Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Někdo tomu říká hra, já tomu říkám vynikající marketing na tupce aneb hledáme nové a nové způsoby jak škubat ovce.
    • Ono je to predevsim o tom, ze kdyz se rozhlidnes, dneska nevychazej zadny funkcni hry. Takze ofcim se rekne "dyk je to beta" ... a ony jeste vsude koplem becej a obhajujou svoje vyhozeny prachy. Zkratka dobrej zpusob jak zduvodnit vydani nefunkcniho nedodelku.
      • Osobne nelituju, ze jsem podporil hry jako KSP, Xenonauts nebo Minecraft. Stejnetak jsem na kickstarteru podporil zatim vsechny 3rd party moduly pro DCS, co mely kickstarter kampan. Ano je tu mala sance, ze o ty prachy prijdes, ale obecne je to velmi dobry zpusob jak muzou mala studia financovat vyvoj svych her a pro me jako hrace to ma benefit, ze muzu podporit originalni projekty, ktere me zaujmou, ktere by jinak jen tezko vubec vznikly.
        • Vis ... ja v tomhle nevidim zasani principielni problem. Ja ten problem vidim trochu nekde jinde...

Vem to tak, ze pokud chces provozovat kramek .... musis nejdriv kopit/pronajmout misto, nakoupit zbozi ... a do toho musis nalejt bud svoje .. nebo pujceny prachy. V kazdym pripade riziko neuspechu jde za tebou. Tzn je ve tvym bytostnym zajmu to nepos...

Pokud ti dam kramek, dodam zbozi a reknu "az to prodas, tak zaplatis" ... tak je ti to zcele uprdele, protoze o nic prijit nemuzes - ze svyho si do toho nedal ani korunu.

A presne toto je problem financovani pres kickstarter a spol - ze vsichni ti slibovaci nenesou vubec zadna rizika. Rekneme, ze osobne bych do toho mozna sel, jako do velmi rizikove !investice! => Ok, mozna o ty prachy prijdu, ale pokud to vyjde, zisky jdou (i) za mnou.

Rozhodne si ale nehodlam (alespon ja osobne) sr.t na hlavu - ostatne viz oculus. Meli by vsem kdo prihodili na kickstarteru vyplatit zpet aspon stonasobek toho, co prispeli, protoze bez nich by zadny miliardy od fuckbooku nebyly.
  • Derek Smart by mohl vyprávět .... až na to že rozhodně tehdy neexistovalo nic jako Early access a tak vydával stále dokola novější buildy od sto a jedním názvem . ( http://en.wikipedia.org/wiki/Derek_Smart) . A jak že se jmenoval ten nepodařený klon DAYZ co se jen přejmenoval a je na Steamu opět k dispozici ?
  • Vrook
    No early access je docela v pohodě, ačkoliv neřikám, že toho někteří nezneužívaj - hráč si musí dávat větší pozor aby nenaletěl. Hysterii v případě DayZ třeba vyloženě nechápu. Jako mnohem větší zlo mi přijdou pre-ordery.
  • flash789
    early acces, kickstarter, kumunitni financovani..jeden z největších hernich omylu poslední doby..jen muj nazor, jestli mate jiny nic proti
    • Já jsem za to naopak rád. Můžou se tak dostat na povrch tituly, o který by jinak velký studia zájem neměly. Já mám zatím 2 hry v Early access (DayZ a The Forest) a i přes to, že ty hry nemusí dokončit, tak už teď mě baví víc, než singleplayer hry typu Tomb raider, kterýho jsem po půl hodině přestal hrát. A navíc jsem rád, když můžu lidem, co dělají projekt od srdce a podle svých představ pomoct s financováním těma 15 éčkama když za to hra stojí.
      • Ja jsem taky rad, vytahne to z ovci penize a pak nemuzou machrovat s novym iphonem, ale musi kupovat nahrazku od samsungu. *5*
    • Já to vidím spíše na f2p,mikrotransakce a dlc
    • ještě ty posraný DLC
  • No jo, to bude scamu :D kdo se nepoucil z interstellar marines tak se nepouci nikdy
  • Jack1947
    "We gonna have our hands clean"
  • maros.goc
    Ked ja som ficovolic, tak ty si potom jeden z tych ktori chcú rýchlo zarobit na bigotnych hlupakoch ;-) na kazdu svinu sa voda varí to si pamataj ;-)
  • "Early access je moc pěkná věc"

To si zase někdo dělá zadnici ne? Proč bych měl parodovat hraní u nějakého polotovaru a ještě za to platit ? :D Tohle jsem nikdy nechápal, ale lidi jsou blbci, věřím, že dost jich to "hraje".
    • Bude ti to davat smysl, kdyz pochopis, ze Early Access neni pro bezne hrace, ale fanousky, kteri chteji podporit vyvojare i s rizikem, ze to nevyjde. Problem je, ze to ne kazdy chape, utrati penize za EA a pak je z toho prinejmensim zklamany. Tudiz podstatne je vysvetlit smysl EA a v tom Valve selhalo, jak se ukazuje napr. na tobe.
    • Walldstein
      No ono dneska i mnoho her, které jsou vlastně oficiálně hotové jsou nedodělané zmetky (např. Battlefield 3 a 4), takže je to prašť jako uhoď.
      • No to teda není, čím víc lidi budou kupovat tyhle šmejdy nebo tyhle nedodělky, tím hůř.

Nedokážu si ABSOLUTNĚ představit, že by dřív někdo vydal hru s chybama, jak se to občas děje dnes.
        • MrSanta
          Opatrně s těmi růžovými brýlemi, dříve se také vydávaly hry s chybama. Dnes je ta úroveň horší, ale zase je spousta her o dost složitější na vývoj. Ideální to není.
          Early Access - prostě možnost pro fandy dané hry jí postupně během vývoje 'hrát'. Nějaké drama bych z toho nedělal. Mě to taky přijde minimálně divné, ale ne z důvodu peněz. Samotná idea hrát hru v průběhu vývoje mě neoslovuje. Ani bety. Já si rád počkám až na hotový produkt. Což někdy znamená tak dva - tři měsíce po vydání, bohužel *1*
          • Ano, starý Daggerfall je přímo ukázka bezchybné staré hry. Zabugované nedodělky tu byly kdysi a jsou tu i dnes.
    • sugyn
      Vydrzte az Vam zdejsi pomatenci vysvetli ze je to vlastne investice.
      • Tak místní děti ještě neumí pořádně zacházet s financema, nevidí dál než za svůj nos, nedokáží se hlouběji zamyslet nad důsledky atd., samozřejmě nejen tady na games, proto jsme tam kde jsme.

Naše oldschool generace tohle dokáže chápat a trochu s tím něco dělat, jenže ta nová (které je podstatně víc - jde to vidět i tady na blbých plus minus, kdy často výborné názory mají třetinu plusek) se ještě neprobrala + miliony casual hráčů, to je peklo.

Proto tu máme tyhle alfašity, betašity, dlc a miliony různého smetí vč. mikrotransakcí a dalšího marketingového bordelu na peníze.
        • Veskoslav
          Definuj oldschool generace. Mám dvě hry v EA+SC+Elite a nelituji peněz a rozhodně nehraje 5-6 let a vrchol herního světa nepovažuji sérii CoD a NFS. Mimoto tvé růžovoučké brýle o době minulé jsou také úsměvné. Mám doma pár her, které byly občas tak zabugované, že se prakticky nedaly hrát. namátkou třeba Lemings Revolutins, kdy od 3. levelu propadávali lemingové texturou. A když už srovnáváš dobu minulou, tak AAA hry stály většina okolo 1500 Kč, teď je to mnohdy polovina (Nový Wolfenstein, AC IV atd.)
  • Z Early Access hram len Dead Island Epidemic a to mi do inventara prislo aj tak samo od seba.
  • calwin
    ja už len čakám kedy jeden z tých projektov krachne a nastanú problémy... zrazu si aj ludia začnú uvedomovať riziko... mne stačila jedna kúpa a zistujem že je to absolútna blbosť... hra nemusí len krachnúť ale môže podstatne zvýšiť nároky na HW a zrazu človek zistí že hru čo spustil pred pol rokom teraz kôli prehrievaniu systému nespustí atď...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit