Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Doplnim clanok pretoze je chybny. Putty squad na Amige vyslo len demo (plna verzia sa nikdy do obchodov nedostala) napriek tomu ze herne magaziny dostali novinarske verzie plnej/predajnej verzie hry) z ktorej vysly nadsene recenzie z hodnoteniam 90plus. Hra nakoniec v slabsej kvalite (horsia gfx, hudba, sfx) vysla na snes. Takisto tato prichadzajuca hra nie je dalsi diel ale remake povodnej hry+mozno par novych levelov. Napriek tomu jednoznacne must have a jedna z naj arcadoviek/plosinoviek co som kedy za 20 rokov v tomto zanri hral vratane dnesnych hier.
  • Joo, první Wolfík, to byla krása... Vždycky mi z něj bylo blbě od žaludku (asi problém té perspektivy či co, když jsem se stlačeným mezerníkem hledal tajné chodby *1* ), ale rád na něj vzpomínám doteď.

    RTCW jsem nikdy nehrál, ale možná bych to mohl někdy dohnat.
  • Odulin
    Nostalgiaa approaching. Rok 92, táta koupil na Vánoce 386 66Mhz v "Turbu" myslim...a my se mohli pos*at blahem....mně bylo 9 a bráchovi 8. Ale nebyl to až takovej skok, protože už jsme 3 roky předtím mastili na C128:D Později ještě k 386 někde na výletě v Kolíně zničehonic dokoupil za docela šílený prachy ramku a MK II šel najednou plynule a při troše trpělivosti šel pustit i Bioforge:D
    • Nechapal jsem to nadseni z 3D mnoha hracu v te dobe ta grafika byla priserna hnusna kostickovana postavy jen rozkostiskovany 2D sprity o velikosti 4x8px proste hnus v te dobe byly na Amize nadherne 2D hry a tyhle 3D to byl hnus nechapal jsem jak to muze nekdo hrat a tesil jsem se na to az 3D hry budou v jemne grafice jako 2D a dnes uz jsou mnohem lepsi *1*
      • Odulin
        Jasný chápu nelíbilo se ti to...já byl ale prostě rád za to co bylo a nijak sem tu '"nekvalitu" nevnímal...ono asi ani nebylo proč, když nic lepšího v téhle kategorii nebylo:) Na pc byly tou dobou taky moc pěkné 'jemné" 2d hry, ale tohle bylo zas holt něco jinýho.

        No zas tak strašný mi to ani teď nepřijde:)) --> http://www.youtube.com/watch?v=PuRkDvMku1o
        A co teprve o několik let starší AloneinTheDark1, nad grafikou bys asi taky zlomil hůl a přitom taková božárna:D
        • :) Ještě v 94 jsem jako hrdý majitel DidaktikuM nechápal co všichni vidí na té kostrbaté VGA grafice a to jsem už hrával Wolfa , no ale pak jsem uviděl Ecstatiku a padla čelist i iluze o +- stejné úrovni zábavy ..... No a pak to šlo ráz na ráz Ultima Underworld , Alone , Doom , Destruction Derby , Future Shock , Arena , Duke Nukem 3D ......
          Ale nástup 3D grafiky a akcelerace v 96-97 jsem nesl nelibě , po 2D grafice dovedené takřka k dokonalosti se opět ve hrách pohybovaly "krabice " .... no a na kouklatelnou úroveň se detaily vrátily až s Generaly v roce 2002-2003 *3*
          • Odulin
            "padla čelist i iluze o +- stejné úrovni zábavy"...:)pěkný. Ecstatika byl zajímavý počin...kratší, vypadalo to jako pohádka, ale moc pohádka to teda nebyla.:))
  • Jo Wolf se hrál na klávesnici ne na myši, takže kolega podemnou píše blbiny. My to hráli u otce kamaráda v práci na 486 (tenkrát za 120tis), doma mít takový stroj bylo nereálné, hráli jsme to 3.. jezdili jsme kvůli tomu o víkendech busem přes celý město.. jeden chodil, druhý otvíral, třetí střílel ... nejlepší pařba mýho života :)
    • kubi-wan
      Nesnášel jsem bejt otvírač...
    • strejda nam s brachou z rakouska privez kompa starsiho nez 486 to mi bylo asi 5let pak nam dovez 486 a pak pentium 660Mhz coz bylo naprosty delo....tak nerikej ze bylo nerealny mit doma PC i v tyhle dobe :)
      • Záleží jakou dobu máš na mysli. To musíte být velmi zámožná rodina, asi nechápeš co to bylo 100 tisíc tenkrát. To nemáš ani dnes. Já měl třeba pentium jako první na celé základce, tenkrát za 50tis (dodnes nechápu, že ho naši koupili) ..
        • No rok 93cca sme meli kompa kterej mel jenom cernej monitor a zeleny pismo a byla tam hra tenis a neco jako prehistoricky sim city a rok potom uz sme meli barevnej to byla myslim 386 a pak prave 486 to byl rok 96 maximalne...jo meli sme se lip asi teoreticky lip, tedka uz to neni takovej slagr :D
          • ááá toto je pekný obrázok *4*

            http://www.sallyx.org/images/zajem/intel/inzerat.jpg
            • Nostalogie jako blázen... a 200W zdroj u 286tky to je masakr :)))
          • V 96 už 486 nebola cenovo až tak nedostupná záležitosť... To už prišli na trh 200Mhz Pentiá, ak si dobre pamätám... Pre porovnanie - 486 vydal Intel v r. 1989 *3*
            • Já si pamatuju, jak jsem měl v roce 2002 AMD Duron 950 mhz, geforce 2 za 30 000 a za rok jsem byl rád, když jsem spustil vůbec nějakou hru, protože všecko už chtělo aspoň geforce 4 s podporou pixel shaderů *1*

              Teď mám už 4 roky starý comp (až na výměnu grafiky, která mi odešla) za 17 000 v době koupě a pořád vše rozjedu plynule. Pravda, že Crysis 3 sice na minimální detaily kvůli slabšího procesoru, ale i tak vypadá dobře a nestěžuju si.
    • Hanzales
      Blbiny nepíšu. Šlo i pohybem myši nahoru/dolu chodit dopředu/dozadu a do stran se rozhlížet. Blbý jsem byl já, že jsem to tak nějakou dobu hrál ;o) Taky píšu, že jsem to hrál u kamaráda, jehož otec měl doma 386ku v době, kdy mně se o PC ještě ani nesnilo. To přišlo až v době HL1.
      • ok
  • Hanzales
    První Wolfenstein: PC taťky od kamaráda o dvě patra výše (386), modré zápěstí od myši, vykulené a odpálené oči. Taky ruloval prince, později flashback, doom, system shock, ale wolf byl takový první kulerváč, myslím.
    Druhý Wolfenstein (RTCW): Očekávání bylo doslova neúnosné, výsledek byl jen malinko méně dokonalý, ale i tak. Spousta herních momentů vryta do paměti dodnes, parádní plamenomet a těch hodin v MP. Třetí Wolfenstein mne při prvním hraní bavil, i celkem dost, ale nějak jsem se k němu pak už moc nevracel. No a do tohohle Wolfensteina vkládám zase trochu nadějí. Sice bych taky radši, kdyby tam byly sci-fi prvky jen v malé míře, ale zatím to na mně působí, že by to mohlo být přinejmenším lepší, než ten Wolfenstein poslední. Nechme se překvapit, no :)
    • Hmmm artworky vypadají slušně , ale co ty nové obrázky ? Podané ruce na plakátu , Helvétský kříž na mechovi by byl OK ale "kotva" na náramenících ? Začínám se obávat .....
    • Prvy Wolfenstein, IBM PS2 286, ked boli v dalsej miestnosti nepriatelia, tak sa to pri otvarani dveri na chvilu zaseklo pretoze dotahovalo data z diskety. Som sa aspon vedel pripravit :D
    • BelaJBB
      Nehral sa Wolfenstein 3D a Spear of Desiny na šipkách ? Hlodavcom sa len strieľalo, aspoň sa ni zdá. *3*
      Hm, tak pištoľ s laserovou "rezačkou" ... Ach jo zlatý starý Wolfík.
      • Hanzales
        Tak všechno jsem hrál do Terminátora na šipkách, jen u toho Wolfa jsem byl ještě malý špunt. Uvízlo mi v paměti, že jsem tou myší i chodil. Pak jsme asi na to přišli, že šipkama to bude přeci jen pohodlnější.
  • ...hmm...tak toto je úžas
  • "informace články najdete v článku " ..... a po rozkliku článku koukám a Wolfenstein tam ani není ... ehmmm zmatení mysli nebo advanced AI pro generování obsahu článku ?
    • Hanzales
      Je tam jen odkaz : http://konzolista.tiscali.cz/articles/onearticle?link=wolfenstein-the-new-order-174426 Ale je to česky, takže si to může počíst úplně každý ;o)
      • *3* Ale k tomu nemusím klikat na článek a ani Wofa dávat do nadpisu .....
    • Tyvoe přesně tohle jsem chtěl napsat, ale pak jsem se na to vyprdnul :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit