Videoherní Oscaři pořád chybí. Velké herní ceny jsou jen marketingové akce
-
BTW kritikové to dali u Joysticku Hadesovi, což si myslím, že je super hra. Na tu hru se zapomíná stejně tak na FFVII Remake.
-
-
Řekl bych, že hodně záleží akce od akce, například Golden Joystick má pro mě jako ocenění větší váhu, protože tam volí pouze hráči, zatím co v The Game Awards má k Oskarům hodně blízko, protože větší váhu tam má odborná porota než hlasy hráčů, ti tvoří jen nějakých 10-20% v celkovém hodnocení. Ovšem i tak na druhého jmenovaného koukám každý rok, vždy se tam oznámí nějaká ta hra, prostě tradice a je to taková noční podívaná s kamarády, kdy nahodíme voice chat kecáme a bavíme se :D
Jinak kdy to uzavřou, je podle mě jedno. Jak napsal někdo níže, nějak nevidím problém v tom jestli je to od listopadu do listopadu nebo od začátku do konce roka. Ano, občas nějaká hra to tak odnese, minulý ročník Fallen Order, který v téhle konkurenci neměl šanc a hold i Cyberpunk to bude mít těžší ale na druhou stranu, takhle už je to od založení těch cen, takže je to i taková tradice.
-
Myslím, že videoherní Oscaři nechybí. K čemu by měli být užiteční? Jde jen o prachy a o to, aby se pak pár blbečků mohlo pohádat, jakto že vyhrála hra X a ne Y atd. K čemu je mi sledovat, že nějaká skupina lidí (velmi často neprůhledně) vyhlásila nějakou hru jako vítěznou? Užitná hodnota = 0. A když "potřebují" ocenit nějakou hru, tak pro ni vymyslí novou kategorii, protože proč ne.
Vůbec nechápu, jak to může někdo brát vážně, sledovat a prožívat, je to úplně šumák.
-
Když si člověk najde už deset let staré video "Angry Joe Interviews Geoff Keighley", tak se musí sám sebe ptát, jak moc jsme se do té doby posunuli?