-
Jo, přesně jsi vystihnul to, proč i mě hra tak bavila. Lidi si dneska ke hrám neuměj najít sami cestu. Chtěj, aby se jim všecko naservírovalo za chodu, nejlíp během toho, jak se budou co nejrychlejc dobírat ke konci.
Pro mě hra rozhodně zklamánim nebyla (taky jsem ji koupil v Maďarsku v parádní slevovací akci - v přepočtu za cca 3-4 stovky) asi dva měsíce po vydání - tomu nešlo odolat). Stejně jako u tebou zmniňovanýho Duke Nukem Forever jsem se na hru prostě díval svym pohledem, neovlivněnej plivancema naplivanýma na adresu hry.
Zezačátku jsem se u hry i celkem bál. Ne vetřelců samotných, ale toho, že mám fakt málo nábojů a rychle mi dojdou (a pistole je na prd), ke konci hry, kdy rádoby strašidelná atmosféra už úplně rezignovala na svoji funkci, jsem se už jen bavil tim, jakej jsem badass, když po desítkách ustřeluju vetřelcům brokovnicí kebule. Jo, holt jaký si to uděláš, takový to máš.
Chválim tvoji recenzi. *3* -
Ahoj, dal jsem hře druhou šanci ale bohužel, tohle mi prostě nejde pod kůži. Pro mě mise rozhodně nesplněna, grafika tím důvodem každopádně není. Za problém hry považuji zejména hratelnost, smysl něco prozkoumávat a hledat ztrácím už jen proto, že některé zákoutí jsou prostě za virtuální stěnou a tudíž nepřístupné. Vetřelci, kteří na vás skáčou ze všemožných zákoutí, působí značně tragicky a směšně. To že útočí často pouze na vaší osobu a na ostatní nikoliv je pak už jen hřebíček do rakve. Stupidní a nezajímavé hlášky, které sype Bella či O’Neal také moc atmosféře nepřidají. Osobně na mě udělalo daleko větší dojem AVP z roku 2010, už jen pro to, že byla hra více sofistikovanější, prolínala se v jednotlivých scénářích, struktura hratelnosti postupně gradovala spolu s příběhem a ze hry byla cítit jistá záhadnost. Zde je největší problém, že vetřelci jsou vývojáři zostuzeny, navíc převážně bojujete proti Wayland-Yutani mariňákům. Ve vetřelcích pro mě byla důležitá atmosféra a to zejména beznaděj, bezmocnost, opuštěnost a tajemnost!!! Tato hra všechny tyto elementy neobsahuje. Přitom by vše šlo krásně rozpracovat, už jen ten začátek na Sulacu. Prostě nás vývojáři mohli napínat, nechat nás chodit o samotě, nechat nás zapínat a vypínat různé vypínače, prozkoumávat šachty, strojovny, probíhat v tichosti, vracet se opakovaně do již známých prostor atp. Škoda, tohle si vzalo ty nejhorší možné vlastnosti. Přímočarost, nestrach ze „stupidních“ a slabých vetřelců, kostrbatost v animacích atd. Kdyby to udělali jako průměrnou střílečku, která je prokládána prvky z hororovky Outlast, určitě bych „chrochtal blahem“. Jediné plus, které hře dávám je poměrně dobře zpracovaná architektura a technika, jenž je převzata z filmu od J. Camerona. Lineárnost, nicotná atmosféra, zbytečnost detektorů pohybu, stupidita scénářů, příběh bez gradace, bez postupného navýšení obtížnosti a tragické animace hru odsuzují do značné podprůměrnosti. Známka 4/10 je ode mne možným maximem.
-
Tak to jsem rád, že jsem tě potěšil :)
Mulťák obecně bohužel nehraju, snad jen Quake live, takže tady si nepotykáme :D
Ale jestli jsi ve mně našel spřízněnou hráčskou duši, klidně si můžem napsat.
Můj mejl je jakumare@gmail.com ;) -
Jéééééééééééééééééééééééééééé, tyjo fakt dík....Ne, jako fakt...Jsem dojat....Netušil jsem (a hlavně na Games.cz), že narazím na člověka který u her přemýšlí svoji hlavou a hlavně u Aliens....To, co jsi psal, je jako kopanec do pr*ele z čistého nebe! Nevěřil jsem, že lidi jako já existují :) Fakt jsi to nepsal jen tak? :-D Pecka....Od teď jsi můj nej uživatel....proč? Máš svůj názor a pohled na věc :) A nemůžu, než souhlasit s věcí: Jaké si to uděláš, takové to máš :)) Kdy dáme mulťák? :-D Fakt díky...tohle jsem opravdu, ale opravdu nečekal... *1* Jinak souhlasím s tím, co jsi psal! Ne, fakt jsi mi zvedl náladu, už jsem myslel, že jsem de*il :-D O tomhle tématu bych s Tebou rád ještě pokecal jinde než v komentářích. Pokud by jsi o to stál, zanech tady vzkaz s kontaktem na sebe, hráče jako ty hledám, ale nenalézám :) JINAK to DLC fakt doporučím, to má atmosféry více, jak celá původní hra a je čístá sebevražda to hrát na sluchátkách a na těžší, jak střední obtížnost :)