Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • TheGGG
    Nasmál jsem se, takhle si v Emerice představují temnou fantasy? *1*
  • Daniell605
    Jasný důkaz úpadku dnešního člověka.
    • To ti stačí trochu málo na takhle silné závěry. Kdyby takhle postupovali vědci, žili bychom ještě přinejlepším v době páry. *3*
  • Magister_Peditum
    Není na Apríla trochu pozdě? *1*
  • No lol jednodušší tutoriály hry, která již jednodušší snad ani nemůže být ... tady je opravdu krásně vidět, jak lidské pokolení degeneruje: co mladší generace, to větší a větší tupci ...
    • Shania
      vsimni si, ze skoro v kazde hre a to hlavne fps, prvni co ti hra vysvetli, je cim se pohybujes... a to i presto, ze se vsechny fps hraji skoro stejne, tak jak je to mozny? Protoze jsou tvurci chytri a cili i na nove zakazniky co nikdy hry nehrali, nebo hrali jiné žánry.

      WOW rozhodne neni jednoducha hra, ano muzes v pohode hrat hru a mackat jednu klavesu, levelovat solo, ale to z tebe nedela dobreho hrace. Vzdy kdyz se do nejakeho MMO vracim po delsi dobe, tak mam sakra co delat se ve vsem vyznat a stravim dost casu na forech, koukam na lišty plnych skillu ktere jsme zapomnel na co vlastne jsou.

      Pokud nechces byt pritez pro team, tak ve wow musi delat celkem narocnou pripravu, i kdyby to znamenalo jen naprosty zaklad, jako zjistit si presnou rotaci, projet si v mr robotovi jak si změnit spravne staty na vybaveni a procist taktiky. Vsechno samozdrejme muzes zjistit na vlastni pest, ale pokud nejsi fakt dobry hrac a theorycrafter, tak nemas vpodstate sanci byt na podobne urovni. To je jen zakladni teorie, aby jsi nebyl kotva co tvuj raid nebo pvp tema tahne ke dnu. Pak se samozdrejme musis s nima aspon trochu sehrat. Takze jestli nic, tak WOW po tobe pozaduje o dost vetsi pripravu nez vetsina jinych typu her.

      Co se tyka raidu ve WOW, tak co se tyka hernich mechanik, tak jsou raidy dnes daleko slozitejsi nez kdy predtim, cela vanila, BC, WTKL se slozitosti mechanik muzou rovnat tak maximalne LFR, to neznamena, ze celkova obtiznost je stejna, roli tu hraje tuning, rezist gear a jiny gating co hra driv pouzivala casto.
      • Ale jo já s tebou souhlasím, také jsem měl pár začátků ve wowku a vím, že je se třeba ohánět, než do toho opět zapadneš, jenomže my se tady bavíme o HC raidování a o hráčích, kteří ve wowku mají již něco odraidováno, což ti žádný tutoriál pro nováčky jistě neukáže a zaměří se na vysvětlování základu, což je myslím i teď dostačující, protože i 10 leté dítě bez znalosti angličtiny hru pochopí, ale je jasné, že dokut nedospěje a začne se o hru zajímat intenzivněji, tak žádné HC raidy chodit nebude ... všechno chce svůj čas tutoriál tě nespasí, obzvláště v dnešní době, kdy vše potřebné nalezneš na internetu to není jak kdys za mé éry začátků.

        P.S. Mechaniky raidů wowka mi nemusíš vysvětlovat, myslím že mám na HC odraidováno, více než většina lidí tady na fóru kdy o wowku něco četla.
  • Kto nepozná WSAD? Tipujem, že mal na mysli staršie ročníky, od 45+, ženy v domácnosti, muži, ľudia, ktorých minula doba nástupu počítačov a hier. Každé decko zvládne naučiť sa ovládanie za 5 minút, väčšinou starší ľudia s k učeniu nových vecí stavajú s odporom a potom je to ťažké niečo sa naučiť.
    • ... kdys jsem četl článek o wowku a v něm bylo psáno, že největší věková skupina hráčů hrajících wowko měla 13-24 let, takže tolik k tvému 45+ , samozřejmě že za ty roky hraní populace hráčů stárne a hloupne ...
      • Shania
        průměr byl už před deseti lety okolo třicítky, teď jsou lidi o deset let starší:) Takže jestli něco, tak komunita jen zestárla, ne naopak. Musíš pochopit zě před příchodem WOW byla MMO komunita mala, skládala se hlavně z vysokoškoláků a starších hráčů. WOW změnila žánr tím, že ve větší míře mířila na levelování pomocí q umožnila částečně levelovat solo.
        Přivedlo to k žánru strašnou spoustu lidí, nejdřív hráče RTS Warcraftů, pak jejich přátelé a rodiny.

        Kdyz dnes procitam MMO chapion a hracka co zacinal v 13 se pta, jestli uz neni na hrani v 23 moc stara, tak drtiva vetsina prispevku je od hracu nad tricet.

        Navic hrac co ma 13 let nepotrebuje napovedu, vetsinou uz predtim hral zadu jinych her a je schopny si veci zjistit sam. skill muze mit i na hrani v HC raidech, jedine co podle me nezvladne je socialni stranka, ale tu neovlada ani dost velka cast starsich hracu.

        Naopak, kdybych k pocitaci posadil sveho tatu, co neumi zapnout pocitac, tak ten napovedu rozhodne vyuzije naplno za predpokladu, ze by umel anglicky:)
        • Průměr byl před 10 léty kolem 30let ??? Asi vítr Máchale ... tohle je opravdu nesmysl, dále jsem to ani nečetl.
          • Shania
            Přesná čísla ti nikdo nikdy neda a je to jen můj odhad.

            Nevím v kolika jsi začal hrat ty, ja v třiadvaceti a byl jsem tam jeden z nejmladších. Takže si s klidem troufnu říct, že většina hráčů měla nad 20 let.

            Dnes maji mladsi hraci f2p hry, mobilní hry a minecraft, neumim si moc predstavit, ze by jich hralo ve wow moc.
            • Naprosto souhlasím. Průměrněj WoWkař (na offi serverech) bude mít tak kolem 30ky :) Drtivá většina guild má požadavek na přijetí 18+ a celkem běžně narazíš i na manželský páry :)

              Tak třetina guildy ve který jsem hrál ještě za wotlku byla ženatá / vdaná, někteří už měli i děti ... Raid leader nám přestal hrát, protože dítě bylo na cestě a on měl pocit, že na hraní už nebude mít čas (za půl roku zase začal :D) ...

              WoWko má skutečně jednu z nejstarších komunit, protože děti nemaj peníze a tak radši hrajou f2p, nebo hrajou WoW na freečkách :)
  • budoucnost hrani neni nijak ružová
  • ano...mládež je čím dalej tupšia !
    • Diskuze na games budiž důkazem :)
  • Jo a nedávno jsem hrál Archeage, kde jsem po celý beta event odclickával tutoriály s tím, že jsem čekal, že prostě dospěju do určité úrovně, kdy už nebudou naskakovat každou minutu. Schválně jsem to nevypnul, protože u sandbox hry se někdy rada opravdu hodí. Pořád mi radili, co a jak mám dělat, u jakékoliv činnosti jsem měl okno s vysvětlivkou :D Můj bratranec je nový v onlinovkách, neumí anglicky, má papíry na hlavu, ale WoW hraje bez problému, intuitivně, a jde mu to, takže na co vysvětlivky? :D Mimochodem WSAD ovládání je teď přece v každé PC hře na úkor clickání, ne?
  • njn konzolisti ti jsou bez pacek bezradni vzdyt najednou musi ovladat tolik klaves a jeste navic mys!
  • Inquisitor
    Ale že to musí být věda :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit