Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Německá kampaň je v Red Orchestra 2 Heroes of Stalingrad. Docela mne zaujalo že jde o další válečnou hru vyvíjenou v Polsku, které mělo jedny z největších ztrát a bylo první válečnou obětí nacistické expanze. Jinak je to zase na efekt, jak jinak, vedle nacistických vojáků jede Tiger Ikterých bylo vyrobeno jen okolo 250 kusů přesto si dovolím tvrdit že vedle T-34 je to druhý (nebo první) nejznámější tank druhé světové války. Když tu už vyjmenováváte hry kde šlo hrát za Němce, tak je to třeba Silent Hunter II, III a V kde velíte německým ponorkám, dále datadisk k prvním Company of Heroes atd... Nebo vlastně i Sniper Elite, kde jste americký agent v německé uniformě či střílečka (zase polská - nebo ruská ?) Übersoldier...
    • Ehm ... PzKpfw VI ... vyrobeno neco pres 1300ks, VI Ausf. B (king tiger) vyrobeno neco kolem 500ks. V obou pripadech platilo, ze v dobe uvedeni do vyzbroje slo defakto o neznicitelne vozidlo (neznicitelne protivnikem, samo, byla to vozitka velmi poruchova), v obou pripadech byla jejich shopnost znicit protivnika vyrazne na vyssi vzdalenost, ze schopnost protivniku znicit je (napr americky sherman byl pro 88 takovou jednohubkou).

      Nejzasadnejsi potiz byla poruchovost, a pomalost vyroby - jednoduse rusove i amici byli schopni kazdou ztratu nahradit 10ti dalsimi tanky, nemci ne.

      Mimochodem, to co dneska zna vetsina lidi pod pojmem "T-34" je defakto az povalecny model, realne byl za valky zdaleka nejrosirenesi model s kanonem 76mm ... a to je dneska doslova rarita. Abych rek pravdu, funkcniho tygra sem videl ... T-34/76 nikoli (/85 samo jezdi i unas nekolik).
      • T-34/85 se vyráběla už od roku 1943 a měla docela velký vliv na průběh bojů, takže nevím, kde jsi přišel na ten poválečný model. Jinak T-34/76 u nás jedna je, bývá na akcích v Ořechově apod. ale nevím jestli je to replika nebo originál ten kanón, nikdy jsem to nezkoumal.
        • Tikov
          Ořechovská je replika, tuším že snad z VT-34. Je trochu škoda že udělali model na 43. rok.
          T-34-76 bych řekl mohlo být víc než 85 mm variant. Ale vydávat je za poválky je jako vydávat chudáka růžového IS-2 za nebojový tank který neviděl válku.
    • XorxoxTalarius
      Uz jsem to psal nize ... je i hra Iron Front, dnes uz je ze 15 Euro a je velmi dobre hratelna
      • "velmi dobre hratelna" .... dobrý vtip *3*
        • XorxoxTalarius
          No tak jim to sice trvalo, ale vysledek stoji za to :)
    • Ta "kampaň" v RO2 je prachsprostý polofunkční bothunt, který tam narvali jen proto, aby měli nějaké lákadlo před vydáním. Sranda je, že ani nešla dohrát než po několika měsících vyšel opravných patch... Jinak s těmi počty jsi trochu mimo, Tigerů bylo vyrobeno kolem 1300
      • Inquisitor
        Taky je to MP hra, singl je tam jenom jako trénink, aby se člověk naučil základní mechaniky hry. Jinak boti jsou tam úplně tupý, to je fakt.
        • Proti tréninku absolutně nic nemám, ani proti bothuntu, ale autoři to prezentovali jako vymakanou kampaň a to je od nich sprostá lež
          • Inquisitor
            V tom případě je to docela smutný.
  • tonnymontana
    histori: doporucuji precist neco o bombardovani "Bombardaka" civilniho obyvatelstva a tudiz demoralizace nemeckeho naroda ktere se nepovedlo. Behem plosneho bombardovani nekolik mesicu pred hirosimou zahynulo pres 500 000 lidi diky temto kobercum.

    A-Bomb vyresila neco co se nikdy nepovedlo a to kapitulaci japonska. Byla to jejich prvni kapitulace v cele historii a vsem bylo jasne ze bez teto technologie by se to nikdy nepodarilo i kdyby zustal posledni japonec zakopanej az po hlavu v bahne. Urcite si vyhledejte co znamena slovo kamikazdze a jakou melo ulohu v japonskych dejinach.

    nebudu moralizovat ani nemce ani ameriku proste zadnou velmoc. Nezil jsem v te dobe a jak znamo historii pisi vitezove, takze at uz chcete nebo ne hodne textu je tendencnich. Celkem dost generalu na americke strane by v pripade opacneho vysledku bylo odsouzeno za zlociny proti lidskosti. a naopak nemecti take. O vyhlazovacich taborech, krutosti atd nejsou spory. ale doporucuji si precist take neco o postaveni zidu pred valkou a postaveni normalniho cloveka co nebyl "koser"

    takze ja sam za sebe si netroufnu nikoho hodnotit, a nastesti uz ani nemusim, vetsina z valecnych zlocincu na obou stranach jsou jiz po smrti. 2 svetova uz je jen na papire a stejne tak jako jine valky a jine souboje se pravda hobluje na jednu i na druhou stranu.

    obdivovani nemeckych uniforem techniky a buh vi ceho jeste mi prijde moralne zvracene, zvlaste pokud jste cech nebo polak. Kazdy by mel mit jisty moralni kodex a i presto ze ho fascinuji lebky ktere nosili esesaci na hlave, tak je nebudu mit doma a nebudu mluvit o tom jak to bylo šik. tisice lidi umreli jen kvuli tom,u aby tyto znaky uz nikdy nechodily po jejich, domovech a rodne zemi.
    ke hre: je zvlastni ze nektere obrazky mi strasne pripominaji COD2 v dobe kdy jsem ji hral:) az neuveritelne, ty zbrane a dokonce i ty napul zborene baraky jsou hodne podobne, konec koncu i barevny filtr. dychlo to na me starym casem a urcite tuhle vecicku vyzkousim. i kdyz text rika v novince neco jineho doufam ze to pujde spise smerem jakym tusim:)
    • Mě přijde zvrácený pokládat lidi kterým se líbí Wehrmachťácké uniformy a Německá tachnika z druhý světový za zvrácence...

      Když pokládám za desingově lepší Tigera, MG42 nebo StG 44 za mnohem hezčí než T34, kulomet s kotoučem a nebo ppsh tak to neni věc ideologie ale pouze vkusu.
      To bude ten přizdisráčská česká germánofobie...divný, že Poláci se s tím dokázali vyrovnat a s Německem dnes spolupracují na ohromné úrovni, to jen čecháčci furt řvou něco o nacistech...
      ...osobně se mi líbí ten příměr který někdo pronesl...a to, že: vztah Česka a Německa je jako vztah mladšího bratra ke staršímu, je plný nenávisti a současně i obdivem, závistí a chtíčem být jednou jako ten starší s vědomím, že se mu to nikdy nepovede
      • Dovolil bych si reagovat na to s těmi Poláky - do Polska jezdím na obchodní cesty vcelku často, mám mnoho polských kamarádů a můžu ti říct, že mezi většinou poláků převládají jasné a silné antipatie vůči němcům. Při posledním marszi niepodleglosci ve Varšavě (něco jako náš svátek vyhlášení nezávislosti) dokonče přišlo několik němců k úrazům, protože byli prostě němci...
        • K tomu Marszi bych měl výhradu, napadení byly sice Němci, avšak nikoliv pro to že by byly Němci ale pro to že se jednalo o německé extrémisty z hnutí Antifa kteří se tam přijeli vyřádit a jejich prvním "hrdinským" činem bylo napadení herců historického souboru.
        • Ok...tak mezi populací (spíš jsem myslel representaci)...otázka je, koho ze svojich sousedů mají poláci rádi?
          K tomu mlácení Němců jen protože sou Němci se snad ani nemá cenu vyjadřovat a mluví to za vše a jasně to ukazuje intelekt dotyčných Poláků...a hlavně trochu paradox...mlátit někoho jen za to, že je Němec...už jen krůček k tomu, zavírat někoho do internačních táborů kvuli původu (!!!)...Ostatně ono ani Poláky nemá v Evropě nikdo moc rád...osobně si myslím, že tydlety "válečný" vášně jsou 70 let po konci daných událostí dost pasé, jen se pak člověk nesmí divit, že nás na západě mají za burany....
          • tonnymontana
            hele ja to nijak neresim ale napsal jsem zvracene protoze to byl nepritel nas at uz chcete nebo ne. Kdyz vidim nekoho jak si vykracuje po ulici v SS uniforme urcite nereknu ze mu to sedne ale budu pohorsen. To ze vas to fascinuje je vec druha, jak jsem psal chapu ze to nekoho fascinuje ale uz ciste z toho duvodu ze umrelo dost lidi jen proto aby ty uniformy nikdo na sobe nemel je jejich verejne obdivovani moralne spatne.

            k tomu porche: nevim ze by nekdo se znakem porche strilel male holcicky zezadu do hlavy

            k tem vikingum: ale notak.. vazne? to uz je trosku mimo misu bys potom mohl rict ze i kozesiny jsou hnusne protoze pred nekolika tisici lety proti sobe bojv dve tlupy neandrtalcu. bavime se tu o nemeckych uniformach.

            jinakk te technice jsem tusim nic moc nerikal, ja se chtel hlavne vyjadrit k obdivu znaku,obleceni,uniforem nacistu. nedavno sem videl nejakeho americana co sel na soud v nazii uniforme a s knirkem. pokud o takovem cloveku reknete ze ma hezke obleceni pak se neni o cem bavit jsme z jinych svetu.

            edit: abych to trosku odlehcil me treba take fascinuji nemecke hodinky ktere maji znak orla ale jen proto ze je to cool to nebudu nosit. stejne tak pokud nekdo obdivuje znak ss na opasku kde jsou lebky, tak by to nemel nosit. proc? protoze kdyz se takovej clovek oblekne do uniformy dejme tomu SS tak at se nedivi ze po par metrech dostane od lidi pres drzku. vojenskou techniku jako zbrane,tanky,rakety beru strosku jinak na obou stranach od zacatku 1 svetove byl neuveritelny rozmach vojenske techno a v podstate se od sebe i hodne kopirovalo takze tam pokud vidim v muzeu nemecky tank a vedle neho americky tank nemam nic proti. dokonce i kdyz bude nazzi uniforma za vytrinkou kde bude napsane kolik lidi tenhle clovek povrazdil tak proc ne. tak snad uz chapete jaky na to mam uhel pohledu:) a ja nikoho za jeho uhel pohledu soudit nebudu. podle me je fajn kdyz ma na jednu vec vicero lidi vice nazoru, nikdo nerika ze ten muj je nejlepsi nebo nejmoralistictejsi
      • ... a přitom Češi prožili tu válku ještě úplně v klidu když to člověk porovná s ostatními státy... Prostě náš národ je dobrý tak akorát pro ostudu
        • To je další věc...Čechům se "nic moc nestalo" během druhý světový a tim nechci nijak snižovat ztráty které tu byly...ale přeci jen se to nedá srovnávat s vypálením Varšavy do posledního prkýnka (mimo jiné, za to můžou i Sověti, protože při povstání se zastavili na druhé straně Visly a přihlíželi masakru Poláků)
          • Tak oni rusove to polsko s nemcourama obsadili napul ... a defakto v ramci "osvobozeni" tu "svoji" pulku zabrali ... a aby polaci moc nervali, tak jim pak dali cast nemecka.
    • Za ten poslední odstavec palec dolů. Podle této logiky je zvrácené i obdivování automobilky Porsche a jiných, protože za nimi stojí stejní lidé, kteří designovali pro nacisty tanky
    • XorxoxTalarius
      "obdivovani nemeckych uniforem techniky a buh vi ceho jeste mi prijde moralne zvracene" to je to same jako by jsi nekomu nadaval ze se oblika za vikinga, pripadne za americkou kavalerii a ja nevim co jeste :)
      Moc si to beres ;)
      A holt Hugo Boss mel styl a stim se neda nic delat, bohuzel mel. To co dela ted za obleky je des.
  • Rád bych se pozastavil nad názorem, že jistý nejmenovaný německý politik mařil generálům jejich plány... Připomeňme si, že ten samý politik vydal rozkazy, na základě kterých Německo obsadilo za měsíc Polsko a za dva Francii s Beneluxem, za dva týdny Jugoslávii atd. Domnívám se, že Hitler byl výborný stratég, jen na Rusko zkrátka neměl. ;-)
    • Hitler byl průměrný stratég a naprosto mizerný taktik. Porážka Francie (ono slavné obejití Maginotovy linie) nebyl jeho, nýbrž von Mansteinův plán (který si Hitler po úspěchu tažení přivlastnil, ostatně jako ještě mnohokráte potom). Navíc nebýt Guderiana, těžko by se povedl. Hitlerův přínos pro tuto akci spočíval pouze v tom, že onen na pohled riskantní plán dokázal pochopit a prosadit proti starým vojenským psům prušáckého typu. Toť vše. Podobně přepadení Polska neplánoval uřvaný rakouský kaprál, ale von Rundstet a tak by se dalo pokračovat ještě dlouho...
      • Nicméně to byl Hitler, který dával rozkazy a byl to Hitler, který uspěl. Bez něj, by Německo nikdy nezaútočilo, takže Hitlera bych postavil vedle Napoleona, Činghischána a Alexandra velikého k největším dobyvatelům světa.
        • Podla historickych dokumentov Hitler pred napadnutim polska nechcel a odmietal vojnu s francii a anglii, po dobiti polska znova vyzval na mier a potom este raz po dobiti francie. pokazde ho zapadne krajiny odmietli.
          Polsko napadol preto lebo poliaci zabijali nemecku mensinu [ poliaci popolstovali vsetky mensiny a tych co odmietali bili a neskor zabijali, ale Hitlera samozrejme trapila len nemecka ]
          Rusko napadol Hitler lebo rusi pritiahli 160 divizii k rusko nemeckej hranici.

          Inak perklicka: Polsko malo dohodu s anglickom a francuzkom o pomoci v pripade utoku. ale vieme ze polovicu polska obsadili rusy. Rusku nikdo vojnu nevyhlasil.
          • Tikov
            Ano pochopitelně, že nechtěl bojovat s Francií a Anglií. Co za magora by s nima chtělo bojovat, když potřebuje jen polské potraviny?
            Rusko mělo armádu na hranicích kvůli vlastní doktríně bleskové války, která předpokládala vypuknutí konfliktu drobnými potyčkami/vyhlášením války a tedy by se šiklo mít jendotky hned u hranic a přejít okamžitě do útoku... což moc nefunguje když nepřítel operuje 100-200 km v jejich zápolí.
            Ad. válka fr-ang-sssr: Přiznám se, že mne o tom nikdy nenapadlo přemýšlet a je to vcelku zajímavá myšlenka. Možná zapůsobilo nazvání obsazení V Polska Osvobozováním Z Ukrajiny.?
        • To je hodně ulítlá konstrukce. Všichni ti, které jsi vyjmenoval nejen že ony vítězné plány vymýšleli, ale navíc osobně vedli své muže. Hele rudá armáda porazila Wehrmacht a dobila nesmírné území. Rozkazy, které k tomu vedly podepisoval Stalin. Považuješ ho snad za vojevůdce?
          • Ano, i Stalina povazuji za pojevudce. A prosim, oprav si hrubku.
            • V tom případě je tvoje vidění světa řádně zvrhlé.
    • Jenže ten "politik" z počátku války se dost lišil od toho "politika" z let 43-45, kdy měl značně zatemněnou mysl a vydával naprosto nesmyslné rozkazy.
    • Pouze typický politický stratég a osobně se domnívám, že se štěstím - ukazovačka prstem a ježdění po mapě - ovšem vykonávali a připravovali a schytávali jiní. Na druhou stranu je pravda, že zatímco si zpočátku německá generalita z případné války, odezvy zbylé Evropy i z budoucnosti takového kroku obecně jednotně házela nejistotou bobky do kalhot, dokázal tenhle politik táhnout a stimulovat k akci. Stejně to ale byla pořád taková loterie, u které si on sám taky nejspíš musel oddechnout až v případě pádu Francie. Ruskou kampaň už ale bez přehledu zazdil svým vrtáním, to je fakt.
      • Tikov
        Hitler si podle zápisků oddychoval už při Porýní, Rakousku, ČSR... Jestli Rusko dopadlo tak jak dopadlo kvůli vrtání Ády je diskutabilní... třeba při Barbarosse se úplně náhodou a omylem dokázaly z obklíčení "probít" nebo do něj "jen tak, tak" nepadnout jednotky velitelů, které jejich němečtí protivníci znali z předválečné spolupráce.
      • MrSanta
        Ruskou kampaň taky solidně zazdilo počasí. Ta zima tam tehdá byla i na místní poměry ohromně tuhá. Na druhou stranu kdyby Stalin neporočistil stav svých generálů, tak by to taky mohlo vypadat jinak.
  • Chci hru s příběhem, morálkou a svobodou rozhodování při samotné akci.“

    schvalne si to stiahnem, a vyskusam zabijat frantikov a pomahat nemcom. ak to hra umozni tak si ju kupim.
    • XorxoxTalarius
      Vis ze mne to taky napadlo kdyz jsem to cetl jestli se budu moci pridat k nemcum :D
  • Až celou Evropu zamoří cikáni a vytlačí nás na Ural, tak si ještě budete přát, aby tu byl Hitler...
    • Walldstein
      Já rozhodně ne, protože pokud by tu byl tka bych teď žil někde na Sibiři, kam měli být češi vystěhováni a vzhledem k minulosti mého rodu tak bych nejspíše ani nepřišel na svět *3*
  • Tikov
    Podle videa to bohužel vypadá spíš na one-man-army v aréně. Doufal jsem spíš v něco á la mise s více cíly v CoD 2. Případně kdyby se chtěl někdo silně inspirovat Brothers In Arms, tak bych se nezlobil.
  • Radeji bych hral konecne za nacisty, tohle je uz nuda *6*
    • doporucuju Red Orchestra 2, takova main stream PC FPS, kde muzes hrat za Nemce, nevo jako CoD
    • XorxoxTalarius
      Jo to bych si dal libit ... a vlastne takova hra je, diky ze jsi mi to pripomnel, ze ji musim koupit. Jmenuje se Iron Front a je na enginu Arma II. A je pry velmi dobra (uz funguje bez chyb :D ). Navic do ni je tuna map (i kampani) a vehiklu ...
    • Myslím, že takové hry, se od poláků asi nedočkáš.
    • za vraha by nikdo nehrál
      • Ovšem hrát za Americké vra... ehm vlastně hrdiny, ja naprosto v pořádku, zrovnatak glorifikovat operaci Overlord, která měla na svědomí víc mrtvých civilistů než celé Německé tažení napříč západní Evropou...
        • no comment takovou kravinu napsat
          • joe, zkoukni film Battle for Haditha, sic ze soucasnosti, ale hodne dobry film a taky ti otevre oci *3*
        • Typická demagogie. Většině panáčkům chybí mozek a střízlivý historický pohled, aby se to vůbec někam posunolo. Předsudky, demagogická kompenzace, snižování/zvětšování zásluch/nezásluch, dokázování si čehosi a snaha po přelévání barev, to je to, co většina gum žádá. Myšlení ovlivněné kdejakou populistickou žumpou a současným politickým názorem po subjektivní averzi. Ale to je hodně špatný přístup, přátelé. V tomhle případě - oběti na civilistech se nevylučují, ani typická šmejdovost vyplívající z nátury jednotlivců i skupin ve válečných konturách pro obě strany. Ovšem, opravdu se budeme pokoušet vedle sebe stavět "údaje" ze západního "měsíčního" tažení v počátcích neválky, který evidentně vylučuje následnou okupaci, a drtivou operaci za jiných podmínek o roky později? To asi ne...
          • XorxoxTalarius
            No ale poprit to nemuzes, nebo takove bombardovani Drazdan a pouziti jadernych bomb :)
          • Celá druhá světová válka je jeden krásný příklad toho, jak dokáže být historie zkreslená a neobjektivní. Ve válce totiž žádné dobro a zlo, jak nám to servírují filmy nebo hry, není. Pouze zlo a ještě větší zlo.
            • To je ale problém paňáců, kteří se tak zaobírat nechají. Jestli si někdo dělá iluze, že válka je jednoduše o "dobru" proti "zlu", tak je to blbec. Už z principu. Žádná strana není svatá. Žádné akce bez následků, žádný politický rozhodnutí bez okolností a z hecu, žádný jednání bez souvislostí, očekávání a důsledků. Jenže, pořád je dobrý mít to podělaný myšlení otevřený a zároveň racionálně střízlivý, a uvědomit si že když se někdo utrhne moc ze řetězu, tak mu hrozí že čistě a jednoduše dostane do držky, a nevylučovat, že tak trochu oprávněně. Že k tomu vedou prostředky, které se dotknou politických, ekonomických, vojenských, civilních a dalších sfér, to je věc téměř nevyhnutelná a přitom logická, která i když není prezentovaná by měla vyjít na mysl každýmu s trochu dobrým neaverzním mozkem. To ovšem neznamená, že bych musel začít zpochybňovat a otáčet o stoosmdesát - to je cesta dalších volů, kteří myslí strašně jednoduše, sentimentálně a nedobově.
      • A vedel si, že spojenci počas vojny úplne bežne znásilňovali a vraždili ženy a malé deti? Zobud sa prosím :P
        • Alebo taky Vietnam, Vietcong i Američania tam napáchali na civilistoch poriadne zverstvá...
        • nevedel protože to neni pravda, možna nejake individualni excesy
          • Ano máš pravdu, statisíce mrtvých civilistů při ruském osvobozování byly jen excesy jedinců *3*
    • Priamo FPS v štýle Medal of Honor atd., kde by si mal kampaň len za Nemca bojujúceho za hitlera, na obale nácek so svastikou v pozadí, na to zabudni. Takú hru nevydá nikto. Politici, médiá aj verejnosť by ju zadupali do zeme, nech by to obhajovali akokoľvek, dokonca ani keby to bola story nejakého vojaka, čo sa len snaží prežiť vojnu a Hitlera nenávidí.
      • napr. kampan v company of heroes opposing fronts bola za nemcov, vcelku prijemne vykreslena a nebolo tam nič nacisticke, sice je to strategia ale fps by sa dala spracovat aspon ako nejake specialne misie napr. nem. parasutisti ich operacie v Holandsku Eben Emael alebo vysadok na Kré te ...na nemeckej stranebojovalo vela profesionalnych vojakov...nejde tu o pribehovu hru za vojaka SS na vychodnom fronte
      • No, v principu by se samozřejmě jistá kontroverznost vyloučit pořád nedala, přece jenom to je pro některý a hlavně v některých sférách stále citelný téma, ale se slušným zpracováním a konceptem by to nemožný být nemuselo. O chválení režimu nebo schvalování války a jistých praktik by tu přece jít nemohlo a samozřejmě nemělo ani jít, ale story za vojcla, který se ocitl na frontě v průběhu známé operace, by nemuselo zásadně škodit. Tady by se na události nahlíželo z pohledu obyčejnýho člověka, který bez ohledu na národnost, ale jistě s jistými ambicemi a přesvědčením, náhle máčí držku v bahně v zákopu a to zanechává na něm jisté poznatky. Ostatně, jak se v podobném duchu nese většina filmů a seriálů, které sice obecně berou Německo nebo jiné strany pro události světových válek jako úhlavního nepřítele poplatné i soudobému logickému pohledu, ale zároveň umenšují v rámci jednotlivců a některých situací obraz fanatických hrdlořezů, ačkoli zároveň správně celou věc nebanalizují a pouze nepřelévají barvy. Že byla struktrura - i když nemůže být jistá její výše, když dneska ti každý pamětník bude tvrdit pořád jistý subjektivně podbarvený náhled - už z přirozenosti nejednotná co se týká nacistické ideologie, víry a cílů celého Německa a osobních a patriotických ambicí politiků, pohlavárů, armádních velitelů, vojáků a civilistů, o tom se dneska obecně ví.

        Právě obraz "avatara", který se snaží přežít válku a oproti začátkům z mladistvé blbosti, kterou přece jen všichni známe, začne na svého "Vůdce" a celou nacistickou politiku dívat jinak, je cesta, která by mohla otevřít virtuáním kampaním a vyprávěním z druhé strany. Osobně se za tím nesnažím vidět snahu čistit Německo od jeho vinny i zločiny řady skupin (žádný hraní za likvidační útvary, SS a podobný) jak se na to dívají někteří volové, jako spíše na to nahlížím z dokumentárního hlediska a potenciálu dalšího média, které by připomnělo, že válka je vůl, ale lidé v ní budou trpět na obou stranách, včetně té nepřátelské. Ostatně, pro doplnění celýho příběhu by byla nejlepší paralela bojových operací z obou stran. Ve kterých by se kromě jiného mohli dostat i kontroveznější věci, ale hráč by se jich pochopitelně nesměl zůčastnit, jako spíš zůstat jen svědkem.

        Za mě nejlepším předobrazem je například Brothers in arms, který by se dal konceptem aplikovat i na německou stranu. Ale obecně aby taková hra-střílečka s německým charakterem a jeho příběhem, včetně teda těch střílejících pasáží, byla schopna zaujmout a historicky vyprávět a odůvodňovat, a zároveň se nestala příliš kontroverzní už ze svého konceptu, muselo by se na ní makat zodpovědně. Ve všech směrech. Alespoň tak si představuju, aby vznikla kontroverzně nekontroverzní věc, která by brala věc vážně a zároveň nezanechával pachuť jakéhosi radikálního revizionismu.
    • Ano pravda prostě už je třeba dostal ven také příběh obyčejných německých vojáků kteří bojovaly stejně statečně jako i vojáci Spojenců.
      • Jo, tak jestli bojovaly, tak to se nedivím, že to projeli. Nebo to lze vykládat tak, že nemečtí vojáci byli tvrdí panáci?
        • To víš jeden nejmenovaný politik mařil plány generálů a idiotskýmy rozhodnutímy zabil tisíce těchto vojáků. A bojovat můžeš i do hořkého konce a někteří lidé pak k tobě možná vzhlédnou s úctou a pokorou.
      • *bojovali
    • muzes si stahnout Kerbal Space Program a predstirat, ze jsi Werner von Braun
      • Loooool
        bravo.ono by se to hodilo když Braun prohlasil že raketa fungovala dobře, jenom přistala na špatné planetě( jak nemci střileli V2) a jinak stačí předstírat že jsi američan,oni ho draftovali.
    • Letecký simulátor IL2 Sturmovik - tam si mohl hrát za Němce. Pak myslím, že i v Battlefield 1942 byla ta možnost.
    • hru ve které se hraje za nacisty neznám kromě Silent hunter 3 a 5
      • Walldstein
        Day of Defeat..
        • Walldstein
          Děkuji minuskáům za protiargumenty na velmi vysoké úrovni *1*
      • Red Orchestra, Day of Defeat,...
      • Je dost strategií, kde to jde... Blitzkrieg, Company of Heroes (v datadisku je za ně i kampaň), Codename Panzers, Desert Rats vs. Afrika Korps atd.
        Pak mě napadá Battlefield 1942 + další střílečky s multiplayerem *3*
      • tak spousta strategií, Panzer General/Korps, Civilizace 4
      • Silent Storm
    • ani hrat za nacisty neni uplna vyjimka... ale hrat konecne jednou za pacifisty, to by byl teprve gol *5*
      • Zaútočil bys brutální nekompromisní kampaní reklamních propisek za podpory potisku na tričkách. V první linii samozřejmě sličné dívky s květinam.
        • ... kterym by velela podplukovnik Matka Tereza
          • už je čekám na :
            Gandí k zemi a dvacet kliku. *1*
            • KRYTON: Jmenuje se Gándhí, pane. Mahátma Gándhí.
              RIMMER: Tak mu svleč tu plínu a do uniformy s ním! Ty nemáš žádnou hrdost!?! Nechceš vyhrát tuhle válku?! Nevejrej na mě, Gándhí!!! K zemi a padesát kliků. Hned!!!
            • Jsi nestydaty blazen..
            • Ticho ty spratku!
    • A potom samozřejmě hru kde severní korea osvobozuje svět :D
  • Jack1947
    Mmm, Sandbox, to mnel byt jeste predtim pouhopouhy Budget. (tim lip). *3*
  • A ta ukázka je kde? :)
  • jindra.veliky
    hnus, tady je to zase samej nácek *12*
    • Himlere,Před popravou mučit mučit mučit.

      a pro redakci tahle hláška je z genialního filmu: Zitra Ráno Vstanu a opařím se čajem.
      • tahle hláška nemá být propagací nacismu atd ale je to prostě normalní obyčejná hláška z filmu, tak na to nebudte hákliví jak němci, děkuju.
    • Himmlere,před popravou mučit,mučit,mučit.
      • krucifix pardon redakce myslel jsem že jste to smazali, nezobrazilo se mi to tu pardon omlouvám se za ty němče, Ježiši to je zase trapas.
    • XorxoxTalarius
      Prosim definuj mi slovo nacek, dekuji :)
      • Pro něj každý kdo má jiný názor než on. *12*
        • Možná má recht. Lidi by si měli uvědomit, že jiný názor neznamená kvalitní ani správný názor. *12*
          • To je úplně jedno jestli kvalitní nebo jiný, nemá právo nikoho nazývat náckem, žádné propagace nacismu jsem si v diskuzi nevšiml.
            • No, já si v diskusi všiml jen propagaci gumáctví, na což právo bohužel nepamatuje.
            • Na mě jako laika, který ví o nacismu pouze všeobecně známé informace, působí ten obrázek sám o sobě jako propagace nacismu *3*
          • No o tom právě je demokracie - Akceptovat existenci i jiných názorů, než mám já sám, nehledě na to, co si o nich myslím. Bez urážek a označování se za nácky a podobná "zlá slovíčka" :)

            "Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale budu do smrti bránit vaše právo to říkat."
            • ciste technicky "demokracie" je uplne neco jineho, ale who cares ...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit