Přejít na výpis diskuzí
Vzpomínka na Tom Clancy's EndWar - strategii, která předběhla svou dobu
12.9.2015 | Ladislav Loukota
23 příspěvků
-
Ja stejne radsi Ground Control a World in Conflict. EndWar me tenkrat vubec nezaujal.
-
-
Mně se z prostředí moderní války líbil asi nejvíce onen zmiňovaný World in Conflict. Na svou dobu to mělo perfektní grafiku i příběh.
-
-
A opravdu vybornej multiplayer!
-
-
-
WiC pro padák? No to slyším poprvé teda a ten pocit z okolí nemám a už vůbec ne ze hry teda. Naopak, o téhle hře jsem nikdy neslyšel a asi to nebylo úplně ono když je nás víc.
-
her které predbehly dobu urcite par bude (Halo, Half Life, Deus Ex, Thief atd) ale Endwar si nejsem moc jisty jestli do tehle kategorie patri, leda mozna v ocich kovaného stratéga, ale globalne to spis byl pruuser.
-
První a zároven poslwední "strategie" co to zkusila ovládat hlasem... nevyšlo tak se šlo zas dále.... *3*
-
Jsem vubec nevedel, ze takova hra existuje.
-
Toto bola taká hovadina, ako dnes už väčšina hier od Ubisoftu. Dojenie značiek, downgrade grafiky, neoptimalizácia hier, vydanie ich hier ako polotovar - nedokončené a pod. Ubifail.
-
dodnes mi pri vzpomince na tuto hru vrzou zuby :-D tesil jsem se hodne. world in conflict se mi libil, pac to byla predelana naprosto uzasna Ground Control 2. ale politika, valka a jeste k tomu mizerny ovladani (hral jsem pc), nedal bych to ani dnes...
btw: nemyslim, ze byl WIC propadak. nakonec si vyslouzil datadisk a Massive dnes delaji TC: Division. z hlediska cisel to ale asi nebylo nic moc. -
Zajímavý úhel pohledu, ten můj je, že 3D éra strategiím ať už RTS nebo tahovkám opravdu nesvědčí. Není to jen zpracováním (3D kamera, malý výhled..), ale zejména snahou "aby byli přístupnější", což je úplná blbost, ve které si libují snad jen herní recenzenti.
-
-
No...myslim že 3d kamera ve WiC překonává veškeré 2d strategie, co se týče výhledu
-
-
neřekl bych, není skoro nic vidět a je to nepřehledné - https://www.youtube.com/watch?v=FMoN7R7_Ygc
-
-
https://www.youtube.com/watch?v=eyzK_NdnGPw
-
-
Ach moje láska...na steamu běží jen jeden server na kterém se hraje, respektive je jich tam víc ale lidí je po málu :(
Edit: WiC je jediná hra co jsem koupil 2x prvně DVD verzi a když jsem jí někde ztatil, tak pak i na STEAMu....
-
-
Hrál si to? ta kamera byla totálně volná...sám si určil úhel a výšku odzoomování
vypovídací hodnotu má možná záběr někdy okolo 5.30 minuty kdy je kamera nahnutá tak, aby v pozadí viděl nepřátelé, o takovym pohledu by se ti s 2d mohlo jen zdát když si koukal "z ptačí"...ne, kamera ve WiC byla uber super a naprosto skvěle udělané její ovládaní, intuitivní, 100% volnost... -
-
Kdysi jsem to zkoušel a stahuju demo, prozkoumám to blíže.
Ale k čemu to odzoomování je? U her jako staré C&C nebo Starcraft vidíš jednotky na určité ploše a přístup k nim je bezprostřední, je nad nimi plná kontrola, tady to vypadá stejně jako v dalších 3D, že označíš skupinu jednotek a někam je pošleš a tam se něco stane - to ale už hráč neovlivní. Paradoxní při tom je, že boj probíhá z minimální vzdálenosti, takže je to stará mechanika zasazená do 3D s tím, že akorát hráč nemá takový přehled. Podle mě jedno jestli vidíš vzdálenou bitvu na horizontu (3D hra) a nebo ji jen slyšíš (2D hra). Další věc je, že kdyby ta hra byla trošku propracovaná a měla realističtější boj bylo by to nehratelné. V Total War to funguje, jelikož hráč označuje celé formace jednotek a simulace boje je propracovanější, ale i tady je určitá degradace stačí porovnat přehlednost starého Shoguna a třeba Medieval II. -
-
nejdřív si to zkus zahrát...
-
V zivote jsem nemel zadnej problem s kamerou a ze jsem to hral sakra dlouho.
-
-
-
-
-
To si nemyslim. Udelat dobrou strategii je akorat narocnejsi (to se ale tyka vsech her). Podivej se treba na Wargame
-
-
na úvodním obrázku chybí už je bílé vlajky *4*