Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Určitě ho kontaktujte a hlavně tedy i Kubu kontaktujte, to bude vtipný *1* Bude tu flame pod článkem, kde je řečeno, že se dva lidi v týmu neshodli. Herní Blesk z toho bude. Herní Bartošová - kdo co přesně kdy řekl a udělal. Jak to měl udělat a proč to měl udělat a jak došli prachy *15*. A vy to budete celé šéfovat. Možná má každý z nich ale na práci užitečnější věci *3*
    • Patří do debaty níže, sorry *3*
  • Jestli sem budou kopírovat články z placeného Levelu, tak už ho nemusím kupovat. :/
    • ucho
      myslím, že vykopírování jednoho článku a upozornění na to, odkud je, se říká reklama...
  • je to rejpnuti, ale atari st uz je 16bitovy pocitac...
  • Souhlas s Tomikem, taky jsem delal v casual hrach, dostal jsem se na "profi" uroven, udelal jsem hru co se celkem prodavala a uzivilo me to na rok a pul. Takze sen jsem si splnil, byl jsem i v nejakych zebriccich TOP 10 a tak :) Vyvoj trval rok a pul...kazdopadne, fakt to chce "start small". Asi kazdej tu chybu udela a musi si tim projit, bohuzel pro ty vytrvale nekdy to cloveku trva dlouho nez prizna ze jde na to zbytecne slozite. Tak hodne stesti..
    • ja si v 90 letech zkusil udelat taky dva kousky, vzdy ve dvou lidech. tehdy graficky na fajn urovni. mrzelo me, ze jsem vzdy nesel radeji do neceho jednodussiho, co bych zvladl nejlip uplne sam. je to sice dnes uz jen usmevna vzpominka, ale skoda, ze se to nedotahlo. Fajn, ze to ten clovek nevzdava.
  • GZ je jasným příkladem toho, že tvořit nezavislý projekt a házet si klacky pod nohy, není dobrá reklama, za což vždycky zoodpovídá vedoucí týmu, který to zřejmě nebyl schopen zvládnout. Z článku je poznat, že nestanovil pravidla hned na začátku projektu, aby si tak zaručil právo na veškerou grafiku. Příjde mi, že tu teď brečí nad vlastními chybami.
    • Zavadzat RPG prvky do hry, ktora je tak na ~80-90% hotova je uplne sialenstvo. To je nieco co sa musi brat do uvahy pri vyvoji od uplneho zaciatku, nie sa to snazit dolepit ku konci vyvoja.

      Absolutne sa necudujem jeho grafikovi, ze od toho dal ruky prec - vidno ze uz ma nejake skusenosti v gamedeve.

      Ak by sme to mali prirovnat k niecomu z bezneho zivota - tak to je ako ked clovek stavia dom, ma uz aj strechu, natahal elektroinstalaciu, osadzuju sa dvere, podlahy, maluje sa - uz sa tam temer da byvat a zrazu sa majitel rozhodne, ze garaz chce rozsirit o 2 dalsie miesta, zisli by sa 2 kupelne navyse, a ze chce aspon 2 krby a v streche zo 3 svetliky.
      Technicky sa to da - ale je to na hlavu a bolo by lacnejsie ten novucicky dom zburat ako ho takto komplexne prerabat.

      To iste aj s touto hrou...
      • Jestli do toho rval svoje prachy, zvládl úspěšně Den D, tak si určitě kabely na rpg protáhl hrou už při vývoji, mi jsme to tak dělali taky(krachlo nám to na lenosti a že do toho každý kecal). Spíš si měl hru udělat a grafika zaplatit jako to dělal Jonathan Blow u Braid. Aby se nemusel s někým dohadovat. Hrál jsem tu jedničku GZ a to byla kvalitní věc na free scénu. Je to škoda.
        • V článku tvrdí, že byly před ukončením a že nemá prachy, tak proč se vůbec do nějaké hádky s grafikem pouštěl? Měl to v tichosti zakončit a teď by měl hru venku. Po třech letech už musela mít hra co nabídnout a nemyslím si, že tímhle článkem si nějak pomohl :/
          • O penězích v článku nic není(??). Možná se taky grafik pustil do něj... hm? Nepotřebuje si článkem pomáhat(jako v čem si pomůže?), podělil se jen o zkušenost. Píšou že dělá na nové hře, tak mu držím palce ať mu to vyjde *3* a je škoda, že to nedotáhli *13*
            • Omyl, přešti si ten článek pořádně.... "Namísto toho se potýká s finančními problémy, veškerý volný čas odsedí u počítače a..."... "čtrnáct dní dělat podlahy pro zákazníky a vydělat tak peníze, které mu vystačí po zbytek měsíce, kdy bude vyvíjet hry" atd.
              A kontaktovat grafika není špatnej nápad...docela by mě zajímalo co na to řekne.
  • Paulcz
    Ale jo chce to zkusit a určitě to má větší ponteciál než jít do dementní fabriky za pár šestáků, na odpolední a ještě k tomu, když je venku 30+C :P
    • ucho
      njn, ale vše má své pro a proti. ono odpracovat si ve fabrice pár hodin a mít padla a zbytek dne klid je něco jinýho, než 20 hodin denně něco řešit doma :)
      • Paulcz
        Otázka jestli to musíš řešit 20 hodin denně, workoholismus není zrovna nejlepší způsob jak podnikat. Je jasný, že tomu věnuješ více času než 8 hodin a padla, ale zase ten život je o něčem jiném. Pokud pak člověk vydělá pár peněz tak jsou zítřky světlejší. Kdybys v nějaký firmě vymyslel perpetuum mobile tak z toho budeš mít možná tak pochvalu před nastoupenou jednotkou, ale další den tam zase budeš dělat stejnýho ocasa :) Všude kde jsem pracoval postupem času dělníkům nakládali víc a víc za stejnou nebo i paradoxně menší mzdu a to už pak není o tom přijdu domů s čistou hlavou, ale: "FFFFFUUUUUU... jdu si na dvě hoďky lehnout.." :)
        • ucho
          no to si taky někdy říkám, že bych nemusel pracovat 20 hodin denně, ale když je potřeba něco udělat, najdou se i dny, kdy pracuju 24 hodin denně (ale těm se snažím vyhýbat :D) a samozřejmě to prokládám čtením games.cz :D
      • Vidíš, já jako zdravotní "sestra" mám z každýho něco, měl jsem jít raději na stavárnu
  • ruthan
    Recyklace Levelu a prodavani jedne veci, za cenu dvou.. Zaplatim si na za Level a tady sleduju reklamy. To bych blil..
    • Ja si level nekoupil a tak jsem rad ze si to muzu precist alespon tady. Dik
    • frag.ment
      Musím říct, že pro mně je novej Level až nečekaně dobrej.. Je tam spostu článků, které na netu nejsou a nebo které na netu nevyhledávám, ale do časopisu mi sedí. Recenze sice trošku chudší (nemyslím počtem, ale obsahově), ale dobrý. Jak jsme tu rozjeli debatu o čtení na WC, tak já si zase čtu hlavně ve vaně, kde relaxuju klidně přes hodinu, tablet bych se tam neodvážil vzít (hrozí utopení) a sem zvědavej na nové číslo. Jen je otázka, jak dlouho redakci vydrží nadšení..
      • ucho
        redakci nadšení vydrží s vysokými prodejními čísly. pokud tohle bude klesat, opadne i nadšení.
        • mirekdusinojc
          Spíš bych řekl, že nadšení by mohlo vydržet s pozitivními ohlasy, protože se preci jen Level posouvá trochu od mainstreamu (v rámci dogmatu o formě herního časopisu) a to se na poklesu prodeje ze začátku asi nějak projeví. Hlavně jde o to, aby se Level nedostal do červených čísel a jeho příprava nebyla prodělečná. Každopádně věřím, že tahle ztráta nebude tak markantní a hlavně to, co je pro velké vydavatelství už prodělečné vůbec nemusí platit pro malý nezávislý týmu nadšenců.
    • GlaDOS
      ? Mám takový pocit, že tě nikdo nenutí článek číst 2x. Kdo má Level, má přečteno. Kdo ne, může si přečíst zajímavý článek a to mu bude jedno, odkud je.
      • level mam lezet tady na polici, ale jeste jsem nerozdelal obal. takze jsem si to precetl tady ; )
  • mirekdusinojc
    Ten konec je smutný hlavně v tom jak blízko byla hra cíli, ale bohužel né tak blízko, aby to její tvůrce motivovalo k usmíření a vypnutí posledních sil do dokončení. Ta práce takhle přijde vniveč. Je to dobrá, ale bolestná zkušenost a snad alespoň díky tomuto článku pomůže jiným týmům.
  • Škoda :( Ta hra vypadala nadějně. Na VCH jsem ji sledoval od uplného začátku a je to škoda no. Snad se jim to podaří dokončit. Jako Indie hra to nevypadá vůbec špatně.
  • to je nejaká reklama na Dobrovského ? neviem predtým som si pod fotkami na tejto stránke nikdy nevšimol zdroj len koment (a vobec koho to zaujma kto to fotil hádam je jasné že to bola redakcia či games nemá nič spoločné s levelom ?)
    • sleepless
      Fotky jsou od Pavla pro Level a v rámci dohody jsou ozdrojované? Pokud přebíráme fotky, co nejsou oficiálně volně k dispozici, jsou ozdrojované viz profimedia atd. Nějak nechápu v čem je problém? Vadí to při čtení článku?
      • davidBray
        slouží vám to ke cti, není nic lepšího když člověk po netu nachází svoje fotky a když se ozve tak jsou na něj lidi ještě sprostí s tím, že můžu být rád, že si ji tam vůbec dali. Palec hore kluci

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit