Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Dnes malokdo vi (a vlastne se to moc nevedelo ani driv), ze lide stojici za puvodni amigou pak stali za atari a naopak. Zvlaste ve svetle tehdejsich flamewar amiga vs atari to je pikantni informace.
  • Není na tom nic "příznačeného pro dnešní média", Tramiel sice byl velmi důležitý (pár jeho kousků mám furt ve skříni), ale Commodore už 20 let neexistuje a z Atari zbylo jen jméno, zatímco z Apple je největší firma světa.
    • tím, ale zase neznamená, že historie není důležitá. Rozlišovat to, že Apple je aktuálně největší firmou světa, tak lidi nemusí zajímat i člověk z historie. Ale asi bude něco na tom, že život tohoto člověka není, nebo nebyl tak sledován jako Jobse a firmy apple.
  • Ukázka dnešního mediálního světa. Sdělujme lidem jen to, co si myslíme, že ví. Když to není z Applu, značky kterou přeci zná každý člověk, tak není nutné sdělovat i úmrtí a info i jiných důležitých osob, které významným způsob změnily svět. Nevím jestli neznalost lidí, nebo spíše reportérů v TV a online denících má za následek, že některé informace se člověk dozví opravdu na těch nejmenších místech, tím samozřejmě nechci nijak snižovat kvalitu games. Ukázka toho jak se jde za svým snem a také za možnostmi tehdejší doby. Poválečná léta skrývají spoustu velkých jmen, které změnily svět na dlouho řadu let. Dnes? Velmi těžké přijít s něčím co by změnilo svět a dokázat tak moc, že se o Vás bude i po smrti psát. Dnes by to fungovalo asi tak, že by měl velké problémy něco takového vykonat, zvláště ve světě kde vás dokáží velké konkurenční firmy zadupat do země a postarat se o to, že nikdy s ničím neprorazíte a ještě vaše nápady použijí pro svůj prospěch. Kde každý velký úspěch nevytváří jedinec, ale desítky manažerů, vědců a ředitelů. Kde úspěch vytváří úplatky, výhrůžky a velmi ostré lokty.
    Byl to borec, má mé velké uznání za to co dokázal, nebýt takových lidí jako byl Steve Jobs a již zmiňovaný Jack Tramier a jim podobní velikáni, těžko říct jakou rychlostí by se tehdy svět ubíral a jakým směrem.
    • Poválečná léta skrývají spoustu velkých jmen, které změnily svět na dlouho řadu let. Dnes? Velmi těžké přijít s něčím co by změnilo svět a dokázat tak moc, že se o Vás bude i po smrti psát.?

      mark zuckerberg facebook treba? Ani na tu smrt cekat nemusi, a uz je o nem i film :)
      • čím tento člověk významné změnil svět? tato služba tu byla mnohem dříve než přišel on, nestaly se tak slavnými bohužel. A pokud si slávu facebooku nesledoval pouze z filmu měl by si vědět, že nápad přímo z jeho hlavy to nebyl to za prvé, za druhé pokud by to bylo pouze na něm, v životě by nedokázal z facebooku udělat dojničku na peníze:-) Dnes se o tuto "firmu" starají jiní lidé a tito lidé z něj dělají to co dnes je. Něco vymyslet neznamená, umět prodat. Steve Jobs uměl prodat produkt ještě než ho vytvořil.Nevidím ale nic čím by se zapsal do dějin, vidím jen to, že facebook má 2 tváře, lidé se mohou spojovat s ostatními a sdílet svá alba a informace, tohle sem mohl dělat dávno před ním. Takže je to pouhý fenomén, který stejně jednou ochabne. Tohoto člověka za velikána opravdu já osobně nepovažuji, ničím tato služba neovlivnila můj život. Druhý pohled na facebook je závislost mladých lidí, kteří se dnes neumí ničím jiným bavit, nemluvím o tom, že facebook je využíván i ke spoustě horším věcem. Čím tedy tato služba a tento člověk změnil svět natolik, aby se o něm za 60 let třeba psalo?
        • To ale nesmis vnimat facebook jen jako stranku, kam si pridas pratele a pises si tam neco o sobe a pridavas fotky. Facebook ma hlavne vyznam (a v podstate ten tvuj historicky vyznam) z hlediska firem. Dneska kdyby nejaka firma nebyla na facebooku, jako by nebyla. A ze to vsechno uz tu bylo predtim? To prece muzes rici o vsem. S nicim se neprijde absolutne bez niceho, bez navaznosti na predesle veci.
          • samozřejmě, že ji tak vnímat nemůžu, ale ta podstata tu taková vznikla a je.Nejvíce uživatelů tvoří právě ti, kteří sdílí své zážitky a zprávy s ostatními. Jak jsem psal, to že se z toho stala "dojnička" je právě ono. Naše firma na facebooku není a funguje dobře:-) Ale jak říkám, facebook mi nepříjde jako nic přelomového, možná za pár let bude facebook úplně někde jinde, těžko říct:-)Ale v podstatě, abych ti dal za pravdu.....tak se svým způsobem do historie zapsal, vytvořil něco co spojilo svět a milióny lidí, ale nic víc. To, že je dnes každá firma, nebo řekněme spíše většina firem na facebooku je to, že se tato "stránka" stala oblíbenou pro firmy právě přinášením aktuálních informací bez nutnosti navštěvovat stránky firem. A zde je zase stejná podstata, přinášení informací....přes facebook neobchoduješ, firmy nemají facebook kvůli tomu, aby si uzavřel obchod, ale pouze pro přinášení aktuálních informací, většinou jsou tam eshopy, které tímto lákají na své AKCE. Také potom záleží co je to za firmu, čím se zabývá a jejím rozsahem, to udává to zda je pro mě a firmu nutnost facebook. Dejme tomu, že pravda je někde uprostřed:-) Fenomén, nebo spíše hit, kterým facebook momentálně je, neznamená, že něčím ovlivním život lidstva. Ale myslím, že tohle je věc názoru a debat na hodně dlouho:-) Možná to bude i tím, že nepatřím mezi velké zastánce facebooku:-)
            • Ja taky nechci vynaset Facebook do nebes, ale prislo mi nefer zase rikat, ze nema vyznam. Vzdyt jak pises: vytvořil něco co spojilo svět a milióny lidí. To je sakra dulezita a prospesna vec :) Jasne, kdyby nebyl facebook, bylo by tu neco jinyho, v podobny forme. Ale tyhle veci jsou vzdycky o tom, byt ve spravny cas na spravnem mise a mit stesti. Facebook proste spojuje svet tak, jak nic predtim. Svuj podil na historii podle me ma.
  • rami.cz
    Budiz mu zeme lehka :(
  • Sugestivní psychokomunista byl někdy v tom podcastu? Taky Levis by se tam mohl objevit *4*
  • Osvětim neosvobodili američani!
    • Když 27. ledna 1945 vojáci Rudé armády osvobodili koncentrační a vyhlazovací tábor v polské Osvětim - Tak to je zprávě.

      Nechci rýt ani nějak nectít památku tohoto muže, ale Osvětim osvobodila Rudá armáda. Na počest tohoto velkého muže, by bylo dobré dávat přesné údaje o věci. Nevím jestli nebyl článek jen přeložený a tým by byla i chyba přeložena, ale informace by se měli prověřovat.

      Váš Werdes *2*
      • ales.smutny
        Ehm ne, tam je jen uvedeno, že byl osvobozen Američany, já tam nesleduji celou jeho anabázi WWII...pravděpodobně se už nalézal někde jinde, vězni bývali přesouváni.
        • Ano, je to pravda. Nemáte v článku uvedeno, že by stále v Osvětimi.

          "Druhá světová válka na jeho rodinu tvrdě udeřila, po okupaci Německem byla přesunuta do lodžského ghetta a následně poslána do Osvětimi. Trzmiel zde byl dokonce vyšetřován Mengelem"

          Jen čtenáře napadne, že zůstal až do osvobození v táboře Osvětimi. Ale upřímně pochybuji, že byl přesunut, ale možné je vše. Hrůza Druhé Světová války je hnus... Musím říci, že měl opravdu tuhý kořínek, že přežil Mengeleho a také velké štěstí.
          • ales.smutny
            Tak byl v té době v Ahlemu :)
          • MickeyMutant
            On už byl někde u Hannoveru podle wiki. V článku je to jen trochu nešikovně napsané.
  • smejki
    opravte si ty několikeré překlepy ve jméně, kucí.
    • ales.smutny
      Nevidím, které? Díky :)
      • smejki
        nah, ranní čtení. Jsem minul, že původní příjmení je fakt Trzmiel. :-)
      • MickeyMutant
        Š v ales a ý v smutny.
  • Je to smutné přátelé.. no ale na druhou stranu, ted to muzou cervici poradne roztocit!
  • Tramiel zaslouzi specialni Rimmerovo zasalutovani... Commodore forever...
  • Necht odpociva v pokoji v kremikovem nebi mezi vsemi pocitaci a kalkulackami. Commodore byl nej.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit