Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Napríklad majú druhý najväčší hudobný trh na svete len o chlp menší než USA... to tiež o niečom svedčí
    Najväčší géniovia hudby boli zo západu a všetky hlavné hudobné žánre majú korene na západe...
    s tým súhlasím... ronvako ako automobilizmus vznikol v Amerike ale v súčastnosti najlepšie autá vyrábajú japonci.. je to samozrejme vec názoru ale napríklad najlepšie motorky vyrábaju bezpochyby pritom ich výrobu a konštrukciu sa japonskí inžinieri naučili v československu.. čo tým chcem povedať je že japonci v zásade nerobia nič nové ani nič nevymysleli ale majú schopnosť z každej kultúry a krajiny vycucať to najlepšie a následne to pokombinovať a zdokonaliť... možno keby Japonci neprišli do kontaktu s europanmi tak by ich hudba bola doteraz o zvonkohre... yousei teikoku je dobrý príklad ako vedia skombinovať metal,pop,klasickú hudbu teda nedržia sa striktne žánru.. v ich pesničkach a celkovo japonských sa často použivá organ ako hudobný nástroj ktorý má hoci pôvod v europe tak v modernej europskej hudbe ho počuť nebudeš... len v kostoloch.. ked už si spomenul Dream Theater tak odporúčam toto video https://www.youtube.com/watch?v=5YXpfcZy2Sk
    môžeš to brať ako dôkaz že japonské deti sú vedené k dobrej hudbe a s tým súvisí aj ten spomínaný rozhlad a vzdelanie... samozrejme jedno video o ničom nesvedčí ale na youtube máš plno podobných videi kde japonské decko zahrá na gitare Jimiho Hendrixa s prstom v nose..
    • Opět mimo. Automobily a motorky nijak nesouvisí s hudbou a s tím, o čem se tu bavíme. Irelevantní příklad, red herring.
      Děti jsou vedené k dobré hudbě všude. Třeba v Číně běžně hrajou klasiku už od velmi ranného věku. Je tam spousta virtuosů.
      Zahrát Jimmyho Hendrixe (nic extra technicky složitého) s prstem v nose je jedna věc. Vytvořit takovou hudbu je druhá věc. Mluvil si tady o nejlepším muzikanství a rozhledu japonců (mimochodem, pořád čekám na ten zdroj), což je úsměvné, protože schopnost někoho napodobit, tzn. naučit se noty a hrát na nástroj není o muzikanství, to je jen jeden z aspektů - technická vybavenost. Muzikanství je taky o schopnosti komponovat a hlavně improvizovat.

      https://m.youtube.com/watch?t=2s&v=hvECZ_ZXGqs

      Mimikovat někoho se naučí každý. Každý s dostatem času a tréningu se naučí zahrát Dream Theater. Jsou i děcka, co to zahrajou stejně jako zahrajou Chopina. Dokázat ale něco takovýho vytvořit a být schopen kvalitně improvizovat na téma, dokáže jen hrstka z nich.
      Muzikantsky vzato, ti tví Yousei Teikoku jsou naprostí amatéři v porovnání s Dream Theater nebo prakticky s jakoukoliv průměrnou jazzovou kapelou.
      Mimochodem, pořád čekám na ten zdroj. Očividně tady tobě chybí rozhled, protože zatím si nic, kromě weeb keců a zavádějících informací, nepředvedl. Možná by se to chtělo dovzdělat, protože zatím si neobhájil nic. Jen střílíš na slepo a zamotáváš se ve vlastním fanboyismu.
      • ano každy vie zahrať dream theater ked nad tým strávi dosť času.. to je ako tvrdiť že každy vie vyhrať olympiadu ked bude nonstop trenovať tak prečo vlastne niekto športovcov uznáva ked to teoreticky dokáže každý?
        samozrejme je rozdiel ked niekto komponuje a ked niekto len opakuje ale od deti nemôžeš chcieť aby niečo zložité skomponovali.. čiže ked v 8 rokoch dokáže zahrať tak náročnu skladbu je to viac než dosť a je to dobry zaklad aby neskôr vedela niečo skomponovať... Dream Theater tiež nevedeli hned kompnovať ked zobrali gitaru do ruky.. u nich tiež prebehol nejaky vývoj kedy len skúšali hrať už hotove pesničky a tiež boli inšpirovaný a ovplyvnený staršími skupinami...
        toto tvrdí o japonskej hudbe Marty Friedman jeden z najlepších amerických gitaristov zo skupiny Megadeath https://www.rollingstone.com/music/features/life-after-deth-how-megadeths-marty-friedman-became-a-japanese-superstar-20140819
        Nemyslím si že tento dôkaz ťa presvedčí ale možno ti aspoň niečo objasní.
        ináč weeb je niekto kto má rad anime a podobne a ja sa tejto časti japonskej kultury vyhybam.. dokonca nie som ani japanofil len proste uznávam kvalitnu hudbu ktora sa momentalne produkuje v Japonsku... ked sa zacne robiť najlepšia hudba v Albansku kludne to priznám hoci mi je tá krajina absoltune nesympatická
        • Takže nic, žádný důkaz, že japonci jsou nejvíc hudebně vzdělaní s největším rozhledem? Ok, to sem si myslel. Vaříš z vody nesmysly. Friedman je jeden člověk s názorem. Nikde nevidím žádný fakta, statistiku, jen názor jednoho člověka. Špičkových kytaristů a muzikantů jako je on je velká spousta, to o muzikalitě nedokazuje absolutně nic. Každej lepší jazzovej kytarista má vyšší muzikální schopnosti, než Friedman. Hrát jazz na vyšší úrovni chce obecně úplně jinou úroveň znalostí, sluchu a práce s harmonií, než to, co hraje Friedman. Nemluvě o tom, že jsou tu kytaristi z jeho žánru, kteří ho strčí do kapsy - třeba Abasi nebo Petrucci. Neprokázal si nic, jen fanboyuješ. Nula faktů. Jediným faktem tady je, že na západě je historicky mnohem víc legendárních hudebníků, kapel a skladatelů. To je jediný fakt, který tu vidím. Ty ses očividně rozhodl ten fakt popírat, jako správný weeb fanatik.

          Mimochodem, očividně si nekoukal na to video, co sem postoval. Malá holka komponuje z fleku, improvizuje s vybranými tóny. Tzn. si ignorant, celý ten tvůj odstacec je mimo a jen kličkuješ. Pointa nebyla, že umět něco zahrát není obdivuhodný, protože je to jen mimika, ale že to nedefinuje kvalitní muzikanství. To definuje tvorba a schopnost improvizovat. Člověk, který jen hraje a mimikuje, je v první řadě INTERPRET, ne schopný muzikant. Tzn. děcka, co hrajou Dream Theater nedokazujou nic. Jediný, co tady něco dokazuje, je tvorba a schopnosti vyspělých muzikantů a ty si zatím ukázal jen nějaký průměr (Yousei Teikoku) nehodný diskuze. Už je to fakt nuda, poslouchat fanboye, který nemá ponětí o základních termínech.

          Je to fakt úsměvné. Člověk, který označuje Freddieho Mercuryho za overrated (ignoranství nejvyššího stupně) a nemá ani základní znalosti terminologie (za muzikalitu považuje hraní naučené skladby lol) se tu BEZ DŮKAZU ohání tím, že japonci jsou nejvzdělanější v muzice s největším rozhledem a jediné, čím to podpořil, byl názor jednoho weeba Friedmana a kapelama, který nejsou nic, co by bylo hodno diskuze na úrovni skutečné virtuozity a kvalitní kompozice. Nějaký mainstream metal pop lol, který neurazí. Měl bys trošku přehodnotit svoje hudební znalosti a rozhled hudby, protože tvoje argumentace je na úrovni fanatické fanynky Justina Biebera.
  • tak já si to teda zahraju no
  • Ta hra vypadá odporně...
    • TheGGG
      to si pleteš s divinity
  • "Kvalita hudby se nerozlišuje na současnost a minulost, protože hudba z minulosti je pořád platná a nijak neztratila na kvalitě. Ledaže by ses bavil jen o populární hudbě v hitparádách. "

    takže tým chceš povedať že naši predkovia už vytvorili vela kvalitnej hudby takže my si už môžme dať s hudbou pokoj a nech sa o tvorbu kvalitnej hudby staraju ine narody či ako si to myslel ?
    • Ne. Tím chci říct, že až budou mít v Japonsku takový muzikantský legendy jako má západní historie, tak si zkoušej tvrdit něco o tom, že jsou lepší, protože co se týče hudby celkově, tak nemají nárok, protože hudbu může člověk poslouchat a porovnávat jakou chce, ne jen současnou. Porovnávám veškerou hudbu, historicky, ne jen to, co hrajou teď v TV a rádiu. To není reprezentativní.
      To, že mají lepší mainstream hudbu je hezký, ale to neznamená, že jsou tam lepší muzikanti, prostě tam jinak funguje trh a média. Na západě je taky spousta kvalitních kapel, akorát je nehrajou tolik v médiích, jako v Japonsku.
  • Já vím, no, byla to svým způsobem krásná hra... ale svým způsobem také totálně promarněná šance na nejlepší hru všech dob. PS4 verze mi asi stačí, možná za pár let ve slevě na Steamu.
  • Must........ Have
    • pokud tě baví se dívat na partu cool chlapců jezdících v audi.. které ani nemůžeš řídit.. pak ano
      • TheGGG
        řídit samozřejmě můžeš a co máš proti partě kluků kámošů? Na tom stavělo vše od rychlých šípů až přes některé nejlepší Kingovky... bros before h*es...
        ty snad nemáš kamarády?
      • Koukám, další YouTube hráč.
  • houmrhoumr
    chci
  • TheGGG
    rozhodně kupuji znovu a tentokrát na PC dohraji se všemi DLC, výborná hra zvlášť poté co to opravili
    • Co opravili?
      • TheGGG
        např. přidali alternativní verzi kapitoly 13 a opravili řadu technických problémů a bugů.. plus tady to vydaj se všema DLC lacině a v lepší PC verzi... kdo by to nechtěl
        • Kto by to nechcel? V Česku máš plno japanofobov ktori sú schopní odsúdiť hru len preto lebo hlavné postavy majú lepší účes než oni
          • Stejně tak je tady plno weebů, co si myslí, že japonci jsou ve všem nejlepší. Jako třeba tady seen, kterej tvrdil, jak jsou to nejlepší hudebníci a každej druhej tam je Freddie Mercury.

            Lol. Just lol...
            • "Yousei Teikoku"

              Lol. Japonská verze Amaranth... popový melodie našroubovaný na metal, synťáky a kytary proklatě nízko. Nuda. Namíchanej guláš zvuků a riffů, který už sem tolikrát slyšel. Jako určitě 100x lepší, než Justin Bieber nebo nějaký Locomoco co má 3bil views na youtube, nicméně proti virtuozům typu Dream Theater, Opeth nebo Animals as Leaders to působí jako špatný nalestěný vtip. Muzikantsky. Nikde nevidím ten rozhled a to vzdělání o kterém básníš...
            • "dôvod prečo je japonská hudba lepšia(myslím všetky žánre) je kombinácia hudobneho vzdelania a rozhladu japoncov"

              Cože? To je naprostý nesmysl. Máš nějaký zdroj, kterým to můžeš prokázat? Jediný, kdo má objektivně lepší vlohy pro muzikanství jsou Číňani, protože díky intonaci v řeči mají v populaci několikanásobně vyšsí výskyt absolutního sluchu. Vzdělání a rozhled mají lidi všude možně po světě. Špičkové konzervatoře jsou všude. Ty nejprestižnější v USA a Evropě. Opět si předvedl typický weeb blábol bez nějakého důkazu, který sis vytáhl z paty.

              Když se podívám na fakta, tak největší géniové klasický hudby jsou na západě. Jazz, blues, rock to samý. Všechno má kořeny na západě. Největší pianisti, houslisti, bubeníci, kytaristi - opět západ. Měl by sis trochu doplnit znalosti, protože zatím to vypadá, že si naprosto mimo realitu a jen potvrzuješ moje slova o fanatickém weeboismu.

              Čekám na tu statistiku, že japonci mají nejlepší hudební vzdělání a rozhled. Lol. Takový kec...
            • Japonci majú pomerne dosť celosvetovo úspešných rockových skupín na to že nespievajú anglicky...
              skupiny ako Yousei Teikoku,Imperial Circus dead decadance,Galneryus maju koncerty pravidelne v Južnej amerike,Francuzsku,Skandinavii...
            • ja neignorujem a uznávavam samozrejme aj staršiu západnú hudbu.. rok 1960s som uvidol kedže v tomto období začali vznikať celosvetovo úspešne skupiny ako Beatles a podobne.. takže ešte raz nespochybnujem kvality západnej hudby ale hovorím v akom stave je západná hudba teraz.. Nakoniec japonci ju tiež uznávajú. každé japonské detsko vie kto to bol Mozart,Bach a každé druhé sa učí ich diela na nejakom hudobnom nástroji.. taktiež o britskej vlne je tam velké povedomie.. japonske dieťa ti bude vedieť skorej povedať kto boli rolling stones ako britské ktore viac zaujima nejaky rap, dôvod prečo je japonská hudba lepšia(myslím všetky žánre) je kombinácia hudobneho vzdelania a rozhladu japoncov a taktiež velku rolu hrá že v ich kultúre je nepripustne sťahovať hudbu takže v japonskej spoločnosti je motivácia tvoriť kvalitnú hudbu... zatial čo na západe kvalitná hudba by nebola zaplatená takže je výhodnejšie tvoriť prvoplánové,marketingové hity a navyše je u nás mlada generácia hudobne nevzdelaná takže sa uspokojí aj s nekvalitnou hudbou..
            • "tak či tak briti a europania maju nalepšie časy čo sa tyka hudby za sebou teda roky 1960s-2000s"

              Hmm. Nějak si zapomněl na 15-19 století. Renesanci, Baroko, Klasicismus Romantismus, Blues, Jazz, Swing, Big Band, Beebop, Soul, RnB.

              Jak sem řekl, weeb fanatik. Dám ti jeden tip. Na kvalitu hudby nemá vliv to, kdy byla složená. Tvoje snaha ignorovat západní hudbu za poslední stovky let, aby sis mohl oargumentovat, že japonci mají lepší hudbu, protože mají teď lepší pop, je fakt úlet.

              Mimochodem, japonská mainstream hudba je taky přes kopírák. Hlavní rozdíl je, že oproti západnímu popu mají jinou kadenci akordů (bohatší na běžný západní pop, nicméně nic extra komplikovaného), jenonže tu stejně točí v těch žánrech pořád dokola. Pro někoho, kdo poslouchá jen západní hudbu, to je sice něco novýho, ale z jejich pohledu a historie je to pořád to samý klišé, ty samý popový melodie narvaný do všeho od punku po metal.
            • Kvalita hudby se nerozlišuje na současnost a minulost, protože hudba z minulosti je pořád platná a nijak neztratila na kvalitě. Ledaže by ses bavil jen o populární hudbě v hitparádách.

              Freddie Mercury je jeden z nejuznávanějších hudebníků a tvůj názor je samozřejmě irelevantní. Nemá žádnou váhu. V japonsku není a nikdy nebyla rocková kapela, která byla tak úspěšná jako Queen. Naopak, je tam spousta Queen cover kapel, narozdíl od cover jap. kapel na západě, kterých je nula nic.

              "skutočne kvalitná sa robí už len v Japonsku."

              A to se bavíš o čem? O herní hudbě, o klasické hudbě, o jazzu, o metalu, o elektrické hudbě, o hiphopu, o filmové hudbě? Tahle věta je naprosto nicneříkající weeb fanatický blábol.

              Mimochodem, japonci nejsou nejpracovitější. Nastuduj si statistická fakta prosím. I Češi pracují v průměru víc, než japonci...
            • na tom trvám že su najlepší hudobníci čo sa týka súcastnosti... Freddieho Mercuryho nepovažujem za až tak dobreho hudobnika skor precenovaného... tak či tak briti a europania maju nalepšie časy čo sa tyka hudby za sebou teda roky 1960s-2000s.. dnes je hudba len o marketingu.. skutočne kvalitná sa robí už len v Japonsku.. nemyslím si že su vo všetkom nalepší,su len najpracovitejší a to prináša výsledky... ale viem objektivne uznať ked je niečo z japonska nekvalitne.. napriklad Okamura
          • možno im len vadí, že hlavná postava, ktorá má zachrániť svet pred zlom trávi každé ráno 2 hodiny úpravou svojho účesu.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit