Přejít na výpis diskuzí
Virtuální realita bude podle vývojářů EVE smysluplnější než reálný svět
21.3.2014 | Adam Homola
41 příspěvků
-
jsou to jenom uvahy i kdyz jsem urcite velkej fanda oculusu tohle uz tu bylo nekolikrat. T o mate jako po pristani cloveka na mesici kde se planovalo kazdy rok tam nekoho poslat a skutecnost je ze se x desetileti nepovedlo plany budoucnosti provest. mrknete na nejake videjka z 60 let lide byly presvedceni o trysk autech vznasejicich se do 5let pritom je to hudba daleke budoucnosti. Vesmir se prestal romantizovat a zacal fotit. Raketoplany uz dokonce ani usa nema ani evropa. Paradoxne ten co nema raketoplan ma ISS a ten co nema stanici ma raketoplany (rusko)
tyhle tvrde vize kdy do 10let budem na marsu, jist rasy, letat a dozivat se 200let jsou jen prijemne scifi. nikdo nezna pokrok 5 natoz 10let dopredu, dokonce ani ne v radech mesicu pokud neco sam nekuti tak prevratneho ze by to lidem srazilo hrebinek a i tak to muze zapadnout. pokrok je pozvolnej malo kdy dela obri skoky vemte si treba dobu od prvniho telefonu do tabletu. lide co maji 60let vyrustali spolu s stechnologii a neprijde jim ze by tu byla spojovaci stanice PRASK a najednou tablety z vesmirne odyseje. Je to krasny v knihach ale realita je jinde zvlast dnes kdy se dela na stovkach projektu ktere maji "zmenit" svet kazdy rok a kazdy rok je z toho par clanku maximalne. chapu ze lide do 20let veri ale az jim bude 50+ zjisti ze to je vsechno trosku jinak. ale tak uz to hold kolesa ekoénomiky chteji -
-
jinak si myslim ze podobne "rozepre" nebo debaty jsou tak jako tak pohony motor vyvoje tzn i kdyby ani jeden z nas nemel pravdu je to vzdy ku prospechu veci jedna strana vyvraci druhou a u toho se obe pouci nebo zapremysleji je skoda ze dneska je internet vzdy z jedna strany napadan druhou a tvori se komunita zastavajici jeden nazor na vse. to je podle me az degenerativne nebezpecne stejne jako fanatismus coz je v podstate extremni sdileni jedne myslenky v jakekoliv forme. ale sam vidis kolik lidi se zapoji do takove debaty kdyz to neni a nejake strilecce..celkem dva a to pocitam i sebe:D
-
Co ja vim, tak na virtualni realite se pracuje cca od sedmdesatych let.. Za par mesicu bude prvni financne pristupna varianta do kazde rodiny.. Nejak tedy nerozumim, o cem tu pises .)
A srovnavat tohle s zivotem na Marsu mi prijde trochu mimio, i kdyz chapu, co jsi tim chtel rict :)) -
-
chtel jsem tim rict ze stejne clanky si mohl cist pred 20lety:) uplne totozne vetsinou jeste odvaznejsi tzn chtel jsem tim rict ze je to jak plivanec do rybniku.
-
-
To jo... ja si na to pamatuju .) Ale pred dvaceti lety taky psali, ze by to mohlo byt nejdriv tak za dvacet let :D Ze to je hudba vzdaleny budoucnosti :))
-
-
prave ze ne psalo se ze to bude do par let pokud pises tady tohle asi si v roce 68 popripade neco do 70 nezil a je to pochopitelne tak si aspon precti dostupne dobove informace o super technice:) pocitac co byl na lodi ktera donesla cloveka na mesic byl podobny dobre kalkulacce. i kdyz mas ted tisickrat vetsi vykon stejne tam nejsou:) rikam sny mladejch lidi. hezky se to posloucha ale smejes se pod knirem. pokud tomu veris preju ti to a uprimne bych byl rad kdyby se to povedlo ale zivot cloveka nauci:)
-
-
tak je logicke ze jeden z nas pravdou obdaren bude a nebo to bude nekde mezi. jen k te rope nevim zda si to sledoval ale pokud ti rika neco oil peak a jeho rpoblematika tak bys vedel ze to s podobnou tezbou (nevim ze by se nejak hardcore menil styl ziskavani suroveho materialu) nema nioc spolecneho a sen atomove elektrarny pro barak nebo vodikove pro mesto uz je tu pres 50-60 let zalezi co kdo cetl. ale jak rikam pokud se ti splni sen a za dva roky se budes do VR pripojovat jehlou v mozku a kazdej bude mit jachtu tak potes koste:) ale pokud uz podle tebe ted lide nechodi ven kdyz vetsina chodi dene do skoly a vetsina lidi na svete nema ani pc + ti co maji chodi z 90procent do skoly nebo do prace tak jako tak je to pak tezke.. to potom asi uz matrix prozivas ted:)
rikam kdyz to budes brat jako scifi je to zdrave pro vyvoj i lidsky mozek, pokud tomu budes verit myslim ze to neni daleko od lidi kteri veri ze nebyl clovek na mesici nebo veri v astara sejtana a jeho lode na obezne draze:) abych to nejak zakoncil k zobrazeni her a programu pomoci oculusu mame kousek ale k dokonale VR popsane v clanku mame tak daleko ze pri stesti si to zkusi tvuj potomek v padesati na nejake mesicni vystave:D -
Ne ne ne.. vubec si nemyslim, ze hanis oculus .) ja jen, ze proste mam stejny nazor jako clanek.,.. Nebo spis podobne myslenkove pochody, proto to vypada, ze se ho zastavam :))
-
Pockej ?? To s tou ropou myslis jako vazne ?? :D To jsi me teda dostal :D Ono se tezi vic a vic.. protoze jsou porad ucinejsi zpusoby tezby.. A kdyz se tedy tezi vic a vic, proc asi cena porad na cely planete tak brutalne roste ? :D Protoze ji je jeste takovej prebytek ? :D
Ale zpatky... No.. on asi tezko mohl byt nekdy driv nejakej Matrix, kdyz nebylo nic jako oculus :)) Ted kdyz bude.. proste si nemyslim, ze to je tak daleko :) Pokud mas pravdu Ty, jsem ted jen roztomile naivni.. kazdopadne si tuhle nasi konverzaci zapamatuju a za par let s budu smat... Budto sobe, nebo Tobe :)) -
ale ja preci nerikam ze oculus tu nebu jasne ze bude jen jsem se postavil proti clanku ktery v podstate neni o oculusu a slibuje tu "matrix" do par let. Psalo se toho hodne ale pokud si v te dobe zil vis jake ocekavani lide meli. necekali ze se na mesic nepojede dalsich 50let stejne jako stejne ekonomicke pilire dalsich x desetileti. je to jako kdyz ted lide mluvi o konci ropy dokonce dva roky zpet uz to bylo jiste a realita? tezi se vice a vice a ver ze jeste hodne let bude:)
asi si me pletes s nekym kdo hani oculus a to neni pravda ja se na nej moc tesim jak jsem psal jsem docela velkej fanda a sleduju to od zacatku. Zatim jsem presvedceny ze tu bude a jak jsem psal bude i dostupny ale oculus nema nic spolecneho s VR popisovanou v clanku kde ti nahrani hmotne statky nejake video:) -
Vsak ja taky nemluvim o drtive vetsine, vsimas si ? :D
-
Ale psalo :)) Neni mi deset a dost dobre si to pamatuju... Ono to bude mozna taky tim, ze o tom psalo vic lidi :D Ale prave podobny clanky me kdysi privedli prave k zajmum o pocitace.. Takze pro me neni proc si procitat dobove clanky :)
Ja jen proste rikam.. v cervenci ma vyjit prvni verze pro normalni smrtelniky.. a nevim, kde bliz by jsme jeste meli byt :) -
sry ja to tam jen dopsal nic jsem neprepisoval jinak ty mas pocit ze lide nechodi ven?:D videl si nekdy skolu nebo kaufland?:D drtiva vetsinma populace je venku porad a maka stejne jako pred 40lety
-
-
-
a s marsem to jde uplne klidne srovnavat sve doby se testovala uz v podstate "hotova" raketa a datum bylo stanoveno podobne jako mas pocit ze je "matrix" za rohem ale ve skutecnosti se na mars clovek nepodiva jeste hooodne dlouho a to si byl kazdej jistej ze 2013 uz tam bude sazet rasy. tzn ten zivot ve VR je spise usmevnej asi tak jaka byla zmena koleckove mysi za laserovou. ano je to hezkej pokrok ale porad budes rano stavat do prace to se neboj:)
clanku o tom jak lide rejzujou penize z burzy online nebo z kasina popripade z her uz bylo hodne a vzdy se tomu clovek zasmal staci se podivat na cinany kteri se tou hrou zivej a je to par dolaru pro otrockej zivot. Zadny raj na nikoho neceka za rohem to je proste jen iluze chytajiciho draka jako u jedne nejmenovane drogy. porad se ho snazis chytnout uz ho mas u konecku prstu ale vzdy ti utece:) -
-
Ty kulisaku editovaci :D Vis.. ale to co je na jedny strane planety par dolaru.. je na druhy strane planety docela slusnej balik :))
-
Prosim Te ?? Koukal jsi nekdy kolem sebe ? :D Uz dnes jsou lidi, kteri ven z baraku nehcodi, komunikuji jen pres FB atd.. Vydelavaji si ve hrach nebo proste pres PC.. Takze opet.. Mimo misu :D
-
-
-
-
-
Super clanek.. Diky za nej .) Casto presne nad timhle premyslim
Jen to su*ani s tou helmou.. na to si asi nezvyknu :D