Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pro me prvni tri dily slabsi, ale od 4 je to pecka.

  • dworkin

    Podle traileru jsem myslel, že to bude strašně špatný a není to strašně špatný. Ale nové vysvětlení základní zápletky je tak blbé, až to bolí, a přitom to má být canon. Přitom pro Fallout je důležité, aby odpověď na tu jednu zásadní otázku zněla "na tom nezáleží".

    • Jaké nové vysvětlení základní zápletky máš na mysli ? Každý díl Falloutu měl vlastní zápletku. V jedničce to byl vodní čip a Master, ve dvojce G.E.C.K a Enkláva, ve trojce filtr vody, ve čtyřce hledání ztraceného syna. Nějak mi tedy uniká ten společný canon základní zápletky ze všech dílů. A co přesně myslíš tou jednou konkrétní otázkou ?

      • BohumilCisar

        Asi naráží na to, že v seriálu je dost zkratkovitě a nekonkrétně vylíčen konflikt, který vyvrcholil jadernou katastrofou. Zatímco ve všech Falloutech je jasně řečeno, že se válčilo s Čínou a navíc to měli hezky vymyšlené kdy, jak a proč se co stalo, tak v seriálu se válčí jen proti "Ruďochům" nebo "komunistům", nikde tam není Čína jmenovaná konkrétně. Navíc tam ani nejde poznat, že nějaká válka je, protože v Hollywoodu si všichni žijí jak v bavlnce, pouze se občas mluví o nějakém napětí a strachu z války. Ke konci to trochu vyzní i tak, že tu válku nejvíc vyeskalovaly korporáty, kterým se konec světa hodil do krámu kvůli kšeftům s Vaulty. Ten geniální a detailní lore, který má Fallout, byl prostě v tomto seriálu dost okleštěn. I tak jsem se ale dost bavil (stejně jako Dworkin jsem po ne moc dobrém traileru čekal totákní odpad)

      • dworkin

        Já myslel základní zápletku Fallout univerza. A ta otázka zní: Kdo začal?

        • Tak tomu potom rozumím, ale osobně mi nijak nekazilo zážitek ze seriálu to, že tahle konkrétní otázka nezazněla. Třeba se to dozvíme v dalších dílech, dost možná bude pohled i z Čínské strany. Když nad tím ale přemýšlím, nebyla v jedné scéně spadlá družice sovětského svazu (či co to bylo)? Na místě kde Lucy ufikla hlavu tomu vědci Enklávy? Navíc často zazněl i termín Reds nebo přímo Commies, takže to tam nějakým způsobem bylo. To kdo první vypustil hlavice mi nepřišlo až tak důležité, zcela zřejmě jsme slyšeli že na eskalaci konfliktu měli zájem vrchní lídři jednotlivých korporací, mimo jiné v čele s Mr.Housem za Rob-Co 🥲 Takže to podstatné pro mě zaznělo. A není to ani v rozporu s hláškou v traileru prvního dílu "Too many humans, not enough space or resources to go around. The details are trivial and pointless, the reasons, as always, purely human ones" což může klidně i pěkně odkazovat na to že konflikt eskalovali výše zmínění lídři korporací.

          • dworkin

            Pořád si nerozumíme. Problém je právě v tom, že na tu otázku dává seriál explicitní odpověď a je to strašný klišé a navíc hrozně hloupý.

            Za Velkou válku můžou velké zlé korporace, áno. Protože chtějí zničit svoji konkurenci. Proto jejich vlastníci, kteří jsou v systému rozvinuté civilizace multi multi miliardáři a mají se jak prasata v žitě, chtějí tu civilizaci zničit. Přestože tím přijdou o naprostou většinu majetku, protože ten je v nulách a jedničkách někde na pevným disku a fakticky přestane existovat. Navíc oni sami stráví zbytek života někde v díře, protože nahoře bude peklo, místo toho, aby někde v Karibiku srkali koktejly a jezdili lyžovat do Aspenu. Absurdní.

            Ale jak už jsem napsal, přesto seriál považuju za příjemný překvapení.

            • Jedničky a nuly na účtu jsou totiž neuvěřitelně krásný, ale jakmile se ti hroutí celá společnost z důvodu nedostatku základních strategických surovin, tak jsou ty jedničky a nuly na účtu pouze to - krásný, ale zbytečný. To si myslím je základní premisa celé Fallout série, ani bohatí nemohli svými jedničkami a nulami odvrátit jadernou zkázu protože docházely zdroje a suroviny o které se vedly tvrdé boje.

            • Tak teď už rozumím, osobně jsem to ale pochopil tak že jaderný konflikt byl stejně nevyhnutelný a byla to pouze otázka času - takže ačkoliv by korporátní lídři raději srkali koktejly v Karibiku, jak píšeš, tak jim v dané situaci přišlo výhodnější být tou první stranou která konflikt vyeskaluje. Navíc jak v prvních Falloutech tak i v seriálu mnohokrát zaznělo že lidé a korporace závodí v tom kdo získá více zbývajících surovin, čímž jsme opět na začátku jelikož jaderný konflikt vznikl právě díky tomuto soupeření o nedostatek surovin a již samotní lídři proto věděli že je nevyhnutelný. Za mě tedy vyznění naprosto v pořádku.

  • frank.horigan

    I jako fanda "původních" dílů musím říct, jo je to velmi dobré. I kdyz u kormidla není Tim Cain ani Brain Fargo..

    A Todd Howard si polivčičku logicky namíchal podle sebe. Drží se to (v rámci možností) v těch správných kolejích

    • Mě třeba potěšil na konci posledního dílu náznak že se děj přesune do New Vegas. Že by za nitky tahal Mr. House ? 🥲😂

      Jinak za sebe mohu říct že jsem tam viděl odkazy i na první a druhý díl, dále některá loga jako Sunset Sarsaparilla dávaly už předtím tušit že by se mohlo více čerpat z New Vegas. Časová linka zhruba odpovídá, pokud se nepletu tak se New Vegas odehrává 204 let po jaderné apokalypse.

      Doufám jen že se dočkáme Cesarovy legie 😁

      Jinak okrajem otázka, proč je "původních" v uvozovkách ? 🤔 Je to narážka na to, že první byl Wasteland ještě na MS-DOS, nebo jak ? 😂

      • Derp_1337

        Sunset Sarsaparilla, atd. atd. atd.

        Spíš aby to nebyl jenom nějaký easter egg, neboli fan service. Je to běžné dávat do díla nějaké to pomrkávání známých objektů či postav, aby se fanoušci cítili dobře. Fanoušci si pak řeknou "jo, to znám" a jsou spokojení.

      • frank.horigan

        Tak úplně nejlepší je konec vyspoilovat do veřejného diskuizního fóra 

        • Co tam je za spoilery? Kdyby jsi koukal pořádně, tak vidíš že části textu které obsahují spoilery nechávám označit jako spoilery.  "...náznak že se děj přesune do New Vegas" opravdu není spoiler, sorry not sorry. To že se děj příští série bude točit okolo Roberta Edwina House, pouze dedukuji - nemusí to být vůbec pravda.

  • vonTossis

    Nesplňuje to všechny parametry značky Fallout, ale jde vidět, že Nolanovic bráška má taky cit na dobrou filmařinu. Umí pracovat s obrazem.  Baví mě to dost. Po prvních dvou dílech opatrných 9/10. Snad se to udrží i dále. :-)

    • Nesplňuje všechny parametry? 😧 Jakožto fanoušek prvních dvou dílů a New Vegas a lehký skeptik ohledně kvality Fallout 3 a 4, jsem se seriálem spokojen. Ale slyšel jsem že se již objevily hlasy kritizující že seriál zničil kanonický odkaz prvních dílů - je to možné, ale když to byli ochotni odpustit i tvůrci původních her, tak bych v tom takovou vědu nehledal. Osobně se spíš obávám kvality budoucího Fallout 5, protože alespoň na mě působí několik posledních Bethesdích her naprosto nepřesvědčivě.

  • Zajímavé postřehy od Tima Caina který se zúčastnil premiéry: https://youtu.be/5D_C0gNjaiw?feature=shared

    • skaven

      len ten tam videl len prve 2 diely

  • vypada to zatim dobre, jen se furt nemuzu zbavit pocitu, ze kostym hlavni postavy, ten modrej oblecek vypada jako... prumernej cosplay??

    nevim proc, mozna az se casem drobet umaze bude to lepsi...

  • jurb83

    videl som prve tri casti a som nadseny!

  • Inquisitor

    Musím souhlasit. Příjemné překvapení. 

  • Oproti pánu prstenů je to mnohem lepší.

  • Čekal jsem že to bude vizuálně dobrý jelikož už v The Boys byl vizuál špičkový. Příběh zatím taky ucházející, ale upřímně trochu doufám v odkaz starších Falloutů a trochu více ztřeštěného humoru jako v New Vegas.

    • jurb83

      Tak to dufas marne, nakolko Howard sam povazuje estetiku Falloutu 4 ktoru vidno aj v seriali za to prave...

      • I tak to vypadá zatím dobře, zase mě to láká nainstalovat Fallout 4 a konečně ho dohrát 😄😂 dojel jsem Far Harbour v overhaulu Just Fallout který přidává mraky vylepšení a v podstatě dělá z Fallout 4 obstojnou hru. I přesto jsem to po nějaký době odinstaloval, tak zkusíme dát novou šanci 🙃

        Čekám jestli moddeři přijdou s příběhem seriálu Fallout kde si budeš moct vybrat postavu za kterou chceš hrát 😃 podle mě je dost reálné že se dočkáme.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit