-
zaznam podcastu
V kolik hodin se tak cca ve ctvrtek objevuje podcast v archivu ? -
-
Různě. Záleží, jak se stihne střih.
-
-
Stihnete to ještě do půlnoci?
-
-
-
Debaty gamepad vs klávesnice bych vypustil, to je skoro na úrovni diskusí, když se děti baví, co je lepší. Každý ví, co je pro něho lepší, takže je to uplně jedno. Jinak podcast dobrej :)
-
-
Už jsem se bál, že se tu neobjeví žádnej rádoby moralista, kterej to za nás rozsekne.
Jinak to tvoje zdůvodnění by se dalo aplikovat na 99 % diskuzí na tomhle webu. -
-
Co má společného debata o gamepadech a klávesnicích s morálkou a moralizováním opravdu nechápu. A nemluvil jsem o diskusích, ale o podcastu.
-
-
Ja jsem zase vypustil vypousteni protoze rad diskutuju :D
-
Klávesnice je jednoznačně lepší, pokud bereme v potaz objektivní stránku věci = přesnost, které jsem schopen dosáhnout poté, co (téměř) dokonale zvládnu ovládací mechanismy libovolné hry. Gamepad je pouze pohodlnější u některých typů her, kde se hodí více tlačítek uspořádaných v prostoru vůči prstům (a nikoliv jen v ploše jako je tomu u klávesnice) + kvedlátka.
Takže ano, klávesnice foreva, zvláště v kombinaci s kvalitní myší!
(přestože bych moji oblíbenou fifu už s klávesnicí nikdy nehrál, nejsem schopný s gamepadem ani po několika měsících hraní dosáhnout přesnosti, se kterou jsem to hrál za pomocí klávesnice i přesto, že namísto kvedlátek jsem logicky musel používat čtyři šipky + čtyři speciálně namapované směry pro kličkování, což bylo značně krkolomné) -
-
To, že je člověk s gamepadem nepřsnější u střílení je sice fakt za to (pominu-li mulťákový střílečky) mi to docela přispívá k atmosféře, protože nemám pocit že ať na mě skočí cokoliv dám tomu během setiny headshot, ale musím třeba 2 vteřiny mířit (jako v reálu) abych se trefil.
-
-
Jenze v realu je cela ta zalezitost mnohem vic intuitivni. S gamepadem je to spis o takovem tom "prejeti" zamerovacem na cil a zmacknuti ve spravnou chvili. Pohyb zamerovace celkove i jemnost mireni je uplne nekde jinde. V realu proste zamiris kam potrebujes a prakticky i jak rychle potrebujes a pak jenom jemne srovnas miridla a strilis. Zadny neintuitivni prejizdeni a podivne neplynule pohyby... Myslim ze mys ma v tomhle k realu bliz.
-
-
Takže FIFU hrajete pomocí gamepadu, ačkoliv se vám ovládá hůře než klávesnicí? To se za něco trestáte, že tak činíte?
-
-
Ovládá se méně přesně, avšak pohodlněji především díky analogovým páčkám... Proto ten gamepad.
-
-
A co je mi potom? Mě to vůbec nezajímá. To sou debaty jako že někdo má rád čokoládovou zmrzlinu a jinej vanilkovou. Je mi to ukradený, ať si každej hraje a preferuje co se mu líbí.
-
-
Čokoládová je lepší.
-
-
-
-
Proč se Honza skoro vůbec nedostal ke slovu? Přijde mi, že když už se k němu za tu hodinu dostal nebylo to vůbec marný!
-
-
protože se bavili o GW2, který nehrál?
-
-
Questy v GW2
I když se Karel snažil, přijde mi se mu úplně nepodařilo vystihnout v čem jsou třeba questy v GW2 skvělý. Nejen že nemusíte backtrackovat za zadavatelem abyste dostali odměnu a že můžete díky level scalingu plnit i ty co jsou na nižší úrovni a stejně z toho mít užitek, ale questy hlavně jsou hodně variabilní a plný zajímavých nápadů.
V jednom questu vytahuješ ryby z klece a krmíš s nima medvíďata, zkopáváš špiony ze stromů, v jiným trénuješ s milicí, v některým se necháš proměnit na enta a léčíš zdejší les, nebo chodíš po dolech a bičuješ dělníky aby rychlejc dolovali.
Člověk prostě nikdy neví na co narazí.... -
-
Stejně ale časem potřebuješ organizovanější partu aby si porazil obtížné protivníky.Nebo jde hrál styl náhodná pata/sólo jak psal Karel?
-
-
Všechny příběhový questy i standartní questy jdou plnit komplet sólo. Stejně tak i většina dynamických eventů. Je tam ale i několik eventů který jsou dělaný na groupu.
Pak jsou ještě dungeony, který se zpřístupněj od 30.levelu. Ty jsem zatim neměl možnost moc vyzkoušet ale vim že jsou taky dělaný na partu. Takže jo. GW2 jde hrát v pohodě sólo, ale je tam i obsah pro party.
-
-
Přesně tohle jsem se z něj snažil v podcastu vytáhnout a on ten syčák furt uhejbal :)
-
-
Nechápu jak někdo tvrdě může prosazovat hraní jen na klávesnici a myši. Po dnu v práci u stolu si rád pustím third person s gamepadem, ruce si aspoň odpočinou. Ale to nejde u každé hry... Takový Fallout 3 jsem na klávesnici nikdy nehrál
-
-
No vidíš a já jsem taky 100% zastánce klávesnice a myši... 100 lidí 100 chutí.
-
-
Akorát tak polovina z toho množství těch ortodoxních zastánců klávesnice si gamepad nikdy nevyzkoušela, ale přesto si je jistá tím, že by jí nevyhovoval:). Naopak zastánci gamepadu si vyzkoušeli oboje (kdo nikdy nehrál na PC, že) a hrají podle situace na tom, co jim víc sedí.
Ale to nebylo myšleno na tebe, spíš tak obecně.
P.S. A vyzkoušením myslím aspoň třeba týden hraní, prvních pár hodin to samozřejmě s gamepadem nejde nikomu. -
-
Já to vyzkoušel několikrát a jak říkal Lukáš Grygar - "prostě mě to nebaví". Neužívám si hru, musím se maximálně soustředit na míření (což s myší musím samozřejmě taky, ale né tak urputně). Chvíli jsem vlastnil PS2 a koupil jsem si Killzone. Pro mě s gamepadem absolutně nezabávná záležitost. Stejně tak Orange Box na PS3. 1person shooter jsou pro mě na gamepadu skoro nehratelné. Konzoloví hráči bývají také často zvýhoňování (autoaim, snížení pohybu nepřátel), aby se hráč mohl gamepadem trefit. A tohle mě fakt nebaví.
-
Nevim o kom presne to mluvis, ale uz jsem tu psal tisickrat - gamepad mam, ale vadi mi na nem hrat. Vsechno je na nem v mych rukach pomaly a zalostne nepresny a navic je to ovladani nekdy uplne silene krkolomny (udelat na nem tri veci najednou ktery jsou na klavesnici uplnou samozrejmosti na ovladaci proste nejde).
V batman arkham city se moje uspesnost komb zvysila tak o 80%, kdyz jsem pouzival klavesnici a mys misto gamepadu. V Mafii 2 jsem to pouzival jen na rizeni. Zkousel jsem na tom i dark souls, ale nakonec jsem se na to vykaslal kvuli pomaly kamere. V podstate jedina hra, ktera mi sla na ovladaci lip nez na klavesnici byl Renegade ops.
Rozhodne jsem to zkousel vic jak tejden a vic her, ale proste se to neda. Po delsim hrani me z toho boli prsty a hlavne palec (original x360 ovladac).
Pri Batmanovi me nakonec hrani na nem nastavalo tak, ze jsem s nim proste hodil o zed. Musim ale uznat, ze i kdyz jsem doufal, ze se rozleti na milion strepu, tak jsem byl opravdu prekvapen, kdyz jsem zjistil, ze jsem si jen rozbil jedno tlacitko. Resp. funguje ale neni pruzny a musi se mackat trochu silou. -
-
A vidíš já na PC hraju všechno (až na strategie) na gamepadu...prostě mnohem lepší pocit z hraní a hlavně mi na klávesnici extrémně chybí možnost regulace rychlosti pohybu. (pro mě docela podstatná blbost)...
-
-
Ale seš. :D Stačí hrát cca. týden-dva jenom na gamepadu a máš to v ruce. Doporučil bych hrát ještě sporotvní hry u kterých to přejde do krve docela rychle.
-
Ja jsem nechtel gamepad nejak pohanit ja chapu ze ma smysl a proc ho pouzivat ale nejsem asi dost trpelivej a sikovnej se s nim naucit :D
-
-
-
Jasně, beru. Mě to prostě nevyhovuje. Nic víc nic méně.
-
-
-
-
Ha! Tak dnes to bude veselé, Sleepless dotlačil burčáček! To je šéfredaktor! Himlhergotdonerveterkrucajselement! *4*
-
Zaznamnik Fight clubu
Uz vim proc vam tam nikdo nenechava vzkazy... rikate porad dokola ze jediny pravidlo je zanechat vzkaz po pipnuti ale nepipnete...
Btw. kdy bude ta video-recenze na Dark Souls? :D -
Fight Club #97
Dnešní hosté: Karel Drda & Honza Olejník; Začátek: po čtvrté hodině. -
-
To zase budou lítat exkrementy na všechny strany. 'chjo.
-
To je parta!
-
Paráda. Díky za Drdu! *14*
-
Ty vole, kurva, do p*dele Drdu ne-é!
-
To zase bude troll držkovat...(Hádám, že hlavní téma bude Guild Wars 2?)
-
-
Nebude... Své jsem k tomuto tématu již řekl a podcasty s panem Drdou vynechávám.
-
-
Mamo! Ten kluk nam pomalu dospiva!
Hodnej
-
-
Esopeso
Dyť ať si držkuje. Ale je jasný, že fight club s Drdou, nebo Vávrou bude mít vždycky větší sledovanost než Fight Club bez nich *1*
-
-
-
Special
Mafia special nebyl spatnej, ale cekal jsem, ze bude jeste o neco lepsi :)
Docela bych uvital special o Operation Flashpoint respektive ArmA. Desetilety vyroci od vydani OFP jste uz propasli, ale i tak si myslim, ze by si svuj special zaslouzila. A take se nabizi cela rada zajimavych hostu, protoze kolem teto hry vznikla velmi pocetna skupina moderu kteri ji roznymi pridavkami drzeli pri zivote jeste leta. A rek bych, ze v tomto ohledu na tom byl flashpoint jeste lepe jak Mafia. Nekteri clenove komunity se v tvorbe modifikaci natolik zdokonalili, ze posleze zacali pracovat primo pro Bohemku. Ti by meli jiste hodne co rict protoze narozdil od dnesnich hostu mohou hru pouzovat jak z pohledu fanouska, tak z pohledu vyvojare. -
-
Jo, s tím se dá jenom souhlasit. Operace Flashpoint, resp. poté Arma je stejná legenda jako Mafia. A hra, která by si bezpochyby svůj speciál zasloužila v našich končinách víc než Assasin, Mass Effect, nebo Diablo.
-
-
Tak nevím, no
Petr kromě první vzpomínky myslím neřekl nic, jestli by toho Lukáš čupící s kamerou neměl na srdci více. Inu to už se nedozvíme, jinak to bylo fajn. -
-
Samozřejmě, že občas měl. Já tam byl neplánovaně, do počtu a de facto jenom jako obživlý ovladač Skypu...
-
Mě jediné, co tam chybělo byla nějaká zmínka o nádherném soundtracku. Nevim, co by to téma měli říct, ale jenom ho zmínit. Jinak to bylo příjemné poslouchání. Měl bys být rád, že se nad tím výročím někdo pozastavil a popovídal si o tom. Nemohl si čekat po 10 letech nějaké výživné story. Hra třeba nemusela být výživná svým vývojem, ale rozhodně je skvělá ona sama.
-
-
Však říkám, že to bylo fajn, já jsem se jen pozastavil nad Petrem, já mám dojem, že když se končilo, sám se pousmál, že si pěkně poseděl. A že je škoda opomenutí soundtracku, s tím souhlasím.
-
-
Lukáš Grygarů, který tu hru podle svých slov "asi třikrát rozehrál a asi celkem pět minut hrál", neboť s ní měl určité blíže nespecifikovatelné potíže (stejně jako se sérií Gothic)?
-
-
Inu dozvěděli jsme se to. Když jsem uléhal, tak mě něco takového napadlo.
-
-