Vzpomínáme na zavřené studio Monolith
-
Je to tak. Další půjde Bioware.
-
Tak já vidím jen notifikace na sebe, takže nevím co píšeš ostatním. Nejdřív jsi psal že je mega super a když jsem se tomu podivil, tak jsi mi ještě napsal "určitě, je to vylepšená jednička" takže jsem pochopil, že na svém stanovisku trváš.
Ale fajn, už jsem si to níž přečet, takže ok. Díl kde byly ultra rychlí ninjové si nepamatuju, protože to ani není nutný. On totiž jedinej relevantní díl byla jednička. To ostatní byla parodie a škvár. Ve dvojce zničili podstatu jedničky (atmosféra, AI nepřátel, bullet time se stal naprosto nepotřebnej atd...) a trojka už byla naprostá křeč. Kéž by radši žádný pokračování (ani DLC) nevzniklo. Sice by jsme tady teď psali něco ve smyslu jaká je to strašná škoda, ale na druhou stranu takhle teď píšem jak strašně to dopadlo... ☹
-
Nie, už som napísal nižšie že nie, ale ten diel kde boli tý ultra rýchli ninjovia, to bolo čo ??
-
Monolith budou chybět, sám jsem tady v komentářích často zmiňoval NOLFy či AVP2 a spolu s několika dalšími tituly to jsou pro mě "core gaming memories", ale přiznejme si, že Monolith už dávno nebyl to co kdysi.
Podívejte se na seznam her které vytvořili: https://en.wikipedia.org/wiki/Monolith_Productions#Developed
Většina toho, co jsou dnes legendy vyšlo v průběhu pár let okolo 2000. Nevím no, ale je to hezký náhled na to co je špatně v herním průmyslu. Pro mě Monolith bohužel upadl do kómatu už hodně dávno. Teď jen přestal dýchat zcela... -
Samozřejmě že se rozutěčou.
-
Vylepšená jednička? 😯
Ty jsi blázen 😀
-
Tihle hoši budou chybět, na jejich hrách jsem (stejně jako mnozí další zde) vyrůstal. Proto je mi taky záhadou, proč tu není zmínka o No One Lives Forever 2, která byla po všech stránkách lepší než jednička, a kupodivu má i po 23 letech líbivý vizuál.
Další neodpustitelné opomenutí je pro mě Tron 2.0, jeden z nejlepších cyberpunků (pokud se to tak dá nazvat) vůbec.
Inu, snad se nerozutečou všude možně a třeba zůstanou pohromadě aby bez jhu megakorporací zavzpomínali na svá nejlepší léta. Třeba takový Blood 3 bych si dokázal představit, dnešní doba si o nějakou tu brutální pseudohororovou satiru přímo říká.
Ať tak či onak, nechť se jim všem daří.
-
Tak ano, pozerám gemeplay, nie, dvojka nebola lepšia hra, ja si to s niečim mocno mýlim a neviem s čím... Ospravedlňujem sa, ak som vám pokazil deň... 😉 beriem speť.
-
fear 2? To se ti jako líbí pokračování, které zahodilo všechno čím byla první hra výjimečná? Tady asi spíš úřaduje nostalgie, protože neznám nikoho kdo by to bláto tak adoroval.
-
Dvojka bola vylepšená jednotka? A v čom prosím ťa? Veď FEAR 2 je ukážkový príklad ako zbastardizovať hru vydaním na konzolu. Ani vyklánať spoza rohu sa tam nedalo 😠
-
Veru, Irenko, ja te mam rad i bez penez :D
-
Cate je čistá decká láska. dodnes si pamätám, ako som 1x spustil hru. bola to dvojka, vonku za oknom snežilo, mama práve dovárala obed a ja som sa modlil, aby sa tá hra, čo som dovliekol od kamaráta bežala. a ona bežala. otvorilo sa mi farebné menu, pár rýchlych nastavení a šup do hry. beží, plynulo, paráda... jo, cate zanechala hlbokú brázdu.
-
Tak Fear 2 nebyla špatná hra, asi ani třetí.....
Ale s fantastickým prvním dílem se to nedá srovnávat :)
-
Určite, dvojka bola vylepšená jednotka...Hej, a vieš že bola aj 3ka? To bolo potom čo ??.😛
-
NOLF to jsou vzpomínky. Perfektní hry
-
F.E.A.R. 2 mega super? Tvl to budu předstírat že jsem nečet...
-
Proč, Irénko, proč ?? AVP2 super mega, Fear 1,2 mega super, to sú hry, kôli ktorým som si kupoval herné PC, alebo novú grafiku... to sú hry, ktoré si kedykolvek dám znovu... "Proč" prišli o tieto značky ? Iné štúdiá by už robili siedmy diel...Velmi zlé rozhodnutie a doplácame na to my, hráči !!
-
Mě na Nemesis systému nepřišlo nic zázračného a kdyby o tom všichni nepsali, tak bych si to asi ani nepamatoval. I v jiných hrách se postavy zmiňují o minulých skutcích a setkáních. Nehledě na to, že v mém přehledu velitelů leželi většinu času samé mrtvoly. A vstávání z mrtvých tomu na uvěřitelnosti taky nepřidávalo. Nejméně 5x jsem zabil nějakého Grublika. Hra (dvojku jsem zatím nehrál) byla perfektní jako celek a nemám pocit, že Nemesis by na tom měl tak velkou zásluhu.
Oceňuji zmínění Condemned, to byla a je hodně zajímavá hra. Škoda, že FEAR se už nedočkal důstojného pokračování, stejně jako NOLF - obě hry nemají dodnes žádnou konkurenci, protože nic podobného fakticky neexistuje (a Trepang prostě FEAR opravdu nepřipomíná).
-
Co pořád všichni máte s tím systémem Nemesis?
Nějak úžasné to nebylo......