Přejít na výpis diskuzí

Fight Club - podcast

REDAKCE 16.11.2010 
10438 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hairy_Ass
    A o čem bys chtěl aby se v podcastu bavili? O politice, o globálním oteplování? Když k tématu podcastu není co víc dodat, tak nic nedodávám, stejně tak téma Drdova slovníku naučného už se zcela jistě vyčerpalo. *4*
  • Core
    Na 2 stranu, co chceš k diskuzi Diablo III dodávat? Poslouchal jsem podcast, Diablo I, II i III hrál a to je zrovna tedy téma (a hra), která se dá shrnout do 2 - 3 vět. Tečka. Jakékoliv pozastavování se nad příběhem, lootem nebo snad herním principem mi připadá skoro jako zbytečné filozofování. Obecně mám pocit, že z her se dělá "problematika" a lidi o tom, že jakési studio vydá jakousi hru diskutovat, hádat se, probírat to z 1000 úhlů apod. Vždyť to je proboha pouze hra. Nic víc. Někdy mám pocit, že herní novináři a hráči staví hry na úroveň politiky, lidských práv, přežití lidí v Africe apod. Poslední dobou, co sleduji 2 podcasty týdně si fakt říkám, jestli to není už všechno trochu moc.

Nicméně, co chceš dodávat k Diablu? Co chceš dodávat k diskuzi o Diablu? Nutnost být připojen - klikáš na monstra - zabíjíš - příběh Béčko - stylizovaná grafika - obtížnost normal jednoduchá (na vyšší přituhne) - možnost nakupovat na aukci. Toť vše. Hotovo. To už je zajímavější se bavit o slovníku herních novinářů než zrovna o Diablu.
  • O čem byla v podcastu řeč? No o D3 :) Ale jakým způsobem. Drda celou debatu přizabil svými výrazy. Potom se není co divit, když se většina chytá té jeho "vznešené" formy a na obsah zapomíná.
  • Hairy_Ass
    Řešit na x stránkách Drdův slovník, místo aby se to napsalo jednou a pak se bavilo o tom, o čem byla v podcastu řeč, to mi taky přijde prostě moc. *3*
  • zdeeneek
    Delas z komara velblouda. Par lidi se citi pohorseno na nejvyssi moznou miru, drtive vetsine je to uplne ... vis kde.
  • Core
    Naprosto souhlasím. Mě přišel v době vydání k zblití i třeba takový Neverwinter Nights... Oproti klasickým RPGčkům na Infinity enginu to byl naprostý hnus. Nikdy jsem nepochopil nadšené výkřiky a velebení 3D grafiky. Naprosto nedetailní, rozplizlé, neumětelsky tvarované... Ještě dnes si živě vybavuji, jak jsem spustil prvně Neverwinter Nights, rozhlédl se po místnostech a říkal si What the fuck?!!! Na zdi jedna police, v ní nic. Holé zdi, holé místnosti, hnusná NPC... Nikdy jsem nepochopil, kam dala většina hráčské obce oči, když do té doby všichni mlaskali nad precizní a detailní grafikou v Baldur's Gate, Fallout, Icewind Dale, Planescape: Torment. Tyto hry/světy doslova přetékaly detaily. Infinity engine vykresloval ty nejnádhernější lokace, které si pamatuji ještě dnes. IE považuji za nejnádhernější engine všech dob a dal bych cokoliv, aby se RPGčka dělala na tomhle enginu. Žádné 3D mě nikdy nebralo (snad jen Zaklínač se mi líbil).
  • Core
    Jsem též pro. Těch volů lítá kolem tuřínu už moc... Apropo, navrhuji záměnu slov vole za tuřín.
  • Core
    Otázky Václava Moravce + celá CT24, je to jediné, co se z těch sra*** dá v TV sledovat, vole. Apropo, nevidím nic religiózního na tom, že se někomu nelíbí nadužívání volů. Chápu to u 15 letých pubescentů, kteří se volováním cítí kůůůl, ale ne u třicátníka. To je drobet trapné. Podobným výkřikům bych se nedivil v podcastu Indiana, ale na Games.cz to tahá za uši. Člověk nemusí projít celibátem a klášterní stravou na to, aby usoudil, že 5 volů v 1 větě je prostě moc.
  • Cosi
    Taky se přimvouvám za to, že taková kadence sprostých slov je už sakra kurrva vole moc.
  • Takové kecy mám nejraději :) Když se mi něco nelíbí, tak mám držet hubu a přepnout. Leda tak ho*no chlapče. Fight Club mám rád, poslouchám pravidelně každý týden a nehodlám ho vynechat kvůli někomu, kdo voluje za každým slovem. Přetrpím to, ale věř tomu, že se mi to nelíbí. A proto jsem napsal to co jsem napsal.
  • zdeeneek
    Vole, nikdo te, vole, nenuti to vole poslouchat, ne vole? Pust si misto toho treba Otazky Vaclava Moravce a muzes poslouchat ty voly, kteri mluvi jak kniha, ale v 5 minutovym monolgu ani nedokazou ( spise nechcou ) odpovedet na otazku, kterou jim nekdo dal. Nekteri z vas delate jak kdyby vas vychovavali v klastere a nemuzete se srovnat s tim, ze nekdo rekne ve vete parkrat vole.
  • Alex81
    To mě p*s*er na holý záda a navrch rozmazej. Takhle sprostě mluvit na kameru, no fuj *2*
  • ales.smutny
    Živě si pamatuju hádky, kdy jsem já oponoval kamarádovi, že Duke 3D vypadá líp než Quake a prostě to byly seriozní výměny sarkasmů nad "hnusnými sprity" a "krychlovitou krví". Kdo si nepamatuje tyhle zlomový momenty, kdy prostě přicházelo něco nového, tak to asi nepochopí, ale...:)

Dnes zase máme éru retra a nebo ústupu fotorealističnosti ve prospěch stylu a ladění scény pomocí filtrů a efektů.
  • Luke

Videozáznam Fight Club #80

http://youtu.be/Ljkf-ReIR04
  • Ringwraith
    Tehdy byla taková doba, že se 3D automaticky bralo jako lepší.

Dnes ti klidně řeknu, že A Link to the Past vypadá mnohem líp než Ocarina of Time.
  • Praktické nepraktické, stačí se podívat na ty screeny. Jestli někdo tvrdí, že Darkstone vypadal lépe, tak je buď úplně slepej, nebo bez vkusu, anebo si zvlášťe ujíždí na hnusné, kostrbaté a vyblité 3D grafice.
  • ucho
    bylo 3D a tehdy všechno 3D bylo cool a 2D staré... :) čert vem, že to pro hru nemusí být praktické :)
  • A k tomu, co řekl Drda o grafice Diabla 2. Opravdu tím chtěl naznačit, že Darkstone ve své době vypadalo lépe?

http://tinyurl.com/c25bfj8

http://tinyurl.com/7hh9xt7

No snad to byl jenom fór :)
  • Vole, vole vole, Drda je fakt trapnej, ty vole. To se fakt nedá poslouchat.
  • risa2000

online připojení jako DRM

Myslím, že to Karel trefil na hlavičku. Blizzard sice v marketingu ohledně povinného online připojení zmiňuje jen DRM, případně aukce (což Martin zjevně přijal :)), ale hlavní důvod bych taky viděl v tom, že Blizzard dostane (pro single hru) spoustu informací o chování hráčů.

Na rozdíl od Pavla v tom, ale nevidím nějakou zvláštní hrozbu. Pokud díky tomu Blizzard příjde na to, že si skoro nikdo nekupuje brnění, nebo zbraně u obchodníků a tím pádem na tom nebude stavět další hratelnost, nebo zjistí, že se některá postava skoro nehraje, a tím pádem ji patchi nebude zbytečně komplikovat, tak to považuji za pozitivní dopad. Samozřejmě, dá se diskutovat o tom, zda to nepovede jen ke zvýšení "masovosti" a hard core hráči zapláčou, ale to je už jiná otázka. Informace získané díky online připojení se dají využít i zneužít, tvrdit ale apriori, že to je zlo, podle mne nejde.

Už o tom mluvil v jedno FC Lukáš Čočík. Možná, že na mobilech se to děje daleko častěji, ale nejspíš to přijde na PC.
    Co mi ovšem vadí (stejně jako Karlovi), že si nemůžu hru vzít na notesu někam, kde internet principiálně není. Myslím, že by podobné hry měly podporovat i režim off-line, který by se akorát po nějakém čase "zesynchronizoval" se serverem.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit