Známe nominace na The Game Awards 2024. Games.cz jsou opět v porotě
-
tak toto je zase trapárna a ubohost, jako lze čekat jen od této pseudo akcičky VGA.... Balatro jako hra roku? Ta snaha ignorovat u hráčů populární ale novináři opovrhované tituly jako wukong, stellar blade, space marine 2, nebo helldivers 2 (což měli být všechno kandidáti na hru roku), je fakt šílená. Jako obvykle jediný důvod proč tuto agitkami prolezlou oscarovou šarádu sledovat jsou nová oznámení. Názory většiny herních redakcí pro mě mají nulovou váhu.
Z toho seznamu kandidátu na hru roku, má nárok jedině wukong, jinak je to skutečně jen jedno velké meme. A final fantasy v každé kategorii, protože SE ohlo hřbet, mluví za vše. -
Cože, Balatro, hra roku? to mi přijde jako úlet....
-
Tuhle tragédii může zachránit už jen Ricky Gervais.
-
Stejně jako Oscaři, nikoho to nezajímá, a je to jen politická fraška kde se chtějí zase zviditelnit umírající celebrity.
-
Nominace delalo taky games.cz a nebo jenom hlasovani? Protoze to teda vypada fakt ponekud slabe tento rok, mel jsem lepsi pocit nez to nakonec vypada v kategorii hra roku.
-
-
Nominace jsme taky zasílali.
-
-
A nechcete se pochlubit vaším výběrem?
-
-
-
Jak může být DLC k Elden Ring v kategorii hra roku? Kdyby to bylo samostatně spustitelné a nevyžadovalo základní hru, tak by se to dalo pochopit. Ale takto?
Takže teoreticky se může stát, že ER bude mit GOTY 2022 a 2024...To zase bude fraška.
-
-
nevyhraje na 99%, ale byla by to sranda, mě vždy tyhle ankety baví, jak lidi začnou úplně bláznit a dějí se šílenosti typu naklikávaní nul za to, že DLC nemá být hrou roku.
-
-
ještě dodám, že DLC k Witcherovi vyhrálo RPG roku, což je za mě dost podobné jako hra roku. Taky to DLC musíš spustit ze hry a nejde hrát samostatně.
-
-
Ani tehdy se mi to nelíbilo, byť to bylo jedno z nejlepších DLC v historii:)
DLC/datadisky by měly být samostatně pouze v případě, že se jedná o samostatně spustitelné a nevyžaduje základní hru.
Remastery/remake by také měly být automaticky vyřazeny. -
-
to je ale technicky nemožné hlavně u RPG, máš tam svoje postavy, svůj gear, svůj build, pokud uděláš samostatné DLC, tak nasereeš svoje fanoušky.
Jen si nepamatuji, že by u Witchera 3 byly nějaké shistormy, ale je pravda, že za těch deset let šla internetová kultura do háje globálně.
-
-
Tak ono to mohlo být jako přenesení postavy:) Když to šlo u ME, tak nevidím důvod, proč by to nešlo tady:) Ale pokud si správně vybavuji, tak DLC k ER je zamčené za bosse, ne?:)
-
Vůbec nejde o shitstormy, to DLCčko bylo všeobecně kladně přijato a nikomu nevadilo, že jde o DLC. Stejně jako to naprosté většině nevadí u Shadow of the Erdtree.
Prostě jen kritizujeme jeho zařazení do kategorie mezi samostatně spustitelné hry, i když kvalitativně se jim v pohodě vyrovnalo. To rozhodně není problém autorů toho DLC, ale když už, tak pořadatele soutěže. -
-
Reakce na příspěvek:
otázka je, jestli tuhle anketu jde brát vážně. Já to beru jako prodejní akci a marketingový trik pro úplně jiné věci.
-
-
-
-
-
-
-
Drogons Dogma 2 neni v hlavní kategorii o hru roku? Hmm.
-
Nejako mi unika ta super hra 10/10 dragon age ale moc velka bieda je to tento rok
-
-
Letos to bylo hodně slabý. Z větších AA studií to letos může spasit (snad ne sprasit) snad už jenom ten Stalker. Na druhou stranu letos vyšlo opravdu přehršel nezávislých titulů - o to větší joke je že jediná Indika se probojovala a to ještě k tomu do kategorie "most impactful game" (nebo na ten způsob) a z nominované kategorie best Indie jsem nehrál ani jednu 😂 kam se poděl třeba Conscript? Mno, škoda mluvit.
Vtipnější je že se o titul GOTY uchází DLCčko - ať už je jakkoliv kvalitní, tak si přednost zaslouží plná hra... přeci základní hra Elden Ring už svou šanci dostala 😄
-
-
jaký rozdíl mezi tímhle DLC a sequely typu poslední Zeldy či Spidermana? Za mě žádný, to jsou taky datadisky prodávané jako nové tituly. Těžko ignorovat nejlépe hodnocenu hru na MT tohoto roku. Tipnu si, že kdyby loni byl slabší ročník, tak je v nominacích Phamtom Liberty.
Ale asi bych tam šupl jiné hry. Balatro je fajn, ale jako hra roku fakt ne, Wukong tam nemá co dělat, DLC bych tam tady nedával, ale já bych tam osobně nedával ani hry jako TOTK, ač je to fantastická hra, tak absolutně nepřináší nic nového a ani nový svět, to DLC k ER má alespoň unikátní nový svět. Ale můj názor nikoho nezajímá, takže můžeme nadávat v diskuzích maximálně.
-
-
Rozdíl je především v tom, že k DLC potřebuješ původní hru a například u ER nebo Cyberpunku nemůžeš do DLC části zamířit rovnou na začátku. U poslední velké Zeldy nebo Spidermana ti možná uteče pár věcí z příběhu, ale můžeš koupit a hrát bez nutnosti se prodírat obsahem původní hry a aktuálně platit 80€ za kompletní ER.
S Balatrem souhlasím. Bohužel se rozmohl nešvar zaměňovat hru dobrou a hru návykovou. Kdyby se to stalo o pár let dřív, hlavní ceny by vyhrávaly blbůstky typu Candy Crush.
-
-
já souhlasím, chápu to, máš pravdu, já osobně bych tam raději viděl DD2, ale snažím se na to dívat bez emocí. Když vynechám ty věci, že to nejde spustit, musíš udělat progress v základní hře, tak se dostáváme k tomu, že to DLC je obsahově a kvalitativně lepší než mnoho sequelů.
Když tam mohl být loni Resident Evil 4, tak tak měl letos být Silent Hill 2.
Silent Hill 2, Metaphor, Rebirth, Dragon's Dogma 2, Astro Bot, Animal Well. To bych viděl jako nominace.
-
-
-
-
-
A Dragon Age s deseti lety vývoje má akorát jedinou nominaci útěchy.
To jsem si myslel, že kritikům padne do oka víc. -
-
Bohužel The Game Awards jsou spíš soutěží popularity a marketingovou akcí.
A bohužel Dragon Dogma 2 vůbec nemíříla na herní mainstream hráče. Tudíž mezi masami hráčů není až tak "populární".
Je prd naplat, že hardcore hráči tohohle žánru tu hru mají rádi.
-
-
Ta nominace Helldivers 2 v jakékoliv nominaci je opravdu úsměvná. Hlavně teda v té "NEJLEPŠÍ HRA S DLOUHODOBOU PODPOROU". Po 25. levelu je vše odemčené a všechny nové zbraně za Paywallem.
BTW. Proč tam jsou staré hry jako Diablo nebo Elden Ring, když je to pouze DLC. Chápu "Nejlepší DLC", ale "Hra roku"? Z roku 2022 :D To už asi opravdu vychází tak hrozně málo kvalitních her, že tam cpou DLC. -
-
Mně spíš přijde úsměvný Balatro v každý nominaci (Herní Režie???), ale dobře.
-
-
Balatro absolutně nechápu 😂
-
-
Tak Helldivers 2 je tam, protože ta hra vyšla v únoru a od té doby se dočkala dost slušného množství nového obsahu.
Co obdržel třeba takový Fortnite? Nový battle pass s nějakými skiny, emoticony a další blbosti. A nějaké nové hratelné postavy.
A Paywallu v Helldivers 2 není žádná hrůza. Když tu hru hraješ pravidelně, tak si vyděláš na odemknutí nových Warbonds. Z 8 Warbonds mám odemčených 7 a to jsem neutratil ani jednu korunu.
A to se musím přiznat, že používám výbavu maximálně tak ze 4 warbonds. Nemusíš odemykat všechno.
-
-
Když to ale nechceš hrát pořád, tak na to zkrátka jen tak nevyděláš. Jenom hraním. Já si za 100 hodin vydělal možná tak na 2 warbondy, zbytek jsem si musel koupit.
A to jsem si koupil i tu nejvyšší verzi, kde jedna byla zdarma a ještě myslím, že tam bylo 1000 kreditů.
Akorát nechápu ty nový zbraně, že nejsou odemknutý klasicky, ale jsou pouze ve warbondě. Chápal bych čistě skiny, ale je pravda, že skiny asi někdo nemá potřebu kupovat. Ale taková brokovnice se zápalnými už je lákavější.
Moc se mi ten jejich systém nelíbí, jako chceš novou zbraň, tak kup celou warbondu a přítom tě tam může zajímat pouze ta jedna zbraň a zbytek už ne. A to celkem i rád podporuju ostatní vývojáře tím, že kupuju různý skiny a tak. -
-
Tak jestli sis za 100hodin odemknul jenom 2 Warbondy, tak to je hodně divný. Měl jsi 1000 kreditů ze startu a odemykáním prvního free Warbondu získaš dalších 1000 kreditů. To je 2000 kreditů. Za to si můžeš koupit další 2 warbondy. Hraním těch 2 nových Warbondů odemkneš dalších 600 kreditů.
A to mi chceš říct, že za 100 hodin ty a tvoji spoluhráči jste našli jenom 400 kreditů??
Co já hraju, tak vždycky se najde aspoň jeden hráč v teamu, který proleze každý kout herních map, aby našel Super kredity. A jestli nikdo nehledá, tak se sám porozhlédnu po mapě. Za 100hodin hraní v průměru získám víc jak 1500 kreditů.
-
Mne ich systém príde fér. Môžeš si kúpiť ktorykolvek warbond kedykoľvek, nie je to časovo obmedzené, nestojí to nijak extra.
Je to live-service, seriózne si myslis ze tých 40€ im pokryje náklady na servery a ďalší vývoj? Čo je pre teba prijateľná alternatíva potom?
Keby si pýtali hoc aj len malú sumu pravidelne, povedzme každý mesiac, tak to hrá oveľa menej ľudí tipujem a vo výsledku by to hre len uškodilo.
Dovod preco ti nedovolia si kupit z warbondu len to co chces je presne ten isty preco napriklad Netflix neponúka streaming len toho serialu ktory chces realne pozerat za zlomok ceny. Proste to ekonomicky nevychádza.
-
-
-