Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Že se díky Creation enginu dají vytvořit zajímavé počiny dokázal již Enderal, který je jednou z nejlepších her kterou jsem hrál. To že je tam trochu pachuť toho Skyrimu je bohužel pravda, ale především díky perfektnímu příběhu který Enderal měl jsem to ani tolik nevnímal. Podobné by to mohlo být s VtM Redemption.

  • Inquisitor

    Need something?

  • Co bych dal za Bloodlines, vydaný v celé své kráse...
    moc ne, protože toho mám málo, ale z toho mála bych dal fakt hodně. :) První půlka (před kanálama) je dle mého názoru nejlepší a nejatmosféričtější RPG vůbec.

    A to je na pováženou, přihlédneme-li na všechny ty nedodělky. Tvůrcům se povedlo vytvořit nezapomenutelnou mimiku obličejů, kde ksichty trefily uncanny valley tak akorát; upřené pohledy plné různých tiků ještě víc umocnily ten chladný, hororový feel celého světa. Moderním RPG se (aspoň pro mě) stále nepodařilo vyrovnat, natožpak překonat tento vizuální aspekt.

    Zavřu oči a naprosto bez problému si vybavím vyjevený výraz Tourette Voermannové, jak na mě jedna její půlka prosebně poulí očima a druhá by mě nejradši roztrhala na kousky. Nejde o počet polygonů ani fotorealismus, je to prostě o (odpusťte to klišé) duši.

  • x_ander

    Redemption je moje srdcovka a mám ji v top 3 her vůbec. Ale tohle mě teda neoslovilo. Jako je sice zajímavé vidět známé lokace v nové podobě, ale zkrátka to je naprosto mimo tu atmosféru původní hry. Toto je prostě moc barevné, hudba úplně mimo.... rozhodně tvůrcům nepřeju žádný neúspěch, ale takto imho remake vypadat nemá.

    Na druhou stranu je fajn, že se o hře jako takové mluví, přece jen po vydání dost zapadla a málokdo si na ni vzpomene (tím spíš pak ve stínu kultovních Bloodlines).

    • uaxpk

      Jo souhlas, ta atmosféra je totálně jiná - chybí ta středověká deprese, tma, neklid.

      Ta hra je super a bohužel neoceněná, někde ještě mám plnou verzi z Levelu (tuším 3x CD).

    • MalyZeli

      Remake ≠ Modifikace do uplne jine hry.

      • x_ander

        Dobře, mohl jsem ten "remake" dát do uvozovek, ale v podstatě to, co dělají, je remake. Jako o neofiko remaku se o tom mluví na řadě webů.

        • Lukyz

          Jednak tam chybí již zmiňovaná atmosféra, ale navíc je hrozně do očí bijící ten Skyrim styl, který mě dost irituje. Všechno je strašně předimenzované - obrovské sudy, dřevěný most který by udržel tatrovku, dveře jak vrata na stadion atd. atd.

          • x_ander

            Tak tak, ten vizuální dojem je prostě úplně jiný, než v původní hře.

            • To tak u remaků většinou bývá :-D

              • x_ander

                Reakce na příspěvek:

                Ehm... nebývá. Když je remake udělaný dobře, tak je to (logicky) sice v nové grafice, ale zachová to (vizuálně) ducha původní hry - co mě teď napadá tak třeba remaky System Shock, Demons Souls, Resident Evil 2,3,4, Dead Space atd... Prostě je to nové a moderní, ale ten vizuální dojem odpovídá tónu předlohy.

                To tady u Redemption ani náhodou není. Sice chápu, není to ofiko remake, ale fanouškovský mod ve Skyrimu, ale prostě od původní hry je to hodně daleko.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit