Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jakej má smysl kupovat hru za 20 usd, když ju můžu koupit plně funkční za 10 usd???
    • Niekto vidi zmysel v tom, ze nemusi instalovat kopu tweakpackov, bugfixov, widescreen modov atd.

      Niekto vidi zmysel v additional contente, ktory uz existuje a dalsi bude pribudat.

      Niekto vidi zmysel v tom, ze chce podporit takyto projekt a kto vie - ak sa to bude dobre predavat, tak mozno niekedy vznikne BG3 alebo nejake ine DnD based RPG, ktore uz bohuzial nevychadzaju.

      Niekto vidi zmysel cisto v nostalgii.

      A niekto zmysel nevidi,tak si to nekupi.
      • Strašný problém nainstalovat BG trilogy + widescreen, + co tak čtu o enhanced, tak bych bugfixy nezmiňoval :)

        Pochybuju, že stojí za těch 10 usd navíc,

        S tím bych i možná souhlasil, ale tohle spíš pořeší Kickstarter a ne prodej zmršené BG enhanced edition

        Nostalgik, už má koupeno bg aspoň 2x jinde

        Jedinej bod ve kterém se shodnem je ten poslední
        • My sa zhodneme akurat tak na tom, ze sa nezhodneme :)
          Niektori ludia maju takzvany 'disposable income,' a ti su ochotni dat 10 dolarov za to, ze nemusia 3 hodiny instalovat mody po kazdej instalacii hry.

          A podla mna najdolezitejsi point:
          -pokial si kupis BG na GoGu, kupujes si hotovy produkt na ktorom uz nikto nepracuje.
          -pokial si kupis BG:EE, kupujes si produkt na ktorom sa stale este robi a robit bude aj do buducnosti (v zmysle pridavania contentu).

          Ci usetrenie casu, additional content a 'ease of access' stoji za 10 dolarov, to si samozrejme kazdy musi rozhodnut sam. Netvrdim ze to za to stoji kazdemu, mne ano, kope dalsich ludi tiez. A to je asi najdolezitejsie :)
  • No to fórum je děsný. Opravdu bych nechtěl bych v kůži vývojářů.
    Jinak mně hra funguje parádně. Mám za sebou tak 10 hodin a jediný bug na který jsem narazil je, že občas při prodeji předmětů není u některého zobrazena cena. Musí se na něj kliknout.
    Takže zatím jsem spokojen. Opravdu pokud nemáte Intel grafiku, tak bych se toho nebál.
  • Sem to zbezne otestoval v cz ... a funguje to daleko hur, nez puvodni hra ... (napr v deniku se nezobrazujou questy) a !PRODAVAT! neco, co nema variantu pro zenskou ... blah.
    • Thorleif_cz
      V anglině to ale jede vcelku bez chyb... Jediná věc co mě mrzí je, že nemůžu volit odpovědi v dialozích číslama (nad blokem s písmeny - numpad můj ntb nemá) a označovat spolubojovníky jinak než kliknutím...
    • heavyporn
      Deník je skutečně špatnej, nejen že tam tedy není většina úkolů, ale chybí i deníkovej zápis jako takovej. Nicméně to se ještě doopraví doufám ))
      • Nj, mozna to opravej ... co bys na to rek, kdyby sis koupil auto, a ono ti 1/2 roku stalo v servisu a cekalo, az ho zprovoznej ...
        • Thorleif_cz
          Deník funguje s anglickým jazykem bez problémů... Čeština ještě nebyla oficiálně vydaná, jde o betu se spoustou chyb...
          Ty příměry s autama mě už fakt unavujou.
  • MrSanta
    Jak to tak čtu, tak místo aby hru po technické stránce vylepšili to spíš zeslonili. Je to opravdu tak děsné? Baldurkama jsem se ještě neprokousal a uvažoval jsem o koupi. Přece jen na modování baldurů z GOGu jsem lenoch a podle videa se mi EE líbí. Ale vypadávající hudba nebo zvuky a podobné fíčury - to si můžou vetnout mezi půlky...
    • heavyporn
      Já se nakonec rozhoupal a rozehrál to na netbooku. Byla potřeba zvlášť doinstalovat knihovna, což ale bylo hned. Z prvních dojmů je to takový, že hudba hraje v pořádku, ale neslyším hlasy (což naštěstí takovej problém není). Překvapila čeština přímo ve hře, ale nezkoušel jsem ji zatím. Nenašel sem v nastavení rozlišení, ale automaticky to zřejmě vybralo nejlepší možný a tak hra graficky vypadá prostě parádně, včetně zoomu. )) Nic moc jsem ale ještě neodehrál, takže dnešní noc je jasná, vyzkoušet co nejvíce.
      • řešení je..... go to control panel, sound and sound devices. Click sound devices tab, and for your selected sound ouput unit, click advanced. Go to the performance tab, there you will find a slider for hardware acceleration. zatím to pomohlo nevidím jedinou chybu co se týče zvuků
        • heavyporn
          Díky, pak to zkusím )) Ale ono to bez dabingu není takovej problém.
          Zkusil jsem ale hru rozehrát v češtině a ta se zdá relativně dobrá, kdyby tam zkrátka nechyběly kusy textů, resp. prakticky většina deníku. Jak je to v aj, ještě nevím.
          • ja když měl zaplou cz tak mě nešli kecy NPC tak nevim....
            • heavyporn
              Jo, v tutoriálu jsem rozhovory taky neviděl, ve hře samotný už okay
        • jo a musi se to nastavit na dva ze 4 a važně to funguje všechny zvuky jdou atd...
    • Z mojho hrania:

      - Notebooky so switchable grafikami dost blbnu. Az tak, ze niekedy to dokonca crashuje hned pri spusteni. Kombinacia driver updatu, windows updatov, pripadne visual c++ redistributable a podobnych zalezitosti vacsinou pomaha. Desktopy by mali byt v pohode. Predpokladam ze coskoro pride patch ktory to poriesi kompletne.
      - Integrovane intel grafiky nie su podporovane kvoli blbym Intel ovladacom a ich (ne)podpore OpenGL.
      - Osobne som ziadne problemy so zvukmi nezaznamenal - ale tiez som cital na ofiko forach ze par ludom to blbne.

      All in all - Ja co sa uz x mesiacov nemozem dockat to budem tento vikend hrat aj keby som kvoli tomu mal ist k rodicom na ich stary pocitac. Na mojom notebooku to sice ide, ale spusta sa to ponekud nahodne :D (ale este musim updatnut ten driver, mozno sa to tym vyriesi).

      Pokial s tym neponahlas, pockaj si par tyzdnov/patchov a vtedy to urcite bude stat za to. Vypada to podla mne v pohybe skutocne pekne (nove lokacie dokonca krasne), additional content je imho dostatocny + stale bude vychadzat dalsi a dalsi... No a samozrejme netreba zabudat na to, ze sa vzdy ozyva ta mensina ktorej to nejde - ta vacsina si uziva hranie a ziadne fora/staznosti neriesi :)
      • MrSanta
        Ok, díky za info. Hraju na desktopu, takže to bude snad v pohodě. Asi koupím k vánocům, i když netuším, kde na to seberu čas *15*
  • Mě to na ntb pro jistotu nefachá. Holt GMA945 to nerozdýchá, i když rozhýbe plynule Spellforce Platinium :D
    • Thorleif_cz
      Integrovaný intelácký grafiky nejsou podporovaný...
      • Bohužel, ale měla by být prý dodaná podpora v nějakém patchi tak uvidíme
        • Thorleif_cz
          Mě osobně by se to taky líbilo, nemusel bych mít furt zaplou v ntb atinu a jel bych na míň žeroucího švába...
          • Ta první dva patche přidávají podporu integrovaných grafik, jen jsou k dispozici ke stažení pouze přes instalátor
  • A to je vsechno co dnes dokazou vydat na PC?!
    • Chtěl jsem pro tebe speciálně vyhledat definici trollingu a copy&pastnout ti jí sem. Bohužel cílová stránka mě přesměrovala zpět to této diskuze...
    • Veskoslav
      Pokud ti tvá inteligence dovolí, existují speciání stránky, kde se píše, co a v jakém množství na pc vychází. Pokud to tvá inteligence nedovoluje a tvé trolí přátelé jsou na tom podobně, tak ti zde dám potom odkaz, která Tě na dané stránky odkáže. Zde si můžeš přečíst, co na pc za poslední rok vyšlo a dokonce si můžeš nastavit, aby se ukázalo, co vyšlo pouze na pc.
      • Mam na mysli Hry na PC, ne porty z blbych krabic
    • Dosť úbohé, skús niečo lepšie *3*
  • opravdu Enchanced Edition *1* *5* *8* *16*
  • ogami
    ac tech 20 dolaru nelituju, tak z toho nemam dvakrat dobre pocity. hra nejdriv nesla vubec pustit, musel jsem dotahnout nejakou dll knihovnu. pak uz spustit sla, ale byla totalne nema (bez zvuku). vyresil jsem to instalaci dalsich dll knihoven. hral jsem to vcera jen par minut vecer po vydani, takze tezko rict, kolik brouku na me jeste vyskoci :) neni tam zadna volba na vertikalni synchronizaci a vubec mi tam schazi nejaky konfiguracni nastroj jako u klasickeho BG. na notebooku s integrovanou grafikou v procesoru je to nehratelne, autori sice maji castecne pravdu na foru v tom, ze intel dlouhodobe z vysoka kasle na lepsi opengl ovladace, nicmene BG2 jsem jeste celkem nedavno hral na stejnem notebooku a slo to (s vypnutou 3D akceleraci) ... takze chyba bude i nekde jinde. ono staci prolezt oficialni forum, tech chyb je spousta a nezbyva nez doufat, ze to daji co nevidet do poradku.
    • heavyporn
      S tím notebookem si mě teď trochu vyděsil. ))
      • ogami
        stahnul jsem nove ovladace pro i3/i5/i7 integrovane grafiky (link jsem nasel na ofiko foru) a ono to najednou funguje plynule i na notebooku :) pres klasicky setup ty ovladace nesly nainstalovat (nejaka chybova hlaska s nekompatibilitou modelu meho notebooku), ale pres spravce zarizeni nebyl problem novy ovladac systemu vnutit. ted to jede jak namydleny ...
      • Ono jednoducho nie su podporovane Intelacke grafiky kvoli tomu, ze Intel sa neunuva naprogramovat ovladace s poriadnou podporou OpenGL. Pokial mas v notebooku dedikovanu gracu tak si v pohode :)
        • myslim ze ten problem se zvukem je zpusobenej cestinou stale neni dodelana
      • mě to na noťasu jede uplně v pohodě a to mám plečku. jen je to celé zbuglé tak na to sr....
    • Veskoslav
      A je opravdu nějaký rozdíl než když minulý měsíc byla někde akce na starý BG I+II+datadisky za 99 Kč+módy+HD pack?
      • Ani ne. Niektore veci vypadaju krajsie (napr. cele The Black Pits vypada naozaj krasne), niektore veci su vylepsene (vid journal (seriozne major update), inventory screen... atd) ale okrem toho nic co by sa nedalo poriesit modmi. Dokonca s modmi je to aj lepsie, hlavne teda Unfinished Business, Stratagems a NPCProject chybaju poriadne. Ale vsetky tieto mody budu aj pre BG:EE :)

        A vobec, ja osobne to kupujem hlavne kvoli novemu contentu (nie nutne len tomuto - pri vydani,) ale aj kvoli tomu co dalej vyjde + na podporu takychto projektov a ak da boh tak nakoniec teda mozno vznikne aj BG3 :)
    • jsem na tom stejně ale nemám pocit že ten zvuk jede všechen třeba gorionuv proslov před jeho smrtí mě jel jen z pulky. takže na to se.... tohle nemá cenu
  • nešel mě zvuk po instalaci (něčeho) mě sice jde hudba ale třeba klikání na ikonky, mluvení atd... je velmi sporadické a ještě divně křupe. a takovejch lidí je na ofiko foru hafec
    evidentně to moc nevychytali, zbugovat tako starou hru muselo dát vážně práci *1*
  • "Zkrátka a dobře, PC verze hry to tentokrát všem ostatním natřela" No a Bodeď by ne, na PC nikdo nic nekontroluje, takže si to mohou vydat zabugovaný jak kr@va. Tohle jim u Applu neprojde.

    děláte si ze mě kurvva prddel vy vylíízaný hovvada???? cenzurujete už i slovo Kr@va?? jste normální?
    • Veskoslav
      To bylo vždycky;) Cenzura je automatická, robot:)A cenzura je něco jiného, to by jsi ani nemohl psát mmodifikaci:) kráva!, prdel!, pičusák!
      • to já vím že je to robot, ale nějakej inteligent toho robota musel nějak nastavit.... a to pěkně debilně! :D
        • Viktor_H
          Je tu už od staré redakce.
          • filtr ano, ale aktivni banovani za stiznosti na banovani (a za cokoliv dalsiho) nastesti ustaly.. :)
        • takova cenzura tu byla driv, ze kdyz jsi napsal slovo "cenzura" tak ti zabanovali IP, ale od ty doby co to tu prevzali kluci (vetsinou) z Levelu, tak je tu o dost pohodovejsi atmosfera :)
        • Veskoslav
          Když víš, jak to obejít, tak to doprdele! není problém:) Pořád je to stroj:) Zatím tu není Matrix nebo už je, ale to nám může být jedno:)
          • já se to doprdele! naučím :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit