Přejít na výpis diskuzí
Zaklínač bude mít vlastní komiksovou sérii od Dark Horse
11.10.2013 | Adam Homola
50 příspěvků
-
Co jsem slysel, Sapwkowski je opilec a Zaklinacem si pry vydelava na chlast
-
Tak jsme asi ta generace co uvizla nekde "mezi", a neprijima komiks jako kulturni zalezitost hodnou knihy. Tedy aspon ja, v co jsem veril po cely zivot je jen vymysl a kulturni hodnoty uz dnes nejsou.
-
Kamaráde, složenky se platit musí. Já třeba knihy miluju, ale hry mě naprosto odradili. Proto ale neodsuzuji ostatní a beru, že se mnohým mohou hry líbit víc. A důležité je, že je to pak k univerzu přivede. Stejné jako s komiksem. Číst jej určitě nebudu, ale respektuji. Takový Barbar Conan má mnoho autorů, ale jen jednoho otce.
-
Ja ani ne.
-
Tím by ovšem zaklínač skončil, takže asi ne.
-
Čo viem tak by to malo byť z toho sveta, ale nie o Geraltovi. Vyjsť by to malo asi za 2 roky.
-
Byl jsem z toho taky řádně v šoku.
-
Každý průměrně inteligentní jedinec z toho pochopí, že jsem naznačil, že mám knihovnu plnou všech žánrů a všech autorů. A z nich všech se mi Sapkowski s Herbertem líbili nejvíce. Rozhodně nesrovnávám tvorbu Sapkowského s Schillerem. To jest k označení Sapkowského za nadprůměrné fantasy. Hádám ale, že jsi jedinej, komu to nedocvaklo.
-
"U mně před Sapkowskim vede jedině Herbert a to mám knihovna narvanou od Homéra po Schillera a Nietzeho."
Tahle věta implikuje, že Nietzsche před Sapkowskim "nevede", tudíž je dle tebe horší ergo srovnáváš dva naprosto nesrovnatelné autory. -
Aha, tak diky za informaci takovy clovek tedy u mne klesl. *9* ( o to hur kdyz ani knihy tolik nectu, vlastne ctu jen casopisy a to jeste jak ktere...)
-
To Sapkowski ale přesně dělá. Někde jsem četl nějaký rozhovor, ve kterém v podstatě řekl, že je to jenom otázka peněz. Něco jako "já hry nehraju, ale když mi zaplatíte, tak si Zaklínače jako hru udělejte".
-
Ako som písal, je to americký komiks. V amerických veciach môžu zabíjať, tiecť potoky krvi, odsekávať končatiny, s tým nemajú problém. Ale bežne sa nadávať nesmie a ak už chcú použiť nadávaku, tak miesto nadávok používajú tie značky *!/?* - ako keby to niekto nechápal že sa tam nadáva. Nahé a sexuálne scény sa tiež nesmú používať. Taktiež majú limity na prezentovanie užívania drog. V marvely majú dokonca zákaz, aby ich postavy fajčili. Je jedno, ako to prezentujú, či fajčí a nadáva darebák, alebo hrdina, proste sa to nesmie.
Ide o hodnotenie, ako pri filmoch, či je film prístupný od 15, alebo od 21. Čím nižší vek prístupnosti, tým viac ľudí za to dá peniaze. Preto (keď už hovoríme o komiksoch) bol aj filmový Wolverine oklieštený o slovník a značnú časť násilia jeho pazúrov. Pri niektorých žánroch je to jedno, ale pri niektorých tým trpí kvalita diela. Keď som počul, že uvažovali nad prerobením filmu Kráľova reč bez nadávok, aby bol prístupnejší aj pre nižší vek, tak to fakt rozum zastáva. -
Já jsem srovnával? To co předvádíš se svou inteligencí naprosto stačí kníže.
-
Srovnávat Sapkowskiho a Nietzscheho...tvůj nick je vskutku korespondující *1* *1* *1*
-
Ted mi je fuk jestli bude muj nazor nepopularni, ale jestli mu to nevadi a o to horsi to je . Nechci tim schazovat komiks , jenze to by bylo jen o penezich se nezlobte na mne. Mozna ze to vidim az moc rude no. To je jako, prodat nekomu sve prava at jsou na cokoly. Kdyz to bude stejne hodnotne a dobre , jako jeho knihy tak pak bych se mylil ale je ? Doufam ze se mylim. *7*
-
Sapkowskému podle mě nevadí, že se jeho universum rozšiřuje..je to podle všeho mrzout ale třeba na návštěvě v Praze seděl s fanoušky 3 hod a poslouchal nápady atd vše ohledně zaklínače.Btw komiks už byl asi ješte víc kvalitní jak seriál :D:D tak doufám že tohle uplně nezvrtají například komix k zaklínači 2 byl boží..
-
Ale nějaký zaklínač coby komix se už přece prodával ? Proč by v tom nemělo být násilí, strašení a nahé ženy ? Já bych řek že to tam bude, když to do toho světa patří...
-
Já jsem zhltnul všechny knížky za pár dní. Pravda, že Paní jezera má hodně slabou 1. polovinu a druhá je docela uspěchaná. Ale závěr ságy je výborný. Asi jsem holt anomálie (určitě podle rozdaných +/-)
U mně před Sapkowskim vede jedině Herbert a to mám knihovna narvanou od Homéra po Schillera a Nietzeho. -
Tak mně by se povídky líbili. Vždyt se mohou odehrávat v minulosti. A i pád zaklínačů a vypálení jejich pevnosti by byl dobrý nápad pro něco hlubšího.
-
Ano, ano, popletl jsem to, dík.