Přejít na výpis diskuzí
Videa ze Star Citizen oslavují objevitelského ducha hry a představují nové módy
18.8.2014 | Aleš Smutný
124 příspěvků
-
Blbý, že je tohle i Elite zaměřeno hlavně na MP. U minulých her byl na PC příběh a šlo to hrát dlouze. Něco šlo i modifikovat a to zde nevím jak bude možné, když to je propojené se servery.
V MP jsou nadávky, hraní na score, vyhledávání chyb a další závody. To zde asi nebudu vyhledávat. Toho jsem si užil dost v MMORPG. -
-
Elite jde i v singlu, jen je vyžadován internet. Taky ho můžeš hrát tak, že v "singlu" uvidíš nanejvíš svoje kamarády, které tam pustíš. Žádnej jinej člověk. Jen ty, kámošové a AI.
-
jak pise walltar, navic SC nebude klasicke MMO a i na hlavnim serveru muzes hrat hodne single zpusobem
-
SC bude mít Singleplayer kampaň, která bude mít 50 misí + datadisky. Bude to plnohodnotná hra sama o sobě. Budeš si moct založit vlastní server, i když nebude tak rozsáhlý jako ten hlavní MMO server. A ten vlastní server si budeš moct modifikovat. Na takovým serveru můžeš hrát úplně sám. Co se nadávek týče, tak aby ti někdo mohl něco napsat, tak s tím musíš souhlasit, takže prostě jde jen o to neodkliknout upozornění.
Taky hráč a NPC nebude vůbec odlišený, takže dost často ani nepoznáš, jestli kolem tebe lítají hráči, nebo NPC.
V elite bude (a už tam teď je) přímo solo option, kdy se sice připojíš na server, ale kolem tebe v instancích potkáš jen NPC. Což se prakticky rovná singleplayer hraní. -
-
"přímo solo option, kdy se sice připojíš na server"
jop, takze kdyz ti nekdo slapne na kabel, tak stejne jako v DIII chcipnes ... -
-
Sem se teď díval a prý má mít i plný offline, ale nepůjde přenášet postavy mezi online a offline hrou a v offline člověk nebude mít to chování ekonomiky a podobně které v online ovlivňují hráči.
-
-
-
-
Jsem v žánru vesmírných simulátorů nováček (sypu si popel na hlavu) asi jsem musel tomuhle žánru dorůst, v současné době si ale náramně užívám Elite: Dangerous. U Star Citizen jsem ale poněkud skeptický v tom smyslu že ambice vývojařů mi přijdou až příliš velké, tím mám na mysli stovka "ručně" udělaných planet při vydání, s možností přistát na povrchu, kampaň o padesáti misích, FPS, plně vymodelované útroby lodí. Samozřejmě bych byl rád kdyby vyšla taková THE ULTIMATE VIDEO GAME, ale nemáte někdo nějaký zdroj kde Roberts popisuje jak bude vývoj postupovat, nějaký časový plán atd ?
-
-
Tak ono to je s vývojem těžký .... každou část dělá někdo jinej. My jsme měli jeden harmonogram tady ... http://www.star-citizen.cz/forum/viewtopic.php?f=5&t=489
Ale přímo oficiální potvrzený postup vývoje neznáme.
Jinak s těma lokacema ... u planetární lokace počítej něco jako mapu v BF. Pár ulic s pár obchodama. https://www.youtube.com/watch?v=BeQfK9hrfDY&list=UUTeLqJq1mXUX5WWoNXLmOIA podívej se na tohle. Nebudou to žádné obří otevřené prostory. -
-
Ja to pochopil tak ze hlavni lokace na planete budou vymodelovany rucne a zbytek planety se bude generovat proceduralne
-
-
Procedurální generování planet je takový cíl po launchi hry. Při launchi budou procedurálně generované hlavně asteroidové pole.
Generování planet, nebo letů v atmosféře se taky nemusíme dočkat ... půjde o to jak si hra povede a jak bude vydělávat prodej kreditů.
-
-
No jsem zvědavej a díky
-
-
-
Ty oblety lodí ve videích, to je hroznej spaceshipfetiš *1*
-
Vandal Swarm :D
Vandalove utoci! -
"Vandal Swarm" opravit na : vanduul swarm :)
PS: brada mi pada od zacatku protoze nic podobneho neexistuje malinko se priblizuje EVE online jinak nic podobne neni :) Jinak hry od chrise jsou pokazde zabavne a na hranici vykonu pc :) -
-
EVE je něco jiného ;-)
-
-
No hral jsem eve 10 let , vim ze to neni simulator ja mluvim o grafice lodich a ekonomice hlavne , vim ze je to sandbox neboj :)
-
-
-
Pořád čekám až mi spadne brada a ono nic.
-
-
Budeš muset ještě počkat...
To co zatím vypustili do světa je v alfa fázi, projekt jako celek je spíš pre-alfa.
Já se osobně těším na konec 2015 - PU by mělo vejít do beta fáze a někdy na jaře 2016 by to mělo být "hotové" ( ale hodně věcí tam budou přidávat postupem času ).
Ale první dojmy z celku i člověk bude moct udělat už na začátku roku 2015 kdy bude vypuštěn první balík misí pro SQ42 ;-) -
-
Tak k tem teminum pridej 10 let a mozna budes mit i pravdu ... kdyz i zakladni modul kterej slibovali ze bude pred vanocema delaj 3x dyl ...
-
-
Radšej 3x dlhšie, ale poriadne. Než nejakú nehratelnú verziu, ktorá len odradí *3*
-
-
3xdyl = za 3x vetsi prachy = prachy dojdou a gameska zustane v nejakym tom alfa stadiu - vsechno nedodelany, rozdelany, nefunkcni a polofunkcni.
Vsichni ty fanboyove kolem totiz zcela zjevne zapomeli absolovat materinku, jinak by jim dochazelo, ze terminy se planujou prave a predevsim kvuli penezum. A pokud se termin nedodrzi, tak to znamena ve 100% pripadu, ze se nevydela nebo prodela.
Jak sem tu psal uz pri nejakym minulym oslavnym clanku, prachy maj tak mozna na 3-4 roky vyvoje, pak koncej. A pokud jim ROK zabral vyvoj jediny nepatrny soucasti hry ... Naprosto souhlasim s nazorem vejs, ze tohle ma potencila a zatim i vydatne nakroceno k naprostymu pohrbeni komunitniho financovani. -
-
Chrisovo rozhodnutie o nedodrzani terminu vydania AC peniaze usetrilo.
Neviem preco si myslis ze AC je nepatrna cast finalneho produktu. O tom co sa deje na backende nevieme vela.
A praca ktora bola spravena pri vyvoji AC sa bude pouzivat dalej, ergo vyvoj sa zrychluje (znalosti, custom scripty, vyladene pipeline,...).
Backeri musia verit, haterom to nikto nevysvetli, ale pravda je taka, ze pokial nemas pristup k celemu projektu mozes len hadat. ;)
-
-
-
-
Tak já nevím, když jsem viděl alphu Warhorse tak mě skoro ta brada spadla, tady se pořád natřásají, jak tu bude ve všem nejlepší a nějak to prostě nevidím. Snad jak píšeš beta bude stát za to...
-
-
tak to co ukazuji, je v podstate jen grafika, ale ono jde prevazne spis o ty jednotlive herni systemy...to z takoveho videa nepoznas
-
-
I grafiku mají zatím na "nízké" úrovni oproti tomu jak to bude vypadat při vydání ;-)
-
-
To nemůžeš srovnávat na KC:D se strašně moc těším a taky doufám že jim vše výjde, ale Star-citizen je asi "100x" větší projekt než KC:D.
To co si zatím u SC viděl jsou věci, na kterých pracovalo jen jedno studio.
Další studio dělá na FPS modulu, další dělá čistě jen PU atd...teď to vypadá, že vývoj jde pomalu, ale až to na čem pracují odděleně dají dohromady a vypustí tak to bude něco ;-)
-
-
-
-
Já beru to, že autor článku nežije jen Star-citizenem, ale takto mizerný článek jsem teda opravdu nečekal.
Naprostou většinu novinek úplně vynechal a ty co tam uvedl, tak uvedl špatně. -
Teda, ten druhý trailer nic moc. Graficky pěkný, ale mohli si vymyslet něco svého a ne si "vypůjčit" Vesmírnou odyseu.
-
-
Spíš vzdát hold úžasnému dílu, které ovlivnilo scifi tvorbu.
-
-
uzasne dilo ... 3 hodiny niceho, cela ta maskarada by sla zpakovat do 30 minut a vysledek by byl lepsi
-
-
Nechápu za co ty mínusy. 3h kde se skoro nic neděje. Kdybych místo toho koukal do zdi tak to vyjde nastejno. Ale intoušové nad tim ustříkávaj protože to má vyhipovanou pověst právě dalšíma intoušema kteří si myslej jak sou genialní když se dívaji na film kde si člověk musí půlku domyslet.
-
-
Pravda, nedeje. Žiadne asteroidy ničiace loď v epickej explózii, žiadne potvory žerúcu posádku, len reálna predstava o vesmírnom lete a reakcii palubného počítača *4*
Aká je tvoja reálna predstava letu vesmírom? Samozrejme dnes natočiť taký film je blbosť
*3*
-
-
Uvedomuješ si, že je to film z roku 1968??
-
-
Uvedomujes si ze jen proto ze kazdej rika ze je to vyborne, neznamena ze je to vyborne a muzes mit na tu maskaradu svuj nazor? Ta vec se neda souvisle koukat. Potvrdi ti to kazdej koho nezajima nazor nakych csfd uchylu. Film je to hroznej a je mi jedno ze je to z roku 1968. Kdyz z toho vystrihnes 90% te praznoty tak to je trochu pouzitelne, jinak je to overrated zhovadilost.
zdroj: mam toho nakoukano a nastudovano urcite vic nez ty a 99% nymadnu z csfd -
-
To je tvoj názor. Tak ako môj názor je, že je to výborný film. Na CSFD sú ľudia rôzni, tak ako všade. A vôbec nechápem, čo s tým má CSFD, tam je na ten film tiež kopec kritiky. Nabudúce by si si mohol zistiť aspoň nejaké fakty a ubrať na arogantnosti.
-
Ale víš ci je nejlepší? Napřed prohlásíš, že každý může mít vlastní názor a potom označíš ty co s tebou nesouhlasí za nýmandy. Já se nebudu hádat o tom jestli se ti film líbí, nebo ne ... pro mě to je velice dobrý film, podle mojí asi nejoblíbenější knížky.
A je mě jedno kolik kdo má nakoukané ... já filmy hodnotím podle svojeho dojmu a nemám potřebu urážet ty kteří se mnou nesdílejí názor. -
Tvoj názor berem, ja osobne mám ten film rád aj bez sledovania CSFD *4*
Len som chcel upozorniť, že chápanie vesmíru bolo v tej dobe na inej úrovni, len som to nechcel rozpisovať *4*
Problém filmu bol ten, že znázorňoval reálnu predstavu cestovania vo vesmíre a umelej inteligencii a tým je geniálny *5*
-
-
Uvědomuješ si, že se bavíš s trollem?
-
-
-
-
vzheledem k povaze lodi se vesmirna odysea maximalne hodi,navic je tam spousta referenci,at uz treba mass effect,star trek atd...
-
-
Prezentace Star Citizenu je úžasná. Jen nepochopím, proč jsou všechna plavidla ve hře tak nehorázně drahá. Lítat v Arena Commanderu pouze se základní Aurorou je docela vopruz.
-
-
Kdyby ty lodě nebyly tak drahý, tak se dneska nemůžou chlubit 51 000 000 dollary. :-P
-
Dotaz ty vis kolik stala ta videa ???? lol
-
-
V zásadě ne mnoho, IMHO... Tak několik desítek tisíc nanejvýš... Navíc to myslím ani není financováno z těch momentálně 51 mega vyzbíranejch dolarů...
-
-
Nebude problém s ty lodě koupit ve hře za herní peníze co si vyděláš hraním ... Cílem je, aby hráč mohl mít Constellation (250$ a víc) asi po týdnu hraní. Takže kup Auroru za 40$ ušetříš tím 20$ a budeš mít potom ve hře co dělat.
-
-
az tak ? to je trosku naspeedovane ne ? pak asi nebude motivace slozite obsazovat lode a mit s tim nasledne dalsi problemy, kdyz si na kazdou v pohode vydelas
-
-
Tak obsazování lodí se počítá u větších lodí ... Obsadit constellation zvládnou jen ti nejlepší piloti, protože sestřelit manévrovací trysky a motory ve vesmírném boji, bez toho abych zničil loď samotnou bude u Connie extrémně těžké, u menších lodí ještě těžší.
Idris, která stojí 5x tolik co constellation a i ve hře se bude prodávat v omezeném množství (takže si na ni za měsíc vyděláš a potom budeš měsíc čekat ve frontě, než ti vyjede tvoje Idris z montážní linky) už se obsadit vyplatí. Nebo Javelin destroyer, nebo všechny ty větší lodě, které jinak, než obsazením získat nepůjde.
Další věc proč obsadíš loď, je že když nepřítele zničíš, tak z něj nebude prakticky žádný loot (to platí jak pro hráče, tak pro npc), možná jen nějaké ohořelé trosky ze kterých vytaháš pár systémů, které můžeš prodat na šrtoťáku. Takže pokud chceš to co tvůj nepřítel veze, musíš ho to přinutit vyhodit, nebo ho musíš obsadit.
Což si myslím, že je celkem dostatečná motivace pro obsazování lodí. -
-
odhozeni nakladu jeste chapu...vydej naklad nebo tveho mazlika rozstrilime na kusy, ale obsazeni bych resil autodestrukci...no uvidime jak to bude ve skutecnosti fungovat
-
-
Bude záležet na tom, jaké postihy budou za autodestrukci. Protože jen zmáčknout tlačítko a loď vybuchne asi nepůjde. Přece jenom by to imbalancovalo hru.
-
-
-
Ten týden hraní to je jen příklad...
To že si vyděláš na loď ještě neznamená, že ti zůstane ( můžou ti ji zničit, obsadit atd.. ) -
-
sak ji budu mit pojistenou
-
-
na 100% vím, že to bylo v plánu tak jak říkám - někteří vývojáři před cca rokem a půl odpovídali na fóru na nějaké otázky a s odkazem na CR řekli, že tam budou i oblasti kde pojištění nebude vůbec. To že to pak změnili je vidět ve tvém odkazu.
ale popravdě...bylo by dobré, kde by byly oblasti, kde by nefungovalo žádné ( ani LTI ) - ale za to riziko, aby byl taky velký zisk - aby tam prostě musela třeba celá flotila jedné organizace - aby se tam člověk neodvážil nalétnout jen tak ;-) -
Oni to hlavně mají špatně napsaný i v oficiálním Faqu a když člověk nesleduje všechny dev posty, tak o tom prostě ani nemusí vědět.
Jinak ono to takhle bylo už od začátku, ale oni když psali faq, tak to tam zapomněli napsat a my jsme to z Roba vytáhli náhodou když se mluvilo o tom jak potom bude LTI fungovat. Protože pokud by takové části vesmíru byli, tak by LTI bylo hodně OP.
Potom bylo řečeno, že LTI a SHI jsou absolutně stejně pojištění, jen u SHI musíš pojištění 1x za nějaký čas obnovit. U některých informací je celkem problém, že se nikdo z CIG neobtěžuje je někam napsat a tak jsou zapadené v postech od devů, hluboko kde si je už nikdo nepřečte. -
Tak to jsem nějak přehlédl...je pravda, že ty informace o tom pojištění co jsem četl já už jsou cca rok a půl staré, asi se to teda změnilo.
-
Mám pravdu ... takové oblasti nebudou.
http://partedveil.com/index.php?p=2"e=1204732 jeden z množství postů, které to říkají. Bylo to řečeno i v Ten for the Chairman a Wingman's Hangar. -
Nemáš pravdu - budou oblasti, ve který nebude platit ani základní pojištění ;-)
-
To není tak úplně pravda ... Pojištění trupu platí všude (loď + základní výbava). Pojištění zbraní, nebo nákladu jen v některých oblastech.
-
To sice ano, ale budou určité oblasti ve kterých ti žádné pojištění platit nebude ;-)
-
-
-
-
-
nekupujes si lod za XY dolaru,ale davas penize na vyvoj hry,v tom je rozdil...vsechny lode budou dostupny primo ve hre za herni platidlo
-
ja teda muzu litat hornetem, ikdyz ho nevlastnim...je mi to teda stejne na nic, protoze nestiha komp :D
-
No drahá. Ty lepší stroje, stíhače vyjdou na 60 dollarů. Navíc já osobně si stejně na lodě chci vydělat vlastní cestou, pašováním vesmírným hub a zbraní a ne si to lehce kupovat přes obchod:)
-
-
Pořád jsem čekal, že se ty emzáci na ty průzkumníky vrhnou a sežerou je. *15* Jinak dobrej monolit v záběru.
-
-
Mě to připomnělo scénu z Galaxy Quest *1*
-