Přejít na výpis diskuzí
XCOM 2 vyjde pro PC v listopadu a nabídne i podporu modifikací
1.6.2015 | Honza Konfršt
104 příspěvků
-
mezinarodní pravidla o vedení války ve světě podrobeného mimozemšťany *1*
-
kvůli maxovi si neopotřebovávej klávesy, ten stejně vždycky přijde s nějakou novou blbostí co se mu nelíbila, jen aby se mohl hádat.
-
přestaň to svádět na konzole veverko, tam vychází mnoho komplexních a složitých her. Vývojáři prostě nechtěli dělat překombinovanej šit, kterej by lidi akorát nudil.
-
ten dej teda riadne trapne pokracuje, to si proste povedia, ze Zem prehrala, posunu obdobie a ide sa? a kde je medzihra? ako mohli radsej pokracovat ako terror from the deep, vlastne som v to dufal..
-
Guerillová akce. Útočíš, když to nepřítel nejméně čeká.
Pokud jsi v situaci, jaká je zatím popsána, jediné pravidlo pro tebe bude držet civilní ztráty na minimu.
Cokoliv jiného jsou příležitosti. Pravidla mezinárodního vedení války v tomhle případě přestaly existovat před dvaceti lety. Nemluvě o tom, že příležitost na takový přepad by se ti i v moderní době mohla naskytnout jen jednou, a ty ji nejspíš budeš chtít využít. Moudrý velitel před vydáním rozkazu ke střelbě zváží, jaké přesně je riziko, a jestli se civilisté mohou dostatečně rychle skrýt. Popřípadě, zda je hustota civilní přítomnosti příliš vysoká aby bylo možné plán vykonat.
Každopádně, "otevřít" přestřelku právě ostřelovačem je nejlepší možná volba - je asi nejpreciznější zbraní ze všech vojáků, které má "velitel" v traileru po ruce, takže může zabít prvním výstřelem. Taktéž jeho výstřel kromě zalarmování nepřítele bude i jasným "signálem" pro civilisty, aby se zdekovali. Hlavně v takové scifi, kde ostřelovací pušky dělají desetinásobný randál, než ostatní zbraně.
Poté, co civilní přítomnost buď zřídne, nebo úplně přestane být faktorem, můžeš nasadit i těžší zbraně, které dodají více palebné síly, než ostřelovač, ale bohužel za cenu zvýšené hustoty olova ve vzduchu (v traileru zobrazený granátomet, popřípadě kulomety, nebo rovnou kanony/raketomety).
Války se nebojují podle pravidel. Na konci dne pro tebe může být dokonce důležitější jakožto velitele vítězství, jelikož situace se jeví takřka beznadějnou. V tu chvíli pravděpodobně, jako správné pra*e, otevřeš nejtěžšími zbraněmi, které máš za cenu civilních ztrát. Pokud vyhraješ, s (doufám) těžkým srdcem a nočními můrami pak tyto ztráty napíšeš do kolonky "nutné". Pokud prohraješ, nejsi nic víc, než prohnaný terorista. -
v zastavenem prostoru asi ani ale spustit akci uprostred namesti plneho civilistu? na to se uplatnuji i nejake normy mezinarodniho prava o pravidlech vedení valky.
ta tvoje priručka pojednava spíš o pravidlech vedeni boje -specifika prostredí, jakou techniku a taktiku použít a tak. Ale i tam mas pravidlo Rules of engagement (ROE): Minimizing civilian casualties and/or collateral destruction -
aha, takže budeme hrát za bratry mašínovi
-
Bojové operace v zastavěném prostoru, navíc v rámci guerillového boje, jsou naprosto standartní věc. Například USMC má dokonce příručku přímo věnovanou boji v zastavěné oblasti (MOUT, Military Operations in Urban Terrain - konkrétně MCWP 3-35.3).
A ostřelovač má cca půl metru až metr mezi cílem a civilistou, což je víc než dost i pro armádního ostřelovače. Ostřelovači speciálních jednotek, policie, nebo například FBI se musí trefovat na daleko větší vzdálenosti než je rozloha jednoho náměstí, s daleko větší přesností (například ostřelovací puška M24 je prý nucena střílet na 0.8 úhlové minuty, nebo nebude akceptována) než je nutná, aby jsi nezranil civilistu, který stojí metr od tvého cíle.
Taktéž v reálu mohou ostřelovači střílet s oběma očima otevřenýma, a tedy okem, které se nedívá přes zaměřovač, kontrolovat, jaká je pravděpodobnost, že jiný civilista nečekaně vstoupí do dráhy letu. -
Ale snaží se, snaží. *15*
-
To už ani nie je trollovanie, to je donebavolajúca blbosť. *15*
-
Long war bol u mňa strašné sklamanie.
Najprv donútia hráča prečítať x návodov, lebo nie sú schopní zmenené mechaniky vysvetliť v hre počas kampane, takže buď si všetko pekne zaspoilujete, alebo premárnite desiatky/stovky hodín štýlom pokus-omyl.
A potom sa ešte pochvália, že pridali xy nových vecí, až na to, že 90% je úplne nanič, lebo aby ste hru dohrali, tak musíte používať "jedinú správnu" taktiku kempovania a overwatch a všetko ostatné je k ho.nu. A tých 10% vecí, čo sa dajú aj použiť, je natlačených do úplného konca hry.
Úprimne, keď si pozriem patch notes long waru, mám skôr pocit, že patria nejakému lacnému mmo, kde developeri musia vykazovať nejakú činnosť, než single player hre. To vám poviem, tam lietajú "nerfy" sprava zľava. -
Jo lepsi mit doma 4 PC a konzoli, nez si koupit jedno slabsi PC (notebook) a jedno vymakane herni PC. Cenove se to hodne blizi k sobe..
-
Tak hra byla zjednodusena, uz kvuli ovladani, ktere pouzivaji konzole. Vlivem toho to slo na dva tahy v jednom kole a omezeny pocet vojaků. Původni Xcom pracoval 8-14 (ted presne nevim). A tahy tam nebyli, ale jelo se na kola a v kazdem kole mel jednotky urcity pocet energie. Proto mohli dobihat vetsi vzdalenosti a kazda akce neco stala.. (rozhlizeni, pokleknuti atd.) Prislo me to pestrejsi.
Btw po nejakem tom case, me to ale neprislo uplne zly. Ze zacatku jsem nadaval, ale nyni je to asi uz v pohode. Faktem je, ze by to mohli vylepsit hlavne ty tahy a moznosti, aby to nebylo jen dalsi DLC. -
který velitel? třeba velitel odboje v totalitní zemi ovládáné mimozemštany?
-
na trailer jsem se podíval až ted a nejak mi nedáva smysl; ktery velitel by schválil akci uprostred civilistu? navic takovy vystrel by zadny sniper neriskoval. Opet prevazila akce na efekt nad zdravym rozumem
-
OK. Mozna se mi to v pameti neudrzelo, prave proto, ze me napad mimozemstan—had nebavi. Stejne jako vojenskej konflikt, kdy lidstvo technilogicky vyspelejsi mimozemskou rasu konfrontuje mecem ☺
-
No dufam ze tato novinka prinuti autorov Long Waru konecne dokoncit mod a vydat full verziu :))
Inak prvy XCOM je z modom Long War skvela hra, mam tam odohraných 177 hodin a hru som este stale nedohral..ale to je tym ze v nej mam rozohranych naraz asi tak 16 kampaní :))
XCOm spolu s Jagged Alliance 2 v1.13 povazujem za dve najlepsie takticke hry ktore hram takmer kazdy den . -
Jak jsem psal, je to osekana zjednodusena hra pro dnesni generaci masovych hracu. Nepochybne se to mnohym bude libit. Mne a mnohym dalsim pametnikum se to nelibi. Je to jina hra a je to horsi hra nez original. Mela si vytvorit vlastni IP a nezneuzivat klasickou znacku. Takhle se nemuze vyhnout primemu srovnani v kterem propada.
-
Hádám, že ufouni vymyli členům rady mozky, krom toho jejich vedoucího, co říkal Welcome back Commander, no a ti členové rady co byli ovládáni ufounama tak zrušili příjmy XCOM a díky tomu XCOM prohrál.
-
Starej x-com delala znovuhratelnost - kazda hra byla uplne jina, kazda mise byla unikatni, plus navic jeste 5 ruznych obtiznosti, coz dovoloval castecne jednoduchej engine, takze to nejde moc srovnavat. Ja si uzil i novej x-com, ale co mi tam fakt vadilo byla ta vizaz alienu, kdy jsem se jim spis smal, nez ze by to prispivalo atmosfere...vypadali jak nejaky ozivly hracky.