Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Derp_1337

    Je potřeba uvést věci na pravou míru pro všechny nadšence, kteří jsou šťastní z toho, že si "konečně" můžou zahrát původní WoW:

    Tohle není žádná novinka, ale pouhý PR tah od marketingového oddělení Blizzardu. Po celou dobu existence WoW si hráči mohli při logování do hry zvolit classic realm a hrát původní vanilla WoW. Jenže tyhle servery minulý rok (2018) vypnuli a prostě to označili za "novinku" pro rok 2019.

    Takže to není vůbec žádná novinka, ale jenom připlácli nálepku "novinka" na něco, co fungovalo bez problémů celé roky.
    Osobně nehodlám takovéhle pochybné praktiky podporovat.

    • RodneYCZ

      To ma byt hloupy pokus o trolling nebo si to opravdu myslis ?

      • Derp_1337

        Co se ti nezdá? Co si mám podle tebe "myslet" ?? Ty classic servery předtím existovali. To je fakt.
        Stačilo jenom stáhnout pár desítek GB správné verze hry, připojit se na konkrétní realm a člověk mohl hrát.


        PS: Možná jsem se mohl splést s datum vypnutí posledního classic serveru. Je možné, že se potichu vypnuli už dříve (2017?). WoW jsem přestal hrát X lety a tak detailně to zas nesleduji.

        • clovicekO

          Vůbec nechápu, proč "uvádíš na správnou míru" něco, o čem očividně nic nevíš. A když se ty nesmysly někomu nezdají a upozorní na to, proč se tak nesmyslně bráníš, místo abys 2 minuty googlil. Nepochopím to prostě, stejně jako nechápu, jak může stále někdo věřit, že Země je placatá ... vysvětli, proč toto děláš.

        • Spades

          Jinak v pohodě? Žádný oficiální classic realm nikdy neexistoval. Pokud teda nepočítáš vanillu samotnou.


          Možná máš na mysli free / private servery, na kterých se dala hrát Vanilla zadarmo, ale s něma nikdy neměl Blizzard nic společného, to prostě parta nadšených programátorů udělala emulátor WoW serveru a hostovali si to sami.

          • Derp_1337

            Nikde jsem nenapsal, že to byl "oficiální" classic realm. Ty servery normálně fungovali a před oznámením "oficiálního classic serveru" je (téměř) všechny povypínali. Ta posloupnost událostí je dost zřejmá.

            • RodneYCZ

              Proc lzes ? Blizzard provozuje pouze servery s aktualnim datadiskem nebo mi chces tvrdit, ze nekde tajne provozuje jeste TBC, Wotlk, Cata, MoP, ... ?. Classic/Vanilla servery existovaly jako pouze free/privatni servery, se kterymi nemel Blizzard nic spolecneho.

              • Derp_1337

                Reakce na příspěvek:

                Napsal jsem snad někde, že ty servery provozoval Blizzard? Ne. Napsal jsem, že ty servery prostě běželi. Konkrétní host serverů byl druhotný.

                A načasování vypnutí těch free "classic" serverů je dost pochybné, když do roka po (většinou nečekaném) vypnutí těch serverů Blizzard přišel s oficiálním "classic" WoW.
                Prostě vzali něco, co provozovala sama komunita po mnoho let a udělali z toho PR novinku.

                • RodneYCZ

                  Reakce na příspěvek:

                  Napsal jsi "Po celou dobu existence WoW si hráči mohli při logování do hry zvolit classic realm", coz zni tak, ze nekde bylo v oficialnim klientovi prepinatko "Retail WoW/Classic WoW", tak jak to je treba ted. Ale ty jsi tim vlastne myslel: zaregistrujte si nekde ucet, splaste nekde 1.12.1 klienta (casto nelegalne), zmente soubor realmlist.wtf a pak hrajte v rozporu s EULA...


                  • Derp_1337

                    Reakce na příspěvek:

                    "...Což zní tak..."

                    A tady máme problém! Domyslíš si něco, co jsem nenapsal a pak napadáš lidi z trollingu, neinformovanosti nebo lhaní. Neměl by jsi tak rychle skákat k ukvapeným názorům.


                    PS: Tvá stížnost na hraní v "rozporu s UELA" je komická 😂
                    Určitě jsi ji ani sám nečetl, tak nevím proč se oháníš s tím, že to může být v rozporu.

                    • RodneYCZ

                      Reakce na příspěvek:

                      Jenze ty evidentne pises a myslis neco jineho. Pises:  "Jenže tyhle servery minulý rok (2018) vypnuli a prostě to označili za "novinku" pro rok 2019." Jak mohl Blizzard vypnout servery, kdyz sam rikas, ze zadne neprovozoval ? To nedava moc smysl, ne ? Tys totiz myslel, ze je Blizzard "nechal vypnout" == poslal dopis a vyhrozoval pravniky, aby ukoncili provoz. Jenze stale existuje dost Vanilla private serveru dosud (Kronos, Elysium, RetroWoW, ClassicWow) a z opravdu velkych (co vim) skoncil jen Nostalrius. 

                      • Derp_1337

                        Reakce na příspěvek:

                        Jo, myslel jsem, že poslali maily a vyhrožovali právniky. Prostě vyvinuli nátlak na komunita, ať to sami ukončí. Samozřejmě ne každý podlehl, ale bylo jich dost.

                  • Reakce na příspěvek:

                    Má cenu ho řešit ? Očividně neví o čem píše a pokud ví, tak jeho věty nedávají smysl. Taky názor, že Blizz vypnul nelegální (nelegální to bylo vždy, jen to Blizz tiše trpěl) servery, tak proč bych měl hrát na těch jejich, je názor imbecila a nebo malého děcka.  

                    "A načasování vypnutí těch free "classic" serverů je dost pochybné, když do roka po (většinou nečekaném) vypnutí těch serverů Blizzard přišel s oficiálním "classic" WoW."


                    Tak třeba tenhle skvost. Co je na tom pochybného, prostě rozjíždí svůj server, tak proč by měl trpět "konkurenci" v podobě nelegálních serverů, co si dnes zvládne založit každej jouda. To není pochybné, ale logické. A takhle by se dala rozebrat každá jeho druhá věta a zjistit, že je úplně mimo. 

                    • Derp_1337

                      Reakce na příspěvek:

                      Blizzard toleroval fanouškovské servery mnoho let. Ta změna a nátlak na provozovatele vanilla serverů je z jejich strany sice pochopitelná (budou dělat vlastní vanilla servery), nicméně to nic nemění na tom, že se mi to nelíbí.


                      Pokud se ti nelíbí komunitní servery a chceš hrát pouze na originálních Blizzard serverech , tak je to tvůj názor a já ti ho neberu.

                    • clovicekO

                      Reakce na příspěvek:

                      Nemá cenu ho řešit, vždyť si přečti ten jeho nesmyslný první příspěvek a srovnej to s těmi co píše potom. Neví o čem mluví, ale místo aby to jednoduše přiznal se brání psaním dalších hovadin ...

                      • Derp_1337

                        Reakce na příspěvek:

                        To, že jsem nenapsal přesné detaily a někdo tak může považovat původní příspěvek za matoucí, ještě neznamená, že jsem úmyslně trolloval.


                        Už jsem pochopil, že Blizzard fanboys nedokážou snést, když se někde objeví příspěvek, který může zavánět kritikou jejich oblibené značky.

                        • Spades

                          Reakce na příspěvek:

                          Ty detaily jsou ten důležitý rozdíl.

                          Napsal jsi, že si při logování zvolil Classic, což není pravda. Musel si mít starého zmodifikovaného klienta, účet na neoficiálním serveru a nespouštěl si to přes battle.net.

                          Blizzard je nevypnul, ale poslal cease and desist, protože ty servery nelegálně vydělávali na něčem, co nevytvořili (WoW jako hra). (Mimochodem stále existuje VELKÉ množství free vanilla serverů, zrušili pouze jeden, protože na tom začal ten server vydělávat. Pokaždé, když začal free server vydělávat hodně peněz ho zrušili, i za dob TBC a WotLK)

                          Navíc ty servery nebyly stejné jako Vanilla, měli spoustu chyb, nepřesností, nebyly tak výkonné a podobně.

                          Celou dobu lidi chtěli OFICIÁLNÍ Vanilla servery, takže žádný PR tah, ale přesně to co lidi chtěli.

                          A že to není novinka? Jedná se o moderního klienta s vanilla obsahem, to do teď nikde nebylo. Musel si hrát se starým 1.12.1 klientem, takže si neměl moderní adoony, ani moderní grafiku.

                          • Derp_1337

                            Reakce na příspěvek:

                            "ty servery měli spoustu chyb, nepřesností, nebyly tak výkonné"

                            LOL

                            To máš z nějakého PR tiskového prohlášení Blizzardu?

                            Nebudu tvrdit, že se nenašly špatné servery, ale zase nemůžeš generalizovat a tvrdit, že vše bylo špatné.

                            • Spades

                              Reakce na příspěvek:

                              Ani nostalrius nebyl bezchybný.


                              Já stále nechápu co vlastně řešíš. Free servery st´ále existují.

                              Lidi chtěli OFICIÁLNÍ Vanilla servery. Ch´ápeš? OD BLIZZARDU, to znamená s Blizzard podporou, stabilitou, komunitou a samozřejmě v moderním launcheru.

                              To je to co Blizzard nyní nabízí. Produkt, který lidi chtěli.


                              Nikdo tě nenutí hrát na blizz serveru, ať je tvůj důvod jakýkoliv, ale nebalamuť tady lidi, kteří nejsou zběhlí. Ti lidi totiž pudou za tvou vidinou hry zdarma a pak se budou divit, proč nehrajou stejný Classic jako ostatní. Pro ně je lepší oficiální server. Pro lidi co chcou zůstat na free, ať si zůstanou na free, tato možnost tu byla vždy, pro jakýkoliv datadisk. Nyní je možnost oficiálního serveru i pro classic a já jsem rád.

  • KrejciPetr

    Jako jeden z mnoha asi na chvíli půjdu do toho. Láká mě se vrátit do světa bez lítáků a v počátku i Battlegroundů. Jsem zvědavý jestli to oživí world PVP i s dnešní mentalitou hráčů. :D

  • WoWko nebylo ani z daleka těžší, jen zabralo 10x víc času a bylo více o interakci mezi lidmi. Což vidím jako jediné + oproti dnešnímu wowku.  Bossové měli mechaniky, že se jim dneska vysměje kdejakej normal boss z dungu a spousta class měla rotace tak o 3 spellech max (čest výjimkám). Kam se to hrabe na survival huntera (hrál jsem naposled legion) kde jsem musel sledovat 4 self buffy které jsem musel neustále obnovovat ve správný čas, u toho dávat pozor na peta a na sebe a ještě u toho valit rotaci 6 spellů abych vubec něco udělal.  

    Nostalgie je pěkná, ale myslím že spousta hráčů dostane po týdnu pěknou facku a zjistí, že to tak skvělé jak odevšad slyší prostě není a zůstanou tam jenom srdcaři co si rádi s ostatníma sednou u táboráku a pár masochistů co mají čas 24/7 aby se někam vůbec dostali. Ani ti lidi co to tehdá hráli s nadšením nemají dnes tolik času.  

    Jinak je pěkné vidět, že se Blizz snaží zaujmout (registrace jména, hledání kamarádů atd.), přeju jim abych se mýlil a mělo to větší úspěch jako vše co poslední dobou dělají. :)

    • Zaho
      Tak třeba levlení postav bylo mnohem těžší.
      Dnesšní wowko bych s vanillou vůbec nesrovnával, jsou to až moc rozdílné hry. Jedno je singl adventura s mmo prvky druhé je mmorpg.
  • dworkin

    Kdyby se odstranil první a poslední odstavec, tak je z toho docela pěkný, informativní článek. Ono je dost vypovídající i to, že když ty subjektivní vycpávkové odstavce dáme pryč, tak zbytek pořád bezvadně funguje.

    • tomekbobek

      Tak na konci to ještě de :D 

    • twicer
      No tak je to hold informativní článěk s trochou balastu, aby to nebylo celé tak krátké. Třasořiťky jako ty si přečtou jen prostředek a jede se dál.
      • dworkin

        Tvoje nižší nároky ti neberu, ale svoje si podržím.

        A už se vy*er na ty osobní útoky, já do tebe taky nevandruju. 

        • twicer

          Klidně si je drž, stejně stím nic neuděláš :)

          A nebuď tak citlivej prosímti.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit