Přejít na výpis diskuzí
Westernové sci-fi RPG Exoplanet: First Contact si bere inspiraci z Firefly a Falloutu
20.8.2015 | Honza Konfršt
27 příspěvků
-
Firefly je srdcovka, zážeh motorů ve vesmíru kde se opravdu nenese zvuk v doprovodu houslí na pozadí? To nejde nemilovat *4*
Každopádně hra jako taková mě moc neoslovila, jde na ní strašně vidět nízký rozpočet se kterým se musí vývojáři popasovat, díky tomu ani ta atmosféra moc nevynikne a ty ala MMO mechanismy ji taky moc nepřidají.
Od stolu se to kecá, ale možná by se měli vykašlat na snažení o realistickou grafiku a naopak zkusit zakrýt její nedostatky a nízký rozpočet nějakou formou stylizace... -
Ten projizdejici raider mi hnet pripomel kvalitni pozapomenutou hru Bet On Soldier *5*
-
Firefly sic neznám ale nevypadá to zle... na scifi rpg...
-
Vypadá to dobře, trochu mi to připomnělo GUN tím zasazením, otevřeným světem a různýma možnostma.
Grafika a animace možná nejsou na dnešní úrovni, ale podle mě starší nebo vypadající starší hry měly vždy svou atmosféru a kouzlo. Takže určitě tohle budu sledovat *4* -
No, takhle - Firefly je lepsi nez Serenity. A ano, bohuzel rada otazek zustane nezodpovezena (i kdyz ledacos lze tusim najit v comicsech). A pokud se zalibi, zustane po dokoukani natocenych dilu urcity pocit nastvanosti, ze jich neni vice. Ale i tak muzu jen doporucit. Mam ten pocit, ze byl zrusen ze stejnych duvodu jako vetsina serialu - mensi nez ocekavana sledovanost.
-
-
Kurna, vedle... mineno jako odpoved pro Starfishe.
-
-
Kdy už se ty kixstartrový kraviny konečně přestanou propagovat. Většinou to nijak nedopadne, nebo jsou to nedodělky (čest výjimkám)..
-
-
Jak si chudák musel sám nakliknout jeden souhlasný hlas *15*
-
-
Třeba ne... je to už děda veterán zažil i pád JDho... bacha na něj. *3*
-
-
Ten stále trvá.
-
-
-
glitchstarter se musí propagovat, aby měla zdejší hipsterská "nezávislá" klika radost a měla nad čím fapat.
-
Měl by sis změnit přezdívku na d e.m e n t :) (blbá cenzura)
-
-
Je to pinhead, tak popichuje.
-
-
Spíš propichuje. *3*
-
-
-
"kixstartr" - myslim ze to mluvi za vse
-
Vždycky jsou lepší konkrétní příklady než obecné tvrzení.
-
Protoze by bez te propagace vubec nevznikly ? a za ty vyjimky ses rad, nerikej, ze ne, i kdyz jsi jim nedal ani korunu.
-
-
Podle mě už herní verze Firefly existuje a jmenuje se Starcraft... nebo možná Firefly je televizní verze Starcraftu? Každopádně obojí je prima.
-
-
Ja jsem nikdy ten umely kult kolem Firefly nepochopil. Mam sci-fi rad, ale tohle byla vylozene jen takova levnejsi odnoz Stargatu a navic jen par dilu, bez sance dostat se do jakekoliv hloubky.
-
-
První řada Firefly rozjížděla velkou a komplexní sérii. Každá z těch postav měla neskutečně našlápnuto a to, že to Joss nemohl dotáhnout do konce a ukázat vývoj postav, mě mrzí snad ještě víc, než že jsem přišel o spoustu zábavy.
Myslím si, že tak krásně napsané postavy se už jen tak někde neobjeví. Každá měla nějaká svá tajemství, nějakou svoji vizi nebo cíl. Každá byla současně člověkem, nikoli archetypem (jak je to třeba ve Stargate) a na danou situaci mohla zareagovat trošku jinak, měnila se, podléhala nebo naopak vzdorovala okolnostem. A ten cast! Oni si spolu skutečně sedli - kupříkladu kulisy využívali i mimo hraní, scházeli se tam a bavili se. Firefly se prostě již opakovat nebude a to v mnoha ohledech. -
-
Divim se, kdyz se z toho nedokonceneho serialu stal nakonec takovy kult, ze se k nemu pozdeji uz nevratili. Nebo uz se hercum do toho nechtelo/nemohli ?
-
-
Herci chteli, ale produkce nechtela. Nakonec z toho fanousci "vydojili" alespon celovecerak Serenity.
-
-
Serenity bylo dobrý. Už dost dlouho mám chuť se na Firefly podívat, ale současně mám strach, že se nadchnu a pak to samozřejmě předčasně skončí spoustou nevyřešených otázek a otevřených příběhů. Nechali to ležet už moc dlouho, herci zestárli a posunuli se do jiné cenové hladiny takže už je to nejspíš nenatočitelné i kdyby snad chtěli. Proč to vlastně zrušili? Američani asi nepoznají dobrý seriál ani kdyby je praštil do hlavy palicí viz několikrát zrušené Community, kde taky maximálně funguje chemie mezi herci a postavami.
-
-
-
-
No vidis, a me napriklad Stargate zase prijde jako preplacana kravina a Firefly se mi libil velmi. Tech par dilu Firefly neni proto, ze by je nechteli udelat, ale proto, ze jej bohuzel zrusili. Kazdopadne, tahle hra tematicky vypada sice zajimave, ale provedeni "na kolene" z toho kouka na sto honu a castka o kterou si rekli na KS taky moc nadeji nedava, ze by se to melo rapidne zlepsi. No, uvidi se...
-
-
Jak se mi kdysi Stargate líbila, tak mi to dnes přijde hloupé. Alespoň ty další série, kdy už jsem byl starší už začínaly být všechny na jedno brdo. Objeví se silný nepřítel, Jackson umře, aby se nakonec stejně vrátil, ústřední tým porazí nepřítele, konec. Atlantida byla už úplně mimo, všichni byli už v podstatě neporazitelní, superinteligentní. Ale byl tam Zelenka, další česká scifi stopa! Pak to předčasně ukončili aby později přišli s Universe, které cílilo na starší publikum. Mělo navazující děj a propracovanější psychologii postav, což se jaksi minulo účinkem protože diváci chtěli další ploché nadlidi jako v SGA, možná byly ty postavy přece jen až moc křehké.
-
-
OT: O kulte Firefly som sa nedávno rozprával s otcom, ktorý je sice sci-fi pozitívny ale tvrdil, že mu firefly prišla ako nuda, nakoľko sa tam nič poriadne nedialo. Stargate atď. majú sice rozpracované postavy, no stále je to hlavne sci-fi, zatial čo vo Firefly máš sci-fi ako kulisu a dôraz je na postavách a ich vzájomnej chémii. Proste iba niesi cielené publikum *4*
-
-
Pravda, to asi nejsem. Ja uz to teda videl dost davno, ale jen jsem si polozil otazku, ze kdyz mam teda rad sci-fi i western, proc se mi to tenkrat nelibilo a tys mi na ni zrejme odpovedel. Dik.
-
-
-