Přejít na výpis diskuzí
Vítejte v klubu - Kde se v normalizačním Československu scházeli počítačoví nadšenci?
26.10.2013 | Jaroslav Švelch
41 příspěvků
-
Mrazí mě z toho v zádech a chápu, že kdo nezažil, nepochopí :) Jakožto majitel Atari 800XL jsem byl radši jen korespondečním členem Atari klubu ve Frenštátě p.Radhoštěm (z Prahé tam bylo daleko ;) a účastnit se oněch orgií osobně mě nijak moc nelákalo), odkud jsem měl mj. i rozšíření ramky z 64kB na 256kB s "operačním systémem" Q-meg, což byl vlastně takový SW řadič pro ramdisk, který uměl toho čtvrt mega využít třeba pro kopírování disket ale i pro hry pro Atari 130XE ... jo, rozhodně je na co vzpomínat :)
"kteří dokázali v zahraničí nebo v Tuzexu ukořistit vlastní stroj" - jj hlavně v Tuzexu D: C64ka v Tuzexu tenkrát stála kulatých 10.000,-, barevný monitor taktéž, disketovka myslím byla levnější, asi 7.000,- Kč :D a to vše při průměrném platu v Praze kolem 2.000,- hrubého :) -
no tak hl ze uz ta doba pominula *3*
-
-
ready - jsi hlupák...
-
-
Však jsem říkal , o co chudší je Games.cz o to zajímavější je Level ..... .
-
-
Ctenost clanku na internetu bohuzel poukazuje, ze internet o tohle zastak nestoji. Bohuzel...
-
-
Otázka je, nakolik to dělá ta úvodní fotka a poměrně popisný titulek. *4*
-
Tohle jsou přesně články kvůli kterým jsem rád, že jsem si Level předplatil a že přišla změna. Rozhovory, retro, témata, to mi chybělo. Ale dost mě mrzí, že taková skupina čtenářů je zřejmě minoritní. Nebo se jen neozývá. Teda aspoň podle diskuzí tady. Recenze si přečtu kdekoliv (i když od lidí co mají podobný vkus mě zajímají více). Jak jsem třeba v dopisech u tohohle čísla četl, někomu přijde že je v časopise málo recenzí, na mě jich je tam zase zbytečně moc *1*
-
-
Rozhodně je VELMI minoritní, o tom tě mohu ujistit.
-
-
Jako každá elita. *5*
-
-
-
Proč bohužel? To, že se Games a Level obsahově a zaměřením kompletně nepřekrývají, je myslím si jen dobře. Aspoň pokryjete víc skupin čtenářů. Kdyby bylo v Levelu to samé, co tady, tak bych si ho nepředplatil *3*
-
-
*9* Já jsem stejná skupina ... holt ale primárně čtu Games a Level jen když už na něj zbude :(
-
-
-
-
Boulder Dash, Penetrator a Fred od svazarmu jsme mastili na škole v kroužku. Tu mapu v Boulderovi jsem tehdy maloval na papír a oficiálně to prošel jako druhej v historii školy. Chci zpět. http://pmd85.borik.net/wiki/Boulder_Dash
-
... vas clen atari klubu v tabore, cca 1986-1990 :)
-
Vybornej clanek, ja treba o necem takovem co se za rudochu zde delo nemel poneti. *3* *5*
-
-
Jack1947@tiscali.cz - ty máš pěkně vymytej mozek že?
-
-
A zase pan , Rozumnak. *3*
-
-
Budeš se ještě hodně divit o čem všem ti ve škole neřekli a doma pomlčeli . Za "ruďochů" se totiž jen nestřílelo , nevěšelo ,neudávalo a nevystávaly jen fronty .
Svazarm , DDM a chatové komunity by měli opravdu něco do sebe i dneska . -
-
Bejt ale komancu i dneska, byli bysme natom zle. Nebejt te brzdy na veskery vyvoj a pokrok. To je to co nemeli radi pokrok pak se nelze divit ze to bylo jak to bylo.
-
-
-
...ja ti mam furt takovej divnej pocit, ze Hlipa nebyla na PMDcku originalem...