Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nejhorší je, že nejvíce to všechno odnáší chudý obyčejný člověk. Dnešní doba je velmi krutá a nelítostná když starý člověk nemá na nájem nebo na bydlení v domově důchodců, tak většinou skončí takový člověk pod mostem a rodinám, příbuzným, je to úplně jedno jak starý a bezmocný člověk dopadne ale když se jedná o dědictví, tak se najednou každý z nich hlásí.Takové sobce které neposkytnou pomoc starým a nesoběstačným rodičům bych automaticky vydědil. Měli bychom si uvědomit, že věčně nebudeme mladí a soběstační a nevíme, jak ve stáří jednou dopadneme my. Přeji hezký den.
    • Nemohu s tebou souhlasit. Dnešní důchodci byly vychovávaný v socialistickém zřízení a každý si mohl levně postavit dům nebo koupit byt.
      Já jsem si začal stavět dům když mi bylo 22 let když jsem přišel z vojny. Stavební parcelu jsem koupil od obce za 1 800 Kč. 850 m2. Vydělával jsem 2 500 Kč. měsíčně. Stavěl jsem 6 let dvou generační dům garáž na tři auta, 2 x byt 3+1. Zastavěná plocha 130 m2. Každý pracovitý člověk si mohl postavit a ten kdo třeba nemohl mohl si koupit družstevní.
      Znám spousta lidí co raději chodily s práce rovnou do hospody, cigára a teď brečí, že nájem je drahý a mají malý důchod. Pokud byl člověk líný ničeho nedosáhl. Mam kamaráda je slepý a přesto má postavený dům. Nikdo ať mi raději nic neříká, že skončí v domově důchodců atd. Každý si za svůj život může sám.
  • Bydlení je hodně ale lidí co by se o ně starali už zase tolik není.
  • stačí jen aby Novinky.cz vypustili slovo "jen" a vznikne nesmysl *14*
  • Tak jsem slyšela že někteří důchodci od nás z prahy ani nechtějí chodit do těch domů pro seniory. Náš soused, který je hrdý a hbitý zahradník, to zrovna říkal, že by tam nikdy nešel. On se o svůj barák postará, čas od času někdo dojde na zahradu, něco tam nainstaluje a on je spokojený. Posledně se řešila zatravňovací dlažba

  • No, tak já tedy nevím jak pro vás, ale třeba i pro nás je taková střecha nad hlavou nebo plechové šindely, daleko zásadnější než třeba vlastní byt nebo něco takového... To všechno jsou totiž vymoženosti těchto let a myslím si, že to zase brzy opadne, ale těžko říci, nejsem odborník.

  • Myslím si, že i pro penzisty v pokročilejším věku není na škodu, když se jim pořídí na domeček zelená střecha. Budou mít tak aspoň pocit že i v pozdějším věku jsou světu stále prospěšní. A tím jak oni rádi chodí na zahrádky a do přírody, tak budou mít pocit, že i ve spánku jsou nadále s přírodou propojeni.

  • Když jsem začal rekonstruovat náš dům svépomocí, tak jsem přišel na to, že materiál se dá koupit levně, ale taky pěkně draho. Nejhorší je, když potřebujete něco rychle. Hobby markety drahé, stavebniny v podstatě také. Přišel jsem nakonec na to, že nejvíc se mi vyplatí objednávat věci na stavbu online, a to nejvíc třeba z obchodu https://www.1122.cz/ , kde jsem objednával spoustu věcí přímo na stavbu za velmi pěkné ceny. 

  • To asi pro každého. Vlastní střecha nad hlavou je prostě jistota dalšího žití. Já jsem chtěl vlastní dům už od začátku co jsem se ženil. Konečně se nám to povedlo a povedlo se nám to díky stavební firmě https://keramickedomy.com/ Nabítí kompletní službu stavby domu. Zařídí i stavební povolení. Nabízí moc pěkné domky, které mají všechny na stránkách za luxusní ceny. Navíc využívají novou metodu spojení betonu a keramických částic. 

  • No abych pravdu řekla tak jak jsem se tak dívala na to jak si někteří důchodci žijí, tak mně přijde celkem škoda toho, že nemají domácnosti dobře připravené. Třeba jsem si všimla že jen někdo měl doma horizontální žaluzie které jsou přitom základní pro zdravý a naplněný spánek. To nějak nechápu komplexně..

  • Občas si říkám jestli by i ti penzisté neměli mít podobně jako mají malé děti dětské zábrany u postýlek a nebo u schodů nějaká bezpečnostní řešení. Protože někdy se dostanou do velmi zvláštní situací kvůli Alzíkovi. https://www.luceda.cz/pupyhou-zabrany/

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit