Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nemyslím, že současný konzole mají nedostatek výkonu, spíš ho vývojáři neumějí naplno využít, navíc plno her má omezení kvůli kompatibilitě s last genem. Situace se doufám změní s příchodem UE5. Pokud budou hry vypadat aspoň trochu jako všechna ta techdema, tak se máme ještě pořád na co těšit. 

    • Derp_1337

      "navíc plno her má omezení kvůli kompatibilitě s last genem"

      Ne, takhle to nefunguje. Jestli ty hry jsou nějak omezené, tak je to jenom neschopností vývojářů a nebo nedostatkem času na vývoj, kdy je tlačí vydavatel vydat hru do nějakého data.


      A jak Stalin napsal níž, ty techdema nemají moc společného s realnýma hrama. Je jednoduché vyrenderovat nějaké krátké a hezké tech demo, ale je mnohem těžší udělat komplexní hru. Kromě grafiky taky ještě musí HW počítat fyzikální model, AI, atd. V tech demu ty ostatní věci můžeš jednoduše předskriptovat a nikdo ve video prezentaci nepozná rozdíl, ale ve finální hře by to působilo jako pěst na oko.

      Navíc ty techdema se často nahrávají na "profesionálních" vývojářských sestavách, která stojí běžně víc jak 150000kč. Rozhodně to neběží na obyčejných PC koncových uživatelů.

    • J.V.Stalin

      Jako ty techdema budou hry vypadat, možná tak za 3-4 další generace. Jenže tou dobou budou samozřejmě úplně jiný techdema atd...

      On je totiž rozdíl, když výkon používáš jen k renderování, nebo když ještě kolem toho musíš ještě udělat hru.

  • Určitě ano. Objednáte si konzoli a dostanou ji až vaše děti.

  • spoock

    Vůbec nechápu, proč by někdo teď toužil po Pro verzi. Series X i PS5 je stále co se HW pořád dost nevyužitá a hlavně je to nedostatkové zboží. Podle mě můžeme čekat revizi s úsporou součástek, ale toť vše.

    • medveddd

      V Dying Light 2 si můžeš vybrat mezi 60FPS, osekaným raytracingem a 4k.

      Vůbec by mi nevadilo mít aspoň dvě z těch věcí, nebo třeba pořádný raytracing, 1440p a 60FPS.

      Jasně, je to taky o optimalizaci a dají se na tý konzoli rozeběhnout i líp vypadající hry, ale rozhodně nemám pocit, že by se flákala. 

  • To bude asi nějaká chyba v tom článku. Spousta zdejších expertů mi už více než rok tvrdí, že konzoli seženou do 5 minut. 

    • LiarForHire1

      Do týdne se dá sehnat z Českých eshopu, stačí jen udělat objednávku sama ta konzole do obýváku nepřiletí.

    • Pro info: 5 minut to není, ale jelikož už se mi nechtělo čekat u v lednu udělané objednávky, tak jsem před třemi dny zkusil mironet a dnes si mi ji přivezli.

      Ale to bude spíš štěstí v načasování...

      • Já bral PS5 u Mironetu na podzim a taky jsem ji měl do týdne.

      • Z Polska to šlo sehnat před víc než rokem s tím, že expedovali ten stejný den a čekal jsi jen na přepravu. A nedávno jsem to někomu radil, koukal na možnosti a konzole tam měli pořád skladem v několika různých bundlech. Kdo PS5 chtěl, ten ji dávno má.

    • A ne snad?

    • Derp_1337

      Konzole se dá sehnat přes eshop. Některé eshopy totiž skutečně zobrazují zboží, které mají aktuálně na skladě. (viz. příspěvek Radima níž)


      Samozřejmě konzoli nepořídíš návštěvou Datartu (a podobných prodejců) a nebo nákupem na jejich eshopu. Tam to zaplacením jenom objednáš a dostaneš se na pořadník.

    • radim.zaty

      Ano, viz

      https://mamut.cz/konzole

      Když dnes objednáš, zítra si ji můžeš vyzvednout v Praze, nebo dodání do úterý DPD. 


      • Maxianimal

        Mamut tvl, to ne  :)

        • radim.zaty

          Mohu se zeptat na důvody proč ne? 

          PS5 si tam koupili 2 kolegové a pak desítky nebo možná stovky lidí ze dvou skupin na FB.  Já tam koupil 2 kusy Switch OLED.  Vše dodáno do 2 pracovních dnů od zaplacení.  Účtenka je korektní MO doklad, servisy ji akceptují (u PS to kolega otestoval na driftujícím ovladači, u Switche jsem se ptal přímo u Conquestu). 


      • michaelfoucault

        Lol, tenhle pseudo-eshop, který slouží hlavně jako účetní instrument pro interní nákup skupiny Unicorn vlastněnou miliardářem Kovářem, je teda špatný vtip.

        • Derp_1337

          Záleží opravdu na tom, kdo ten eshop vlastní?

          Důležité je, že se tam dá nakupovat a to zboží je pak bezproblémově doručené.

          • michaelfoucault

            Šmelí to ze zahraničí. Samozřejmě s přirážkou. Tyhle šmejdy bych osobně nepodpořil.

            • radim.zaty

              Ono nic jako CZ distribuce u PS5 konzolí a příslušenství, neexistuje. Sony na to drží EU záruku, takže ti to servis přijme na reklamaci, ať je to "vyšmeleno" z jakékoliv EU země. A kdyby to bylo z jiného regionu, tak to jde velice jednoduše poznat už na krabici. 

            • Derp_1337

              A tím jako chceš naznačit, že "české" obchody si nepřidávají žádnou přirážku?

              Co vím, tak pouze obchody jako Datart, Alza, TSBohemia, ElektroWorld a Xzone se drží doporučené ceny. Ostatní čeští prodejci většinou taky mají přirážku.


              Jinak tak pro porovnání: na Mamutu sice mají konzoli za 17290kč, ale máš tam 2 ovladače a Horizon:FW.

              Když si to samé chceš objednat třeba od JRC, tak dáš 13490kč za konzoli a 1 ovladač, dalších 1299kč za Horizon:FB a ještě 1899kč za 2. ovladač. Dohromady to dělá 16688kč. Ten rozdíl v ceně  není zas až tak velký (602kč).

              Ale je tu zásadní rozdíl v tom, že Mamut ti to dodá příští týden, zatímco JRC na svých stránkách uvádí, že dodání bude nejdřív v červenci.


              A pokud ti Mamut nevoní, tak si to objednej z jiného eshopu.

  • KIMCID

    Já bych byl rád kdyby už dorazili ty současné, za ty slibované ceny? Než čekat na nějaké slíbené ,mezigenerační?

    • medveddd

      Doporučuju si jí objednat na jakýmkoliv e-shopu, jinak většinou člověku do klína jen tak sama od sebe neskočí.

      • KIMCID

        A PROČ V 21.STOLETÍ MÁM ZAŽIVAT ZNOVA TO, CO JAKO DÍTĚ ZA KOMUNISMU,ŽE NĚ NCO NENÍ NA KRÁMĚ ,ZA NORMÁLNÍ CENU?

        • medveddd

          Mrzí mě, že jsem tě tak rozlítil, ale skutečně, jak píše Derp, tu konzoli stačí objednat na jakémkoliv e-shopu (ideálně na nějakém menším než na Alze nebo CZC) a za pár měsíců ji máš. Ani nemusíš platit dopředu.

          Sony si mikročipovou krizi způsobenou pandemií nevymyslela a přirovnání ke komunismu podle mě není moc na místě.

          • KIMCID

            Jsem prostě v 47 letech, zvyklí fungovat jinak.

            • Jevo83

              ja som si PS5 objednal vo Februari 2021 a zaciatkom Juna mi prisla.... a bolo to cez PGS.sk. Nemal som predobjednavku, nic. Urcite bol vtedy vacsi napor na obchody ako teraz....  kde to mas objednane a ako dlho cakas?

              • Derp_1337

                Reakce na příspěvek:

                Podle jeho příspěvku níž bych soudil, že KINCID nemá PS5 vůbec objednané. Přiznal se, že je spokojený PC hráč. Takže ty jeho příspěvky by se daly shrnout slovy "kdo chce psa bít, ten si hůl vždy najde".

              • 0011

                Reakce na příspěvek:

                Když si přečteš jeho ostatní příspěvky tak on čeká, že na nesaturovaném trhu  s nedostatkem čipů přijde do prodejny a tam na něj nějakým zázrakem bude čekat PS5. Jinými slovy ve skutečnosti jí nechce a přišel si stěžovat, kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody...

        • Derp_1337

          Ty se jako divíš, že v 21. století je běžné objednávat věci online? Je to čím dál tím větší trend.

          Během lockdownu při Covidu to spousta lidí byla nucena použít a přitom zjistila, že to je velmi pohodlné. Lidé z principu mají rádi komfort a tak preferují nakupování ze svého domova, čím si ušetří cestu někde do obchodu.

          Dnes si i dovoz jídla objednáš online. Ve městě už máme pár fast foodů, které už nemají vůbec žádné stoly a židle na sezení a žijou jenom z rozvozů.

          • KIMCID

            Ne chci jít do krámu a normálně si to koupit. Problém je že to na krámě není. A pokud je tak za nesmysl. Nedám za ps5 25tis  když ho mužu mít za 13.

            • radim.zaty

              Cesty, jak si PS5 pořídit, jsou a to, že nevyhovují tobě, je v tomto případě tvůj problém a nikdo ti ho u zboží, kde poptávka převyšuje nabídku několikanásobně, nevyřeší. 

              A podle toho, jaké informace dostávám od dodavatelů hardware, nevypadá to, že by se situace s polovodiči měla lepšit, spíše naopak.  Pokud tedy budeš čekat, než bude k dostání na krámě, tak se taky nemusíš dočkat letos, ani příští rok. 

              • KIMCID

                Reakce na příspěvek:

                No jak říkáš můj problém. Ale PC naštěstí řeší vše :D

                • Derp_1337

                  Reakce na příspěvek:

                  "PC naštěstí řeší vše"

                  Trololol. Tady je vidět, že tvoje "rozhořčení" nad nedostupností PS5 je spíš jenom o pokus zatrolit a vyzdvihnout PC gaming.


                  Buď to a nebo máš fakt krátkou pamět. Donedávna ta situace v PC sféře byla prakticky totožná. Stačí si jenom vzpomenout na situaci na trhu s graf. kartami v rocích 2019-2021.

                  Grafiky byly v té době dost nedostatkové zboží a buď jsi koupil předražené kusy, co byly zrovna na skladě, a nebo jsi čekal několik měsíců na svou objednávku. Teď už je sice ta situace s dostupností grafik lepší, ale ty ceny jsou pořád nadhodnocené.

                  • KIMCID

                    Reakce na příspěvek:

                    no já nikdy s PC problém neměl. Stavím si vždy Pc tak aby vydrželo nejmíň 6 let aktuální.

                    A PSka mám k PC vždy ty trololo  :D

                    • Derp_1337

                      Reakce na příspěvek:

                      Tak to ti jenom můžu poblahopřát k dobrému plánování.

                      Já si taky udržuji PC, ale bohužel můj cyklus vyžadoval upgrade někde v roce 2020. Trochu jsem to pak natáhl na rok 2021, ale vůbec jsem si nepomohl. Karty nedostupné a ještě k tomu dvojnásobně předražené. Hrůza.

                      • KIMCID

                        Reakce na příspěvek:

                        ano je to přestřel a asi to i nadále bude

                        prosto je konzole vždy dobrá alternativa. Nikdy jsme nebyl zastánce jednoho či druhého. Horší je to s časem ten se mě moc nedostává.

    • 0011

      S Ps5 je to horší ale Series X běžně za běžnou cenu mají xzone, jrc i zelený ufoun, teď jsem se díval a všechny ho mají skladem, sám ho mám z jednoho z těch tří ať nedělám reklamu. Series s je k dostání úplně všude. Na Playstation spoustu lidí doporučuje mamuta s tím zkušenosti nemám.

    • Derp_1337

      Vývoj HW trvá hodně let. Tam se plány musí vymýšlet na roky dopředu. 

      Ale ano, máš pravdu, už je načase, aby nabídka konečně nasytila poptávku po konzolích.

  • yeniczek

    Ja bych teda radeji "tudlegeneracni" konecne... 😠

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit