Přejít na výpis diskuzí
Velký update v den vydání změní v No Man's Sky obchodování, souboje i generování planet
8.8.2016 | Václav Pecháček
102 příspěvků
-
Jiste je jen to, ze tohle publikuji jen proto, aby zastavili ruseni predobjednavek :P Sem vazne moc zvedavy, v jakem stavu bude hra pri vydani, ale citim tady pruuuuser *15*
-
-
Samozřejmě, kdo chce hledat chyby, vždy je najde.
-
-
Takze lidi co maji PS4 a nemaji internet dostanou za plnou cenu polovicni hru. nevim jak mohlo dojit k tomu ze dnesni hry jsou zcela zavisle na vlastnictvi internetoveho pripojeni. A ne, plno lidi internet proste nema, takze prohlaseni ze internet ma kazdej neobstoji.
-
-
pochybuju, že lidi ze Somálska nebo Ugandy si budou kupovat no man sky a jinak o nikom kdo by neměl internet nevím...
-
Skoro na každý zadní obálce hry je napsáno, že potřebuješ internetové připojení. A u takhle velký hry snad každýmu dojde, že se budou vydávat updaty.
-
-
ta hra ma offline rezim a nevyzaduje mit zaplacene PS+, takze ne, vzadu na obalce NMS neni napsano internet conection required.
-
-
hele, ja prichazim do styku (nemyslim ten pohlavni) s lidma co hrajou hry kazdej den, a skutecnost je takova ze zhruba tri z deseti lidi co ma PS4 internet nema a dalsi dva ani nevedi jak si udelat registraci na ucet a kdyz to nekdo neudela za ne proste tu PS4 k internetu nepripoji. jakmile je hra ktera vyzaduje stale internetove pripojeni, polovina lidi si ji proste radsi nekoupi. Mluvim o situaci u nas, ale nemyslim si ze v jinych statech to bude jine. jasne ze vetsina lidi internet pouzivaa ma, ale je porad velky procento hracu ktery internet z nejakyho duvodu nemaji. Samo mluvim o konzolich..ne o PC.
tady na internetu si zijete v takovem online vakuu ale realita je trosku jinde, a jelikoz vam s tim chybi realna zkusenost tak moc nevite ktera bije. -
-
Asi tak jak píše Walltar. Pokud ten člověk nechce ani hnout prstem aby si něco pořídil/použil/zahrál/vytvořil přestal jsem takový lidi řešit. Znám lidi který si něco nespustí jen kuli tomu, že si prostě nepřečtou tabulku která na ně vyskočí. Vyskočí na ně registrace a místo toho aby si přečetli text a pochopili co se po nich chce mi raději volají (než aby si daný text přečetli). NE! Nad takovými lidmy jsem nedávno nadobro zlomil hůl.
Pokud si ten člověk chce zahrát hru za 1500,- Kč na herní krabičce která ho stála 10k+ která vyžaduje stálé internetové připojení ale není ochoten si pořídit internet ani od souseda za flašku, co na to říct? -
To už je ale jejich blbost. A že hra nevyžaduje PS+ či má offline mód neznamená, že prostě bez netu jsi v pohodě. V okolí neznám nikoho, kdo by jel na konzoli bez netu, obzvlášť na nové generaci. A i kdyby to bylo 30% PS4, stále je to menšina. Jejich boj. Nebo jak chceš k lidem dostat patch? Na DVD poštou? Fakt nechci dobu, kdy patche byly na CD u počítačových magazínů či se pracně stahovaly ručně ze stránek distributora, výrobce atd.
Možná se pohybuješ někde, kde to není samozřejmě, někde na vesnici. A je fakt legrační, že zrovna ty kecáš něco o realitě, človíček, co občas s Jackem chodí na mimózní procházky. -
-
Ti si jak pitomej vesko, ony nekdy byli ke konzolovejm hram patche u casopisu na dvd? Ne nebyli..a vis proc, protoze kdysi hry na konzole vychazeli bez bugu, proste to slo. Ja vim ze tomu jen tezko v dnesni dobe muzes uverit, ale proste to tak je. Maximalne slo o nejake naprosto minoritni bugy ktere nemeli na hru nijak zasadni vliv. ja jsme v te dobe ty hry kupoval a hral, na PS1 i PS2 a vazne si nevzpominam na hru kterou bych kvuli nejakemu zasadnimu bugu nemoh hrat.
A kolik mas tech pratel? 20?..tak ja hochu potkavam denne 30-50 lidi co hrajou hry na konzolich, a proste vim svoje. A ne zadna vesnice, bydlim v Praze. -
-
Já jsem si celou diskuzi přečetl dobře, ty by jsi se ale nad těmi svými výplody měl zamyslet... píšeš tady, že hodně lidí pořád nemá internet, ty jsi to napsal jako 3 z 10 lidí nemají internet a další 2 si nedokážou udělat účet, to je 5 z 10 lidí a to je prosím 1/2, tudíž si navzájem protiřečíš když v jednom příspěvku píšeš, že většina lidí nemá internet a v odpovědi na můj komentář jsi napsal, že pouze malé procento lidí nemá internet.
To, že dnešní hry vycházejí nedodělané - četl jsi si ten odstavec o postupném vývoji? Že vývojáři se hře věnují dlouhodobě a vytvářejí obsah na základě feedbacku hráčů, upravují hru(balancují) atd.? Ty mi něco říkej o přečtení zadání...
A jediný, kdo tady zpochybňuje tu tvojí 20letou praxi jsi jedině ty sám tím, jaké hovadiny tady plácáš a myslím si, že za pitomce jsi tady taky jenom ty. Ostatní se snaží pouze konstruktivně bavit a reagovat na tvoje výplody, ale bav se s blbcem bez tyče že? -
-
Reagujes na jinyho cloveka ty prajoudo xD ale pokracuj, ten muj popkorn sem nesezere xD
-
Tady jde spis o tom ze nechapes co myslim a meles si porad svou. Jestli ti prijde v poradku ze vyjde hra v krabicce za 1800 korun a je ji tam jen pulka a zbytek si musis stahnout tak se pak nedivim ze to je jak to je. V pripade NMS se nejedna o nejaky day one patch, ale o polovinu hry. A to ze pro cast lidi to je proste problem, a nemaj moznost si to stahnout je proste fakt, za tim si stojim.
-
-
Takovej dotaz, co ty děláš s hrama, že tě za tich 20 let co tam údajně "děláš" nevyhodili? Nějakýho skladníka? Protože být na jakékoliv jiné pozici tak by tě nejspíš vyhodili ještě ve zkušební době s tvojí inteligencí...
A docela by mě zajímalo, kde jsi přišel na to, že většina lidí nemá internet, to by mě vážně zajímalo... Já osobně neznám nikoho a nikdy jsem neslyšel o nikom kdo by internet v dnešní době neměl... Nejsou ty tvoji známý, kterých denně potkáš 50 náhodou nějaký maďarský dělníci co tady dělaj za 50kč na hodinu a bydlejí na ubytovně? V tom případě bych to chápal, že nemají internet...
A za další, když jdi přijdou dnešní hry tak strašný, tak proč nejdeš hrát hry na PS1? Asi se budeš mít líp, všechno bude odladěné... Ani nemusíš řešit, že to má rozlišení, že nepoznáš co je hlava a co tělo... Hlavně že to bude odladěný ne?
A ještě jednu poznámku nakonec si dovolím říct, ty ( xD ) "odborníku na hry" ( xD ). Říká ti něco postupný vývoj? Že se hra neustále vyvíjí kupředu? Že vývojáři přidávají nové funkce? Protože když by měli dělat HG NMS do stavu kdy tam bude všechno co oni chtějí tak by jsme taky mohli čekat dalších 10 let... Přece není nic proti přidávání herních mechanismů, které akorát rozšíří gameplay a prohloubí zážitek z hraní, navíc mají vývojáři možnost reagovat na feedback od fanoušků, což občas bývá neocenitelné.
Každopádně chápu, že ty nic z toho nedokážeš pochopit protože jsi zamrznul v době PS1 stejně jako tvůj mozek při vývoji v 7 letech... Alespoň že není moc lidí jako ty, jinak by se lidstvo asi nikdy nevyvinulo tam kde je teď :-) -
-
poradne si precti celou diskuzi a pak tady pis platna textu..meles uplne o necem jinem nez sem psal ja.
Jasne sem napsal ze vetsina lidi internet ma, ale ze procento lidi ktery ho nema je porad dost velky.
Ja jsem nepsal ze dnesni hry jsou strasny ale ze se vydavaji nedodelane, coz driv nebylo. A tak dale.
Jestli mas potrebu se k necemu vyjadrit tak si precti zadani, jinak to vypada ze ti slo o to zpochybnit moji 20ti letou praxi, tak jsi si nasel takzvane to co jsi potreboval. cele to obratil naruby, pridal par svojich mindraku a cpes mi to jako zakon bible svate. Takhle hochu v zivote nikam nedojdes, napred se nauc poslouchat ostatni, poradne si to promysli a pak neco rekni, jinak to pak dopadne presne tak jako ted a ti starsi a zkusenejsi te budou mit za pitomce a budizknicemu a rozhodne nikde v pracovnim pomeru 20 let nevydrzis.Realita neni internet, tam ti vsechno neprojde, bacha na to:)
PS: a ne PS1 hry skutecne hrat nechci, hral jsem jich dost kdyz PS1 byla aktualni konzole, radsi hraju hry soucasne, a proto me irituje dnesni pristup (ktery vam mladsim asi prijde normalni jak tak koukam) kdy vyjde hra a zaplatuje se pak dalsi rok za zvucne muziky nekonecnych DLC. -
Skladníka? Spíš hlídače.
-
-
Flashi, tobě je tak 15. Evidentně netušíš, která bije. Jdi si za LV popovídat o hardwaru, evidentně máte každý svoje "znalosti" a skvěle se budete doplňovat.
Denně potkáváš 30-50 lidí? To děláš prodavače v Electroworldu? Odpovídalo by to, tam mají všichni takové znalosti. A nebo víš, že se chat ve hře nepočítá jako to, že potkáváš lidi:) -
-
hochu to je praxe, realna vec, ne kydy z internetu. To mas jako bys starymu drevorubci co kacel stromy 50 let zacal vykladat ze na internetu rikali ze to celej zivot delal spatne...
navic, nemyslis ze kdyz nekde pracuju 20 let a ta firma celeych 20 funguje asi nebudu patrit tam kam me radis, vis pitomce co nic nevedi a jsoum k nicemu si nikde 20 let drzet nebudou..jednoducha logika, ale rozhodne tobe chybi..navic kdyz se jedna o silne technicky a znalostne zalozenej obor. -
Nechci ti kazit radost chlapče, ale v oblasti her se nepohybuji pouze jako hráč a čtenář, ale pšš, možná ti to nabourá tvůj svět PS4 bez netu v Praze....Jak říkám, nejspíš prodavač. Což není nic hrozného, ale ty budeš typický "podavač", co netuší, která bije.
Mimochodem kdyby jsi pracoval u těch her 20 let, jak se tu snažíš tvrdit, což by znamenalo, že ti je minimálně 36 a to mě děsí, že někdo ve tvém věku je takový mimoň, tak by jsi věděl, jakou paseku občas hry na PS1/PS2 a PS3 dělaly. Do toho Nintendo a jeho konzole atd. Mimochodem doporučuji se někdy podívat na Angry Video Game Nerd. Možná budeš pak v šoku a týden se budeš třeba v záchvatu neznalostí. -
ja pracuju u her prave kvuli tem znalostem, skoro 20 let, chapu ze tvoje povrchni znalost tohoto odvetvi z pozice pouze hrace a internetoveho ctenare muze zpusobovat ze to co pisu ti zni jako blaboly.
-
-
-
-
Tak ono to je asi jak se vším... Pokud nemáš požadovaný HW, tak si hru nezahraješ.
Ať už je to dostatečně silná grafika, ta správná konzole, nebo internetová přípojka.
Prostě to potom na takový lidi není mířený. A už je potom na vývojářích aby si spočítali výhody a nevýhody takového rozhodnutí. Kolik lidí si to kvůli tomu nekoupí, jaké featury díky tomu můžou do hry přidat a naopak, kolik lidí si to koupí, protože hra co se musí připojit na server a opravdu je na něm závislá často nejde pirátit. -
-
tal pirateni na PS4 myslim neprobiha vubec, takze tady muzou bejt vyvojari v klidu.
ja mluvim spis o zvyklostech lidi co se tyce konzoli. Pocinaje treba PS1 hry vychazeli kompletni, vzasade bez bugu a lidi internet ke konzoli nepotrebovali, u PS2 to bylo to same a u PS3 vzasade taktez. takze plno lidi si PS4 proste koupilo v ocekavani ze to bude jako driv. jenze neni, bez internetu jsou v haji. Starsi konzole jasne poukazuji na to ze lze vydavat hry ktere se nemusi dodelavat za pochodu, ale proste pro vyvojare je ta berlicka internetu tak lakava ze se kazdy tvari ze stychovat hry po vydani je vlastne normalni. vymlouvat se na to ze to ted da vic prace a neni cas je nesmysl, naopak technologie pokrocily takze to je vice mene stejne narocne jako to bylo driv. Jenze proc se s tim sraat kdyz to jde vydat nehotove, shrabnout prachy a pak to nejak doopravit..v tom lepsim pripade. O PC radsi nemluvim, tam se uz bez internetu neda hrat vubec, pokdu clovek nechce krast. -
-
https://www.youtube.com/watch?v=HdWRTleizFU
Na hajzlíku po ránu sjíždím starou sbírku OPSM a barvíš si to moc růžově. Nebylo sice tolik bugů které zabraňovaly dohrání, ale zabugovaností bylo hodně. Věc na pi*u číslo 1 - nebylo to jak opravit, leda vydat novou sérii placek s opravenou hrou a věc na pi*u číslo 2 - domácí internet byl celkem v plínkách, takže ses o těch bugfestech dozvěděl jenom z měsíčníku za 230 Kč, ke kterému dávali jenom demáče, které se později navíc strašně opakovaly (oproti PC časákům za zhruba stejnou cenu, ke kterým byla plná hra co chvilku, což byl voser a strašně mě to žralo). -
A nebude to možná tím, že v době vydání PS1 atd. byl net na úrovni pravěku a představa, že by to ještě dali do konzole byla prakticky sci-fi? A že nevycházely zabugované hry? Prosím tě.....Zase si nemaluj svět růžovější než je tričko 90% účastníků pochodu gayů.
A že hry byly dodělané? Aha. Kolik ti je? 12? Například Soul Calibur III na PS2, Black na PS2, taky paráda na glitche a různé srandy. Medal of Honor: European Assault se strašně rád měnil na propadliště textur, splitscreen bylo jedno velké nefunkční peklo a čekalo se na to? Na patch. GTA Vice City moc rádo mělo projíždění skrze textury, obzvlášť u parkovišť, co měla více pater či u budov, kde ses mohl dostat s motorkou po schodech a člověk by mohl pokračovat:) Hry vycházely, vycházely a budou vycházet mnohdy nedodělané. A platilo to i v minulosti, jenom si to nepamatuješ, nechceš pamatovat nebo netušíš která bije, -
-
Ne, to jen ty zijes v bubline zvane internet a realita ti naprosto unika..skoda slov.
-
To že vybaluješ hry z palet neznamená, že můžeš říkat, že ti prošly rukama *1*
-
Vis prd...kolik ti za rok projde her rukama..40?..tak me treba 1000...navic ja hlavne mluvim o konzolich..zabugovanost dnesnich konzolovek a tech s drivejsi ery je naprosto nesrovnatelna...
-
Ty jsi mlel o tom, že hry nevycházely zabugované. Nevím, pročti si, co píšeš. Nebo nevíš, co píšeš? děsíš mě.
A každá druhá? No tak si hačni a hačej, evidentně jsi za poslední rok hrál dvě hry, kdy jedna byla zabugovaná a druhá normální. Z nově vydaných titulů mě nanepadá hra, co by nešla dohrát či jsem s ní měl nějaký větší problém. Jo Witch mi brzdil v Gwintu, kdy byly chyby, do toho pár Glitchů a pár bugů, Doom bez problému celá hra, Ori? Bez problému. Dokonce i bugfest Fallout 4 v den vydání hratelný a dohrál jsem ho ještě týden vydání. To samé nové TW: Warhammer, Overwatch taktéž, Battlefleet Gothic Armada gothic mělo pár chybiček, ale nic zásadního. Nevím, každá druhý hra? Odvážné. Což vyplývají dvě věci:
1. Jsi mimoň, co hrál za posledních pár let dvě hry. Jednu zabugovanou a jednu funkční.
2. Jsi mimoň, protože netušíš, co znamená, že každý druhá vychází zabugovaná.
Tak jako tak vychází, že jsi mimoň:) -
nedelej ze me pitomce, pamatuju si to velmi dobre, To ze jsi nasel par desitek her ktere meli problem neznamena ze tech zbylych par tisic je melo taky. dneska to je kazda druha hra...tak mi netvrd ze to driv bylo taky..nebylo.
-
-
Tak ona hra nevychází jen na PS4...
-
-
To ne, ale ja od samyho zacatku mluvim o PS4 verzi:) Na PC je tenhle problem uz nepodstatnej, tam to uz zaslo tak daleko ze bez internetu nejde pomalu ani rozbalit krabicovka:)
-
-
Schválně si zkus nějakou hru na PS3 teď nainstalovat budeš se divit takovej odstrašující příklad je GT6 *15*
-
-
tak taky pisu ,,vzasade,, a pripadu jako GT6 zas tolik neni 90% PS3 her bezi v pohode bez jakehokoliv kontaktu s internetem
-
-
-
-
-
Ty jsi proste bozi :D
-
A jak si sem ten vyblitek napsal kdyz nemas internet?
-
-
ja snad mluvil o sobe? nevim kde, asi mas vidiny..
-
-
Mno pochybuju ze te tizi ze deti nekde v pralese nemaji internet, spis je to o tom ze hry ktere potrebujou non stop pripojeni se nedaji zpiratit (i kdyz toto nebude uplne ten pripad)
-
-
jsi uplne mimo...ale to nema smysl..vam proste chybi ta realna praxe..zijete jen ze svojeho okoli a z kydu na internetu..ja vim ze vam to pripada ze internet ma uplne kazdej...ale ne, proste nema. Maximalne na mobilu...
-
-
ale má flashko... internet má skoro každej, tedy určitě každej kdo to myslí s hrama vážně... já osobně neznám jediného člověka co by neměl internet a nějaká babka z Horní Dolní stejně no man sky hrát nebude, kdyžtak vezme svou ps4 k vnukovi a od něj si stáhne patch a pak může pařit mezi dojením k*av a čištěním chléva... džíííz lol m8, estli tobě je bro 50 years tak to potěš broom, se stařím wisdom nepřichází duh... wtf rofl *1* *1* *1* *3* *14* *7* *11* *13*
#flashisatroll
BTW: proč je na slovo kr*va cenzura, snad nečekáte, že budu psát tur domácí... LoL, toto hned řeknu bros na fejsbučku *14* -
Překvapuje mě, že máš v té jeskyni signál.
-
-
-
-
-
-
No zahral jsem si demo, dostal se na lvl 15, koupil pulku jedne zakladni planety, hned napravo od startovaciho hangaru a to bylo asi tak vse...radeji si zahraju BF1
-
-
xD dobrej pokus tlamicko :D
-
-
Ja proste nevim jestli to mam nebo nemam koupit :D co myslite mudrcove?
-
-
Noo, na meta má PS4 verze od hráčů zatim 5,4, ale všichni víme, jak směroplatný tyhle časný hodnocení hráčů na základě (v lepšim případě) několika hodin hraní jsou...
-
Jojo, počkej si na recenze.
Nebo to zkus, na Steamu máš do dvou hodin hraní vrácení peněz. Otázka je, zda tahle hra jde ohodnotit po dvou hodinách. První zážitek na první planetě může být špatný *2* -
-
Mi to kazite ja cekal jak se ozve nejakej troll :(
-
-
Čekej na recenze, co na to říct.. chození po prázdných planetách den dva počká ne? Není to žádný příběhový must have titul.
-
-
Při čtení zdejších diskuzí mě baví kolik lidí soudí hru podle videí :D Nebo kecy, nejdřív to sosnu a pak kdyžtak koupím..Hraju po patchi od včera a je to libovka. Ta hra nemá konkurenci! Samotné objevování a těžení surovin je tak návkové, že nic dalšího nepotřebuji. Nemůžu se dočkat vesmírných bitev a až našetřím na nějakou větší lod. Hráčům přeju, užívejte, třeba se někde potkáme (ačkoli je pravděpodobnost téměř nulová i kdyby to mělo miliardu hráčů) a pro rejpaly, běžte si hrát 5 hodin COD za stejný prachy. Páááááá
-
-
Muultiplayer to je i neni. Nikdy tam nepotkas sve kamose, ale vse co se objevi a zaeviduje a zmeni tak zustane i pro ostatni hrace. Tzn i kdybyste byli na stejnych koordinatech tak se neuvidite...jedna se jakoby o stejne pararelni vesmiry avsak jedine co je multi jsou zmeny ve hre (nazvy planet a jejich lokace, zvirata atd...
-
-
Dojel jsem si Starbound a jelikož tam vyškrtli náhodně generované planety, tak se na NMS těším. Nemyslím, že mě to ovšem udrží nějak dlouhou dobu a tak za plnou palbu do toho nepůjdu.800Kč bude ok cena.
Osobně mne i v tom Starboundu bavilo přistávat na planetách na kterých jsem ještě nebyl ( než se začali příliš opakovat).
Navíc potřebuju dokoupit grafiku a nějak nejsou žádné cenově optimální k dostání. *11* -
-
Starbound jsem taky hrával, je to fajn hra, kupoval jsem jí jak vyšla do bety na Steamu. A čekám podobný zážitek od NMS, nebo spíš daleko hlubší, volný pohyb, větší diversita prostředí a živočichů. Samozřejmě, že se to začne časem opakovat, to je normál, svět/vesmír je plný paternů a prostě krystal je všude krystal a barva jednoho prvku bude na druhém konci vesmíru stejná. Otázka zní - jak brzo/pozdě se to začne opakovat a kolik toho bude možné dělat, aby to člověka nestále bavilo a hnalo kupředu.
-
Nemely by spadnout ceny kdyz vysly nove gk od nvidie
-
-
Ceny jsou v pohodě, jen skladem nic není.
Než naskladní, tak ceny poletí vzhůru kvůli Vánocům. :D -
-
Jeste ze to nemusim resit mozna na prezrok :D a jaktoze je vyprodano ?
-
-
-
-
Jestli měl někdo to štěstí vidět gameplay na Youtube nebo Twitch, tak co myslíte? Jako dovedu si představit zapařit hodinku jako odreagování. Myslím, že zvládnu 2 planety, bůh ví jestli třetí. Vizuál fajn, jinak taková trochu nuda. *13*
Ten patch po vydání bude asi velký jak současná hra na placce. -
-
Vypadá to zábavně na odreagování. Ale 60 euro je strašně přepálená cena.
-
Tak jelikož hra samotná zabírá ani ne 10 GB, tak to není takový problém:)
-
-
To pak jo, ten generátor vesmíru musí být úžasný. Myšlenka po updatu mít vlastní velkou obchodní loď je ze sekce pretty tempting. :)
-
-
-
Mno takze to zas bude jedna z tech her co si radsi zahraju tak rok po vydani aby to melo secky featury
-
-
Jo hochu, to uz budou vsechny planety pojmenovany a stred galaxie mnohokrat dosazen, je treba naskocit hned nebo nic nezbude:D
-
-
Ono by to také mohlo mít cosi do sebe, co třeba hledat právě ty planety, které ještě nikdo nenavštívil? :)
-
-
-
generovaná stále se opakující nuda jako všechny generovaný nesmysle
-
-
Jo no a všechny ty internety bych zakázal stím !
-
Treba minecraft?
-
-
Celkem vyhypovaný walking simulator