Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Na zahradách všude možně už začínáme s příchodem jara pozorovat více lidí. Docela mě překvapilo jak se v poslední době ale chytly ty neviditelné obrubníky . Dříve to byl docela boom a pak to opadlo, a teď přichází asi druhá vlna. Aj eto dobře, je to totiž vzhlednější.

  • A to je zase na druhou stranu dobře že lidé a teda vlastně speciálně Češi se kterými trávíme tolik kontaktu budou trávit čas někde v divočině venku. Třeba se zvednou prodeje i mého manžela který prodává pro jednu společnost neviditelné obrubníky. Aspoň bychom po letech mohli jet k moři.

  • A já se tomu vůbec nedivím, protože hlavně díky zahrádce jsme s manželem přežili karanténní opatření kvůli covidu v psychickém zdraví :-) Trávili jsme tam většinu času, a když se začaly uvolňovat opatření, tak jsme se tu scházeli i se sousedy a dalšími přáteli. Pořídili jsme si několik kulatých skládacích stolů, takže se nás tu dnes může sejít i 30 - a to už je slušná grilovačka!

  • My máme dostatečně velkou zahradu u domu, takže další kupovat nemusíme. Máme na ní pořád hodně práce, ale na odpočinek si čas taky najdeme. Přes léto se s dětmi koupeme v bazénu, tak mě vloni napadlo, že bychom si k němu mohli pořídit nějaké lehátko. S jakým máte zkušenost? Zaujaly mě relaxační křesla z https://www.avenberg.cz/k139-zahrada-kresla-lavice-a-stoly-zahradni-relaxacni-kresla , ale nevím, podle čeho si vybrat to pravé.

  • Víme moc dobře že pokud chceme mít zdravé krásné a hezky zabarvené rybičky v našem jezírku, musíme také zajistit aby byla dokonalá prevence nemocí ryb. Hodně lidí říká že chemie mezi rybičky nepatří, ale tato sorta lidí jen nechápe, že ty rybičky by v našich vodách ani žít běžně nemohly

  • Taky jsem si před nedávnem pořídili zahradu, rozhodl jsme se, že si na ní všechno udělám sám, nejdříve jsem si vyrobil malinký domeček na občasné přespání a pak se začal zaobírat i různými detaily, nakonec jsem si začal dokonce i hledat jak vyrobit gril , protože jsem si říkal, že na zahradě přesně tahle věc nemůže chybět. Nyní je díky tomu moje zahrada středobod kultury mě, mé rodiny a přátel,

  • Já se nám Čechům třeba vůbec nedivím. Vždyť na zahradě se tak krásně odpočívá od těch rušivých elementů v přemotivovaném světě. Všichni se stále za něčím ženou. Chtějí mít vyšší platy, vyšší hodnosti, stále někomu nestačí jejich životní situace. Na zahradě se člověk zalehnutím do lehátkem a čvachtáním ve vodě tak báječně zklidní. 

  • Můj manžel není ani tak velký zahrádkář jako spíše rybář. To já si na druhou stranu potrpím na tom, aby byla moje zahrádka krásně vybavení. Manžílek bude mít za necelý měsíc narozeniny a já přemýšlím, že bych mu asi objendala spodový prut, o kterém mluví jak ze spaní, tak i při návratu z hospody od kamarádů rybářů.

  • Kdyby dostal manžel o pár desítek tisíc větší jarní prémii, tak jsme si byli bývali také objednali nový moderní zahradní nábytek, ale tím že to bylo velmi nízké, tak jsme museli kupovat bazarové. Mrzelo mě to, ale tak co se dá dělat. Firma tolik neprosperovala, a tak procento ze zisku nebylo tak převratné.

  • Vůbec se lidem nediví že si chtějí na zahradě udělat nějakou pohodu. My pečujeme o tu voji několik let. Jen nás teď finančně trochu trápí že se bude muset vyměnit filtrace pro jezírka. Nebude to nějak moc peněz, ale něco na to budeme muset vynaložit, bohužel. Doma je náročná i s tou inflací.

  • Ano, také jsem si toho všiml a také máme na zahradě bazén! Umělý kámen je ve vašem případě určitě skvělý nápad. Já ho osobně u bazénu nemám, protože mi přijde moc drahý, ale pokud ty peníze na to máte, tak jen do toho! Bylo by super, kdyby jste poté poslal fotečku. Moc rád bych se pokochal.

  • Nám se podařilo taky jednu koupit levně. Máme ji asi jen 3 kilometry od domu, takže úplná paráda. Zjistil jsem však, že jsme mnohem méně vybavení na zahradní práce, než jsem předpokládala. Chvilka strávená na https://www.kutilmarket.cz/kategorie/zahradni-technika-1350/ to ale hnedka spravila. Teď máme větší arsenál na praní se s trávníkem než mají v Baumaxu :-) 

  • Já jsem rád, že taky konečně máme zahradu. Jeden z důvodů je, že konečně budu moct pořádně grilovat. To na balkoně moc nešlo. Prvně to ale chce nějaký pořádný gril. Hodně se mi líbí třeba ty, co mají tady https://www.grilguru.cz/peletove-grily Je to ale docela velká investice.

  • Jojo, to jsme na tom podobně. Měla bych takový dotaz. Mulčujete vaši zahradu? Já se na to právě v blízké době chystám a mám z toho trochu strach, protože jsem nic takového nikdy nedělala. Zkoušela jsem si ale hledat nějaké články o mulčování zahrad a nevypadá to až tak složitě, tak snad to dobře dopadne.

  • ivanka386

    Podobný problém právě také řešíme. Před časem jsme si na zahradu pořídili bazén od https://www.albixon.cz/bazeny/, ale prostor kolem něj zatím nijak upravený nemáme. Teď kolem něj máme trávník a to není úplně ideální. Právě nad tím umělým kamenem také uvažujeme. Manžela ještě napadlo, že by se kolem bazénu dala dát zámková dlažba, ale myslím si, že umělý kámen bude hezčí.

  • sanskrybastr

    Tohoto trendu si v poslední době docela všímám. Mám hned několik známých, kteří si v poslední době koupili zahradu. Já mám to štěstí, že mám zahradu za domem. Zrovna letos jsem si na ni dokonce pořídil zapuštěný bazén. Jediná věc, na kterou jsem tak trochu zapomněl je dlažba kolem bazénu. Jak to tak vidím, tak kolem něj nejspíš nechám položit umělý kámen.

  • macinan

    Tomu se vůbec nedivím. Já jsem ráda, že od té doby, co jsme se přestěhovali do rodinného domku máme společně s ním i poměrně velkou zahradu. Když jsme domek koupili, tak byla celkem zanedbaná, ale tento rok jsme se jí s manželem konečně měli čas pověnovat a díky tomu jsme ji proměnili k nepoznání.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit