Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Chceme PC verziu....
  • zdeeneek
    Vsak to bude na WiiU a ty prece konzole nemas rad, ne? Tak ti to muze byt jedno ...
  • ZvacA
    A další se ozval. Uvědomte si, že ty témata stále cyklují a fungují vedle sebe, pravda s nějakou intenzitou, ale žádný z nich nemá výsadní dominantnost, která by se utnula, zazdila a jede se další. Nesmysl. Stále se dělají WW2 projekty ( Red orchestra ), stále se dělají hry s fantasy sférou, stále se dělají hry třeba s post-apokalyptickým tématem, s vojenským tématem, a součástí toho je i zombie- tématika. Stále je z čeho vybírat a pokud mě to nezajímá, tak na to hodím bobek a poohlídnu se jinde, páč možností si hrát tématicky něco jiného je více než dost. Představa, že se odmávne praporkem a nyní nastoupí další téma a ostatní témata se budou ignorovat, je absurdní. Ale bohužel, lidem to tak nějak nejde vysvětlit, protože ona ta klasická hláška " Bůůů a béééé, je toho hodně, protože mě to nezajímá, ale je toho prostě hodně " tak místně zdomácněla, že lidi tím kydají už z principu bez toho, aby trochu nad tím zauvažovali. A to se netýká jen tématu zombies, ale čehokoliv jiného, kde se strašně rádo kaká na to, jak je toho hodně.
  • left 4 dead
  • Nutí tě to někdo sledovat ?
  • prave sem napisal jeden z nich. Tych zombie su uz naozaj vsade, uz by sa to mohlo ukoncit a nahradit napr WW II.
  • Robotron3 .. možná jsem se nevyjádřil úplně přesně do detailu, aby to každý pochopil, ale když se řekne Zombie hra, tak mě opravdu nenapadne Dead Space, promiň.. asi každý vnímáme "zombie" trochu jinak.. Dead Space je vyloženě scifi, kde jsou nějaké zmutované potvory... to už je víc zombie Doom 3, kde pár zombies na začátku tuším bylo..
  • ZvacA
    Musím přiznat, že Siren série mě minula právě kvůli její exkluzivnosti pro PS systémy. Ovšem, nevím jestli to bude taky přímo "zombie" hra v pravém slova smyslu, která by právě netrpěla nějakou to "vadou" v mých očích. Tedy, co jsem tak pochytil, tak si spíše pohrává s okultní scénou a posednutím lidí nebo jejich těl, než aby se jednalo přímo o takové ty klasické nemrtváky ( ačkoli pro význam zombies to je skoro totéž :) ). Jak říkáš " Shibito ". Avšak osobně dávám přednost raději vědečtějším a čistým "bio- " příčínám jako podkladu pro zombie hru. Ale o survival atmosféře hry nepochybuju, tu si pochvalovalo už dost lidí.
  • Robotron3
    Pro mě je TA zombie hra rozhodně Forbidden Siren a hlavně ty dva díly na PS2, než třetí na PS3. To je hra ač sice východního ražení, je přesně to, co tohle téma přináší a využívá až do morku kostí, opravdový strach a neuvěřitelně hustou atmosféru vážně pojaté hry o zombie, v tamnějším případě zvané Shibito.
  • ZvacA
    Jasný, těch her je dost, ale ne každý zombie nadšenec bude spokojený se všemi jen proto, že v nich hnije maso a nebojím se říct, že doposud chybí zombie hra, která by tu tématiku vyždímala se vším všudy včetně samotného gameplaye, grafického zpracování a sérioznosti celé problematiky. Vem si i ty kvalitní záležitosti, které na této tématice staví. Třeba tento týden zmiňovaný herní Walking dead - hra a její epizody samozřejmě zajímavé, množství interakce, možnosti menších voleb a dle toho vývoj postav a postupu, to vše na pokladě světa, který zaplnili nemrtví. No fajn, ale určitě to není hra, kde bych měl mít bobky ze zombíka nebo bych cítil nějaký feeling z prostředí post-apo, když přece jen ona ta kreslená stylizace podobné dojmy sráží. DayZ - obdivuhodná věc, která si ve větším měřítku prohrává s otevřeným světem zamořeným nemrtvými a nutí hráče k zajímavému přežívání v takovém světě. Jenže přestože to má svou atmosféru, nemůžu se zbavit dojmu, že zombies zde jsou jen takovou překážkou, mimo to tomu chybí větší dynamičnost, příběhové pozadí pro představu, element strachu z toho, že moje postava je stále kořistí v nehostinném prostředí. Dead Island zase selhává ve větší výzvě a nárocích na hráče - jezdíme sem a tam, chodíme tam a sem po ostrově, sbíráme finance z batohů a děláme si z postavy číselně statistického terminátora, který se svou číselně statisticky vylepšenou hůlkou občas přetáhne nějakého toho zombíka - sprintera po palici, aby z něj měl body. Atmosféra je zde působí jakože: " No co, však jsem jen na ostrově plných zombies - Lets rock and roll baby s tím teréňákem po silnici ". To není ono a hře dle mého chybí nějaká slušná šťáva. A dalo by se pokračovat.

    Takže alespoň já osobně na TU zombie hru ještě čekám. Protože, přestože vždycky vznikne nějaký projekt, tak mu vždy něco schází, ať už nedopracováním, odfláknutostí látky nebo zase nepřiměřeným vizuálním zpracováním, což někomu může zabíjet možnost, aby se se hrou více ztotožnil. Herním zombiím navíc chybí ve většině případů ten feeling skutečných predátorů ze kterých by měl jít strach, měli by tak být i jasnou herní překážkou a výzvou, kterou hráč musí dle svých umů a herních dispozic zvládnout jak nejlépe dokáže. Většinou však zombies působí dojmem, že jsou to jen panáčci na odstřel, kteří mi zrovna stojí v cestě při mém postupu hrou.
  • Robotron3
    Přitom první reakce byla, všude Zombie? Ani bych neřekl... Tak by to mělo být spíš o tom, že zombie her je docela dost a nejedná se určitě o špatné hry. A ne, že hry se zombíkama netvoří nějakou nesmrtelnou klasiku žebříčku deseti nejlepších her všech dob, kde by musely zastávat 8 z 10 příček a pokud ne, tak jich vlastně hodně není?. Her se zombíky je dost, protože je to jednoduché a vděčné téma pro počítačové hry + vývojáři to mají mnohem jednodušší s umělou inteligencí :)
  • ZvacA
    Pokud budeme ale chtít nuance, tak Resi není tak nějak primárně o zombiích a dnes už tuplem ne - kdejaká zmutovaná potvora jako Bio-organická zbraň je ústřední tématikou, zombies zde hrají druhé housle jako výsledek působení virů, ne však čistý primár.

    Kolega má recht, opravdu kvalitně a vážně zpracovaná zombie hra stále chybí. Dead rising a L4D například není nějaká výhra, ačkoli záleží samozřejmě na každým. Siren taky není dostupná všem, že jo. Dead island na to jde zase moc "coolově" a slunečně. Těch her bude k dispozici samozřejmě dost, ale ne každýmu jsou po chuti, případně ne každá, kde jsou nemrtví, je jasná kvalitka.
  • Robotron3
    Resident Evil jako série je zcela jistě nadprůměrná. Siren je možná nejlepší survival horor vůbec. Neříkal jsi nic o tom, že to nesmí být sci-fi, a že hry co jsi nehrál, se nepočítají ;) Máš tu minimálně 3 objektivně skvělé hry, nebo série se zombie tématikou. Přesně co jsi chtěl.
  • Dead Island jsem nehrál, Resident? Si děláš srandu, ty poslední nic moc teda.. Dead Space je scifi, Left 4 Dead hovadina a to poslední neznám... tak či tak, vyloženě hodně nadprůměrná hra tu není ani jedna...
  • Robotron3
    Dead Island, Resident Evil, Siren, Dead Rising, Dead Space, Left 4 Dead, Undead Nightmare.... Jo sorry, to už je nějak víc :)
  • dnes je problém sehnat 3 jakékoliv kvalitní hry stejné tématiky... myslím opravdu kvalitní

    napadá mě tak nekonečné množství válečných stříleček z moderní doby a fantasy rpg... a zbytek ?
  • ZvacA
    Všude jen chujové, už jsem se z toho po...
  • Všude zombie? Ani bych neřekl... (nesmíte si všímat kdejakých blbostí) vyjmenujte mi aspoň 3 kvalitní hry se zombie tématikou, myslím opravdu kvalitní..
  • Nutno podotknout, že to vypadá opravdu zajímavě v té záplavě Zombii módy. Já bych asi více ocenil oživení série Vampires The Masquerade nebo všeobecně boj vampírů proti vlkodlakům. Ale muselo by to být hodně temné. Bohužel, je to jen vroucné přání jedince.
  • Vsude jen zombie, aby se uz z toho nepo...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit