machines budou taková kombinace PC a konzole. Nabídne jak modifikovatelnost HW, což je důležité pro PCčkáře, tak nabídne pohodlnou platformu pro jednoduché hraní, kterou vyžadují zase konzolisté. Nakonec by tohle mohlo i PCčkáře a konzolisty znovu sblížit a nakonec by člověk nemusel mít doma konzoli a herní PC, aby to byl skutečný hráč (já mám obojí a jediné zařízení bych uvítal - kor zařízení, které je přímo propojené s distribucí, které důvěřuju dlouhodobě, mám tam kontakty, spoustu her atd.).

      + Nutné si uvědomit, kolik na Steamu vychází her a jak obrovská je to nabídka oproti konzolím a to platí i tehdy, když vyfiltrujete pouze hry fungující na Linuxu. Valve by mohlo velmi silně zasáhnout do konzolového trhu.

      + V budoucnu stejně očekávám vznik sjednocené distribuční sítě, abychom nemuseli instalovat Uplay, Origin, Steam atd. Vše bude sjednocené pod jedinou aplikací a dost možná pod jedinou herní platformou. Sice to budou oddělené distribuce, které spolu budou soupeřit, ale budou zahrnuty pod jedinou aplikaci. Už aby to bylo...
      • Vojta_Ilavsky
        Já jenom doufám že GOG nezemře.
  • Keyz
    Další krabice navíc k ho*nu.

    Pak hlupáci budou mít doma obrazovku a 10 krabic, protože budou kupovat všechny blbosti, kdy každá jedna blbost bude umět jednu věc *15*

    Jako by to nemohla časem umět rovnou TV apod....
    • Ak tomu dobre rozumiem tak to je PC obdoba PS TV. S tym ze PSTV teda zaroven vie ciastocne fungovat ako Vita, ze tam mozes strcit kartu s hrou a nepotrebujes na tu samotnu Vitu.
      My nemame v nasom jednoizbaku ani TV (co by som na nej aj pozeral), ale celkom by ma zaujimalo, ako vypada hra povedzme v HD streamovana na HD telku. Viem si predstavit, ze by som si dal streamovat nejaku PC hru, ktoru aj tak hram gamepadom, na telku a pohodlne sa rozvalil na gauc ako pri konzole.. Za tych 50 USD mi to pride ako v pohode vecicka.
    • frantisek_nejezchleba
      televizory od Sony by v budoucnu měly obsahovat HW a SW, který by fungoval na bázi PSTV.

      Každopádně dobrý postřeh: trend jde skutečně do centralizované TV, přes níž se ovládá vše. Akorát si nemyslím, že by TV v budoucnu něco uměla. Spíš to bude zařízení nefunkční bez připojení na internet.
    • Až na to, že u této "krabice" můžeš měnit hardware i software, takže potencionálně si ji můžeš přizpůsobit aby uměla víc než tu "jednu věc".
  • Blue.Shark
    Na Source 2 jsem hodně zvědavý...přitom si pohrávám s myšlenkou, že nový engine by mohl podnítit zprávy o HL3 :))
    • Nevim jestli je vubec dobry napad HL3 vydavat, s takovym ocekvanim jake panuje to snad ani nemuze dopadnout dobre. Jinak od Valve cekam ze nic oznamovat dopredu nebude :) Proste na naky konferenci Gabe podekuje a jen tak BTW oznami ze na Steamu prave vysel HL 3 *2*
      • To by bylo skvělé, kdyby to jen tak BTW oznámil. Představte si tu paniku :-)))
        • zas by spadnul steam
    • Ronox
      Už prosím ne. Hráči si HL3 takovým způsobem vysnili, že chudáci ve valve nemůžou být schopný splnit jejich očekávání. Už bych toho Halfa nechal být.
      • Blue.Shark
        A to já zase ne. I kdyby HL3 nepřinesl nic nového a hrál jen na stejnou notu jako druhý díl, byl by z něho hit, který bych bral všemi deseti. Je totiž docela mrzuté, že na poli stříleček na mě od dob Episode 2 udělal dojem jen Wolfenstein: The New Order. A od Episode 2 už pár let uteklo...
  • Dobře, Valve... ale nezapomněli jste na něco?
  • jedine co ma z tohto realne zaujima je steam ovladac, tak som sa velice potesil ked som si v nadpise precital ze sa konecne dozviem cenu...

    dvakrat som ten clanok precital a tu cenu som nenasiel... nechcete opravit ten nadpis?
    • ales.smutny
      "a společně s ní si hráči budou moci za dalších 50 dolarů pořídit dlouho oddalovaný Steam ovladač"

      Hned druhý odstavec článku ;)
      • to bude starecka slepota, ospravedlnujem sa :)
  • Jestli to chápu dobře, tak pointa streamování na televizi oproti použití HDMI kabelu je v tom, že streamovaný obraz nemusí plně vypočítávat grafická karta, ne? Prakticky dochází jen ke kopírování obrazu na další zařízení, zatímco když mám ke kartě připojené dvě obrazovky (monitor a televizi) a jsou obě spuštěné, tak dochází k poklesu výkonu, protože karta musí vynaložit víc práce. Ne?
    Nebo říkám naprostý nesmysl? :/
    • Rikas naprostej nesmysl. Je to jen prenos obrazu - tedy takovej 1000x predrazenej HDMI kabel.

      Naopak, pokud dochazi k nejaky kompresi (jako ze musi), tak to zatez jeste podstatne zvedne a tudiz papa FPS.

      A samo, dalsi humus bude lag, kterej bude vsudypritomnej.
    • Lukyz
      Podle mě se pleteš, protože stream nejde ze serverů Valve, ale z tvého PC, takže zátěž bude úplně stejná, jen to namísto přes HDMI poženeš přes síť. A k těm obrazovkám - buď to budeš mít 1:1 tzn. klonování obrazu nebo hru zapneš na HDMI výstup a na monitoru třebas plochu, takže rozdíl ve výkonu bude absolutně zanedbatelnej...
  • jindra.veliky
    lol, proc bych si mel kupovat nejakou stupidni krabici na streamovani, kdyz si muzu PC pripojit k TV kabelem? Proc bych si mel kupovat steam ovladac, kdyz mam lepsi mys a klavesnici?! Proc bych si mel nekdy kupovat steam box, kdyz si muzu sestavit PC sam levneji bez toho, abych platil priplatek Valve, vyrobcum a priplatek za sestaveni? To, ze se to nevyplati uz ukazal lonsky unik cen a nekterych modulu.....kdyby radsi zacali delat hry misto techhle trapnych try hard
    • 1.) Nie kazdy ma TV hned vedla PC a preto nebude tahat 10m HDMI kabel
      2.) Steam ovladac si kupis ked budes chiet hrat hry na TV lebo sediet na gauci a pouzivat klavesnicu a mys je samovrazda. Mozes pouzivat aj X-Boxovy ovladac aj PS4 ovladac ak chces.
      3.) Steam box si kupovat nemusis. Ked na hocijaky PC nainstalujes Steam OS ten PC mozes nazvat SteamBox. SteamBox = PC so SteamOS. V podstate je to len prebuild PC a nic viac. Nikto ta to nenuti kupovat. V tom je krasa SteamBoxu.. ze si ho mozes zostavit sam podla svojich potrieb.
      4.) Ak chces hrat na TV a uz mas PC tak nepotrebujes SteamBox.. staci ti SteamLink (to zariadenie za $50) co bude fungovat ako H.254 dekoder a zapojis to len do TV a k tomu si pripnes ovladac.
    • Třeba proto, že nechceš mít v obýváku obří škatuli, tak si to můžeš streamovat třeba z pracovny o patro níž přes 1Gbit rozvod? Lepší myš a klávesnici? No v dnešní době jak na co :D Třeba proto, že je spousta lidí, co parametrům nerozumí, vydělává jinak a nemá čas ani chuť se zabývat procházením recenzí HW? Bože...
    • maros.goc
      Ja som PCckar no na gamepad nedam napriklad dopustit :-)
      • A podobne Xbox 360 mam skoro treti rok, ale hral som sa na nom Bohu otcu prisaham tak 10 krat :D
        Ale kupil som wifi konektor do PC a mam sparovany ovladac.
        Takze sporty, auta, mororky, bojove hry... si na PC krasne uzivam :)

        Urcite kupujem aj steam ovladac.
      • Jasně, ale Valve jede tím stylem jako by měla na vše monopol a žádná jiná možnost prostě neexistovala.

        Když se těď navíc když se teď řeší ochrana soukromí a neutralita internetu, tak se nechat uzavřít do jednoho Valve ekosystému mi příjde postavené na hlavu.
      • La_Furia_Roja
        V tom případě nejsi pcčkář.
        • A podle ceho se to pozna? To jakoze kdyz hraju temer jen na PC, ale na hry, u kterych to dava smysl, pouzivam gamepad, tak nejsem clenem PC master race a jsem neco jako kacir? Vzdyt prave ta univerzalnost a spousta moznosti je to, co me u PC drzi a prece nebudu osel, abych hru designovanou pro gamepad hral na silu na K+M jen proto, abych byl ten pravy PC hrac?
          • Jasnej disk, zostuzuješ náš druh. Myslím si, že tě ta buznička a hnisavec přijmou s otevřenou náručí.
            • To je doufam zert. Neverim ze by nekdo mohl byt tak blby a myslet takovou kravinu vazne :)
  • x_ander
    Novinek spoustu, ale trochu mě mrzí, že Valve se profiluje čím víc jako společnost zaměřená na technologie jako takové, a na hry kašlou. Nemyslím tím přímo třetí Half-life, ale kde jsou ty doby, kdy z nich padaly originální projekty jako Portal nebo L4D...
    • Vidlec
      Podle mě, na podzim uvolní Source 2 a s tím buď odhalí, anebo v lepším případě rovnou vydají HL3
      • Nevím proč, ale v případě Valve mám pocit, že by se nic dopředu neoznamovalo, ale přímo by z nich vypadl hotový HL3 *3*
        • frag.ment
          Tomu se dá těžko věřit. Zhruba 2 nebo 1,5 roku před vydáním HL2 se chlubili Sourcem1 na výstavách, kde ukazovali grafiku i fyziku a byla tam i vidět část z chystaného HL2. To ani neukázali nějaké video ze Source2 ?
        • x_ander
          Taky mě to napadlo. Vůbec bych se nedivil, že až podrobně představí hotový Source 2, tak na konci přednášky vyleze na pódium Gabe, zmáčkne nějaké tlačítko a jen tak mimochodem prohlásí, že od teď je na steamu ke koupi Half 3.

          A pár vteřin na to shoří světový internet a vrátíme se do středověku.
    • vonTossis
      Jestli si tím třeba jen nepřipravují technické zázemí. Třeba pak oznámi něco velkého. Já věřím, že ano.
    • Vůbec nikdo z nás netuší co v té firmě šulínujou, třeba opět překavapí.. *3*
  • Jack1947
    Tak Steambox vyšuměl do prázdna a máme tu try number 2... gz. *7*
    • Byl to asi jen test... Upřímně jsem si myslel když jsem začal číst o té nové "krabičce" k TV tak mě hned napadlo oujeee to je místo SteamBOXu ? Bohužel myslel jsem, že Valce bude umět něco jako nVidia GRID a budu moct stremovat svoje hry přímo od Valve na onu krabičku a BOHUŽEL to je pět z domácích PC... Podle mě by to byl lepší nápad než SteamBOX.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit