Přejít na výpis diskuzí
Vymáhání kompenzace od pirátů je běžná praxe
17.1.2012 | Aleš Smutný
264 příspěvků
-
Tož si něco ujasníme. Stahování filmů či hudby není nelegální, naopak je legální podle naší právní legislativy. Nelegální je sdílení a to, že tu hudbu někdo nahraje na server jako je např. uložto.cz a podobné. Ten je trestně zodpovědný, nikoliv ten, co to stáhl, pokud to dále nešíří. Ale jak tak pročítám diskuzi, tak spousta lidí je buď podkuřovačem OSY nebo není ani tak chytrá, aby si přesné znění zákona přečetlo....
A ještě ke stahování softwaru a her. To taktéž není krádež. Je to porušení autorského práva dle našich zákonů Krádež by byla, kdyby jste ukradli fyzické médium jako je DVD se hrou v krabičce, to je krádež. Ale na stažení se vztahuje naprosto jiný paragraf a zákon o porušení autorskch práv. Vyjímkou je, pokud se prokáže, že hra byla "překonvetována" z média a dokáže se, že šlo o šíření této kopie. V tomto případě se jedná o krádež a už se zase jedná o jinou legislavitu i s jinou tresní sazbou. -
-
Ja ten zakon znam velmi dobre a to co rikas v nem uvedeno neni. Je to jen tvuj vyklad a ten tvuj vyklad je v rozporu s dobrymi mravy. Zakon rika, ze mas pravo si vytvorit kopii autorskeho dila pro osobni potrebu. To je cele, nezabyva se puvodem tohoto dila. Ty se pouze domnivas, ze to zahrnuje i nelegalni zdroje, ja se domnivam ze ne. Jsem presvedcen, ze cesky zakon nelegalizuje nelegalne sirena autorske dila, protoze je to v rozporu s dobrymi mravy. Cesky zakon uvadi, jak je mozno autorske dila legalne sirit, a jsem presvedcen, ze pravo na vytvoreno si kopie pro vlastni potrebu se vztahuje pouze na legalne sirene autorske dilo (tedy kopii si muzes udelat typicky z autorskeho dila, ktere sis legalne zakoupil, nebo ktere se legalne siri verejne - rozhlas, televize). V opacnem pripade by totiz cesky stat neobstal u evropskeho soudu v arbitraznim rizeni a velka vydavatelstvi by se ne nem krasne zahojila, musel by uhradit bezuzdne radeni ceskych piratu.
Nelegalni stazeni komercniho software je poruseni autorskeho zakona a zaroven kradez i kdyz ne podle trestnoho zakona. Nejde jen o to, ze vytvoris nelegalni kopii, ale i o to, ze tim vlastniku majetkovych prav upiras jeho pravo na odmenu za praci. -
-
Ty nevíš která bije :)
Jsi maximálně tak "přesvědčen" a to je tak vše :) -
-
Sam nevis ktera bije, precetl sis jeden paragraf a nechapaje pravni rad z toho vyvozujes zcestne dusledky.
Jsi tedy presvedcen o tom, ze cesky zakon legalizuje nelegalne sirena autorska dila?
Mimochodem, uz se docela pozapomnelo, ze ono ustanoveni o porizovani si kopii pro osobni potrebu v pripade verejne sirenych del se tyka pouze del sirenych na cezkem uzemi ceskymi institucemi. Srozumitelne receno, nahravka vysilani z nemecke televize je nelegalni. -
-
Ty jsi de*il nebo to jenom děláš? Pochopení psaného textu se učí ve 3. třídě ZŠ....
-
-
-
-
-
Vašek Veškrna kopíroval samizdaty!
-
Proboha, tady je ale přeci úplně jedno, jestli to je ekonomický, nemorální a nelogický. Prostě je to protizákoné. Každý se proti tomuhle zákonu staví sám na svoje riziko, když někdo bude mít chuť vás potopit pokutou, má na to právo a vy musíte bez řečí zaplatit. Každýho svobodnej boj. Až to nebude v zákoně, tak prosim...
-
-
jezdit rychle v aute se taky nesmi a rekni mi, kdo na bezny silnici tu 90tku dodrzuje, tohle je obdobny
-
v koreji musim taky brecet za Kima... jinak je to protizakony :)
zakonem bych se neohanel a neslouzil mu slepe jak otrok, i ve válce muzu odmitnout rozkaz kdyz se mi zda spatny a tohle neni blba valka tohle je preci demokracie
NEBUDME OTROCI ZAPADNIHO IMPERIALISTICKEHO SYSTEMU!!
navrhuji vsechny hry vsem a budem se mi fajn -
-
Ty jsi typicky komous. Clen neuveritelne hloupe chamtive luzy.
-
-
To máš pravdu. Tím že navrhl všechny hry pro všechny zdarma (předpokládám že to beztak nemyslel tak úplně vážně), projevil opravdu neuvěřitelnou chamtivost. *1*
-
-
Projevil, hlavne myslenka je, ze chce vsechny hry zdarma hlavne pro sebe. Pro vsechny se tam da jen aby to nevypadalo. Ted neresim to, ze to myslel (doufam) ironicky.
-
Ano, neuveritelnou, protoze ty hry zdarma musi nekdo udelat a musi do nich udelat. Naklady na jejich vytvoreni se pohybuji miliardach dolaru. A tihle vsichni k tomu prijdou jak?
IRONIE: Co kdybych navrhl, ze tvuj byt bude pro vsechny zdarma a ty budes platit jeho naklady. To jsem ale hodny clovek a lidumil co?
Tady je to fakt jeden hlupak vetsi nez druhy. -
-
Na to jsem 1) nereagoval, 2) nepsal ze se jedna o hry, ktere vytvori zadarmo, ale o vsechny, tedy i ty komercni s naklady v miliardach dolaru. Nebo komercni hry bys zakazal?
-
Kdyby jsi četl dál tak bys viděl že napsal: hry si udelame sami kdyz dame hlavy dohromady tak myslim ty hry budou mit i min chyb nez skyrim to bude krásné
Tudíž žádné miliardy dolarů.
*3*
-
-
-
-
Ano, všichni se budou mít fajn, hlavně ti co budou dělat v herním průmyslu *1* .
-
-
Tady se podívej, co si ti, co dělají v herním průmyslu myslí o SOPA.
http://www.youtube.com/watch?v=QApvhFCwTz8 -
hry si udelame sami kdyz dame hlavy dohromady tak myslim ty hry budou mit i min chyb nez skyrim to bude krásné
-
-
Mě z toho vynech, už teď mám málo času i na hraní *1*
-
-
-
-
-
Ano, nejspíš jsem podle všech definicí pirát.
A moje morální ospravedlnění?
Určitě to budou "čestní" kupci
her považovat za trapnou výmluvu.
Logika boje s pirátstvím spočívá v tom že kdyby se nám ho podařilo vymýtit tak si část dřívějších pirátů hru koupí. Ale co ti co si ji nekoupí i když nebude jiná možnost jak si zahrát? Na těch se nedá vydělat tudíž za současného stavu na nich firmy neprodělávají (nekoupili by si to tak jak tak) a do této skupiny já patřím.
Kdybych nemohl "pirátit" tak bych byl odkázan na těch pár originálů co už mám a na freeware tituly. -
-
A to akože podľa teba majú byť vývojári spokojní s vysvetlením, že si to ukradneš, pretože by si si to aj tak nekúpil?
-
-
Do jisté míry ano. Jak jsem je poškodil tím že jsem si to stáhl, když bych si to stejně nekoupil?
-
-
Jak te poskodi tvuj zamestnavatel, kdyz vyuzije tve prace a nezaplati ti?
-
-
Budu o pár tisíc chudší. Když si stáhnu hru a stejně bych si ji nekoupil tak má vývojář/vydavatel atd. stejně.
-
-
No. A teraz si predstav, že tento socka-prístup budú mať všetci. Celý priemysel ide do riti, môžeš byť rád, že sa na tom podielaš *7*
-
Nebudes chudsi, on by ti stejne nikdy nezaplatil. Takze jak te poskodi?
-
-
-
-
-
Tak hrej freeware tituly, kdyz nemas ani stovku na hru. Nebo jeste lepe, bez si neco vydelat.
A logika boje v piratstvi spociva v tom, ze kdyz hrajes nejakou hru, vznika ti povinnost za ni zaplatit. -
-
100 na hru? Upadl na hlavičku? Nepočítáme-li Steam a jeho super akce (DN F za 4,25 Euro, HL 2 za 2,65 Euro atd), tak nejlevnější slušný titul, což jsem mněl neskutečné štěstí bylo sice NFS za 99 Kč, ale v šílené akci, normální cena 250 Kč, většina A titulů začíná na 499 Kč, příkladem je Deus Ex. A ty jsi mi něco blekotal o tom, že kino za 99 je nereálné. Zdá se, že máš hodně pokřivený pohled na náš trh....
-
Stovku na hru? Né že by se za ty peníze dobrá hra sehnat nedala ale ruku na srdce takových je málo. Když si pudu něco vydělat tak to utratím za něco jiného než za hry.
Logikou boje s pirátstvím jsem myslel to proč s ním bojují herní firmy.
Jako všechno je to prostě na každým, já to beru tak že jsem nikoho neokrad tím, že jsem tu hru zkopíroval a i kdybych nemohl tak bych si ji nekoupil. -
-
Ja uz kupujem hry vacinou iba na steame za 4,99€, obcas aj 1,2€. Staci si pockat a nemusis kradnut. Hraj starsie hry a mozes ich hrat na max. Na vykonne pc mas?
-
ne, her za stovku je moře... snad i GTA 4 šlo za podobnou cenu sehnat...
-
-
Připouštím, dobré hry se dají sehnat i levně, pokud se jedná o 3 áčkové tituly tak si ale člověk musí počkat i pár let aby to bylo do nějakejch 300 Kč. Velmi se mi líbí model hry Darkest Hour (jakási nadstavba nad Hearts of Iron 2 od Paradoxu). Hru vyvinuly fanoušci pro fanoušky a nedostanou z ní ani cent, platí se vlastně jen za licenci od paradoxu a distribuci, takže cena byla kolem 300 Kč.
Jinak abych uklidnil "poctivé". S tím jak mám na hraní pořád míň času tak si her začínám víc vážit a už spíš jen kupuju hry které mě opravdu baví. O tom to konec konců je.
-
-
-
-
-
Jsem poloviční pirát. Kupuju si v akcích a slevách svoje oblíbené hry, jako např.Deus Ex, Thief všechny tři, Oblivion, Morrowind, FS2004 a jiné. Ale dát za hru litr a víc je podle mě v naší silné ekonomice kravina. Žádnou z mnou koupených her jsem nekoupil dřív, než jsem si ji odehrál jako pirát. Stáhnul jsem si ji - zahrál - zahrál podruhé - a zamiloval a koupil. Logické a ekonomické, podle mě. Některé kupuji taky prot, abych je mohl hrát po síti. Flatout, STALKER etc. Ale koupit hru - např.COD - zahrát a za 5-6 hodin dohrát a dát za to litr a víc??? Bych musel být magor!!!
To samé Bioshock. Hru miluju, ale nekoupím ani za zlaté prase!!! Proč? Protože 5instalací a diskriminace nutnosti internetu při instalaci hry mě nutí být pirátem, nebo nehrát. Já jsem přece zákazník!
Ale pro některé vydavatele jsem v první řadě blb, který je ochotný se nechat šikanovat takovým omezením za to, že jsem jim dal peníze???
Je to stejné, jako autorské poplatky za dvd, tiskárny, pam.karty a jiné.
Jsem pro ně automaticky zloděj, tak musím platit??? V jakém světě to žijem?
Ti, které živíme utrácením našich vydělaných peněz nás ovládají jako ty maňásky. -
-
A ze krades hry, to nejsi magor? To ze nevidis, ze singleplayer u CODu neni hlavni hodnotou hry, svedci o tom, ze nejsi magor? Pokud se ti nejake podminky nelibi, ok, nepristupuj na ne. Klidne hrej neco jineho. Neopravnuje te to ke kradezi.
-
-
aka kradez, vravel ze si to kupil
-
-
-
A nakŕmil jedným chlebom zástupy.
PIRÁTSTVO /softu/ JE BOŽÍ ČIN!
*2*
http://www.youtube.com/watch?v=TXauYIQxWIE -
-
To video je parádní. *1* A výstižné...
-
-
a ešte jedno parádne:
http://www.youtube.com/watch?v=SnLB8wysMbY
-
-
-
co znamena slovo - ostrakizován?
-
-
ostrakizován - sváděn postarší tlustou ženou
-
To ze jsi nevzdelany a nevis to, to neni ostuda.
Ale ze jsi liny si to najit, to uz ostuda je: http://cs.wikipedia.org/wiki/Ostrakismus
-
-
Stahování her a jiného software je krádež. Najděte mi v zákoně že ne. Jak tohle někdo může napsat.
-
-
Není, hra není rohlík.
-
-
mas pravdu, kdo stahuje nekupuje, spolecnost nevydela na piratovi at uz stahne nebo nestahne, tudiz neni skoda tudiz neni zlocin
zlocin je nutit nekoho platit za neco co nechce, a pirát nechce to co stojí prachy a nikdy si to nekoupi, ergo - kde neni poptavka neni vydelek
proto je musime vsechny zazalovat a vyzdimat !! At zaplati i ti, co by si nikdy nekoupili to co diktátor nabízí!!
A to je v podstate zlo podsunuté společnosti jako dobro. Podvod přátelé nejhrubšího zrna!! -
-
- idete z extrému do extrému, krádež to samozrejem nie je, jedná sa o trestný čin porušenia autorských práv.
- napísať, že pirát nespôsobuje škodu jednoducho nie je pravda, keby sa tohoto vášho pravidla držal každý s tým, že veď žiadnu škodu nepácha, tak by žiaden výrobca hier jednoducho neprežil... Teda jedine ak nepovažujete zánik hier za škodu, v tom prípade vaša logika nemá chybu.
- napísať, že pirát si hru nikdy nekúpy je sebaklam. Je síce správne predpokladať, že drvivá väčšina by si ju skutočne nekúpila ale menšia čas určite áno a tú práve ide. Tvoja teória totiž počíta s tým, že by po zániku pirátstva prestali piráti hrať hry... a to je jednoducho pre človeka ktorý mnohdy na hrách vyrastal nereálne. Navyše pri pomere povedzme 1 zakúpená hra k 40 nelegalnym kópiam u hry XY by stačil iba jeden "vyliečený" pirát zo 40 a zisk môže developer vynásobiť číslom 2. -
Když si to nekoupí, proč to potom používá? Nechci tak nepoužívám ne?
-
-
Užívání imaginární zkopírované věci kterou si nechci koupit a nikdy bych si ji za peníze nekoupil je irelevantní z hlediska nevytvoření škody.
Je to jiná parketa než klasický hmotný statek. Pokud ukradneš rohlík, který by sis za peníze nekoupil, tak tento bude chybět, někomu vznikne škoda. Nicméně digitální kopie nebude chybět nikde.
V hmotné a materiálně vytvořené věci je vložena práce za kterou chce mít někdo zisk. Nemůže ji brát nikdo kdo nemůže nebo nechce zaplatit i kdyby ji nechtěl zaplatit. Ale software ano. Tam nikde nic nezmizí.
Nicméně potlačovat se to musí, protože se najdou i tací kteří by si to nebýt pirátství koupili. A tam už škoda samozřejmě vzniká. Tihle lidé jsou zloději. A nedá se na ně přijít, -
-
To je fakt neskutecne, jak obelhavas sam sebe.
Software neni imaginarni. Je nehmotny, ale je to vysledek cisi prace. Neopravnenym uzivanim cizi prace vznika skoda.
Digitalni kopie chybet nebude nikde, ale odmena, ktera za vyuzivani neci prace tomu nekomu chybi.
I v nehmotnem software je vlozena prace a obrovska financni investice, daleko vetsi, nez v kdejake hmotne veci.
Zlodeji jsou vsichni, kteri neopravnene uzivaji vysledku cizi prace.
-
-
-
-
Není mozek, není rozumný argument :-)
-
-
Zato tys nás předvedl celou smršť pádných argumentů, že? *15* Take teho mozku mět moc nebudeš, ale nevadí, aspoň nejsu sám, ne? *3*
-
-
-
-
Nechápu proč si tu všichni stěžují na zloděje a ohánějí se morálkou. Co je morálka? Je to něco logického? Jsou to jenom pozůstatky nějakých irracionálních hodnot ze všemi nenáviděného a hloupého křesťanství či jiné víry. Jste hloupý že věříte v irracionální věci?
Myslel jsem že na školách vám vtloukají do hlav pouze logiku, a vzít si něco co můžete mít zadarmo raději než za to zaplatit je pouze logické. Využít situace a obohatit se je logické.
Jestli je to zákonné musí řešit pouze ti kteří ztahují z torrentů kde jsou veřejně dostupné vaše IP adresy.
Co to je za argumenty v dnešní vzdělané společnosti? Nějací zloději a hraní na už tak tenkou strunu morálnosti... -
-
Tak pravil Zarathustra. :-)
-
nemyslim si ze vami uvadzane argumenty su skutocne logicke.Teda su ale len s velmi kratkodobeho hladiska. Z dlhodobeho hladiska ide taketo uvazovanie proti vsetkym.Osobne si myslim ze obohatenie sa na ukor druhych alebo proste kradnutie vedie k zvysenemu sklonu ku korupcii vseobecne a tak davame ostatnym zly priklad ale aj dobry dovod sa chovat podobne.Takymto sposobom sa degeneruje nasledovne cela spolocnost a myslim ze tento zly sposob uvazovania vedie k tomu preco je aspom na slovensku verejny zivot prerasreny korupciou.V podstate tak znacnou mierou prispievame k tomu ze kvalita zivota v tychto zemepisnych sirkach ide do hovien a nadavame na politikou ze preco sa tu nemame tak dobre ako napriklad v skandinavii pritom su len plnohodnotnym obrazom nasej spolocnosti.
-
chalan ma pravdu.. v dnesnej dobe ked je ledva na chleba a strechu nad hlavou proste kupovat hry je uplna blbost.. nech si to kupuju ludia co na to maju a ostatnych nech nechaju napokoji.. kopirovanim o nic vyvojari nepridu.. aj tak by si tie ich 5 hodinove hry ti ludia nekupili
-
-
Mluvi z tebe chamtivost a bezohlednost. Pokud v dnesni dobe nemas na hry, tak je nehraj a bez radsi pracovat. Je vskutku dojimave, jak si zduvodnujete nutnost krast luxusni zabavu.
-
-
Uff, to je síla toto číst. Máš třeba něco nebo někoho rád? Vidíš jen sám sebe a svůj zisk? Doufám, že se nikdy nepotkáme, pane Logiko.
-
-
Heh, jsem pouze snažil nastínit styl uvažování dnešní společnosti, doby. Tohle je kapitalismus, nic než logika a džungle, zde neni prostor pro lidskost jelikož ta neni logická a tudíž je vnímána jako slabost/hloupost a daleko se s ní nedostanete, tedy co se vztoupání v potravním řetězci/pyramidě týče.
-
-
Člověk si může vybrat jestli chce být tou vyvinutou opicí a následovat ego a logiku, nebo lidskou bytostí a objevovat sám sebe a moudrost. Já si logiku a tím peníze a materialismus nevybral, ale většina ano nebo se pouze svezla protože to bylo prostě jednodušší. Ono je také těžké se z toho vymanit, v útlém věku už na vás škola pracuje a možnost výběru je veškerá žádná, lidé ani o možnosti volby netuší a kam to všechno vede vidíte sami. Takhle to fungovat nemůže a všichni co si to uvědomují nejspíš tiše očekávají nějaký zlom, který jak to vypadá se blíží...
-
-
To neni logika, ale hloupost. Je to vrcholny projev hloupeho, kratkozrakeho, bezcitneho a sobeckeho uvazovani. Tezce psychopaticke jedince jako jsi ty by bylo potreba vyloucit z lidske spolecnosti. Ono by vam velmi rychle doslo, jaky vyznam maji "iracionalni" hodnoty, ktere nechapete. A nebo byste se navzajem pozabijeli, take resni. Pro ostatni by to byla exemplarni ukazka, kam takove uzvazovani vede.
-
-
Ale no tak, když vemu třeba takové desatero (né že bych byl křesťan), tak co je na něm tak špatného, zlého? O čem tady mluvím neni žádné náboženství nebo církev, je to princip který funguje stejně tak dobře jako logika, akorát nevychází z animální podstaty člověka ale z té lidské. Horší mi přijde právě ta animalita a kontrola/moc kterou ego potřebuje a ovlivňuje/přizpůsobuje si povětšinou dobré ideje a právě uměle vytváří systémy jako je církev naboženství a všechnu tu omáčku okolo. Rozeznáš to dobře podle toho že v těchto systémech neni člověk jako člověk ale někteří jsou "lepší" než druzí, a mají nad nimi moc.
To o čem mluvím má každý v sobě už od narození, nic k tomu nepotřebuješ.
Spíš se bojím toho co lidé dělají pro peníze, jakožto nástroj logiky.
-
-
-
-
-
Jsem bezvýhradný ateista, až se bojím, že mě pán bůh potrestá...
-
-
Toho bych se nebál.
There is no God.
-
-
-
Tak když už jsme načali to pírátství a ty naše "ubohé" výmluvy zlých pirátů.
Zde pár důvodů, proč lidé stahují:
1. Neexistující dema, která by alespoň minimálně nastínila jak hr vypadá. U mně osobně jsem si stáhl Trine 2, o hodině jsem se rozhodl, že za tu cenu, co se prodává, za své zpracování, co nabízí je fakt ostudné, že mám hru stáhnutou, tudíž hurá do obchodu a mám doma origiál. Tudíž prvním důvodem je to, že člověk nemá možnost si hru osahat, přitom dema byla celou dobu, co si pamatuji. Ještě staré levely, Gamestar, Score, Ikarie atd.
2. Nefungující koupené hry. No jeikož jsem se na Rage moooc těšil, koupil jsem si ho v akci za nějaký ten litřík. Přijdu domů, nainstaluji a hra nejede. Pročtu fóra a zjistím, že je nás víc. No nic, stáhnu a hraji a čekám až mi opraví koupenou hru. Naštěstí opravili, stáhnutá verze smazaná a originál už šlape jako hodinky.
3. Důvodem je to, že hry typu CoD nenabízí "nic nového" a za cenu jakou se prodávají je to naprosto šílené. Čímž to sice neospravedňuje ke stažení, ale člověk by očekával, že za 1500 dostane víc než sinle na 5,5 hodiny pro cvičené opice. Sám mám koupený CoD MF a MF2 a CoD 2, MF 3 jsem si stáhnul, 20 minut hrál, zjistil, že je to MF 2 v jiném interiéru a kvůli multi se mi to nevyplatí a tak šla z pc. Až hra bude za 200-300 stovky, tak poputuje do poličky, ať mám moderní trilogii CoD taky doma. Dalším příkladem je zmrvené DS III. Kamarád koupil, kamarád se málem zabil. Nedodělaný paskvil, kdy základní set stačí na projetí celé hry. No za 1399 náramná hra:)
Neomlouvám piráty, sám jsem občas tím, jak se říká občasným. Ale snažím se podporovat ty, co si to zaslouží a jejich práce je skutečně ocenitelná penězi. Za hry jsem za ty roky otratil přes těch 30 000 a u těch, co mám doma, toho nelituji. Ale věřím, že kdyby všechny hry byli kvalitní, je to číslo mnohem vyšší. -
-
1. se dá relativně kompenzovat sledováním gameplay videi z you tube a prectenim aspon 4 nezavislich recenzi po celem internetu
-
-
z gameplaye tezko poznas jak ti treba vyhovuje ovladani....v recenzich hry casto srovnavaji s tituly, ktere treba nemusis znat nebo se recenzenti venuji pouze dane kategorii, a tak mnohdy ocekavaji od hry neco jineho nez casual hrac
-
nic z toho nenahradí vypovídající hodnotou alespoň hodinové demo....
-
-
To je jen par ze spousty vymluv, kterym si lide omlouvaji svuj moralni poklesek.
1) hodne her dema ma, stejne se kradou, je rada dalsich moznosti, jak hru poznat
2) originalni vymluva, tuhle jsem jeste neslysel, ale pokud mas koupeny original, vznikaji skody jen sekundarni, takze v tuto chvili je lze zanedbat
3) kdyz hra nenabizi nic noveho, neni ani duvod ji piratit, pokud o ni nekdo tak moc stoji, ze kvuli ni krade, muze si ji i koupit -
-
Ty jsi fakt de*ent jejdásku, jinak to napsat nejde.
1. Hry jako Assasin Creed, CoD, Tiberium Wars, Zaklínač 2 a spousty dalších A titulů mají dema? A kde chceš hru poznat? Z gameplay videí? Ze screenshotů nebo recenzí, co ventilují soukromý, neobjektvní názor?
2. TO, že bod druhý nechápeš, to není můj problém. Zkus si to znova přečíst.
3. Platí i pro bod 3, zkus si znova přečíst a možná to tvůj mozeček pochopí.
-
-
Velmi rozumné argumenty.
Ono je to celé taky o nereálných očekáváních vydavatelů. Jedna frančíza se prodává jak šílená (CoD) a pak začnou všichni chtít po svých sériích to samé. Jo, pak to nevyjde a můžou za to přece piráti a vůbec ne fakt, že nikdo už nemá zájem kupovat kopie kopií.
-