Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • pan_Revoluce

    Hraju Wasteland na PC a zhruba pred 14 dny dostal update, ktery velmi zkratil nahravaci casy, tzn. je mozne, ze to souvisi i s tim nez s rychlosti konzole

  • Jack1947

    Tak já nečekal nic extra a hle, nedočkal se ničeho navíc :P

    Vícemmne zajímá PS5, jestli jede ve 4k ta sqele nebo zase nic. (nebo jede jak Prima na pozemním dvbt2 1440x1080 :D)

  • exoslav

    Konzoli jsem nikdy nevlastnil, hraju na PC, tak se tomu divím. Ale kurňa, spustit hru (např. ten Gears 5) za minutu a 45 sekund, to mi přijde fakt strašně moc (předpokládám že ten dashboard je uvítací obrazovka na konzoli?). Kolik času to tedy zabralo na Xbox one? Myslel jsem, že nahrávání bude v rámci sekund, když se tím superrychlým nahráváním chlubili všude možně. Dokáže mi to někdo vysvětlit?

    • 0011

      Cituji článek "Tento čas je ale dán z velké části nepřeskočitelnými úvodními animacemi a
      řadou dalších drobných zádrhelů, jako je třeba tvorba lobby i
      v případě, že chcete hrát v singleplayeru. Loading v případě smrti je
      prakticky okamžitý." od lidí co čtou jenom nadpisy jsme se dostali přes lidi co nečtou ani nadpisy k lidem co dokonce čtou článek ale nevnímají co je v něm napsané 😐

      • exoslav

        A jakou výpovědní hodnotu má potom ten nahrávací čas? Žádnou, protože každý hra se chová jinak. Tady by bylo lepší měřit čas od spuštění konzole po nahrání uložené pozice. 

        • Konzole se bude vzdy startovat stejne, pro jednotlive hry nema smysl tento cas tam pridavat, pro ukazku sviznosti systemu se muzes podivat na video prvnich dojmu Pavla a Jirky. Pro ukazku sviznosti systemu PS5 a jak by se takova next gen hra mohla nahravat, doporucuji tech recenzi Digital Foundry na noveho Spideyho.

  • honcka

    "Series X je osazen 1 TB SSD, z něhož má ovšem uživatel k dispozici jen 802 GB."

    Proboha čím je to obsazený? Diť i plnohodnotný Win 10 zabírají "jen" cca 30-50GB

    • LiarForHire1

      Přesně jak píše kolega výše, je to místo na disku kde se přepíše celá ramka hry v quick resume. Když se tedy vrátíš do hry, tak se celá ramka zase naplní daty z disku a pokračuješ.

      • radim.zaty

        A kolik to má RAM, že to ukousne 150GB? :) 

        Mě na PC s 16GB RAM zabírá hiberfile 7GB :)

        • LiarForHire1

          To já nevím, já se hlavně směju nad chvástáním MS. A teď vyšlo na Digital Foundry video, kde se ukazuje, že zpětná kompatibilita jede lépe na PS5 :D :D 


          • 0011

            V jedné hře Sekiro jsou na Xboxu propady na 50fps, navíc přímo ve videu o kterém píšeš je vidět, že například AC Unity jede líp na xboxu jako že mnohem líp zatímco xbox jede stabilních 60 fps na ps5 jsou propady na 37fps, u Hitmana jsou propady pod 60 fps u Xboxu, jenže v ukázce je vidět, že ps5 jede ve 2k narozdíl od 4k u XsX, Evil within podobná situace akorát rozlišení je 1296p PS5 a 1800P XsX. Ostatní hry buďto jedou stabilních 60fps na obou platformách, jsou uzamknuté na 30fps nebo jsou to PS exkluzivity. Navíc je už prokázané že hry z minulé generace se na XsX načítají rychleji než na papírově rychlejším SSD v PS5, takže já tvrdím, že XsX má lepší zpětnou kompatibilitu než PS5, ale rád si přečtu tvoje protiargumenty.

            • LiarForHire1

              Přiznávám prohru a máš pravdu. Nějak mě přemohla frustrace z té mega antikampaně proti PS5, ze strany XBOX fans.

              • 0011

                Reakce na příspěvek:

                Já si spíš myslím, že je brzo dělat závěry, obě firmy se snaží ale výsledek uvidíme tak půl roku po launchi kdy se stihne těch her otestovat a srovnat víc. Jak vždycky tvrdím z téhle korporátní války - nemyslím tím tu fanboys konzolovou - můžou těžit akorát hráči, z toho důvodu fandím xboxu i když jsem ho nikdy neměl, tak v současné generaci byl underdog a nechci trh kde Sony absolutně dominuje, aby se nepřestali snažit, zároveň nechci aby zkrachovali, což se sice zdá nereálné ale s tím zvýšením ceny her to zas tak od reality vzdálené není.

                • LiarForHire1

                  Reakce na příspěvek:

                  Samozřejmě, že je konkurence zdravá. Zvýšení cen hráči v klidu zkousnou, dopřejou si ročně méně titulů a budou si více vybírat. Microsoft je pořád společnost zaměřená na zisk a Gamepass do nekonečna dotovat nebudou. To vystřízlivění z Gamepassu bude tvrdé.

    • cNNk

      Tak tam asi bude taky nejaky misto rezervovany pro to prepinani mezi hrama.

  • K tomu Metro Exodus.... Zrovna ho hraju na XoX a zatím jsem nezaznamenal žádný propad fps. Hra vypadá dobře a hraje se ještě lépe :-) A to po zkušenostech s nehratelným Dishonored 2 se FPS hrám na konzoli snažím vyhýbat.

  • Děkuju za první krásný komplexní přehled. Už se těším na úterý :-)

  • Jarisko84

    Co teplota? Co hluk ventilatoru a konzoly ako takej? 

    • vaclav.pechacek

      "Bez odezvy nemůže zůstat ani fakt, že jak Series X, tak Series S jsou během provozu i v zátěži naprosto neslyšné."

      • Duchino

        A nemá Pavel třeba zalehlý uši? To se ta hlučnost a teplota nedají nějak změřit?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit