Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jen jestli si hru nezakoupili k posouzení škodlivosti a negativního vlivu na mládež 🥹 třeba nechtějí aby jejich ovečky boží byli sváděni na cestu zla nějakými prohnilými hrami 🥲

• Ehm, Římskokatolická církev rozhodně nebyla jediná, která považovala D&D za satanistické praktiky. Zvlášť v USA (kde bylo D&D zdaleka nejúspěšnější a katolíci tam nemají nejsilnější pozici), se proti tomu ve velkém stavěli protestantští kazatelé a v TV běžely pořady které se D&D snažily očerňovat.

Na druhou stranu, když se jednoho z autorů Doomu zeptali, jestli mu nevadí pracovat na tak násilné hře s pekelnou tematikou, když je silně věřící křesťan. Řekl jim na to, že se v té hře proti mocnostem pekla bojuje a s tím se dokáže ztotožnit.

• Ano... je tady jedna skupina do které se může kopat a posmivat beztrestně, a to křesťané. Běda ale kdyby si někdo chtěl dělat srandu z jiných. To by bylo řevu. 

• Já se taky necítím být uražený :-)

• Veskoslav

Fetuješ? Evidentně ano. Nebo čím si tento článek kope do Křešťanů? Další sněhová vločka....

• Tak proč zmizel ironický příspěvek kolegy ve smyslu že tu teď můžeme psát podobné příspěvky na DEI apod.? Přesně o tom mluvím.  Nenapsal jsem to možná jasně. Mě nevadí že si někdo dělá srandu z křesťanů, ale že napsat to samé i jiných privilegovanych skupinách znamená game over. Což se tady taky rukou cenzura potvrdilo. Takže ne, nefetuju. 

• Veskoslav

Zdejší "cenzor" je horší jak španělská inkvizice:) 

• A cim konkretne sa toto vysmieva krestanom? Ja sa urazeny necitim, skor ma to pobavilo ako mila trivia.

• nikdo nečeká lesbickou drow černokněžnici

• No jo, smir se s tim, ze Inkvizice uz neni co byvala :D

• Já členem církve nejsem, jenom sleduju to pokrytectví dnešní doby. Vadí mi doublethinking obecně, a toto je přímo ukázkový příklad.

• Double thinking? Možná pouze sleduješ špatná fóra a memy, jelikož já obvykle vidím obsah dělající si srandu ze satanistů, metalistů, a dalších rozličných subkultur.

Čím jsem starší tím víc mi přijde že největší cancer lidstva je právě přehnaná korektnost.

• Jsem člověk, který se smíchy lámal v roce 1998 na filmu Česká soda, kdy půlka sálu odešla v průběhu představení, takže já jsem poslední, kdo by chtěl nějakou korektnost. Jen podotýkám, že se tam parodovalo naprosto vše, od nacismu přes flanďáky až po nevybíravé sexuální narativy (Mirka). Už začátek s Alešem jsem věděl, že tady jsem doma. Dneska to pustit, tak se lidi z toho pominou.

Nenapsal jsem to jasně. Mě vadí privilegované skupiny, proti kterým se nesmí žádná sranda dělat, nedejbože kritizovat. Jinak s tvou poslední větou absolutně souhlasím

• michaelfoucault

Hot take: Česká soda je totální zívačka prolezlá trapným boomerským humorem. Lidi co se jí zaštiťují nemají vkus.

• Derp_1337

To není nějaký dlouhodobý problém, ale spíš problém cyklícký. Různé "moderní" trendy přicházejí a odcházejí. Teď je na koni "hyperkorektní" doba a za 20 let to bude zase něco jiného.

• yeniczek

Breč víc. Jestli to není spíš pozitivum, že si lze dělat srandu a nikdo nikomu nehrozí zabitím, ty doublethinku.

• preco do clanku pretlacat svoje myslienky v tomto zneni? Ak mas daco proti cirkvi (bars akej) tak skusit sa  zdrzat vlastnych predstav by nebolo do veci + tie klasicke dristy ze ake "nemoralne" mody a podobne by papez tam mal je ako z B-ckovyhc filmov z 80.rokov.. a este k tomo vytahovat daco stare vysse 40 rokov je na povazenie. Dnesne deti o tom ani netusia a starsi o tom vedia svoje.

• Veskoslav

Nefňukej a modli se za Fica:)

• Vyjadrit svoj nazor s ahned = fnukaniu? mas zvlastne predstavy o svete..

a pomimo, nikdy som nevolil SMER, ani HLAS ani SNS, to jest tych co su vo vlade prave. Cize modlit s amozem akurat za to aby ta vlada cim skor padla.

• Kritika scifi a fantasy je obecne povolena a na herni server doslova patri.

• neviem ci prave bras aka cikev/nabozenstvo je prave fantasy, ale da sa to tak obcas brat :D

ale ako profesionalny redaktor pretlacat do svojich clankov svoje predstavy sa mi zda nevhodne.Nestranny redaktor, daco take by sa hodilo.

• Games.cz je soukromé médium a autoři zde můžou prezentovat své soukromé představy a názory. Jestli se ti to nelíbí tak to nemusíš číst. 

Pokud chceš konzumovat nestrané názory tak si najdi takové médium.

• Paradoxně se mi vždy jako křesťanovi vybaví první věc když slyším/čtu Vatikán: "Jsi tady asi tak užitečný jako automat na kondomy ve Vatikánu!"  

Všechno je možné - o tom už pojednával seriál Mladý Papež :-)

• tak a teraz si musim dat po xy. krat red dwarf maraton, dik :D

• Mne to taky čeká :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit