Přejít na výpis diskuzí
Zaklínač 3 v kostce - pětiminutové video s českými titulky
10.4.2015 | Adam Homola
187 příspěvků
-
Tady se to zas řeší těžce filozoficky, každý tady dostává nějaké střevoevropské vlastenecké záchvaty. Já říkám, dokud tam sou k0zy, šplíchá krev a Geraltovy roste bradka, je to ósom. My kažuálníci nevyžadujeme nějakou dýýýp wanna be intellectual watu
-
-
napadlo te nekdy, že nekdo nemusí byt jen "wanna be" intelectual, ale muže jim byt i doopravdy *7*
-
-
ty jim určitě nejsi
-
-
Ty už tež zalez, ten tvuj kuul slang je už trapný, divím se, že si ještě nedostal přes hubu protože dokážeš být neskutečně otravný a zbytečný.
-
-
Dávat někomu přes hubu za pár větiček,,, jsi fašista, nebo co? *7*
Násilí je hnus a za nějaké neškodné věty komukoli ubližovat je naprostý nesmysl a už jen to zmiňovat, tak se mi z toho dělá zle. *7* -
-
Apropo nasilie - Deus ex a MGS sa daju prejst bez obeti, Geralt ma ohladne nasilia jasno a aj ked to smeruje tym pozitivnejskim smerom, stale je to nasilie - zrejme si preklikol.
-
-
Ale no tak aj homosexualny troll ma pravo na zivot.
-
-
Na okraji společnosti možná.
-
-
yo men, přiskřípl sis nádobíčko v riflích? Ain´t dat bad butt whotevr. Za toto sve chování bys zasluhoval nějaký banec, no na diskuzi si husty ese, ale v reálu bys kolem mě a mých bros na streetu prošel ani nedutal. Měl bys vyšňupat dvě lajny tolerance a zčadit pár gramů laskavého chování. Určák by ti to pomohlo. Takto akorát dostaneš v diskuzi banec a v reálu přes fasádu.
-
-
Tvých bros na streetu? :D A to sjte jako cigáni nebo co? Mě by fakt jen zajímalo jestli jsi opravdu takový hlupák anebo jsi tak zoufalý a hraješ si na hlupáka. Obojí je životní prohra, což paradoxně u tebe může být i výhra *1*
-
tak určitě, určitě sem víš než všichni pctardi dohromady
-
Ty a tvoji bros :) https://www.youtube.com/watch?v=GtB0_PxuPfY
-
pořád by to nebylo hlouběji než ty *15*
-
fakt ne meloune, snížit a pokud bych se chtěl dostat na úroveň zdejších PC (j)elit musel bych se propadnout hooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooodně hluboko
-
myslíš zvýšit úroveň?
-
todle si scoro říká o nějaký džouk ve stylu: "Zrovna to sem říkal tvojí mama včera večír" No ale tak nebudu se snižovat na úroveň křupanů ze 4. cenové "U zhrzenýho PCtarda"
-
-
-
-
-
-
Mohli by ukázat konečně skilltree systém. Je fajn že tady aspoň ukázali inventář s nějakýma statistikama (koukam že přešli na systém tisíců itemů :D )
-
Tak jsem si pustil video a čekal zoufalý omalovánky, po pročtení diskuse. A co čert nechtěl, sedím tu docela překvapenej. Barvy jsou - snad až na kytky na louce v posledním nebo jednom z posledních záběrů - poměrně realistický, uvěřitelný. Občas vidíte příliš teplou pleťovku s přesaturovaným červeným kanálem - ale to jsou záběry nasvícený ohněm. Občas vidíte krajinu zalitou oranžovým světlem nebo hodně červený střechy Novigradu v dálce - ale to je v pořádku, to jsou západy slunce. Třeba horský údolí (asi Kaer Morhen) s krátkým časosběrem docela dobře dokumentuje cyklus dne a měnící se atmosférický podmínky a vypadá to poměrně dobře, jako poměrně uvěřitelný údolí někde v Tatrách nebo Alpách. Trůní sál Dunnyho je taky pěkně nasvícenej (tam je poměrně dost ambientu, ale scéna celkovým kontrastem celkem odpovídá tomu jak se koukají lidské oči, ne lineární senzor foťáku s dynamickým rozsahem nějakých deset stop). Oděvy jsou hodně saturovaný, ale to odpovídá archeologickejm poznatkům o středověký módě. (Ostatně http://io9.com/5616498/ultraviolet-light-reveals-how-ancient-greek-statues-really-looked - vím, že to je starověk, ale když vidím "Řecko" a "Řím" ve hrách a filmech, musím se smát.)
Popravdě, taky bych to možná snesl trochu desaturovaný a temnější, ale středověk prostě desaturovaný a temný nebyl, ačkoliv se nám Monty Pythoni snaží namluvit opak. *1* A pokud chce CD Projekt uvěřitelný "realistický" fantasy svět, jde na to imo poměrně dobře. Fakt jsem se na vizuál videa soustředil a snažil se odhalit chyby a fakt se mi moc chyb najít nepodařilo. Disclaimer: nekoukám na Macbooku (kde je příliš kontrastní a přesaturované všechno) ani podobném monitoru s lesklou úpravu, ale kalibrovaném grafickém monitoru NEC. *** Hodně slabý mi naopak přijde "copytext" videa, za ten bych CD Projekt vytahal za uši - motivuje mne svou banalitou a polopatickou tupostí zrušit předobjednávku. *1* Ale neudělám to, šanci tý hře dám. -
Ono najlepšie na Wiedzminovi bolo že človek to mohol len tak zapnuť pozerať krajinu za daždivého úsvitu , počuvať paradnu atmosfericku hudbu, zamýšlať sa nad dialogmi obyvateľstva tohto uhranujucého živúceho svetu a len tak meditovať tak ako niekedy pred Khorinisom atď... čo ma trošku sere v dnešných hrách sa to moc neda keď z každého rohu víďe príšera či tvor a zase a zase tie genericke boje vždy dookola striekanie krvi akcia , proste totalne generovaná vec ovšem pre ne koho zaživná pre nekoho nudná. O taktiku či strategiu človek versus inteligencia tak to nikdyvid šach . Podľa mňa kľudne mohol ostať bojový system z jedničky mňa nikdy nevynervoval a bol celkom intuitívny. Pači sa mi to že u´phy su vo forme minipríbehov a celkovo zapádaju do universa.
Ale neviem či máju zmysel tie fóra ale tak ako napísali nemnohí keď nechceš nečítaj. Noc -
-
píšeš sračkyy. CD Project do teď nepochopil příběhové premisy z knižního universa, takže hry tam vůbec nezpadají. Opravdu tě lituji, že tě baví poslouchat tu jednu větu co NPC umějí pořád dokola....
-
-
Které příběhové premisy nepochopil?
-
-
všechny, takže si myslí, že si přečtou předlohu, vytáhnou scénu z knihy jak chtějí popravit Marigolda, totálně to zkopčí do hry a hra dle předlohy hotová. Celá mozaika hry jsou nesmyslně napasované událostí copy and paste z knihy které nedávají smysl + jejich nesmyslý příběh, který je vlastně celkově naprosto o ničem. O čem je vlastně příběh prvních dvou dílu? O ničem, pořád je to vlastně napasované na události z knihy a objasnovaní, co se stalo. Za ty dva díly se v podstatě nic nestalo a příběh se nepohl...
-
-
To je ale podle mě velké nepochopení, o čem hry o Zaklínači jsou. Zejména jednička má podle mě logicky plynoucí, samostatný a uzavřený příběh o Geraltovi a Alvinovi, který začíná přepadením Kaer Morhen a končí posledními scénami ve hře. Příběh se vyvíjí, dává smysl a na konci má pointu - mohla by to být povídka nebo film a dávalo by to smysl + řada menších dějových linií kolem. To, že kolem toho jsou citované kusy dialogů, scény z knížek atd., ještě neznamená, že celá hra jsou jen zkopírované kusy knih. Kdo si to myslí, plete si hvězdy s jejich odrazem na vodní hladině.
Příběh dvojky poněkud trpí tím, že se tak strašně větví, ale také bych řekl, že je tam poměrně jasný hlavní příběh o vrazích králů a politice kolem Saskie a spol. Tam už by to na povídku asi nebylo, ale když člověk hraje hru víckrát, tak příběh slušně zapadá do sebe - snad s výjimkou drogových metalových filmečků, které se prapodivně snaží navázat děj hry na knihu.
Autoři her podle mě výborně chápou Sapkowského svět a vytvářejí fungující variace na Sapkowského myšlenky ve vlastním prostředí a s vlastními zápletkami. Já osobně si nevybavuji lepší herní adaptaci fantasy předlohy než je Zaklínač. -
A pořád jsi nekonkretizoval které příběhové premisy jsi měl na mysli.
-
Nepřijde mi, že se nepohl, jasně, osobní příběh Geralta se moc nepohl (až na vztah s Triss pokud ho chceme prohlásit za kanonickej) ale politickej příběh světa se docela pohl a Nilfgaardská změna strategie a snaha opakovat invazi po destabilizaci severních zemí (pravda, s tím tématem už Sapkowski pracoval, ale tím možná lépe) je zajímavá. A navíc je to tak trochu určitej - možná nezáměrnej - komentář k aktuální politický situaci ve světě.
Já bych taky raději viděl příběh jiného Zaklínače v Sapkowského světě, ale pokračování příběhu Geralta ve hrách v rámci možností smysl dává. Uvidíme, jaký smysl bude dávat pokračování příběhu Yeneffer a Ciri. A kromě toho, dojem dezinterpretace tvého nazírání předlohy je obecně problém adaptací. Autor se s tebou shodnout nemusí, ale to neznamená, že něco nepochopil.
-
-
-
-
-
At si riká kazdej co chce ta grafika je mrdec
-
Herdek nejlepší video co jsem do teď viděl. Kdo to má teď sakra vydržet *16*
Přeju CDProjektu ohromný úspěch a nám propocené židle *14* -
-
Naprostej souhlas. Nejlepsi video. Hlavne me upoutala ta mapa - vypada to na velky otevreny svet. Takze mozne treti dil bude konecne poradne RPG.
-
-
Hype neexistuje je to všetko umele a šíri sa to ako diskuzný vírus, ľudia radujme sa z toho že možme sa zrejem posledný krat ponoriť do sveta Andrźeja. Som rád že existuju svety ako Gothic 2, Zaklínač alebo Kingdom Come- je to ako keby som višiel vonku u nás v strednej karpatskej Európe, su tam pararely nie len vizuálne ale ..... Človek to rád rieši tie problémy ,unikne z realného sveta a vidi aký je podobný ten herný ale je to iný pohľad a vtedy si to uvedomi o čom to je, jasne že viac ako 2 hodiny za tým sedieť ani nevydržim ale som rád že sme sa dočkali.,proti Alzheimerovi. A tieto Europske hry tvoria dokonalú protiváhu Americkej a Asijsko Japonske produkcie + netreba zabúdať ani svojsku Sovietsku hernu scénu ktorá umí niekedy divne prekvapiť -
Len čo mí fakt čudne , načo by som mal písať o hre ktorá ma nezaujala že to nič , je to názor ale niektore veci sú čisto schválne keď vidím tych par mien ako neustale dookola vlastne pardon niečo netreba čítať ide tu skôr o pozitívny zmysel diskusie a nie nejake kecy dookola. -
-
tohle si nemůžu nechat ujít... VIVA GOTHIC 2!! *14* *14*
-
Až na to že nejlepší evropské hry jsou právě ty japonské. Open World - Dragon Dogma. Akční Dark Souls, Bloodborne, Demon Souls. Level Desing, atmosféra opravdového dark fantasy světa(DS) O tom se může CD projectu nechat jen zdát.
-
-
Ty vole místní kotouls onanisti vždycky překvapí *1* *1*
-
-
Hmm co jsem viděl tak Zaklínač zůstal u kotoulů a Bloodborne nikoliv *15* Tak wake up...
-
-
Akoze BB nema kotule? Ma len kotule alebo korculovanie, to uz je len vyhra ;-)
-
-
A akoze v com je rozdiel? Ze ti nerealne kotuluje bez focusu alebo ze sa ti nerealne smyka s focusom? Akurat ina animacia ale rovnaka blbost.
-
co tak si to zahrát? Při boji vůbec kotouly už nejsou, pokud jsi zaměřený, což je 90% fightů tak ti to kotoul neudělá... Co jsem viděl to předposlední video Witchera, tak Ketaoul metá jeden kotoul za druhým *15* *15* *15*
-
-
-
-
Co je ale na "Dark Fantasy" evropského? *5*
-
-
a co není?
-
-
Třeba klíčoví autoři žánru? (Američani.) *3*
-
-
bavím se o současnosti. Když už jsem u žánru a historie: Zaklínače klidně můžeme částečně pasovat i do Sword and sorcery a tam byl zakladatel Američan :)
-
Kromě toho já nejsem ten co tvrdí, že je něco evropský nebo není evropský :D Pokud jde o mne, mezi evropskou literární tradici patří spíš Kundera a Houllebecq, případně Eliot - ačkoliv původem Američan a ačkoliv zpracovával třeba semitskou: křesťanskou a indickou: budhistickou mytologii, ale to z Pustiny nedělá dílo hebrejské/aramejské/fénické/árijské literární tradice.
-
Epic / high fantasy... tady je snad jen jeden klíčový autor a to byl Brit, ačkoliv měl německý předky a narodil se v suveréním Búrském státě.
-
Neříkám že jsem expert (to jsi spíš ty, ne?), a neříkám, že všichni autoři žánru jsou nutně Američani. Jen se divím, že by to měl být "typicky evropskej žánr". A že je inspirován "evropskými mýty a historií"? Takže třeba Kurosawowy nebo Miyazakiho filmy jsou taky typicky evropský, že? *6*
To že evropská kultura byla v dobách evropské koloniální dominance zdaleka nejsilnějším kulturním vlivem na světě a to že z ní americká kultura tehdy vycházela nutně neznamená, že cokoliv se inspiruje jakýmkoliv "evropským" tématem je nutně "evropský", nebo se pletu? A pokud se pletu, tak bychom si asi měli nejprve definovat čemu říkáme "evropská hra" než začneme tvrdit, že nejlepší "evropský" hry dělají japonci. Ačkoliv to platí / platilo o PESku, protože fotbal je přece evropskej. *7* -
BTW co je v tom případě evropského na epic, high fantasy, když klíčoví spisovatelé pro tento žánr jsou Američaní nebo Kanadani???
-
inspirováni evropskými mýty či historií *5* *6* BTW např. Joe Abercrombie je Brit ty experte...
-
-
-
-
-
Máš možná trochu pravdu. (Zejména s tím vyvažováním mainstreamové usa a asijské produkce, když vezmu v úvahu, jak hluboko klesli třeba Bioware od prvního Baldura po Dragon Age, je mi z toho trochu smutno.) Zarážející je, že - kromě Rockstaru, jehož GTA je pro mne příliš přitažený za vlasy a příběhově většinou příliš "vymletý" - "nejameričtější" hru vlastně udělal kdysi dávno Dan Vávra. *1* Ačkoliv tady už možná trochu příliš zaměňuju Ameriku a Nový Hollywood. *13*
-
-
Bože nemluv
-
-
Ale psát můžu, ne?
-
-
-
-
Tahle hra mi už začíná lízt na nervy... *13*
-
-
A to este neni ani vonku *2*
-
-
Pekne. Poviem to takto kto sa zaujíma o všetko možne čo sa týka historie a geografie, ma prechodený trošku realný svet myslim respektíve lesy, hory, krasové uzemia, jaskyne, priepasti, dedinske krčmy či mestke hostince tak musi uznať že je to v momentalnej dobe to naj čo môžme vo virtualnom svete vidieť, hneď ma to napadlo ako som vo videu videl tie vinice, višňové sady, políčka , slovanske opevnene vsi a monumentálny hrazdený Novigrad a to ešte nehovorím o mrazívých Varjažských ostrovoch. Bratri podľa mňa tu nejde o grafiku v pravom zmysle slova ale o ten svet a jeho atmosferu. Nieje to ani omalovanka ale ani šedý zákal je to uplne vyrovnane. A to že to už nikdy nebude ako jednotka to je dané enginom. Ja viem Zaklínač 1 ma asi najlepšie možne spracovaný svet čo sme v hrách videli všetko proste do seba zapadá tak ako to mal kedysi gothic 2 možno aj 3.
Vďaka CD Projektu a všetkým fanúšikom
Českej, Nemeckej a Poľskej hernej scény ktorá je mňe sobne najbližšie.Zdar -
Two words, one is big the other whoop.