Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Btw tento vikend je na GOGu Witcher 1 zdarma k jakekoli zakoupene hre *3*
  • nekromant33
    No někde jsem četl že Sapkowski píše další zaklínačskou knihu (ať už to znamená z hlediska chronologie co chce), takže nevím jestli ho považuje za dokončeného. Navíc i v souvislosti s hrami se vyjadřoval že jen ON je ten, kdo má právo na vyprávění příběhů ze zaklínačovskýho světa
  • nekromant33
    Nebyl Artuš až v Paní jezera?
  • Souhlas. Sapkowski je mistr povídky. Tam smekám. Do román ho semlel a udělat to jako pentalogii, to místy nezvládl. I tak je z toho nadprůměrné čtení. Ale osobně bych raději dvě další povídkové knihy než pětidílný román.
  • Snad udělají crossover s Lobem
  • Von_Ljonborg
    Geniální, to určitě, hlavně Paní jezera (thx necro), to byl vyloženě GENIÁLNÍ díl! Artuš FTW! *1* *1* *1*

Zaklínače mám rád, ale co si budeme povídat, knihy mají sestupnou tendenci a ve výsledku je to "jen" nadprůměrné fantasy (viděl bych to tak na 70/100).
  • Berserk ne Berserkr
    A ta manga je pro úchyly jak dělaná, to není zrovna dobrý příklad.
  • Zayl
    No šak proč by to Sapkowskému mělo vadit? Určitě z toho bude mít nějaké peníze. A vzhledem k tomu že zaklínače dokončil dávno předávno, je pro něj jakýkoliv profit bonusem. A může být jen rád, když pominu ten otřesný seriál v televizi, podařilo se mu prodat práva schopným lidem, kteří Geralta přinesli daleko více lidem než jeho knihy.

A na games je ten filtr na slova úděsný. Holt cenzura ... Co na děláme, jsme tu jenom na návštěvě.
  • Kuš, já věděl, že když to budu střílet po paměti, udělám chybu. :-) Mea culpa.
  • Komixy a čtení? HA HA HA
  • Před hrami byly knihy, což je vzkaz pro všechny neandrtálce. Pak byl seriál, který je otázkou vkusu a jeho komprese ve formě filmu.
    KNIHY os Szapkowského byly první a komik bude pěkná pi..vina. Knihy jsou geniální, ale toto smrdí blbou americkou konzumní kulturou. Kdo nečetl knihy, tak nemá šajna jak geniální jsou a atmosféra není Hamburger made in USA.
    Mínuska mám od neandrtálců co neumí číst a jak vidím je jich dost.
  • Něco podobnýho sem měl s mangou sem si říkal buď je to pro děti a nebo pro uchylaky a pak sem se čirou náhodou dostal k berserkru a tak atmosfericky zvrácenej strašidelnej svět sem nezažil, kde se vnitřnosma nešetři a červy v hlavě co k vám promlouvaj no co ti budu povídat druhej den sem měl noční můry. ale asi spíš zůstanu u knížkach zaklínače neni nad představivost
  • kostejnesmrtelny
    O'Barra ty Briene *3*

Za sebe přihodím třeba Y: The Last Man a samozřejmě povinnýho Moorea (Watchmen, V jako Vendetta).
  • Jack1947
    Ne , to neni flame... to je jen ma nevedomost zda se , tak se omlouvam nechtel jsem nikoho pobourit. Ja netusil ze uz Zaklinac je tak popularni v komiksove podobe a zaroven to nepovazuji za detinskou zabavu to vubec. EE zle vlakno ale i tak to je spravne.
  • Zaklínač jako komiks vyšel už dávno před nějakými hrami, stačí hledat a ne hned začínat flame ;)
  • Nechápem, ako to mohli zrealizovať CD projekt. Veď Zaklínač ako taký, by mal byť majetkom Sapkowskeho, nie? Hry vlastnia oni, knihy vydavateľstvo, ale práva ako také na postavu som si myslel, že vlastní tvorca.

Je fajn, že sa táto postava viac zviditeľní v zahraničí. Zrejme to trochu pomôže aj predaju tretieho dielu. Ale je škoda, že je to americký vydavateľ. To znamená, že môžu mať krvavé masakre na každej strane, ale žiadne nadávky, ani žiadna nahota, čo do sveta zaklínača rohodne patrí. V amerike sú na toto veľmi prudérni. Niektoré Európske komiksové klasiky považujú stále za "nehanebné veci" - Tiscali mi nedovolí použiť slovo, ktoré nie je hanlivé, ani urážlivé, ani nadávka, len označuje odvetvie priemyslu, ktoré sa zaoberá tvorením filmov a obrázkov pre dospelých. To slovo je bežný termín, nájdete ho v novinách, na wikipedii, v televzíí, kdekoľvek. Zrejme američania nie sú jediní prudérni.
  • Blue.Shark
    Na komiksu není nic infantilního. Řekl bych, že jde jen o to, že, když se řekne komiks, většina lidí si představí libovolnou superhrdinskou sérii, a ty se primárně spojují s dětmi, i když skutečnost je trochu jinde. Mě to třeba hodně zajímá už jen proto, že tam figuruje ta spolupráce s CD Projektem RED. Upřímně pochybuji o tom, že by nechali poplivat pověst své značky tím, že umožní vypuštění špatného komiksu. Kvalitou jsem si téměř jist.
  • Čtení komiksu je paradoxně mnohem těžší než čtení knihy. Zejména kvůli vysoké intertextualitě, hrami s časem a podobně. Typickým příkladem je From Hell.
  • Tady někdo evidentně ví, co je to komiks. Doporučuju Maus od Arta Spiegelmanna, Spiknutí od Willa Eisnera nebo Vránu od O'Briena. Pak člověk získá přehled, co je to komiks.
  • Jack1947
    Aha, ja ze -12... ted uz asi vim proc. *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit