Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ale nějaký zaklínač coby komix se už přece prodával ? Proč by v tom nemělo být násilí, strašení a nahé ženy ? Já bych řek že to tam bude, když to do toho světa patří...
    • Ako som písal, je to americký komiks. V amerických veciach môžu zabíjať, tiecť potoky krvi, odsekávať končatiny, s tým nemajú problém. Ale bežne sa nadávať nesmie a ak už chcú použiť nadávaku, tak miesto nadávok používajú tie značky *!/?* - ako keby to niekto nechápal že sa tam nadáva. Nahé a sexuálne scény sa tiež nesmú používať. Taktiež majú limity na prezentovanie užívania drog. V marvely majú dokonca zákaz, aby ich postavy fajčili. Je jedno, ako to prezentujú, či fajčí a nadáva darebák, alebo hrdina, proste sa to nesmie.
      Ide o hodnotenie, ako pri filmoch, či je film prístupný od 15, alebo od 21. Čím nižší vek prístupnosti, tým viac ľudí za to dá peniaze. Preto (keď už hovoríme o komiksoch) bol aj filmový Wolverine oklieštený o slovník a značnú časť násilia jeho pazúrov. Pri niektorých žánroch je to jedno, ale pri niektorých tým trpí kvalita diela. Keď som počul, že uvažovali nad prerobením filmu Kráľova reč bez nadávok, aby bol prístupnejší aj pre nižší vek, tak to fakt rozum zastáva.
  • Btw tento vikend je na GOGu Witcher 1 zdarma k jakekoli zakoupene hre *3*
  • Snad udělají crossover s Lobem
    • Tím by ovšem zaklínač skončil, takže asi ne.
  • Nechápem, ako to mohli zrealizovať CD projekt. Veď Zaklínač ako taký, by mal byť majetkom Sapkowskeho, nie? Hry vlastnia oni, knihy vydavateľstvo, ale práva ako také na postavu som si myslel, že vlastní tvorca.

    Je fajn, že sa táto postava viac zviditeľní v zahraničí. Zrejme to trochu pomôže aj predaju tretieho dielu. Ale je škoda, že je to americký vydavateľ. To znamená, že môžu mať krvavé masakre na každej strane, ale žiadne nadávky, ani žiadna nahota, čo do sveta zaklínača rohodne patrí. V amerike sú na toto veľmi prudérni. Niektoré Európske komiksové klasiky považujú stále za "nehanebné veci" - Tiscali mi nedovolí použiť slovo, ktoré nie je hanlivé, ani urážlivé, ani nadávka, len označuje odvetvie priemyslu, ktoré sa zaoberá tvorením filmov a obrázkov pre dospelých. To slovo je bežný termín, nájdete ho v novinách, na wikipedii, v televzíí, kdekoľvek. Zrejme američania nie sú jediní prudérni.
    • Sapkowskému podle mě nevadí, že se jeho universum rozšiřuje..je to podle všeho mrzout ale třeba na návštěvě v Praze seděl s fanoušky 3 hod a poslouchal nápady atd vše ohledně zaklínače.Btw komiks už byl asi ješte víc kvalitní jak seriál :D:D tak doufám že tohle uplně nezvrtají například komix k zaklínači 2 byl boží..
      • Jack1947
        Ted mi je fuk jestli bude muj nazor nepopularni, ale jestli mu to nevadi a o to horsi to je . Nechci tim schazovat komiks , jenze to by bylo jen o penezich se nezlobte na mne. Mozna ze to vidim az moc rude no. To je jako, prodat nekomu sve prava at jsou na cokoly. Kdyz to bude stejne hodnotne a dobre , jako jeho knihy tak pak bych se mylil ale je ? Doufam ze se mylim. *7*
        • To Sapkowski ale přesně dělá. Někde jsem četl nějaký rozhovor, ve kterém v podstatě řekl, že je to jenom otázka peněz. Něco jako "já hry nehraju, ale když mi zaplatíte, tak si Zaklínače jako hru udělejte".
          • Jack1947
            Tak jsme asi ta generace co uvizla nekde "mezi", a neprijima komiks jako kulturni zalezitost hodnou knihy. Tedy aspon ja, v co jsem veril po cely zivot je jen vymysl a kulturni hodnoty uz dnes nejsou.
          • Jack1947
            Aha, tak diky za informaci takovy clovek tedy u mne klesl. *9* ( o to hur kdyz ani knihy tolik nectu, vlastne ctu jen casopisy a to jeste jak ktere...)
            • Kr.Pa
              Co jsem slysel, Sapwkowski je opilec a Zaklinacem si pry vydelava na chlast
            • Kamaráde, složenky se platit musí. Já třeba knihy miluju, ale hry mě naprosto odradili. Proto ale neodsuzuji ostatní a beru, že se mnohým mohou hry líbit víc. A důležité je, že je to pak k univerzu přivede. Stejné jako s komiksem. Číst jej určitě nebudu, ale respektuji. Takový Barbar Conan má mnoho autorů, ale jen jednoho otce.
            • Ja ani ne.
            • Byl jsem z toho taky řádně v šoku.
    • Zayl
      No šak proč by to Sapkowskému mělo vadit? Určitě z toho bude mít nějaké peníze. A vzhledem k tomu že zaklínače dokončil dávno předávno, je pro něj jakýkoliv profit bonusem. A může být jen rád, když pominu ten otřesný seriál v televizi, podařilo se mu prodat práva schopným lidem, kteří Geralta přinesli daleko více lidem než jeho knihy.

      A na games je ten filtr na slova úděsný. Holt cenzura ... Co na děláme, jsme tu jenom na návštěvě.
      • nekromant33
        No někde jsem četl že Sapkowski píše další zaklínačskou knihu (ať už to znamená z hlediska chronologie co chce), takže nevím jestli ho považuje za dokončeného. Navíc i v souvislosti s hrami se vyjadřoval že jen ON je ten, kdo má právo na vyprávění příběhů ze zaklínačovskýho světa
        • Čo viem tak by to malo byť z toho sveta, ale nie o Geraltovi. Vyjsť by to malo asi za 2 roky.
        • Tak mně by se povídky líbili. Vždyt se mohou odehrávat v minulosti. A i pád zaklínačů a vypálení jejich pevnosti by byl dobrý nápad pro něco hlubšího.
  • Pro případné zájemce: Zaklínačský meč - sbírka šesti povídek, které volně navazují na svět Zaklínače od Andrzeje Sapkowského. Autor získal prostřednictvím nakladatelství Leonardo souhlas Andrzeje Sapkowského k publikování sbírky s tím, že bude vydána k nekomerčním účelům.
    -----------------------------------
    Sbírka ke stažení ve formátech .doc a .pdf:
    http://www.uloz.to/xEREP6Yt/zaklinacsky-mec-povidkova-sbirka-napsal-emhyrvaremreis-rar

    Originální texty lze nalézt na webu:
    http://zaklinac-povidky-vlastni.webzdarma.cz
    -----------------------------------
    Omluva za Offtopic, ale třeba zaujme, hezký den.
  • Zaklinac je anime material jak vysity, zaujimavy svet, krv, sex, nasilie, intrigy.
  • Khanemis
    Tohle vypadá celkem zajímavě...líbí se mi nástin příběhu a volba Dark Horse Comics je super, vždy mi přišli dobří v trošku alternativnějších komiksech (ve smyslu, že to není ani DC ani Marvel:). Výtvarný styl podle obrázků vypadá, že je víc jak jen inspirovaný právě zmiňovaným Hellboyem, čehož bych se možná trochu bál, protože Hellboy (a Mignola) je jen jeden:) Rozhodně jsem na to ale hodně zvědavý.
  • The_Nameless_One
    Vraždící manželka v opuštěném domě uprostřed lesů? Že by se snažili převést povídku "Zrnko pravdy" do komiksu?
  • BoB.2
    Sapkowski si kupuje dalšího Veyrona.
  • Jack1947
    Komiksy jsem prestal cist pred dlouhou dobou... Zaklinac v komiksu mi prijde trochu infantilni . Neco uz jen kvuli Autorovy , ktery jestli s tim souhlasil... by melo zustat v psane podobe nez v te s obrazky a bublinami.
    • Blue.Shark
      Na komiksu není nic infantilního. Řekl bych, že jde jen o to, že, když se řekne komiks, většina lidí si představí libovolnou superhrdinskou sérii, a ty se primárně spojují s dětmi, i když skutečnost je trochu jinde. Mě to třeba hodně zajímá už jen proto, že tam figuruje ta spolupráce s CD Projektem RED. Upřímně pochybuji o tom, že by nechali poplivat pověst své značky tím, že umožní vypuštění špatného komiksu. Kvalitou jsem si téměř jist.
      • Něco podobnýho sem měl s mangou sem si říkal buď je to pro děti a nebo pro uchylaky a pak sem se čirou náhodou dostal k berserkru a tak atmosfericky zvrácenej strašidelnej svět sem nezažil, kde se vnitřnosma nešetři a červy v hlavě co k vám promlouvaj no co ti budu povídat druhej den sem měl noční můry. ale asi spíš zůstanu u knížkach zaklínače neni nad představivost
        • Berserk ne Berserkr
          A ta manga je pro úchyly jak dělaná, to není zrovna dobrý příklad.
    • Tady někdo evidentně ví, co je to komiks. Doporučuju Maus od Arta Spiegelmanna, Spiknutí od Willa Eisnera nebo Vránu od O'Briena. Pak člověk získá přehled, co je to komiks.
      • kostejnesmrtelny
        O'Barra ty Briene *3*

        Za sebe přihodím třeba Y: The Last Man a samozřejmě povinnýho Moorea (Watchmen, V jako Vendetta).
        • Kuš, já věděl, že když to budu střílet po paměti, udělám chybu. :-) Mea culpa.
    • Nemáš sem dávat nepopulární názory. Takhle se ke "knížkám" dostanou i lidi, jako Lister *4*
      • Jack1947
        Aha, ja ze -12... ted uz asi vim proc. *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit