Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jack1947

    Super... toto trvalo a než se to odsouhlasí úplně to si ještě počkáme ! ( respkt vejde v platnost)

  • BoB.2

    Házím se marod.

    • uher

      Lhaní je taky návykové, takže být tebou, dával bych si pozor.

  • MalyZeli

    Hraní je taky špatné? Ach jo, asi se vrátím k flašce... po tom se aspoň líp usne.

    • tomwolf

      hranie nie je zle...naopak prospesne...byt na tom zavisly uz je ale zle, ked koli tomu clovek zanedbava povinnosti,konicky,rodinu,priatelov a podobne...vtedy uz to je vazny problem...zavislost na mobiloch a socialnych sietach je ale daleko rozsirenejsia a nehovori sa o tom, lebo to im momentalne vyhovuje kedze skrz to sa ludia jednoducho manipuluju

      • Marines
        Proboha, mluvíte jak zaseknutá deska. Všichni tyhle "sociální pravdy" znají a přece se tím nikdo neřídí....?! Nebude to tím, že sociologie a psychiatrie vlastně člověka nezná a nerozumí mu..?
  • Jo, jo :-) co se dá dělat, jsme pacienti. Takový to "zdravý" paření, kdy člověk ještě stíhá pracovní i ostatní osobní povinnosti, dál se stýká !OSOBNĚ! s kamarádama, jezdí na parties a tak celkově, žije i jinak než jen virtuálně, no problem....od toho hraní je, volnočasová aktivita.

    Bohužel mám ve svém okolí ale nejednoho kámoše, co se po letech uzavřel, nechodí na pivo, sexuálně nežije, přibral 30kg, pleť jak v 15,. přitom jim je přes 30. S tím nastoupila bázlivost, nesmělost a celkově nechu´ť chodit mezi lidi...yž si 5 let neštrejchli a když si k nim sedne buchta tak zrudnou až na pudeli a začnou blekotat něco o "rare armorech".....smutné.


    Jako jasně, introvertní individua by to asi byli stejně, ale te´d jsou z nich ještě vylízaní nerdi, kteří jsou k smíchu každému nad 20 let. Takže všeho s mírou mládeži, všechno má svý pro a proti.

    Stačí když se podíváte na  youtubery - většinou jak přes kopírák - 30 letí panicové, co streamujou ze svejch dětskejch pokojíčků. Čest výjimkám

    • Coffin.Corner

      Fakt je to chození na pivo tak důležité? Já jen, že vídám své bývalé kamarády kteří na to pivo chodí pravidelně dvacet let a nevypadají o nic lépe, ani o nic šťastnější, než ti nerdi které popisuješ. :)

      • nepochopil si vcelku zásadní problém, s kterym se potýkaji lidi uvěznění prioritně ve

        virtuální realitě. Pocit opuštění, chybí obejmutí od opačného pohlaví. Místo toho, aby se

        člověk s lidmi bavil osobně, zasmál se, pobrečel si, zdravě se nas*al, tak si nalhavá, že je všechno v pořádku, protože......mám 500 "kámošů" na FB a posíláme si emotikony.

        Jinak 90% času uvězněněj mezi čtyřma stěnama na proprzený kancelářský židli.

        Loss - Loss scénář, neníliž pravda?

        • Coffin.Corner

          Ale pochopil. Jen si myslím že příliš paušalizuješ, protože nerdů, co nevystrčí z baráku ani nos, jak je popisuješ je jen mizivé procento, stejně jako happy Casanovů, co balí po hospodách ženský. 

          Nicméně,  byl jsem svědkem několika špatných osudů lidí, kteří pravidelně chodili do hospody se družit, zasmát se, pobrečet si, nasjat se, ale hlavně se ožrat... 

          Nebo, jinak řečeno, pokud si člověk v určité fází života prochází nějakou krizí, spásu nenajde ani ve virtuální realitě, ale ani v hospodě. 

          • Chce to prostě všeho s mírou.

      • Hele mě otevřeli kus za barákem pankáčskej klub. Chodím kolem obloukem a když slyším tu hudbu a vidím ty lidi, tak je mi dost ouzko. Takže je jasný, že ty lidi si plněj svůj sociální status nebo jak se to psychologicky řekne. Choděj s "kámošema" na pivo, štrejchaj se navzájem a mají "kulturní" a společenské vyžití.

        To já se radši spokojím s "intoušskejma" aktivitama jako PC pařbička, zajímavý video na youtube, atd... Dle mého názoru se stane hraní PC her v budoucnu dominantní zábavou. Protože je to pro inteligentní lidi (narozdíl třeba od fotbalu, nebo tv seriálů) a inteligence roste.

        • Dement pařící celý den Fortninte a PUBG mi teda moc inteligentní nepřipadá. A že inteligence roste? Jistě, asi tak jako úroveň školství, to co jsme za komunistů v matematice zvládali ve druhé třídě, se dnes učí v páté a šesté, takže asi tak.

          • Vím o devítiletých klucích co paří Fortnite. Ve škole se zatím učí větnou stavbu češtiny a při tom se učí anglická slovíčka co potřebují ve hře Fortnite i když je to střílečka - jako menu, názvy vybavení apod. Není to špatné na angličtinu. Takže i střílečka je dobrá. Samozřejmě nejlepší jsou adventury na angličtinu nebo strategie na rozvoj strategického myšlení a hospodaření s financemi.

        • aha, mám co do činění s klasickým nerdem, který svojí těžkou závislost schovává za nesmyslné argumenty, že se má vlastně lépe, než normální lidi, protože nemá kamarády, nechodí do společnosti a veškerý volný čas tráví před debilní obrazovkou.

          Věř tomu, že je ten vožralej pankáč vnitřně vyrovnanější a šťastnější, než člověk kterej je uvězněnej ve virtuální realitě a v osobnim životě má úplný ho*no, minimálně po citové stránce :(

          • TheSuffering

            Zatímco ty jdeš s kamarády do hospody, tam si u stolu vytáhnete každý svůj mobil a čumíte do toho celý večer, že?

          • Jo ten cit z nich přímo vyzařuje, že musím vždycky přejít radši na druhý chodník. A nebudu sám, kdo to dělá.

            • tak jistě, co ti zbejvá jinýho, když v tý situaci na ulici působíš jako pěst na oko.

              Jinak nevím ,jestli si tu oduševnělou tezi zmínil ty, nebo někdo jiný. Někdo tu psal, že hry jsou pro inteligentní jedince.

              No, tak tomu bylo ve 20. století, kdy si počítač kupovali pouze movitější klienti a byla tam vyšší pravděpodobnost, že mají dostatečné znalosti na to, aby se na počítači naučili. Prioritně nadšenci a IT experti.

              Dnes má počítač každej Demeter a Eržika....a pan Chytrý, kterému komp nahrazuje společnost

              • Reakce na příspěvek:

                Hehehe, tak já si udělám společnost jakou budu chtít, můžu si vybírat heč. Jen jsem chtěl nastínit, že hry hrají inteligentní lidé a tak paří třeba nějakou strategii, která učí anglicky, podoruje logické a taktické uvažování a rozvíjí osobnost. Něco jako školení. Je vědecky prokázané, že inteligentní a emocionálně vyrovnaní jedinci dokáží být dlouhou dobu sami a nikoho nepotřebují. Zato emočně labilní jedinci potřebují společnost a tak si pořizují rybičky, psy, kočky a lidi - ano doslova si pořizují lidi jako své "přátele".

                • Reakce na příspěvek:

                  a je to přirozený proces, není rozumné se mu vzpírat, popřípadě ho cíleně nahrazovat JEN počítačem. Víš, oni přes den/v noci na ulici nepostávají jen ožralí pankáči s počůranejma botama, možná bys byl překvapen, jak hezky by ses bavil v uvolněné společnosti přátel, kterou si zbytečně odříkáš a automaticky v lidech hledáš "pankáče a 100kg ženský", kteří za tu námahu, osobní kontakt, vůbec nestojí.


                  Lepší je přece psát si s Abirem z Indie, Joshem z Oklahomy a Rebeccou z Izraele, co na tom ,že seš jim vlastně úplně u zádele a v životě se s nima nepotkáš - je to nadnesené, dramatizuji, ale meritum mého sdělení se nemění.

    • Tak vono kámo taky záleží s kym to štrejcháš, jak ty říkáš :-) Když si k tobě sedne 100kg buchta, jak ty říkáš a ty si s ní štrejchneš, jak ty říkáš, tak to moc za uznání nestojí a lepší je to PC ;-)

      • a když nebudou v zádeli ryby, tak nebudou v zádeli rybníky. Když, když......tak si kdyšuj do konce života a chlácholej se 100 kilovejma samicema..... your choice bro

        • Pokud víš, že existuje možnost pro choice, tak víš více než já bro...

    • patr

      Hej no.  Hry su rozsiahle, je ich vela, vedia pohltit atmosferou, paradnou grafikou. 

      Najhorsie su mmorp a ked sa clovek namota na to grindovanie.  Ja si zahram br, obcas single. Bavi ma to sutazenie, hra v time.  To je naozaj nefalsovana zabava ked vyjdu nejake krasne akcie. Podobne ako v sporte. Lenze niwktori to hraju skor kvoli tomu aby odomkli ten a ten skin a to je strasne narocne na cas, potom zacne tym trpet osobny zivot, komunikacia s ludmi v okoli.

      Predtym tie hry boli hole, ale dnes aj na fps hry je na to nabalene to grindovanie.  A ked sa na to niekto namota, venuje tomu o hodne viac casu ako niekto kto to ma absolutne na haku

    • tomwolf

      tak nejak to bude....pridal by som este zavislost na mobiloch a socialnych sietach...ta je daleko horsia a omnoho rozsirenejsia...tym trpi tak 9/10 ludi v mladom veku...bohuzial aj mnohi starsi

    • Lépe bych to nenapsal, i ta definice youtuberů je úplně přesná :)

    • Maxianimal

      Naprostý souhlas, taky mám ve svém okolí pár takových případů. Takže ano, přehnaný paření je dle mě závislost.

  • XorxoxTalarius

    Takze si muzu zajit k doktorovy ze jsem chytl hracskou horecku at mi napise neschopenku? 😂

    • Maxianimal

      Ty můžeš, a vezmi to rovnou k psychiatrovi.

      • Psychiatr není potřeba, ale spíš by měl navštívit učitele češtiny.

      • XorxoxTalarius

        Osobni zkusenosti? A nemistne se te dotykal tatinek, strejda nebo dedecek?

        • Maxianimal

          Ve školce tě nanaučili lepší comeback?

          • XorxoxTalarius

            To bylo v minulem tisicileti, tam se ucili dulezite veci. Vedel by jsi to, kdyby jsi nesel rovnou do ustavu.

            • Maxianimal

              Je to tak, vypadá to, že ti opravdu připadá důležité chovat se jako takovej malej cecík a působit jako chcípáček krčící se se za klávesnicí. V tom ústavu bych tě zajisté potkal jako exemplární příklad.

              • XorxoxTalarius

                Reakce na příspěvek:

                Na internetu nereknu nic, co bych nerekl cloveku do oci, to za prve. Za druhe. Zacal jsi si sam, tak ted nebrec kdyz je na tebe nekdo osklivy.

  • Vypovedna hodnota - 0.

    Co to teraz znamena ? Ak mi niekto diagnostikuje zavislost na hrach, tak v ramci liecenia poistovna preplati rehabilitacie, welness, sedenia u psychologia apod ? 

    O ake hranie ide ? Mobil, Pc? Deskovky, Clovece nehnevaj sa ? Co ak ide o edukativnu hru ako napr Scrabble, pripadne ucenie sa cudzieho jazyka cez aplikaciu na hranie ? Som zavisly teda na uceni ? 

    Kecy...

    • tomwolf

      nauc sa citat s porozumenim...o zavislost ide vtedy ak bez toho clovek nedokaze zit a hra na ukor inych veci: ucenia,pohybu,stretnutie s kamaratmi,prace atd...a zavislost na mobiloch je este horsia..to je dnes 8/10 ludi...bez toho nikdo nevydrzi ani 5 minut ked vyleze z domu, po ulici vsetci jak zombici s mobilom v paprcach, v baroch miesto toho aby sa bavili medzi sebu cumia jak retardi do mobilov...atd

      • 8/10 lidi zavislych na mobilu, to jsi sebral kde? Zase nejaka studie? Ale jinak bych se tomu vubec nedivil, kdyz jsou lide takovi jaci jsou a jake je znam ja, tak bych radsi taky cumel do mobilu a hral na PC, nez se s nima bavil. Mluvim o lidech, ja jsem clovek :-)

      • Uviedol som konkretne priklady. Tvoja odpoved mi teda nepomohla. Ak teda hram deskovu hru sam cele hodiny a zanedbavam vsetko ostatne tak mam problem. Ale ak ju hram s kamaratmi a rodinou cele hodiny tak to uz neni zavislost ? 

        To, ze zavislost na hrach je oficialne choroba nic nezmeni. Kto ma akoze posudit idealny pomer medzi -pracou-rodinou a hranim ? 

        Ak stale pozeram do mobilu pretoze mi stale chodia pracovne maily a musim na ne reagovat, tak som potom zavisli od mobilu alebo od prace ? 

        • Derp_1337

          To je na tobě posoudit, jestli se cítíš závislý a jestli nestíháš běžné činnosti.

          A jestli chceš pohled odborníka na tématiku? Tak si počkej do roku 2022, kdy ta diagnóza začne oficiálně platit. Do té doby budou mít odborníci čas vyřešit detaily.

  • jack

    trvalým nebo opakovaným chováním, které způsobuje významné zhoršení v osobních, rodinných, sociálních, vzdělávacích, profesních nebo... může být i zahradničení

    • PCMR

      Obzvlášť takový to jedno speciální zahradničení.😂

  • Ahoj, já jsem Lojza a hraju už víc jak 22 let.

    Ahoj Lojzo

    Ahoj Lojzo

    Vítej mezi nás

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit