Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • tuco

    Ano, stejne jako odvozovat usly zisk z tzv piratskych, torrentovych, kopii coz se v minulosti, i u soudu, bezne delo. 

    Nicmene, v diskuzi jsem tu nedavno daval link na rozhovor s Phil Spencer z ktereho plynulo, ze existuji ruzne druhy dohod. Krome toho, ze MS nektery projekty financuje dopredu, se da napr dohodnout kompenzace za kazdou unikatni instalaci v ramci Game Pass. Takze mozna priste tak. Podle me taky breci neopravnene. 

    • 0011

      Otázkou je to jaký je rozdíl mezi finanční kompenzací Sony vs MS, což nikdo nevíme. Teď si na Twitteru tvůrci Scarlett Nexus pochvalovali 2 milióny instalací na gamepassu, buďto mají jiné měřítko úspěchu nebo jim to hodně finančně pomohlo, ale smlouvy asi nikdy neuvidíme, takže tak.

      • tuco

        V te vyse zminene diskuzi, pokud me pamet nesali, jsem uvedl trhak Elden Ring, u ktery ho se dobry prodeje daly ocekavat. V takovem pripade, krome nejake nehorazne sumy, by FromSoftware asi na jednorazovou castku neristoupilo - tedy ja bych nepristoupil kdybych  - a smlouva by musela byt za pocet instalaci. Z pohledu MS proplacet nevim kolik tak placnu 8 a vice milonu instalaci (snad i 20 kdyby to bylo "skoro zadarmo" ;),  mozna neni pro jejich sluzbu dobrej deal. 

        Presne jak rikas, do toho my nevidime. Jak v clanku pise Aleš Smutný, muze byt pro vyvojare (ale i sluzbu) vyhodny, coz si posoudi sami a podle toho smlouvy uzaviraji. 

        --
        si jeste rikam .. vyvojari Oddworld maji ted svym zpusobem paku, nebo indikator, pro dalsi jednani s nejakou sluzbou. ty stazeni existuji, coz sice neni rovno prodejum, ale o zajmu to svedci. takova utecha na tu bolistku ;)

  • bodmrazu

    No jo pokud kalkulovali ze prodaji 50 000 a nakonec si hru stahlo 4 000 000 tak se hodne prepocitali. Lidi co ctou recenze a nebo se divaji na metacritic neni az tak moc, lidi hru kupujou mozna podle hezkeho obrazku a nebo ze Abbyho kdysi v minulosti hrali. I kdyby teda prodali pouhych 5% z tech 4 milionu tak to bude 200 000 coz u tak maleho projektu bude uspech. Ale nevime detaily, proste udelali chybu ale mozna stejne nemeli jinou moznost. V predplatnem by generously zisk nekolik mesicu podle vykonu, takhle zhrabli jednotazovou castku. Pripomina mi to trochu jak Sapkowski prodal prava na zaklinace a pak se vztekal kdyz si uvedomil jak to bylo uspesne a ze zadne procenta uz nevidel. Jemu to ale nakonec doplatili. 

    • Tohle je vždycky dost loterie. Sapkowski nevěřil v úspěch herního Zaklínače a snad i odmítl procenta nabízená CD Projektem. Nakonec ho vyplatili, ale v principu to byla jeho chyba. Kdyby první díl úspěšný nebyl a už nepokračovali, Sapkowski měl své jisté tak jako tak.

      Tolkienovi zase Hobita nechtěl nakladatel vydat za fixní částku a vnutil mu procenta. Taky nevěřil ve velký úspěch a nechtěl riskovat vyplacení velké částky předem. Nakonec mu v těch procentech vyplatil mnohonásobně víc. Samozřejmě se nic nedočteme o knihách, který ten samý nakladatel vydal jiným autorům za stejná procenta a byl rád, že neprodělal víc než bylo nutné.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit