Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • LessPh

    Ja kupoval monitor minuly Vanoce, 27”; 1440p a 144Hz, jsem spojonej, ale taky pokukuju po nejakym 4k, ale to uz chce 32” a vic a to uz je na me moc.. a mozna i financne, jsem ted linej hledat, ale tipuju, ze to pujde pres 10T a to uz za monitor nedam... pockam za pet ket s dalsim novym kompem:D

  • 0tecFura

    Jj pěkný. Já plánuji během příštího roku novyho kompa. 

    Budu muset vyměnit i monitor nejspíš. Mám 27 palců full HD a už je asi čas presedlat na 4k.

  • LessPh

    To je ten nejlepší způsob jak to všechno udržovat up to date... 

    Já se svojí sestavou už teď držím 5 let bez žádné investice a jsem spokojený, ještě bych chvíli vydržel, ale vyšel MSFS, tak je potřeba jít dál. A zrovna teď je nejvhodnější doba, když vychází RTX 3080;-)

    Už to mám všechno v košíku spolu s intelem i7 10700KF a jen čekám až budou RTX 3080 dostupné, abych odpálil objednávku a byl zase v suchu na tenhle nový konzolový cyklus;-)

  • 0tecFura

    Taky si vždy s novou generaci koupím nové PC, které je o něco lepší než dana generace konzoli. Pak celý životní cyklus konzole nemusím nic řešit a hraju vše na ultra. 

    Třeba na mojim už 4 roky starém pc hraju death stranding na nejvyšší detaily. To by dřív bylo nereálný hrát na takto starém kompu nejnovější pecky na ultra. 

  • LessPh

    Ježiš to jsou zase argumenty.. sorry, nevím co ti na to mám napsat, protože ty tvoje posty se nedají ani dočíst do konce.

    Radši mi řekni, ten tvůj avatar je z porna? To je téma, kterýmu bys mohl rozumět.. standard nízký LoD na PH a 25 FPS. 

  • Derp_1337

    Tak PS4 a XboxOne jsou konzole z roku 2013, tak co jsi očekával??? Že hardware starý 7 let bude mít stejné nastavení grafických detailů jako high-end PC v roce 2020? LOL


    Navíc v tom roce 2013 se ty konzole nedali považovat za tehdejší high-end, když sis to mohl koupit za stejnou cenu jakou by tě stálo tehdejší low-end PC. Přitom ten výkon konzole byl na podstatně vyšší úrovni. V dnešní době si na low-end PC sestavě z roku 2013 vůbec nic nespustíš, zatímco konzole z toho samého roku pořád všechno spustíš... přičemž ve spoustě případů člověk jenom žasne, co všechno dokáže HW starý 7 let.

    Co si myslíš, čemu vděčí ty staré konzole za tu "přijatelnou" grafiku? Optimalizace!

  • PCMR

    Řekl bych, že to s chválou nemá nic společné. Je to jednoduchá realita. Mluvit o snižování detailů na PC je nesmysl, když vezmeme v potaz, že konzolevé verze mají už v základu nižší nastavení, horší LoD, rozlišení stínů atd. To je ta tvoje slavná optimalizace.

  • mám PS4 pro v  4k zvláda kolem 20-40 fps v  AAA titulech , grafika je šileně osekaná 

    můj high end PC   60-120 FPS highest preset

    PS5  má mít  120fps ve 4k ??  HOW ?

    Bude to fungovat podobně jako  trixxx boost

    4k rozlíšení bude  osekaný třeba na   70%   na  2688 x 1512 a softwarový Image Sharpening

     ve Finalé to bude   vypadat jako 1440p - 1080p   na 120fps


  • Derp_1337

    Rozlišení není důležité??? Jak pro koho.

    Někdo ze 2m nepozná rozdíl mezi FullHD a 4K, někomu jinému to přijde jako pěst na oko. Stejně tak někdo nepozná rozdíl mezi 60fps nebo třeba 100(120,144)fps, ale jinému člověku to přijde jako pěst na oko.

    Fakt jenom záleží na tom, jak má člověk dobrý zrak. Nejde generalizovat "já ten rozdíl nevidím, takže předpokládám, že ostatní ho taky neuvidí".

  • Derp_1337

    Proč by konzole neměli dokázat dát vyšší detaily při 4K?? Zapomínáš na obrovský problém PC scény: katastrofální optimalizace!! To nejde jenom tak papírově srovnávat jakési imaginární hodnoty HW výkonu.

    Ta špatná optimalizace PC her je dána obrovským trhem HW, kdy většinu hráčů má úplně jinou sestavu. Vývojáři se pak snaží jenom o to, aby to jelo všem... a na optimalizaci, aby to jelo co nejefektivněji, už nemají čas (někteří vývojáři se ani neobtěžují s vychytáním všech bugů). Ten špatný výkon samozřejmě vysvětlí tvrzením "asi nemáte dost výkonný HW, kupte si lepší". Stačí se jenom zamyslet nad tím, kolik her na PC vyšlo za pár posledních let, které neměli zas až tak dobrý vizuál a přesto trpěli propady FPS i na nejvýkonějších sestavách.

    Vývojáři na konzole mají výhodu v tom, že se můžou soustředit jenom na jednu konkrétní sestavu a dostat z ní maximum výkonu.

  • Butters

    Tak to bude nový gpu místo PSka 😬

  • LessPh

    Na novy konzole se tesim, je to vzdycky duvod si koupit novy PCko, ktery mi s jednim upgradem GPU uprostred cyklu vydrzi po celou tuhle generaci.

    Ryzen gen 4, RTX 3070 nebo novy Navi to v listopadu budou jistit.

    Jeste k rozliseni ad., muj target je 1440p@60Hz na 27”, high/ultra, freesync (mam 144Hz, ale na normalni tituly staci 60Hz). 

    Obecne, 1440p se stane novym standardem a zacne pomalu vytlacovat FHD.

    Nativ 4K na Ultra nebude davat ani RTX 3080, natoz okuchany GPU pro konzole. Nesmysl, vyvojari by se na konzolich meli soustredit na framerate 60FPS, protoze tech 30FPS to se neda. Rozliseni neni dulezity, stejne od bedny sedite 2 metry.

  • LessPh

    Presne, sedmicky dobry, ale 10tky zlaty.

    Za ty leta jsem nemel jedinej problem. Sedmicky jsem vzdycky tak 1 - 2 do roka musel reinstalovat.. a to davam 10kam sezrat mnohem vic nez kdysi sedmickam.

  • Vogon

    Jaj, ale ono to je na přední straně. Tak to pardon.

  • dworkin

    Lidi podívejte se napřed, jak starej je příspěvek, na kterej reagujete.

  • Vogon

    1+1=2

    Horizon Zero Dawn snad ještě není ani oznámen, samozřejmě že vyjde až na další generaci, obzvláště když teď ti vývojáři pracují na jiné hře. U The Last of Us tu hru vydají dvakrát, jako tomu bylo u prvního dílu, a beztak to udělají i s ostatními (nejen) exkluzivitami, které vyjdou tenhle rok, aby na nich vydělali dvakrát tolik peněz, jelikož brzcí majitelé next genu budou šahat po čemkoliv, a aby mohli tvrdit, že next genové konzole mají již v prvním roce hodně her.

  • Těžko by u TLOU 2 ohlásili před pár dny vydání na únor, aby ho za chvíli posunuli, napsal jsi absolutní nesmysl. HZD 2 bude 100% až na PS5.

  • Třeba proto, že konzole počítají hlavně s připojením k televizi a všechny prodávané televize jsou 4K a je škoda toho nevyužít? Protože rozlišení je jemnější a hry vypadají lépe, obzvlášť na větších úhlopříčkách, to je neoddiskutovatelný fakt. To je jako bys tvrdil, že nevidíš rozdíl v rozlišení DVD a fullHD a bluray disky jsou jen marketingový blábol.

  • jardo

    no ja si pametám že PS2 prve kusy stáli 26 000 sk  ( slovenských korún )

  • Jelikož Last of Us 2 nedávno ohlásili na únor 2020 tak dost pochybuji o tom, že by teď ohlásili, že to posouvají na prosinec.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit