Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ano, než něco skupinka nebo možná už i hnutí, které si říká LulzSec takzvaně, jak novináři rádi píšou, hacknuli, ukradli a já nevím co ještě koho napadne, předcházelo tomu upozornění na stupidní chyby v kódu stránek. Nikdo s tím nebyl ochotný nic udělat. Navíc prohlášení Sony, která následovala, byla v duchu, že my jsme investovali táááákhle velkou hromadu peněz do zabezpečení, už nikdy se nebude nic takového opakovat. Hovno, kecy, kecy, kecy a lži. Přitom dát stránky do stavu, aby nešly použít SQL injection by je stálo směšných pár stovek za studenta, který dělá stránky na netu pro známé a kamarády.
    PlayStation Network byla trochu jiná kapitola, to bylo za šikanování GeoHota.
  • jinej koment seš dobrej tak se mi to libi :D
  • Ellendway
    Omlouvám se všem, co s LulzSec "nehrají", ale kolik z Vás tady má PayPal, kolik z Vás má například Steam nebo Origin? Kdo si někdy koupil věc přes internet? Myslím si, že skoro každý. Jak by se Vám líbilo, kdyby někdo přišel a prostě si Vaše údaje od Steamu nebo PayPalu vzal? Asi moc ne, když tam máte kreditní karty, jména, bydliště a u některých služeb i tel. číslo.

LulzSecurity před útokem na Sony vzkázalo, že by Sony mělo něco dělat se svým zabezpečením citlivých údajů klientů. Jak to dopadlo víte všichni. Směšná ochrana, přes kterou by prošel i méně zkušený "14 years old hacker", kterému se dostal náhodou příkazový řádek do ruky. Můžete mi říct, proč FBI, CIA nebo Pentagon mají tak úžasně zabezpečené weby a databáze, že se jim tam někdo dostane? Sorry, ale lidi z LulzSec poukazují na to, že v dnešní době velké firmy na zákazníky serou a sr*t budou, dokud se jim dostane do databáze.

Sony dostalo 3x po tlamě od skupiny malých děti. Takové titulky čtu dnes a denně, ale co s tím Sony udělalo? Skoro nic. Teď mohou čekat na další útok.

P.S.: Čekám komentáře typu: "Jsi k***., Nerozumíš tomu., Kecáš z patra., a jiné komentáře, na které jsem si zvykl..."
  • Kdyby se necpali miliardy do stupidniho marketingu, ale radeji se to investovalo do vyvoje, testovani, zabezpeceni produktu a site *10* Korporace si ale rozhodne nesmi dovolit uchovavat nase osobni udaje o heslu, karte, atd. v nezabezpecene forme.
  • Ty jsi měl skončit v prostěradle. *11*
  • A co děti? Mají si kde hrát?
  • ono u nich je to o něčem jiném že jo oni si hrajou na tom i na tom protože jim to cenově nevadí nějak pro ně je ten 1000 něco za hru v pohodě kdežto tady je to za stejnou cenu o něco horši já osobně prachy vrazim jen do toho co za to stoji za kde jakej paskvíl ne ten stahnu zjistim že bych vyhodil prachy a do hodiny je z hadru pryč a když je to dobrý tak to koupim ale někdo to nekupuje vůbec mno to jest smůla
  • na konzolích se pirátí ve velkém, ne že ne. už mě nebaví jak se z PC hráčů automaticky dělají piráti, kteří si hry jen stahujou. PC a konzole se v herním průmyslu doplňují, tak buďte rádi, že máte na výběr, každá platforma má své pro a proti.
  • Anarcha
    to třeba ne , ale ve většině zemí sespíš hraje na konzolích , než na PC a to je další důvod proč hry primárně dělat na konzole.
  • Pokud nezamkneš byt nebo necháš klíče v autě a někdo tě vybere, tak je to pořád zloděj, co zaslouží trest a ty budeš pořád debilem, co nezamkl nebo nechal klíče v autě
  • kravina to že v naši zemi je miliarda pirátů neznamená že je to tak i v jiných zemích :x
  • Jestli ty seš normální tak to já budu asi úplnej ma*or O.o
  • ber to takhle : das penize do banky ktera ma slaby zabezpeceni na coz je nekdo upozorni - banka na to dlabe - nekdo ji vykrade. a tvoje prachy jsou pryc. kdo za to muze? chyba je na obou stranach prece. muze za to jak banka (sony) tak zlodeji (hackeri) a ten kdo na to upozornil (geohot) je pro me vlastne nejmin vinnej.
  • nevim co by mi jako majiteli firmy udělalo větší radost jestli to že bych je mohl jít střískat nebo to že by šli do basy...
  • Vrať se na zem. Já jsem z 90% PCčkář a pokud něco kazí hry na PC, tak jsou to neplatiči a stahovači her. Pokud vývojáři prodají průměrně 5x víc daného titulu na konzoli než PC, nesmíš se divit, kam směřuje hlavní tíha jejich vývoje. Zapátrej ve svém svědomí, když na toto téma narážíš...
  • Je třeba si uvědomit, že tito mladí a nevinní chlapci, co se mohou změnit svými útoky způsobili různým firmám ztráty ve výši miliónů dolarů. Není jim 14 a musí být za své jednání zodpovědní. Zavřít je proto patří, přestože to na první dojem může vypadat jako přehnaná reakce, i jako ukázka toho, jak dopadnou všichni, kdo si budou honit ego na úkor peněženky jiných. Pokud by tvé firmě někdo způsobil takovou ztrátu, asi bys reagoval jinak.
  • Nějak nechápu k čemu jim to je...teda hlavně těm LulzSec ty poslední dobou hackujou co se dá shazují herní servery ale proč?z toho mají jen nárust ega?machrování před kámošema?...
    takovýhle lidi bych nezavíral je jim 20 můžou se změnit ale nechal bych jim dát nehorázně přes tlamu...
  • skaven123
    keby sa aspon ludia ktori boli udaje stiahnute, spamatali a ziadali od sluzieb ako psn a dalsich napadnutych co najmensie mnozstvo identifikovatelnych udajov. Naco je tym sluzbam vsetky tie cisla uctov, hesla a pod. ktore koniec koncov ani niesu zabezpecene?
  • Vše to začlo u Geohota a jeho hackování PS3, myslím že to udělal protože Sony, jak si pamatuju, říkala "My máme nejlepší ochranu, nikdo nás v ochraně nemůze předčít."A ejhle, najednou hacknutá PS3 a Sony kleslo ego, Anonymous vznikli na základu souzení Geohota, začli shazovat servery, a když si všimli jak Sony má vlastně slabou ochranu řekli si "Why not!?" dále už to každý známe...tak na začátek, co zavinilo hacknutí PS3? Ego Sony.
  • Ale v zákoně je přece jasně řečeno že oni ty data musí chránit, a vina padá jak na lidi co kradou, tak na lidi co špatně hlídaj. Pokud jde o tak jednoduchý útok jako je sql injection, který si myslim že je v podstatě nezjistitelný, tyhle data už určitě pár lidí mělo, jen to nikdy neukázalo. Oni to aspoň ukázali.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit