Přejít na výpis diskuzí
World of Warcraft: Cataclysm – dojmy z hraní
3.1.2011 | Redakce Games.cz
119 příspěvků
-
Je to tu zase, to nadávání na "dětskou malovanou grafiku". Jenomže ta právě k WoW sedí, vychází ze třetího dílu Warcraftu a dělá právě svět barevný a rozmanitý, členitá krajina a spoustu detailů. A rozhodně to není důvod to nehrát nebo alespoň nezkusit, ale stalo se z toho takové klišé. "Nehraju wowko, protože jsou to omalovánky." To je věta na zabití *4* Většina lidí viděla jen pár screenů ale na vlastní oči neviděla ten živoucí svět v pohybu.
Nedávno jsem zapnul LOTR Online, předtím jsem zkoušel i Lineage, je to možná pěkné, ale svět tam působí hrozně prázdně, v tom je WoWko jedinečné, všude se něco hýbe, tu strom, tu keřík, tu kámen, v obou výše zmíněných hrách jsem běhal po holých pláních a kopcích a kde nic tu nic *10* -
-
LOTRO melo v dobe sveho vydani jednen z nejkrasnejsich grafickych kabatu vubec. A ani to nebylo (narozdil od napr Age of Conan nebo Everquest 2) prehnane narocne. Nektere screeny ze hry vypadaji i dnes,temer 4 roky od vydani, jako fotky. Takze vazne nevim co jsi videl. Zrejme jsi na to nemel dostatecne kvalitni PC. Nebo jsi jen cetl recenzi zde na TISCALI,kteri jsou uz znami tim,ze u temer vsech recenzi maji obrazky z her na low ci medium detaily. *2*
-
-
Když píšu "zapnul" tak to znamená hrál, ne že jsem viděl screeny. Wowfan možná jsem, ale to neznamená, že nehraji nic jiného (teda teď už nehraji ani to WoWko) a že říkám, že vše ostatní je shit. Vím co jsem viděl, mrtvý svět, takový, těžko se to vyjadřuje, neosobní, prostě jsem z toho měl pocit, že je to holé.
Zkoušel jsem spousty mmo, free i placených, jestli nenarazím na něco, co mě bude bavit jako wowko, když jsem s ním začínal, ale bohužel, nestalo se, žádná ze současných MMO se tomu nemůže vyrovnat, co se týká hratelnosti. To, že je v AoC či AIONu bezva DX 10 grafika a miliony polygonů ještě neznamená, že to je dobrá hra. A taky to je vidět na odezvách hráčů *4* -
-
Nikde WoW nepomlouvam ani nekritizuji. Pouze jsem reagoval na tvuj nepravdivy post o ''puste grafice '' v LOTRO. Ze ti sve thry nesedl je zase uplne jina vec. A ano,i v LOTRU jsou puste plane,ale kdyz jsi na puste plani,tak tam asi zadne stromy,kvetinky a ja nevim co cekat nemuzes.
-
-
Nemyslel jsem to tak, že pomlouváš WoW, ale tak, že se nebráním jiným hrám, že nejsem člověk typu "Jedině WoW, ostatní MMO jsou shit" nebo "Jedině CoD, žádná jiná FPS neexistuje", že rád zkouším a hledám jiné hry, které by mě chytly a posadily na prdel dlouho do noci *4* A proto jsem vyzkoušel tuny MMO, přes Ragnarok, Anarchy Online, Lineage, SW: Galaxies, LOTRO a já nevim jaké další, bezpočet free klonů (ale 100% klonů *1*, to člověk až někdy zírá, jakou mají drzost a kopírují a kopírují) Lineage a WoWka a zádné MMO podle mě nedosahuje kvalit a propracovanosti WoW a Ultimy Online *4*
-
-
-
-
v Lotro-vi nikde nic??? to si mal asi len premenovanu hru... vidiet ze si WoWfan!!! :D
-
-
lotro je strasne male a v lineage 2 jsou ooooobrovske prostory... delane pomoci ctrl +c ctrl +v
-
-
-
Mam moc rad lidi, kteri nejdriv reknou, ze se jim nelibi omalovankova grafika WoWka, pak reknou, ze je ta grafika hnusna, pak vychvali neco jineho, pac to ma proste cool grafiku a nakonec pri mass pvp museji vypinat zobrazovani postav, pac by jim to stroj neutahne.
-
-
WoWkoooooooooooooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! *1* *1*
-
-
Kdyby spíš udělali Wacraft 4.....
Já chápu, že musej furt něco robit pro tu obří masu, která WoW hraje, ale podle mě kdyby nerobili, tak se stejně nic nestane, protože vetšina WoWkařů stejně už neví, co jinýho by dělali. (Neberte to nějak osobně ) *5* -
-
Taky si myslím, že Warcraft 4 není jen název pro hru, na které se nedělá. Takový konec pre-produkce by byl možná realný.
-
Někdy před rokem se jeden z vývojářů prokecl, když něco srovnal s připravovaným Warcraft 4. Od té doby ticho po pěšině, každopádně jsem někde viděl součty vývojářů Blizzardu a kdo na čem pracuje a právě jim tam dost "přebývalo", z toho plynulo, že musí mít ještě nějaký neoznámený projekt. Třeba to je nový Warcraft. Ale řekl bych, že je to opravdu otázkou času, kdy ho vydají nebo udělají *4*
-
-
Warcraft IV nebude. Blizzard dělá novou on-lineovku (název teď neřeknu), ale dá se to najít na netu. Podle Blizzardu nemají lidi na Warcraft IV. Když si uvědomíme, že se dva-tři týmy specializují na WoW (minimálně bych to tipnul ještě na dva datadisky), jeden tým má na starosti bugy ve WoW a další věci, jeden tým se stará o Starcraft II, další o Diablo III a aby toho nebylo málo, mají ještě lidi na právě novou on-lineovku. I když je Blizzard dost velká firma s obrovskými zisky, tak podle CEO (nebo vice prezidenta, fakt nevím, kdo ten rozhovor prováděl) nemají prostředky na tvorbu Warcraftu IV, sice bych si ho přál, protože 1 až 3 byly skvělé hry, ale v horizontu 3-4 let to nevidím reálně - co rok to jeden datadisk, plus ostatní hry. A ještě jedna prognóza pro ty, co hru odsuzují kvůli grafice, WoW na ultra detailech vypadá hodně dobře, ale od kdy jsou hry tohoto typu o grafice, podle mě je to o nějakém příběhu (i když zatím nedokončeném, přece si Blizzard neodstřihne 10-11 miliónů uživatelů), ale taky je to o nějaké komunitě lidí, nehledě na to, že ta hra začínala v době, kdy bylo vrcholem nějaké 2GHz jednojádro, 1GB Ram a grafika s 128-256MB, přičemž s každým datadiskem se ta grafika přece jen zlepšovala. Taky asi nejde porovnávat WoW s GW, protože koncepce obou her je odlišná (nemyslím teď levelování atd.), ale naprosto rozdílná grafika, placené vs neplacené a podobně.
-
-
warcraft 4 má šanci v případě že wow přestane táhnout a já jsem všema deseti pro stejnej facelift wacraftu 4 jako tomu bylo u starcraftu 2 jenomže to by wow zabilo no takže se to nejspíš nestane
-
-
proc by to zabijelo wow ?
podle me se stane asi toto:
wow ma skoncit porazenim plamenne legie v poslednim datadisku, kde bude max lvl 100 (podle blizzardu)
potom blizzard skonci s vydavanim datadisku, vyda warcraft 4, kde zacne novy pribeh a ten pak rozviri WoW 2, kde zacne vycucavat jeste vice penez z lidi :D
-
-
-
Kdyby WoWko bylo SP, tak je to hodně dobrá hra...
-
"Nestačí pouze valit damage, je nutné to správně zahrát a správně se pohybovat. Není to nijak těžké, každopádně je to vítané zpestření rozbíjející grindovací rutin"
A preto polovica WoWkarov, ktori zacali hrat na najhorsom WoW datadisku WOTLK, kricia na Cataclysm: "Fail" A preco? Pretoze musi porozmyslat aky spell kedy pouziju.
Ano, questi su easy ale na druhej strane - novacikovia, ktori este len pridu prvykrat na wow, pre nich to nebude easy.
Ved WoWkari uz si nepamatate ake to bolo hrozne expit v Barrens? Teraz to je uplna ina kava. Ziadne behanie cez celu mapu na 3x. Teraz to je pekne rozdelene, tam kde sa robi quest tam ho aj odovzdate. Nevravte ze to je nie je dobre! :).
Kritikom Cata odkazujem: Skuste si Trial a potom kritizujte.
PS: Dufam ze recenziu bude robit clovek, ktori hraje wow minimalne od dob TBC :) -
-
podla mna je to hrozne, treba sa ucit taktiku na kazdeho bossa a pozerat videa, citat clanky jak v skole. Je to samy skript
-
-
a to jako chceš aby ti bossove jen stáli a koukali jak je řežeš? To by asi nebyla moc zábava. Právě to že na každýho bosse je jina taktika děla pak tu hru zabavnější a taky je to pak vetší výzva a díky bohu za to že už zase v heroic dungeonech je potřeba ju znát taky a navic se zase vrátil crowd control, to co bylo ve wotlk byl špatnej vtip.
-
-
Přešně tak, Barrens už nesnáším, když dělám novou postavu, tak už se jim snažím obloukem vyhnout a radši grindovat jinde, než dělat questy tam *1*
-
-
Máš hrát za alianci, ne za nějaký oplzlý horďáky *1*
-
-
FUUUUUUJ, aliance? FUUUUUUUUJ *1* *1* *1*
-
-
-
-
Já přestal s WoW před rokem. Ale staří známí mě ukecali abych to zkusil. Jsem velice překvapen. Levelování je konečně zábavné, má smysl, nějaký cíl. Je super, že jsou všechny q provázané chainem. Aspoň jde vidět, že se věci pohybují, někam směřují. A ne, že se nějak plácáte v lokaci.
Sice slíbili větší obtížnost v dungách. Ano ta tam opravdu je. Ale už když máte výbavu z HC dungů. Je to to samé jak ve WotLK. Jeden velký pull. Ještě, že jsem zažil ten progres. V dungách. Jsem za to rád. Raidy jsou těžké jak mají být maximální spokojenost.
Tady se změnou talentů a mechanismů u některých class. Jde poprvé vidět to heslo "Easy to play, hard to master", snad to píšu správně. Tady to je opravdu tak. Někdo kdo ještě nebyl ani HC dung dělá víc DPS než plně nagearovaný z HC dungů + plus epicy za repku atd. to samé platí u healerů a tanků. -
Americke deti kricia na forach. Nerfnite HC- dungeony inak zrusim konto. Iny zase pisu. Spravte to urobite nam tym sluzbu.
-
Je to zajimavej pokus o zachranu WoWka,ale uprime si myslim ze celkovy koncept hry uz je proste old a jsou nove a daleko zajimavejsi projekty...Osobne jsem hral betu hry Rift a muzu rict ze mile prekvapila. Mimo jine se blizi vydani Guild Wars 2 a za rok snad budu mit tu cest drzet v ruce cerveny svetelny mec a uzivat si svet Star Wars v SW: The Old republic. Jeste jedno velike zelizko v ohni maji tvurci legendarni Lineage 2 a tim je Tera online.... rok 2011 bude moc prijemny pro MMO hrace :)
-
-
"Je to zajimavej pokus o zachranu WoWka" *1* *1* *1* Ty jsi snad od Silvestra ještě nespal, jinak tenhle výrok opravdu nejde brát vážně. Nebo si fakt myslíš, že hra s více než 10 miliony aktivními hráči (jejichž počet mimochodem stále roste) potřebuje "zachránit" ? *1* I Blizzard v jednom z rozhovorů řekl, že další jeho chystané MMO Titan, jež má vyjít až někdy 2013+, rozhodně NEMÁ nahradit wowko. Proč taky nahrazovat hru která je jasným králem svého žánru a stále má (a věřím že i bude mít) hráčům co nabídnout?
-
Já myslím že gw zas tak dobře nedopadne, nc soft má v poslední době prostě smůlu a taky sklon k tomu že jejich hry jsou jedna velká tuctovka od tabula rasa která se dokonce dočkala zrušení a z Aion který se začatků ohromoval hráče originalitou toho taky moc nezůstalo a tak 70% lidí odešla ke svým původním hrám, ikdyž mám gw předobjednán tak tomu prostě nevěřím, já osobně věřím že po velkolepém zahájení do kterého natečou miliony a miliony dolarů příjde po nějaké době (tuším že ne moc dlouhé) chladný pocit z něčeho co sice na pohled vypadá epicky ale vlastně se nic zas tak skvělého nestalo. SW tor se taky těším a musím říct že bioware věřím osobně nejvíc ze všech vývojářských firem co znám tak doufám že se zpracování dočká kvality kterou podávají u jiných her, a z Tera jako původně ohlašovaný lineage 3 mám stejný dojem jako z aion a gw akorád že má ještě menší šanci než gw na který NC sází nejvíc.
-
-
GW2 si ziska hodle lidi diky tomu ze nevyzaduje poplatky a ma v druhem dilu hodne veci ktere hraci postradali v prvnim ( za me je to treba to ze jsi mimo mesto chodil jen se svou partou a nesetkal jsi se tam s jinymi hraci a tak podobne). Aion je uzasna hra jenze NCsoft nezabranil rozsireni botu a proto uteklo mnoho hracu. Nastesti s Terou online nema NCsoft nic spolecneho, protoze vyvojari kteri na ni pracuji odesli z vyvoje Lineage3 po tom co zjistili kam by se mel vyvoj ubirat a zalozili vlastni studio (BlueHole Studio) a nasledni byl projekt Lineage3 zrusen. Tera online nabidne neuveritelne mnozstvi novinek uz jen soubojovy system bude neco nevydaneho).
Doporucuju juknou na Rift, ma zajimavy koncept valky ktera je tam vedena a celkove to dobre zaujme...
K SW:The old republic neni co dodat,Bioware maji mou plnou duveru a muzu rict ze jejich hru bych si poridil ikdyz bych o ni nic nevedel. Oni jsou mistri zanru RPG a plne verim ze sve zkusenosti zuroci i v MMORPG .) -
-
Ještě chci podotknout že tady publikuji svůj názor a ne nějakou pravdu nebo něco podloženého, jedná se o diskuzi, takže v případě že jsem se v něčem zmílil se omlouvám :D
-
-
K tomu Aionu, me bavil asi mesic mozna o chvilku dyl a pak jsem utekl zpet k Lineage2. K vyvoji Tery se koukni jestli chces na teraportal.cz je tam hodne infa o tom jak to bude vypadat a myslim ze ten koncept ma velikou sanci na uspech. Jedine co jsem videl stejne s Lineage3 byl jeden screen mesta a ten jeste nebyl ofiko L3, nakonec je to z Tery. :) Moc oficialniho infa jsem nepochytil o L3,takze nevim jestli si neco BlueHole nechali kdyz odesli z NC softu. Guild Wars jsem hral taky jen chvilku a jen puvodni prvni dil, odradilo me prave instancovani sveta mimo mesto chodit jen s partou mi prislo divny.... Taky netusim jak moc toho zustalo pro GW2, nekde jsem cetl ze by to melo nejak pribehove navazovat nebo ze by to melo byt to co se delo pred GW1. Kazdopadne se mi ten svet libi,co si budem lhat ta grafika je fakt pekna a vyber ras taky pomerne zajimavej takze to docela nalaka.... Vyhrou pro me je ze to bude bez poplatku koupim si hru a muzu se k ni vratit kdy budu chtit a nebudu muset nikde narychlo posilat mesicni platbu.
Pro me prozatim zustava best MMORPG Lineage 2 ...stravil jsem u ni s pauzama 5 let :D
Taky prezentuju svuj nazor nerac bych aby to nekdo bral jako bernou minci,preci jen to nemusi byt vse pravda :)
-
-
S tím že s tím NC soft nemá nic společného bych tak docela nesouhlasil protože screenshoty a koncept který publikoval NC soft zhruba úřed 5ti lety a prohlašoval ho za l3 zůstal, nic se nezměnilo, takže pokud nějací autoři odešli a založili svoji firmu pořád platí že vytvářejí hru kterou publikovali jako l3 ještě pod NC soft. Aion úžasnej, já nevim hrával jsem ho ale prostě, podle mě třeba pvp nestojí za nic já nevim ale tenhle systém otevřeného světa nefunguje a vím to protože jsme tenkrát přišli jako celá guilda která hrávala Age of conan a z 60% jsme se přesunuli k Aionu, ale prostě ne za tím si stojím ať už je aion graficky nebo jakkoliv úžasně vypadající tak nefunguje a podle mě ani nebude protože autoři sázejí na špatnou kartu a boti nás sice štvali ale o tom to není, nikdo neodejde ze hry která ho baví a vytvoří si tam svůj vlastní svět kvůli botům. K tomu gw 2 bych si osobně přál aby jim to vyšlo, dali si na tom hodně práce, udělali obrovský a celkolepý svět stejně tak města ano dotvořili věci které hráčům v 1 chyběli ale taky tím stvořili hru která toho s gw1 zas tak moc společného nemá, chci říct nový systém možná i nový svět? Já bych teda na hardcore gw hráče zas tak moc nesázel, teda ano na pár měsíců ale myslím že ten záměr autorů šel k tomu aby přitáhla co nejširší publikum a hru i tak publikuje, přiznám se že gw1 sem hrál opravdu málo, a nevím kolik toho zůstalo věrno původní hře ale nejsem si uplně jistý. Abych to shrnul tady všema těma řečma co sem napsal podle mě zéměr byl ten ,,máme pro vás zbrusu novou hru která se jmenuje guild wars 2 ale kdyby se jmenovala World of NC soft bylo yb to jedno protože je všechno úplně nové a epické a obrovské tak podtě a kupte si nás" tenhle pocit ze hry mám a ne že bych ny tom viděl něco špatného vždyť to tak dělá spousta firem, jen prostě v podání téhle firmy z toho mám trochu obavy každopádně koupím, vyzkouším a doufám že budu překvapen. Jinak do té doby pro mě nejlepší hra od nich zůstává Lineage 2.
-
-
S GW2 bych to nevidel tak cerne. ArenaNet, kterej je tvurcem sice patri pod NCSoft, ale jsou to puvodne uprchlici z Blizzaru. Navic maj od NC v podstate volnou ruku, protoze je nechvaj pracovat v rezimu bude to hotovy az to bude hotovy. Tenhle styl prace si dneska muze dovolit jen Blizz a este tak mozna BioWare, kdyby jim po hrbetu nebehalo EA. A jestli GW2 prilaka stary harcovniky z GW1 bude zalezet jen a pouze na PvP.
Ja bych dal GW prednost pre L2 temer kdykoliv. Vyslovene totiz nemam rad, kdyz me hra nuti grindovat.
-
-
-
-
-
No tak k těm záporům, to teda nevím co vám na questech příjde jednoduché, questy nebyly nikdy lepší a od původní verze se dost změnili a hlavně jsou mnohem zábavnější a pak to druhé že od 80 je to příliš jednoduché a lineární, já nevím můj názor je že pochybuju že se hráč po 80 lvlech bude chtít patlat s questy u kterých 10x umře a budou bůh ví jak složité, já osobně bych lvl ani nezvyšoval a přidal obsah pouze pro 80. Pro mě nejlepší datadisk ikdyž sem wow už dávno pověsil na hřebík, jak grafika tak obsah hry se obohatil, zjednodušili se věci které byly složité a hlavně talenty a přetvořily se questy tak aby v nich šlo o víc než je zabij a přines, co mě osobně vadí tak přetvoření se stále pořád nedočkalo to v co sem doufal například design armoru a to že vidět je pouze helma ramena a občas i boty nebo rukavice a to ostatní jako chestka nebo kalhoty jsou na těle jenom namalované zůstalo, přitom herní postavy jako arthas a spol jsou skvěle vymodelovaní pořád si říkám proč se na hráčích v tomhle ohledu tak šetří jako by autoři chtěli aby je pohltil jejich svět ale ze sebe hráči neměli vůbec nic, je tam hodně vylepšení ale i tak toho autoři dost odflákli, pořád ale nejlepší co zatím zlizzard ve wow předvedl opravdu dobrá práce a po tom wotlk který pro mě osobně byl propadák se není zas tak čemu divit :)
-
-
Starej engine .., navíc i Blizz by se mohl pokakat z toho předělat tolik brnění co do dnešní doby ve hře je. Tím neříkám, že by to těm postavám nebodlo.
-
-
já taky nejsem pro předělání všech ale jen těch nových 85 možná max 80 - 85 protože pochybuju že by někoho vzal vymodelovanej armor na 20 lvl kterej za hodinu vymění
-
-
Souhlasím, a questy jednoduché nejsou. Jelikož hraju za Warriora tak se musim příznat, že pobít ty elitní jednotky bez samohealu je skutecne narez. A zábavnost questů vzrostla až neuvěřitelně:) více cutscén a vtipné dialogy. Linearnost mi ani tolik nevadila, jelikož questy mají konečně větší smysl...
-
-
Vy ste ale ubožáci world of warcraft je ta nejtrapnější hra pro děti ve věku 3+1 TAKŽE FUCK ALL
-
-
Někdo tady závidí že to nemá hahahahah XD
A nebo že by mu ještě nebyli 3 roky takže závidí že nemůže hrát? XD
A co je pole tebe nejlepší hra? Teletubies? XD -
Vytáhní si tu svíčku z řitě, nedostává se ti k "mozku" vzduch.
-
Vzdy me velmi potesi kdyz si muzu precist inteligentni komentare na urovni a ja Vam za ne dekuji, pane Drago.
-
Jestli by to hrály tříletý děti, tak celá naše civilizace je zatracena.
-
Napsalo dite ve veku dvou let *3*
-
-
Pokud by to napsalo dítě ve věku dvou let, tak je docela geniální. Já ve dvou letech neuměl nic :-)
Mistře Drago. Tvůj post nám ukazuje inteligenci bublajícího bahna, takže bych tady své projevy o tom, že WoW je nejtrapnější hra pro děti věku 3+1, nevykřikoval.
-
-
S osobními útoky si běž na Idnes, tady na ně není nikdo zvědavej! Jestli nejsi schopen normálně diskutovat, tak sem prosím nepiš.
-