Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • u Fetha, to je ale Císařem zapomutá díra, ale což, boltrem a chainswordem to dáme zase do pořádku
  • RangerCZ
    For the emperor !!!!
    • Kozy
      Skulls for the skull throne!
      • Milk for the Khorne flakes
  • Hmm, Dark Souls 3 budou ze světa W40k
  • Lawliet
    Už jen tu gardu a jdeme na to.
    • Veskoslav
      Garda je akorát potravou pro armády Chaosu:-P I ty padlí gardisté většinou vyhrávají nad císařskou gardou.
      • Lawliet
        Stejně jako Imperium, tak i Chaos má svojí elitu a co si budeme nalhávat, většina armády chaosu jsou jen fanatici, kteří běží s otevřenou náručí vstříc mojí bolterové pistoli. Jejich masy fanatiků těží jen z nevypočitatelnosti chaosu a jejich charismatických vůdců. Nedělejme z té masy fanatiků s podomácku poslepovanou výstrojí armádu. Bi*ch please!!
        • A copak pravidelné jednotky gardy nejsou taky jenom tlupy sedláku či úlařů s lasguny?
          • Veskoslav
            To jsou trestanecké legie a i ty mají výcvik. Přečti si sérii o Gauntovi. Uvidíš, že každá planeta má svou stálou gardovní posádku.
            • Vždyť to zmiňuje sám autor. Někteří z nich by se neštítili ve spánku podříznout i toho sentimentálního měkouše Gaunta. Tetování, hazard, chlastání, dobře to umějí s noži, jo a nesmím zapomenout to, že hrají na dudy! Jasná kriminálnická sebranka.
            • Veskoslav
              Kde jsi proboha vzal, že Duchové jsou kriminálníci? Rozhodně ne ti, co byli u založení Prvních..... *7*
            • Četl jsem všechno co vyšlo v CZ a když mě omrzí hodiny katechizmu, prokousávám se i Horus Heresy. Ano, sic má skoro každá planeta pravidelnou posádku, což ovšem nevyvrací fakt, že i tak je to kolikrát parta vidláků, s nedokonalou výstrojí a morálkou (což záleží na guvernérovi dané planety). Z příběhů se vesměs dozvídáme pouze o elitních regimentech (jenže když jsme ve vesmíru čítající miliony světů?). Klasická posádka obvykle slouží jako chabá obrana do té doby, než jí zmasakrují odpadlé jednotky IG/nekonečné záplavy zelenokožců/nikdy nenasytných tyranidů anebo zrádné legie. Není obvyklé, že by si na některé planetě dokázali zachránit "prdele" bez toho, aby jim přišly na pomoc regimenty, které se zúčastní tažení v daném sektoru.
              A Gauntovi duchové taky nejsou nic jiného než sebranka potetovaných kriminálníků, kteří mají takové štěstí jen proto, že by bylo pro Abnetta nevýhodné, kdyby je nechal hned chcípnout.
          • Lawliet
            Řekl bych že né. Mají výcvik. Pravidelný nácvik a tréning. Mají velitele s výcvikem a důstojnickou školou. Mají pevně danou, jasnou hiearchii a zbraně, které nejsou vyrobené z garážového náčiní, nebu ukradené, ale takové se kterými chodili na střelnice, učili se je rozebírat, čistit a spát s nimi pod polštářem. Rozhodně není přesné srovnávat gárdystu, který dělá co má s nabíhajícími a vřeštícimi terči, kterými průměrný chaos-uctívající zmetci jsou. Jeden gárdysta vydá na pět heretiků, pokud dělá, co se mu řekne.
      • Magister_Peditum
        V tom je její kouzlo. Nejsou to žádní polobohové, jako Astartes. Vždycky si rád čtu spíš o gardě než o mariňácích.
        • Veskoslav
          Já jak kdy. Osobně nemám nějakého favorita. Spíše Adepti Mechanici jsou moje gusto.
        • wenceslaus
          Přitom v druhé edici byla marína spíš jak Bratrstvo z Falloutu - drsňáci, ale ne polobohové. Pak se to GW rozhodl úplně překopat.
      • Komisař Yarrick by rád něco probral.
        • Veskoslav
          To už raději komisař plukovník Gaunt;) Navíc i u toho je problém, že velí omezené jednotce elitních zvědů, kdy bohužel nemá jak doplňovat rekruty, maximálně nabídnout zázemí jako v případě Veurunských po zničující bitvě o veyrunský úl.
        • wenceslaus
          Třeba to, jak nejlépe na orčí warbosse?
          • přeject ho Banebladem přeci *1*
  • Mohli by udělat pokračování rubačky Space Marine, která mě strašně bavila a měla atmosféru i příběh. Díky ní jsem se začal víc zajímat o W40k.. škoda že už se na ní asi zapomnělo :/
    • Veskoslav
      Protože ta hra je za nejnudnější kapitolu, co se vyskytuje u Mariňáků a příběh taky není kdo ví jak závratný. Dojdi tam, seber to, zabraň zkáze planety. Navíc hra jako taková není špatná, ale není to ono.
      • Souhlas , Ultramarines jsou moc nudný mělo by se hrát za něco zajímavějšího jako třeba za Space Wolves nebo možná i ty vymyšlený Blood Ravens by se svejma psykerama byli dobrý
      • mě bavila, za těch pár hodin co jsem to dohrál mě rubání orků nijak neomrzelo
        • Jo, ale to nebyli ty pořádné bitvy.
          Když třeba na tebe a tvou armádu běží miliony orků. to je pak řež.
          • na milion orků (nebo čehokoliv) si budeme asi muset počkat na trochu lepší hardware :)
            • Také pravda :)
    • wenceslaus
      To bych raději dalí Dawn of War. Space Marine mi nepřišla jako moc dobrá hra...
  • Jo, ale nějak tam postrádám ty nejdůležitější obránce impéria. Bez řádného přísunu gardystů impérium přeci málokdy bojuje.
    Jeden z nás padne, a deset dalších nastoupí na jeho místo.. *1*
  • Imperial guard logic :
    we lost 2, 600, 000 troops and 8,000 tanks
    VICTORY !!!
    *1*
  • Burn the heretic.
    Kill the mutant.
    Purge the unclean.
    • TheGGG
      Ave Dominus Nox!

*14* Night Lords *14*
  • https://www.youtube.com/watch?v=Z_2nM1GEllg

If the Emperor had a Text-to-Speech Device - Episode 1: Adorable Centurion
    Vřele doporučuji, pro každého fanouška warhammeru. Co díl, to perla.
  • A kde jsou Tau? :(
    • Lawliet
      Ví někdo v které knize by se ti maníci měli vyskytnout?
      • Veskoslav
        Tau je v 13. legii v sérii.
        • Lawliet
          Díky
    • wenceslaus
      Pořád si na ně nemůžu zvyknout. Tím hi-tech mi do W40k nějak nezapadaj.
      • Veskoslav
        Hi-tech? V některých věcech jako kybernetika a zbraňové systémy ano. Ale nemají skokový pohon a pohon pro pohyb ve Warpu, takže jejich armády mají nejhorší mobilitu ze všech ras W40k.
        • wenceslaus
          Necestují příliš warpem ne kvůli technologii, ale absenci psycherů. Co myslíš tím skokovým pohonem? Co já vím, je ve W40k cestování na dlouhé vzdálenosti jen skrze Warp a Webway.
          • wenceslaus
            V tom je vždy jistější napadnout Imperium, nebo Tau :-)

*to měla být reakce jinam... sakra
            • wenceslaus
              Ano, i když ve starém Warhammeru měli Slaneeshův kult. Občas se tam někdo dostane - viz obrovský útok Space Marines na Commoragh (Dark Eldar Coddex) a Ahriman, který se do Webway i s démonama párkrát dostal (hledá Eldaří Black Library).
            • BDSM elfové jsou stejně tak zaujatí vůči Slanýšovi jako normální vesmírní elfové, jenom místo toho aby se jeho vlivu bránili pomocí soulstonů, tak radši umučí někoho dalšího a použili ho jako náhradu za sebe (ohledně toho si ale nejsem moc jistý). Proto taky žijí v Cammoraghu uvnitř webway, kde se na ně žádnéj bordel z reálného světa nebo immatéria nedostane.
          • Veskoslav
            Eldeři a Temní Eldeři vyvinuli pohon, který využívá tzv. skoků, kdy urazíš sice menší vzdálenost než cesta Warpem, ale je bezpečnější. Problém je jeho energetická náročnost a příliš málo lodí je jím vybavených. Je o tom zmínka jak v sérii o Vlku, tak v Gauntových duchů. Ale jinak o tom nic moc nevím a nějak jsem ani nenašel na netu no:(

1. zmínka je něco s Inkvizicí, že našli loď, která měla pokročilé systémy pohonu, ale nevyužívala warp, ta druhá pro změnu nějaký vrak, co nalezli Ultramarines a nedopadlo to dobře.

Navíc si myslím, že je i docela logické, že by Eldeři chtěli alternativní pohon. Už kvůli svým příbuzným Temným Elderům bych se Warpu vyhýbal.
            • Magister_Peditum
              Wencesaus: Ještě, že máme Císaře, který naše duše ochraňuje před hrůzami Warpu. :-) Jen by mě zajímalo, co ty duše lidí, kteří zemřeli před tím, než Císař usedl na Zlatý trůn? Buď jsme v řiti a po smrti pofrčíme rovnou do lunaparku bohů Chaosu a nebo (zatím) ukrývající se budoucí vládce lidstva už ochraňuje naše duše před zkázou. Jelikož se zrodil někdy 8 tisíc let před Kristem, tak by to měl celkem pokrytý, jen Kopčem s Veverčákem a další lovci mamutů by asi měli smůlu... *1*
            • Veskoslav
              To vím. Ale osobně jsem myslel, že Temní se právě do něj dostávají, aby získali duše pro své pány.
            • wenceslaus
              Eldaři se warpu vyhíbají (krom Warp Spiders). To od pádu jejich impéria a stvoření Slaneeshe... ten jejich duši ve warpu vidí a ihned se ji snaží pozřít.
              Proto Eldaři nosí kaneny, které jejich duši po smrti uzamknou (jinak všechny duše ve Warhammeru putují do warpu).
              Z toho důvodu se mu vyhíbají i Dark Eldar (ti kvůli tomu ani nemají psychery).
            • Vesmírní elfové nemají moc velkou potřebu warp pohonu protože mají webway která jím umožňuje dostat se de facto kamkoliv potřebují a to samé platí pro jejich BDSM příbuzné kteří ve webway dokonce žijí. Tau buď používají skokový pohon anebo využívají nějaké jejich spojenecké rasy, která je schopna navigace ve warpu. Jejich samostatné pokusy o vstup do warpu dopadli poněkud brutálním neúspěchem.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit