Přejít na výpis diskuzí
Dědické právo a posloupnost dědictví podle nového zákona
14.11.2016 | red
51 příspěvků
-
Nejlepší je být nemajetný. Peníze si za života užít.
-
Ten kdo vymyslel takove zakony ,by mel byt vymachan v Praze ve Vltave ,aby nikdy nezesmolil takove zakony.
-
Prijde mi, ze nekteri neumi cist. V clanku je jasne napsane, ze se jedna pouze o pripady bez zaveti nebo dedicke smlouvy, kdy jde o zakonne rozdelovani. Pokud nechcete, aby nektery z Vasich pribuznych dedil, tak si napiste zavet a nenadavejte na zakon, ke kteremu se pristupuje az jako k posledni moznosti.
-
-
to ma byt direktivne rozhodovani o mem majetku?
Proc me stat nuti mit za povinnost napsat vydedeni. Jake debilne zakony .Proc mam mit povnnost muj majetek zanechavat potomkum? Proc mam mit povinnost pamatovat na dospele deti0-takzvanou neopomenutelnosti. Nereknu o deti ,ktere nejsou jeste dospele a nedovrsili rok dospelosti.
Kdyby cely zakon se zjednodusil tim ,ze nema byt povinnosti vypisovat vydedeni-kdyz se dotycna osoba bude odvolavat a protahovat ,tak to bude akurat zneprijemniovat zivot ,tem co rodic neco odkazal. -
Není to tak jednoduché.Vyděděný dědic ze Závěti se může odvolat a vše zkomplikuje.
-
-
Já taky dědil a dopadlo to špatně.Bydlel jsem u rodiču a skoro cely barak jsem opravil.Proinvestoval jsem asi 3 mil a po smrti rodicu dosel bratr že ma narok na pulku domu .udelal se odhad a chtel z 4900000 pulku.A ted se rok soudíme.Kdybych ho mel vyplatit tak za 5mil mam novy a svuj.
-
dcera zdědila pole s tím,že nesmí toto pole 5let prodat ale všichni zapomněli co bylo řečeno.Najednou přišla pokuta z fin.úřadu zaplatit vysokou pokutu jelikož se pole prodalo a tři měsíce chybělo do doby 5ti let .Žije sama s 2dětmi splátky ji nedají jenom na půl roku a neví jak postupovat
-
-
Já se ptám na řešení ,proč platit sátu za moje dědictví když jsem daň z pole už zaplatila proč čekat 5let jak mě stát chrání před čím nemá to logiku!
-
Marná sláva, tohle jsou prostě pravidla. Za chyby se platí. Zaplatit z peněz, které obdržela za prodej.
-
-
Po narození dcery si můj bývalý manžel našel jinou ženu. Rozvedli dvě manželství, v každém byly dvě malé děti. O dceru z prvního manželství nestál a nikdy se nezajímal. Syn ho občas navštěvoval i když v tom bránila jeho druhá žena.Nyní nečekaně zemřel a děti z prvního manželství se dozvěděly ještě před jednáním notáře,že je vydědil a vše zdědí syn z druhého manželství. Nebyl k tomu jiný důvod, jen,že si to druhá žena nepřála,aby dostaly něco první děti.Jak je to po právní stránce? Měli by dědit všechny jeho děti ze zákona, ne?Díky za odpověď.
-
vše odkázat bordelu
-
-
v neprávním státě udělat větší zmatek,opět budou mít prospěch takzvaní advokáti,to je jak
se dělí na 1/6,1/8atd,která část soudruzi "advokáti",,,???? -
-
Dobrý den pane Jaroslave,
Naprosto s Vámi souhlasím. Moje kamarádka tvrdí, že notáři a advokáti že jsou stejný nádobí nedá se dneska věřit vůbec nikomu. Přeji hezky den .
-
-
-
A stačí že se zřeknete dědictví po otci ve prospěch matky jediným podpisem na pozvánce...A už nikdy nezdědíte nic ani po otci ani po matce...Protože vyčůraný bratr ji přesvědčí ať dům napíše na něj , aby nemusela platit dědickou daň...Tak málo stačí přijít o dědictví..
-
-
To samé udělal i můj bratr, o matku se zatím starat nemusí, ale už si zajistil, že všechno napsala na něho. Nikdo totiž neví, jestli nějaké opatrování bude potřeba, smrt může přijít rychle a potom by se musel dělit.
-
Takových případů je bohužel hodně.
-
-
Chci jen napsat 6 let jsem pecoval o matku bral jsem na ni opatrovne 4000 Kč měsíčně toto jsem ji musel však odevzdávat celých 6 let prej na opravu rodinného domku kde bydlíme ale nedávno jsem se dozvěděl. Že napsala cely dum na mou sestru do závěti i kdyz jsme 4 sourozenci máme v dome trvaly pobyt a ja se o ni staral 6 let jezdil sni po doktorech koupal a tak dal sestra dostane po jeji smrti dum je to teda nespravedlivi kdo mi vrati ty peníze který jsem ji dával na opravu rodinného domu ?
-
A co v případě partnerů v registrovaném partnerství? Posuzuje se to jako první dědická skupina nebo jak?