Přejít na výpis diskuzí
Xbox Lite: poslední krok před novou generací?
26.3.2012 | levis
101 příspěvků
-
uncharted? ne, omlouvam se, jsem opily ...
-
Chtěl bych se zeptat znalců, jaký je běžný framerate na který se dělají hry na XBox a PS3? A je to vidět? A pokud je nějaká hra na obě, je mezi konzolemi rozdíl?
Počítám, že je to shora omezené snímkováním televize (maximum je tuším 1080p@60 Hz), ale existují vůbec hry, které jedou s touhle frekvencí? (Rage?) -
-
Abych si pridal taky tu svoji trosku do mlyna. Co se tyce snimkovani, v posledni dobe jsou rozdily opravdu minimalni a zanedbatelne. A to stejne plati i v kvalite samotneho vizualu her. Ovsem je pravda, ze drivejsi porty byly na ps3 opravdu martyrium, alepon nektere. Napr. si dobre pamatuji prvni Darkness, kde byl framedrop a rozdil v grafice oproti Xku opravdu propastny. Nektere sceny byly temer nehratelne. Ovsem dnes, v dobe napr. KZ3, ktera bezproblemu jede na 30FPS, muzu rict, ze s hranim v teto frekvenci nemam naprosto nejmensi problem. Rage mam doma taky a zadny rozdil v hratelnosti nepozoruji (hraji na 50ce plazme). Jeste jsem si vzpomel, ze druhy AC, ac nevypadal na ps3 spatne, byl na xku znatelne ostrejsi. BF BC2 to stejne. Ale jak rikam, v posledni dobe jsou rozdily opravdu nepatrne, jednou ku prospechu lehce ps3, jindy x360 (BF3, Red Faction Armageddon, LA Noir, Crysis 2). 30 ci 60, nevidim v hratelnosti vyrazny rozdil.
-
Pokud je hra na obě, tak X360 verze někdy bývá mírně graficky lepší, případně detailnější.
Např. PS3 verze Mafie 2 nemá trávu, X360 jo.
Framerate 60 FPS zpravidla není, spíš těch 30.
Obecně platí, že na čím víc platforem hra vyjde, tím více to jednotlivým verzím škodí. -
-
Mám pocit, že někde jsem četl, že zrovna s tou Mafií to nebyl úplně kosher port (resp. že to hoši z 2K Czech odflákli).
Ale jinak z těch obrázků (z různých her) si mi to zdálo většinou o chlup lepší z XBoxu. Jenže pak byla dole diskuse, že to takto nejde srovnávat, protože při hře to je pohybu, atd... A já jako laik, který viděl jednou v akci PS3 a jednou XBox jsem z toho moc moudrý nebyl.
Takže otázku by možná bylo lepší položit tak, jestli někdo někdy narazil na hru, kde by měl pocit, že nízký framerate byl vidět (a vadil). Počítám, že pokud někdo hraje jenom na konzole, tak je asi zvyklý, ale pokud někdo hraje na PC i na konzole, mohl by si toho všimnout. -
-
Nepamatuju si, ze by mi v nejaky hre vylozene vadil pokles framerate. Jasne, obcas se to stane, kdyz je hodne objektu na obrazovce, vybuchu, nebo ve velkych hrach jako Fallut NV a Skyrim, kde uz ma clovek odehrano spoustu hodin a v sejvech je ulozeno kdo vi co, co hru zpomali. Ale je to tak minimalni zalezitost, ze bych musel byt hnidopich a tohle vylozene hledat, aby mi to vadilo :) Podle me trochu horsi zalezitost, zneprimnujici hrani je, kdyz naopak framerate jede na maximum, ale neni dobre vyresena sychnronizace obrazu (v-sync) a pri pohybu se objevuje viditelne zpozdeni a rozdeleni vykreslovani na obrazovku (tearing). To mi trochu vadilo u serie Uncharted 3 a jeste v par hrach to bylo viditelnejsi. Ale tak nic, co by vylozene kazilo hru. Kdyz jsem hraval na PC, a mel jsem moc vyhnane detaily na ukor hardwaru, tak tohle bylo mnohem horsi.
-
-
U nektery her to urcite plati, ale obecne bych teda netvrdil :)
-
-
A já bych řekl, že aj jo.
Když děláš hru pouze pto jednu platformu, tak dopadne nejlépe. Co se považuje nejlepší X360 hry? Gears, Forza a Halo? PS3? God of War, Killzone, Uncharted?
Prostě když zkušené studio dělá exkluzivku na jednu konzoli, tak je to nejlepší. Tedy graficky a detailově.
-
-
-
Na PS3 jede 60FPS nekolik mensich her, co se daji streba stahnout i digitalne z PSN a velke hry z prevazne vetsiny jedou 30FPS. 60tkou opravdu jede Rage a je to poznat.
-
-
Jsem věrný PS už jejího stvoření , vlastnil jsem jak PSx 1 , tak i 2 a v současné době PS 3 ... NA PC hraju velmi málo , konzole mi vyhovuje daleko víc na zábavu .. Proti Xboxu nic nemám , ale jakmile bude PS 4 , jdu jasně zase do ní :P *15*
-
-
Dobré vědět! *15*
-
-
poslední pořádná konzole byla PS2... ( hlavně co se týče her ) škoda že už mi nefunguje...
-
-
ps2 byla a je kult, ale pouzivas silna slova, ktera nemaji moc pevny zaklad, Ano na ps2 byly supr hry, ale to jsou na x360 a ps3 taky, ne li lepsi, nehlede nato ze ps3 melo zpetnou kompatibilitu a kdyz uz nove modely toto nemaj tak vychází remaky nej ps2 titulu, takze to cos napsal je dosti pasé
-
-
silná slova ? poslední pořádná není vůbec silný výraz a vůbec neznamená že nové konzole jsou špatné. Jenom říkám, že v celkovém kontextu byla PS2 ve své době lepší konzole než je PS3 ve své době. PS: je to jako porovnávat hry z dob 486-ky a nyní. Ano, dnes jsou také kvalitní hry, ale dříve to byly HRY!
-
-
-
Jelikoz je kazda tahle "exkluzivita" udelana umele a neni nic co by PC nerozjelo tak nemam duvod si nejakej takovej hw kupovat. To je jak kdybych musel mit na otevirani lahvacu od kazde konkretni znacky jejich otvirak za 500,- kus.
-
-
Exkluzivity jsou stary jako hry samotny, "zdravim, pane opravari Mario". Umely, neumely, proste zahrajes si, nebo nezahrajes :)
-
-
Ja vim, nezahraju si. Ale zase nedam 5k za hw, ktery mi je nanic a prakticky uz ho doma mam.
-
-
Líbí se mi tvoje zásadovost, ale přijde mi, že si sám škodíš - pokud jsi o té investici už přemýšlel a peníze na to máš, tak si zahraješ a nebudeš litovat, ne? *3*
-
-
Kdyz jsem kupíval konzoli tak jsem pc take mel a dodnes mam, ale protoze netrpum vuci konzolim predsudky, tak si dokazu uzit zabavu kterou poskytují.
To ze je ti lito dat pet papiru za konzoli je samoztejme tva svobodna volba, proti ktere nikdo nic nema, ale neni duvod kvuli tomu konzoli odsuzovat a oznacovat starou popelnici, protoze jak jsem naznacil, adekvatni pc k ni nesezenes. A proto neni na miste takovy odsudek. Jestli jsi nebo nejsi ochotny konzoli si noupit s tim nema co delat.
Tisice milionu hodin zabavy za 5kKc neni adekvatni? LOL A jestli mas pocit, ze to tvuj hw zvladne, tak si to na nem zahraj.
A co se tyce toho chybeni. Nez jsem si koupil konzoli, tak mi to take nechybelo. A po te co jsem si ji koupil a poznal jsem litoval, ze jsem to uz neudelal mnohem driv. Takze i kdyz ti to nechybi, tak se ochuzujes. Ale to je samozrejme tvoje vec a slusi se rict, patri ti to :-). -
-
*15*
-
-
To je pravda, ale kdyz zvazim jestli se mi vyplati kupovat konzoli kvuli par hram, tak at premyslim jak premyslim, vychazi mi to moc penez za malo muziky.
A jak jsem psal, hw na to mam. Nejde to ne proto, ze by to neslo, ale protoze nekdo chce 5 tisic za x let starou popelnici. -
-
Mno ja si umim predstavit tech 5 tisic utracenych lip. A i kdyby to prineslo tisice milionu hodin zabavy, porad to neni adekvatni, diky tomu ze bych si ten hw kupovat musel i kdyz muj stavajici by ho zvladl.
Ochuzen samozrejme nejsem, protoze mi ty hry nechybi, ba naopak, neutratil jsem (z mojeho pohledu a PRO ME zbytechnych 5k). Na tomhle prikladu je videt ze sto lidi, sto chuti. -
Já jsem spíše odjakživa taky PC hráč. PS3 jsem si přikoupil před rokem (no vlastně dostal, ale i tak bych si ji jinak koupil) kvůli GT5, abych si rozšířil závodní obzory a letos to bylo podobné s Xbox360 a Forza4. No a těch pár her (Uncharted 2/3, Killzone 2/3, GodOfWar3, RedDeadRedemption, Dead Nation, Wipeout) rozhodě nelituji a celkově i s konzolí investice myslím velmi adekvátní. Ty hry stály od 450 (killzone2) po 999 (uncharted3), takže taky žádné peklo. U toho Xboxu zatím těch exkluzivek co by mne zaujaly moc nenacházím, ale mám ho jen relativně chvíli. Multiplatformní hry se mi z 85 procent vyplatí na PC (mody, čeština, hi-res texture packy, AA/AF, ovládání klávesnice/myš, případně gamepad) a poslední rok dva už je spíše výjimka, kdy je konverze na PC zmršená a více se vyplatí konzolová verze hry.
Tak jako tak obě konzole už dnes stojí pakatel a hry už taky dávno nestojí 1500-2000 a pokud je někdo PC zarytec (jako já) a konzoli odmítá z principu, dost se ochuzuje. V některých případech myslím i docela hodně moc. -
Tak prvni vec je ze ja uz PC mam a je nesrovnatelne *15*. Tzn je to 5 tisic vs 0. Tyhle stovky hodin mam na PC, ve full HD a s 60+ fps.
Proto krom par exkluzivnich her nemam duvod kupovat neco co uz jednou mam. A neni to odsuzovani, ale moje svobodna volba.
A jelikoz je to muj subjektivni postoj k tomu zda konzoli za 5k ano ci ne, tak uvaha jestli to je na miste neni na miste. -
Ja si ps3 koupil a nelituji, prave naopak, prinesla mi stovky hodin skvele zabavy. Je to hodne muziky za nizkou cenu. Imho za 5 tisic nekoupis srovnatelne pc schopne prehravat hry v obdobne kvalite, malych rozmeru a spotreby s bezdratovym kvalitnim gamepadem a bluray mechanikou. Takze tve odsudky nejsou na miste.
-
Presne a anvic na to PC vychazi tolik dobrych her ze je clovek ani nestaci vyzkouset natoz dohrat
-
-
-
-
-
-
Heh, tady se to zase rozjelo.
Osobně v zásadě soulasím s tím, co napsal "Net".
Snad jen exkluzivky má PS3 podle mě lepší. Má jich totiž větší výběr. Na Xku je mainstreamová exkluzivka tak už jen Halo, Gears a Forza... ale je fakt, že multiplatky jsou zpravidla lepší na Xku. Ale zase na Xku musíš platit za multiplayer. No, všechno má svoje pro a proti, každej se snad umí najít solidní info a posoudit sám. -
-
já třeba osobně radši zaplatím za službu která funguje na 100% nez mit sic zadarmo sluzbu, ktera neni zas az tak stabilni a spolehliva...a propo, 60kc mesicne nikoho nevytrhne
-
-
A kdy má PSN výpadky? Každou středu? Pondělí 9:00-18:00?
Jeden delší výpadek je ojedinelý případ, který se mohl stát i Microsoftu a nemůžeš z něj činit dlouhodobé závěry.
Když chceš, tak si plať, ale fakt, že PSN jednou spadlo k tomu není legitimní důvod.
A když už jsme u toho... 0Kč měsíčne taky ne. -
-
mluvím o tom že PSN co sem slyšel od kamarádů si čas od času rádo laguje, což sem u XBL nikdy nevidel.
-
-
Ja slysel, ze skrz xlive se ti muzou do konzole dostat ufoni. A neb never informacim jedna pani povidala a nevydavej je zapravdu. Ja mam pripojeni ADSL od O2 a nemam s PSN zdarma sebemensi problem.
-
Hmm, tak to tey nevím. Znám pár lidí, co má PS3 a nikdy si nestěžovali.
-
-
-
-
-
Tak pokud to vazne chteji takto zdrzovat, je to na jednu stranu fajn. Protoze se svym vic jak tri roky starym PC porad vsechno rozjedu na high nebo rovnou max.
Na druhou stranu diky konzolim hry uz nejaky ten patek stagnuji a to zdaleka nejen po graficke strance.
Je to skoda, celkem jsem pocital ze letos novy Xbox bude oznameny a nejpozdeji ke konci pristiho roku bude venku. Pak by prisel cas i na muj novy herni stroj, ktery bude asi jeste delsi dobu pouze "virtualni". -
-
Hry nestagnuji a uz vubec ne kvuli konzolim.
-
-
Miserius: Tak takovehle podivne jednani se nevidi kazdy den,neda mi to abych si troskou do mlyna nepridal, naprosto nesouhlasim, Ja jsem si uz pred par lety RRODEM prosel, protoze nebyla moznost hrani z hardu,takze se to i da chapat (navic sem ho kupoval z hrejte.cz arcade verzi uz jetou,nebyla nikde tehdy zpiratena,Novy xbox mam po reklamaci asi 3roky
a zatim se mi nikdy nic podobneho musim zaklepat nestalo,PS3 neverim ano je tam plno zajimavych her ale zato,ma i sve nevyhody, a ano nemam penize abych mohl mit i ps3, mozna casem,mam PC a Xbox360 ktery sem si okamzite zamiloval hlavne ovladac ktery stvorily sami hraci,predtim sem mnel PS2 stale mam takze jsem defacto na konzolich vyrostl protoze v roce 1999 sem tehdy ujizdel na Gameboy Color tam paril Maria takze uz odmala mam nejakou tu naklonost k tem konzolim,to nepopiram, nikomu neradim at ma Xbox nebo nema,ja jsem hrac telem i dusi, tudiz bych se bez xboxu asi zblaaznil nudou.
Ty exkluzivni hry bych si na pc nikdy nezahral atp...tot muj nazor do davu. -
-
Az ted sem si vsiml ze lze reagovat nu coz no...stalo se...
-
-
Serte na ty bedýnky, jenom vás to omezuje a dělají z vás idioty.
-
-
já bych PC takle striktně neodsuzoval..
-
trolololololololololo
-
-
No já bych taky přidal svojí trošku do mlýna. Pokud jde o poruchovost XBOXu, tak souhlasím s názory že vysoká poruchovost se týká prvních revizí, já osobně mám verzi Slim a po cca roce a čtvrt intenzivního používání žádný problém. Chce to opatrně číst a sledovat datumy a čerpat z více zdrojů.
Pokud přidám svůj názor na současnou generaci PS a Xbox, tak se budu opírat o vlastní zkušenost, to co jsem četl a v případě PS3 o zkušenost kolegy z práce, který vlastní PS3.
Design: První Xboxy byli mizerné, PS3 jasně hezčí, kvalitou zpracování PS vedlo také až do vydání nových revizí ( Slimka jsou OK ). Slim edice je podle mě velmi pohledná a obecně se hodí skoro kamkoliv ( ano, design mě zajímá také ).Mechanika: Jasně vítězí PS. Mechanika Xboxu je i dokonce u Slim edice velmi velmi hlučná a co jsem četl, tak to nebude problém mého kusu.Ovladač: Jako ergonomičtější ovladač mi připadá ten Microsoftí. Měl jsem v ruce oba a Xboxový je takový mohutnější a lépe mi padne do ruky a při dlouhém hraní mě z něj nebolí ruce. Kolega, vlastník PS3 potvrdil a co jsem četl názory a recenze na Netu, tak víceméně potvrzují.Xbox Live versus PSN: Osobně mi to připadá velmi vyrovnané a oba systémy mi přijdou OK. Multiplatformní tituly: Tady jasně vede Xbox, protože her, které měli na PS3 velké technické trable bylo spousta.. z poslední doby například Skyrim ( potvrzeno kolegou ). Faktem je že architektura PS3 je dost komplexní a vývojáři na to prostě neumí, tak dobře programovat a často to podle toho vypadá a projevují se například problémy s FPS apod. Zároveň u většiny her má Xbox buď plynulejší chod ( o něco vyšší FPS ) nebo lepší kvalitu obrazu. HW: Papírově je PS3 výkonejší, ale jak jsem psal, obtížně se na ní programuje a musí se to umět, což se projevuje u multiplatform titulů viz předešlý odstavec. Na Xku ty hry jsou většinou OK u PS3 je často krapet horší kvalita obrazu a nemála titulů problém s chodem.
Portfolio exkluzivit: Tady je to podle mě o tom komu co sedne a právě tehle parametr u mně rozhodnul, kterou konzoli koupit. Xko mě nalákalo na hry jako HALO, Gears Of War, Alan Wake apod. Na druhou stranu je několik PS exkluzivit, které bych si opravdu rád zahrál, například Uncharted nebo Kilzone. Obecně je mi, ale bližší MS portfolio, PS3 je podle mě prostě více cílené na asijský trh a hry tomu odpovídají. Je to podle preferencí každého.
Jinak to že ty konzole ztrácí dech je pravda, ne vždy drží 30fps a na grafice je to cítit. Hraju na Samsungu LED 40 uhlopricka a tam to proste clovek vidi pokud si sedne k vykonému PC, což je i můj případ. Mám doma celkem slušné PC ( 4jádro, 8GB RAM, GTX570 ) takže hraju na obou a mnohých her na PC je to prostě vidět. Na druhou stranu svalit se na pohovku a hrát je super a dost to kompenzuje to méně user-friendly ovládání u některých her jako jsou různé akce a FPS. Nový, levný Xbox je podle mě celkem zbytečný, ale pro určitou skupinu lidí to možná bude mít nějaký smysl. -
-
Ja jsem již rok Xboxista, ale konzolu sem si vybral podle ovladače, protože ten jako jediné fyzické spojení s tebou a hrou je podle me nejdulezitejsi a nejsem 150 centimetrovej japonec co vazi 30kg s posteli a ma ruce jak 7mi lete dite aby mi dualshock sedel, cili byl na me titernej a rozmisteni analogu mi bylo pohodlnejsi u x3600 (stejnej jako zapusteny kaliskovity tvar mi prijde mnohem lepsi). Tak sem sel do x360, a po tom co sem cetl na netu jsem rad ze mam slim verzi. myslim si ze obecne se dalo rici ze ps3 byla o fous lepsi jak x360 ( i vykonove), ale pak prisel slim a vychytal vsechny neduhy puvodniho xboxu a diky vyvojarsky pratelstejsimu prostredi na tom hry (jak pises) jdou proste lepe, tedy az na ps3 exkluzivity jako uncharted, heavy rain atd. stejnak mi ta myslenka na koupi ps3 porad vrta hlavou, ale zase nevim jak jako student budu schopen hrami uživit obě konzole zároven *3*
-
-
No ohledně ovladače - dokázal jsem najít pro PS3 prakticky kopii xboxové ho ovladače (i s páčkama), ale je pravda, že jsem si kupoval xbox taky kvůli ovladači :D
Na druhou stranu má PS3 lepší technologii - můžes napájet běžným USB kabelem, ovladače mají BT, takže je připojíš kamkoliv, a PS3 sežere jakýkoliv HW (ne jen certifikovaný) -
Jojo ergonomie ovladače je u konzole alfa a omega, takže to je parametr, který dokáže změnit názor jakou konzoli koupit, tak třeba náš názor někoho přesvědčí koupit Xko *4*
Osobně nejsem žádnej fanboy, přijde mi to dost nesmyslný. Když jsem konzoli kupoval, tak jsem prostě porovnával, četl názory, recenze a dle vlastních preferencí se rozhodl. Pokud bude další generace hrát pro Sony, tak si rád pořídím nové PSko, nemám s tím problém. Dvě konzole bych také asi neživil, sice pracuju, takže peníze nemusím tolik řešit, ale dvě konzole asi ne. Co pracuju, tak už hry nestahuju a hry kupuju. Špatné hry nehraju, vybírám si, protože stejně nemám času nazbyt a když se mi nějaká hra líbí, tak si jí koupim. Jak na Xbox, tak na PC. -
-
je to tak, sic mám xbox hrozne rád, ale to neznamena ze bych byl ps3 hater....vubec, ja se fakt rozhodl az v tu chvili co sem dal 6000na pult a rekl sem si, kdyz reknu ps3 vrátí mi jedu kc, kdyz x360 tak 1000...tyjo tak kolik si nechám vrátit.....koukali na me u kasy divne ze sem tam dal penize ale jeste jsem jim za 2 min. nebyl schopen rict co ze to vlastne chci :D jak sem rek, ovlodac pomyslne vahy prehoupl na x360
-
Tak tak, ten ovladač je geniální.
-
-
-
XBox Live vs PSN:
Live je líp udělaný, ale musí se platit. PSN je sice zadara, ale dost neohrabané... Teď ale získalo trumf v podobě Steamu pro PS3
Ohledně exklusivek. Většina těch asijských her právě vychází už i na xbox (Final Fantsay, DmC, Bayonette, Resident Evil...), ale ty exklusivky co má PS3 jsou fakt grafické lahody - pokud se vývojář PS3 věnuje, dokáže udělat skvosty (Heavy Rain, Uncharted, InFamous), ale pokud s ní neumí, tak to dopadá bídně (Mafia 2, Mass Effect 2, Risen) -
-
Heavy Rain a inFamous mi teda neprijdou jako technologicky skvosty. Ve stejny kvalite by jiste bezeli na Xboxu uplne v poho. Uncharted je jiny kafe :) I kdytz kdo vi...
-
-
Uncharted ma celkove dobry design. InFamous ma hodne dobry fyzikalni model a castice. Heavy Rain ma hodne dobre udelane postavy a mimiku obliceju - Na xbox vysel LA Noire, a ten vypadal strasne...
-
-
-
Úplnej souhlas, dobře napsáno *3*
Jeste dodatek k XBOX Live vs. PSN: XBOX Live si musis predplatit, abys mohl hrat multiplayer a dostal se ke kompletnimu obsahu jako je hudba, videa, atp. (nicmene zrovna ten kompletni obsah je z velky casti v CR stejne blokovanej).
PS: Jsem XBOXar. To jen kdyby nahodou *3* -
-
Díky za upřesnění, fakt že GOLD účet je placený je dost podstatný info. Já jsem koupil předplatné GOLDu v akci, přesnou cenu už nevím, ale bylo to do tisícovky na rok a jsem spokojenej. Využívám to jen na hraní online a občas si stáhnu nějaké demo, které na jiných platformách ještě neni apod. Na příští rok už s Goldem moc nepočítám a asi mi postačí Silver.
-
-
A za co proboha ted minuskujou tebe? Souhlasim s tebou v vsech bodech. Na PS nedam dopustit na Uncharted, stejne tak bych ale chtel zahrat Alana W... 100 dolaru je supr cena, i kdyby to melo vydrzet rok ... omlouvam se vydrzi to století, jak já se rouhám.... *8* *8*
-
Neznam dopodrobna Xbox Live, ale jako PS3kar musim rict, ze PSN neni moc dobre udelany. Ted uz je to trochu lepsi, ale jeste nedavno chybely v nasem regionu cele sekce, jako napr. nove vydana dema atd. A nektere nedotazenosti stale pretrvavaji. Jako napr. ze vsechny postahovane dema a zakoupene plne hry a dlc jsou v jedne jedine historii na jedne hromad, dokonce i se zakoupenym obsahem z PSP. Pokud ma clovek koupeno digitalne hodne obsahu a potrebuje si znovu stahnout urcite veci, je to peklo v tom neco najit. A takovych prikladu bych mel vic. Sony obecne moc uzivatelsky privetivy prostredi neumi. Ale to tak jedina vytka, co mam ke svy PS3 :)
-
-
Reakcia na príspevok od Neta: (nešlo mi reagovať priamo)
K tej hlučnosti mechaniky u Xboxu, jej hlučnosť závisí od konkrétneho titulu. Netuším prečo, ale napríklad u Fable 2 nebola mechanika pri hraní vôbec počuť a u Halo 3 som myslel, že mi to roztrhne konzolu. Samozrejme sa to dá ľahko vyriešiť nahraním hry na HDD.
-
-