Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak mám odehraný asi 2 hodky a vůbec nelituji těch peněz .Fakt super zábava.A pro děti ta hra fakt není je to příjemná relax hra.A není tak jednoduchá aby to hrali děti.Párkrát mi trvalo než sem na něco přišel ;) (ale nečekejte zas něco složitýho )
    btw. Přijde mi že si musíte furt na něco stěžovat - za tři skvělé hry můžete zaplatit vlastně kolik chcete ,ještě si vybrat koho podpořit a vy budete furt remcat že Amanity někoho podvedli? Prosím vás proberte se .
    • GlaDOS
      Někteří lidé si tu nevidí do huby. Za pitominy vypláznou přes litr ale podpořit české autory za tak skvělou hru se cukají.
  • oin.odin
    ako keď mi tento humble bundle prišiel včera do mailu vyvalil som oči ... nadšením ... povodni plán znel kúpi si to na stránkach amanity ale toto je tiež dobra/transparentná cesta ako im zaplatiť

    a k tomu gog-u no je to trochu nefér je pravda že im to zníži predaje/zisk (otázka je o koľko) ide im predsa o prašule ... predsa len sú kapitalisti a len pre naše modré oči to (predaj hier) nerobia
    zároveň hráč kto si to pred-kúpil o nič neprišiel lebo popravde koľko lúdi si to pred-objednalo a nemalo machinarium alebo samorosta ??? mizivé percento ... a sú medzi nimi určite fanúšikovia ktorí si to "kúpia" na HB len aby prispel vývojárom ...

    ja osobne som si to na gog-u kúpiť/pred-opjednať nemohol lebo tam nebola mac verzia ktorá je pre man prioritou ... a áno mam ja herne pc (+ps3) ale takéto veci väčšinou hrám na mac-u ktorí je môj hlavni strej a len dúfam že chlapci z gog prídu aj s mac verziami hier zo svojho portfólio ... dosť z nich povodne na mac vyšlo ... a toto je zároveň jediná chyba ktorú gog má a dúfam že s ňou máju v plane niečo robiť najme po tom čo zaklinač teraz vyšiel aj na OS X
  • No od Amanity to bol trochu podraz voci ich partnerovi GOG.com ktori Botanicule robili reklamu na svojej vlastnej konferencii. GOG sa to prakticky dozvedel od hracov, preco by to mal teraz niekto kupovat z GOGu ked to moze mat prakticky skoro zadarmo v den vydania z Humble Bundle? Mohli s tym bundlom pockat aspon mesiac.

    Ale GOG sa k tomu postavili velmi sympaticky, na humble bundle prispeli 300 dolarmi a navyse vsetkym ktori si hru predobjednali rozoslali maily s odkazmi na stiahnutie artbooku, soundtracku a k tomu este ludia dostanu Machinarium a Zaklinaca 1 od GOGu uplne zadarmo. Prakticky GOG zehli nieco co vobec nesposobil. To je v dnesnom biznise nieco nevidane. Palec hore pre GOG!
    • BTW aby som neposobil negativne voci Amanite, prave som sa dostal k hraniu Botaniculy a je to uzasne dielo, este lepsie nez vsetko ostatne co doposial vytvorili!
    • A pro steam ? :D :D :D
  • jindra.veliky
    0 *2*
    • No vidite, chlapce uprimnyho. Pritom by klidne mohl anonymne vykrikovat, ja jsem dal tolik a tolik a ostatni ted to maji za min. Charakter je to *3*
    • nula? to proti Plachému a Amanitě rohodně jsi *1*
  • Moc se mi to nelíbí a přijde mi to jako podraz na fanoušky co si to předobjednaly. Botaniculu jsem si chtěl zahrát, chvíli jsem uvažoval o předobjednávce (na GOG), ale tohle rozhodně nehodlám žádným způsobem podporovat.
    • hm..s tou omlouvou, co ted GOG vyrukovali (komplet soundtrack, machinarium a witcher EE zadarmo) docela lituju, ze jsem nebyl jeden z tech, co predobjednali.. :)
    • Já v tom přece žádnej problém nevidím. Ten, kdo si to koupit nechce, tak si to stejně stáhne a správný fanoušek považuje určitou částku jako minimum. Já se třeba divil, že to za těch devět dolarů předprodávají na gog.com (lacino)
      • Botanicula vypadá jako relativně jednoduchá a nízkorozpočtová flashovka. Nevidím tedy důvod proč za to dávat víc než autoři/vydavatel určí za rozumné (pokud se to rozumné zdá i mně). Tedy těch 5 - 10 dolarů.
        Pokud mě nutí abych za to dával více, nebo za něco platil 2x či jako v tomto případě za 5.5$ dotaneš o dost víc než za 9$ z GOG - pokládám to slušně řečeno za neslušné.
        GOG se zachoval férově - o tom žádná, ale Animata u mě prostě skončila (a to Machinarium pokládám za jednu z nejlepších her vůbec).
        • Jednoduchou a geniální flashovku ? .... Odin Sphere na PC ! Prosím prosím, teskně koukám . Chlapci z Amanity jsou holt ... jinde než můj vkus .
  • Ja tak potichu sleduju to nadseni nad Botaniculou, a rikam si super, je to jiste originalni hra, umelecka a vubec. Ale vam to nepripada jakoze fakt az moc pro maly deti?
    • GlaDOS
      Ono to sice dětsky vypadá ale je tam spoustu úkolů, které by děti nejspíš nedali, stejně tak, jako by nedocenili určité vtípky, atd. Navíc, při hraní Botaniculy jsem se znovu cítil jako malý prcek, když jsem si užíval každou herní obrazovku, každé roztomilé "juchů", každý vyřešený úkol,... Určitě tomu dej šanci, je to moc pěkná hra.
    • a co je třeba hra pro dospěláky, jako jsi ty? COD? :o)

      mně je vcelku jedno, jestli je hra pro dospělý nebo pro děti, když se u ní bavím, což je její účel, tak je pro mě dobrá... a říkat si "jé, to je takový dětský, to hrát nebudu", na to jsem už moc starej :) já se za hry, co hraju, nestydim...
      • Hra pro dospelaky jako jsem ja je treba Assassins Creed Brotherhood, L.A.Noire, El Shaddai, Valkyria Chronicles 2 (veci co jsem aktualne hral).

        Me pride normalni uvazovat, jestli by se mi hra libila z urciteho hlediska, nametem, obsahem, hernimi mechanikami, obtiznosti. A pripada mi naprosto v poradku se zeptat, libila by se mi i pres zdanlivou "detskost"? A to bych cekal, ze mi nekdo napise, ne, ono to jen detsky vypada, muze to hrat i "dospelak, jako ty" a muze si v tom neco najit. Me je 24 a libi se mi to.

        Nebo ty pred koupi neuvazujes, jestli za to hra stoji?
        • tak jasně, porovnávat Botaniculu s L. A. Noire prostě nejde - B. je prostě taková blbůstka s parádní atmosférou, skvělou hudbou a kýbly kreativity a imaginace...

          a promiň, jestli jsem to blbě pochopil, přišlo mi, že bys do hry nešel jen pro to, že "je pro děti". i hry pro děti můžou bejt pro nás starochy zábavný, takže proč se předsudkama ochuzovat o potenciálně skvělý zážitky (viz třeba To The Moon s hnusnou grafikou, ale úžasným příběhem)

          a ne, pokud je od Amanity, neuvažuju, prostě jdu koupit :)
          • Ok. Ja mam tech her prave hodne (koupenejch na hrani, co sem se k nim jeste nedostal), tak zvazuju. Asi to teda casem zkusim :)
            • Nabidka na humblebundle je casove omezena, kdo si pocka se nedocka
  • GOG je osamocen , stejně jako Botanicula i Grimrock vyšel nakonec ze Steamu lépe ...a s achievementy . No ale tenhle Humble bundle je bomba ...Nová Botanicula a Kůky za cenu kterou dáte ... hned bych kupoval . Bohužel mne neoslovila ;)
    • GlaDOS
      Nesouhlasím. Hry z Gogu máš v instalačce, co si kdykoliv můžeš spustit a nepotřebuješ k tomu dalšího klienta. U Gogu dostaneš navíc bonusy, jako soundtrack (i když v případě Botaniculy jen demo), artworky, sketche,... A achievementy jako výhodu nepovažuji, protože jsou to jen neužitečné obrázky, které tu jsou pouze proto, aby si hráč připadal lépe.
      • Musim trochu nesouhlasit.V některých hrách je plnit achievy fakt sranda viz. Portal 2 .S kámošem v coopu jsme se při plnění kralovsky bavili.A pak když se podíváš že si splnil všechno co si v ty hře měl tak máš dobrej pocit :)
        • GlaDOS
          No právě to myslim. Je to levná záležitost, jak u hráče vytvořit dobrý pocit.
    • V předprodeji byl Grimrock na GOGu za 9,99 $, stejně tak jako na Steamu, ale s DRM. Není to tedy tak jednoznačné.
      • Další - pro GOG ... ceny zvyšoval . Já předobjednal za 11 $ ale .... nerušil jsem .
      • Nejlepší to stejně bylo na webu vývojářů přes ten Humble store, za 12USD bez DRM i klíč na Steam s achievementy.
  • RakeW
    Mimochodem je celkem zajímavé, že průměrná částka na HB je skoro stejná jako cena na GOG :).

    Docela by mě zajímalo, jestli se opravdu někdo "cítí podveden".
    • Podvedený se cítí jen ubožáci, co to nepřejí vývojářům. Já jim poslal asi 33 dolarů a to ji mám koupenou i na gog.com. A to pro mě z toho bundlu nic v podstatě nekouká, jelikož věechny hry už mám v několika kopiích doma. Pro mě je prostě 5 dolarů velmi směšná částka za tak originální hru. To by se ty běžné průměrné hry měly dávat zadarmo k jogurtům v marketu.
  • tak teraz neviem, bude ten artbook z machinaria k botanicule na gogu aj tym co si ju nepredobjednali ? ako ano tak kupujem na gogu...
    • Je to art book z Botaniculy a je to pro lidi, kteří předobjednali nebo koupili dnes do 12 hodin (GMT) - http://www.gog.com/news/gogcom_gift_to_botanicula_owners
  • RakeW
    Furt jsem čekal (a cíleně tak ignoroval GOG), kdy si budu moci koupit Botaniculu skrz ofic. web, aby ty prachy šly rovnou studiu, jako jsem to udělal u Machinaria (byla to snad i předobjednávka), a oni přijdou s tímhle :).

    No nevadí, proč né... Deset babek pro Amanitu, dvě pro HB a zbytku po dolaru :).

    EDIT: Teď jsem zkusil demo toho Windosillu (s Botaniculou čekám na své děvče, ta se na ni hrozně těší) a je to fakt pecka!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit